برنامه وزارت علوم برای پذیرش از دوره لیسانس به دکتری
پایگاه خبری اختبار- معاون آموزشی وزیر علوم اعلام کرد: پذیرش از دوره لیسانس به دکتری در برنامه کاری این معاونت قرار داشته و در صورت تصویب برای دانشجویان استعداد درخشان و نخبگان اجرایی می شود.
به گزارش اختبار به نقل از خبرگزاری مهر، قاسم عمو عابدینی با اشاره به مدل پذیرش دانشجو از لیسانس به دکتری گفت: درراستای طرح تحول، مدلهایی هم در سطح دنیا وجود دارد که در آن پذیرش دانشجو از لیسانس به دکتری انجام میشود.
وی ادامه داد: اکنون درحال آماده کردن طرح این موضوع هستیم. دانشگاهها درخواست خود را ارائه و سرفصلها و برنامههای درسی خود را برای پذیرش دانشجویان استعداد درخشان و نخبگان از لیسانس به دکتری ارائه میدهند تا به تدریج این طرح عملیاتی شود.
نخبگان و استعدادهای درخشان میتوانند بدون کارشناسی ارشد مستقیماً دکتری بخوانند
معاون آموزشی وزارت علوم افزود: نمونههای کمی از این نحوه پذیرش وجود دارد که هنوز عملیاتی و اجرایی نشده است و ما میخواهیم آن را به دانشجویان استعداد درخشان و نخبگان جامعیت دهیم.
وی درباره اینکه آیا پذیرش دانشجو از لیسانس به دکتری سال آینده اجرایی میشود یا خیر گفت: اگر در شورای برنامه ریزی و شورای گسترش آموزش عالی مصوب شود از سال آینده کلید میخورد ولی جز برنامههای ما است.
وی درباره مصوبه پذیرش دانشجوی استاد محور نیز گفت: ۲۰ درصد از پذیرش دانشجویان از طریق کنکور با مدلی که در آئین نامه آمده است توسط اساتید صورت میگیرد که به آن پذیرش استاد محور میگویند. این طرح برای همه دانشجویان اعم از دانشجویان استعداد درخشان و سایر دانشجویان از طریق کنکور اعمال میشود.
جزئیات طرح پذیرش دانشجو از لیسانس به دکتری
معاون آموزشی وزیر علوم افزود: هر استادی که طرح سامانه نان داشته باشد، طرح خود را مشخصاً مینویسد و طرح وی در دفترچه کنکور قرار گرفته و کد رشته محل میگیرد. اگر دانشجو در آن کد رشته محل پذیرش شده و نمره آزمون آورده باشد، معرفی و مصاحبه توسط استاد انجام میشود. استاد نمرات را به سازمان سنجش اعلام میکند و با جمع نمره آزمون یکی از افراد برای ادامه تحصیل به استاد معرفی میشود.
بیشتر بخوانید:
معاون وزیر علوم: «فعالیتهای فرهنگی» در پذیرش داوطلبان دکتری و جذب اعضای هیات علمی اثرگذار میشود
در قالب طرح پرونده شخصیتی می توان این ایده را گستر ش داد اگر معیار فعلی استعداد درخشان و نخبگی صرف محدود به معدل نگردد . چون نخبگی فقط معدل نیست و فرآیند جذب استعداد درخشان هم فقط نمرات تحصیلی نیست.
سلام، بنده به عنوان فردی که زحمات زیادی در دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد کشیدم، از شما خواستار طرحی هستم که حق چنین افرادی مثل بنده، ضایع نشود که باوجود مسائل مالی چندسال از عمرشان و وقتشان را برای ارشد سپری کردند. شما با این تغییر، بزرگترین نا عدالتی را در حق ما انجام میدهید و حداقل برای ما که ارشد را گذراندیم لطفا از آن طرف دو سال از دکترا را کاهش بدهید.