تشریح برنامه های بانک مرکزی برای اجرای قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان
کسانی که تاکنون ابزار پرداخت اعم از کارتخوان یا درگاه پرداخت داشته اند و نیز متقاضیان جدید این ابزارها باید دارای پرونده مالیاتی باشد
پایگاه خبری اختبار– معاون فناوری های نوین بانک مرکزی اعلام کرد در راستای اجرای قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه ی مودیان متقاضیان جدید ابزارهای پرداخت، بدون تشکیل پرونده مالیاتی از بهمن ماه نمیتوانند کارتخوان یا درگاه پرداخت داشته باشند.
مهران محرمیان معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی گفت: در راستای اجرای ماده (۱۱) «قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان» جلسات مستمری با هدف تسهیل فرآیندهای اجرایی قانون با سازمان امورمالیاتی برگزار کرده ایم و دغدغه اصلی ما اجرای قانون بدون آسیب رساندن به کسب و کارها بوده است.
وی افزود: ما کارتخوان بدون هویت نداریم و از سال ۱۳۹۴ با ایجاد سامانه جامع پذیرندگان کلیه ابزارهای پرداخت ثبت شده و دارای هویت مشخص بوده اند. مطابق قانون کسانی که تاکنون ابزار پرداخت اعم از کارتخوان یا درگاه پرداخت داشته اند و نیز متقاضیان جدید این ابزارها باید دارای پرونده مالیاتی باشد.
معاون فناوری نوین بانک مرکزی اظهار کرد: طبق «قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان»، تشکیل پرونده مالیاتی و تناظر بین اطلاعات را برعهده بانک مرکزی و سازمان امور مالیاتی است و بر همین اساس متقاضیان جدید ابزارهای پرداخت از بهمن ماه بدون تشکیل پرونده مالیاتی نمی توانند کارتخوان یا درگاه پرداخت داشته باشند، لذا این افراد باید نسبت به ثبت نام در سایت مالیاتی اقدام و با کدرهگیری اخذ شده از آن سامانه نسبت به تقاضای کارتخوان یا درگاه پرداخت اقدام کنند.
وی افزود: از این پس کد ملی افراد حقیقی و شناسه ملی افراد حقوقی به عنوان کد مالیاتی محسوب می شود و فرآیند تشکیل پرونده مالیاتی تسهیل شده و متقاضیان می توانند در زمانی کوتاه نسبت به ثبت نام و تشکیل پرونده مالیاتی اقدام کنند.
وی در رابطه با دارندگان فعلی کارتخوان یا درگاه پرداخت نیز گفت: بخشی از این افراد از قبل دارای پرونده مالیاتی هستند و برای گروهی که پرونده مالیاتی ندارند نیز به طور خودکار با همکاری سازمان امور مالیاتی و بانک مرکزی و بر اساس اطلاعات ثبت شده آنها پرونده مالیاتی ایجاد می شود که این فرآیند نیز تا پایان سال جاری انجام خواهد شد.
محرمیان ادامه داد: همچنین از افرادی که اطلاعات شان ناقص باشد درخواست می شود تا برای تکمیل اطلاعات خود مراجعه کنند و در غیر این صورت نسبت به مسدودسازی کارتخوان یا درگاه آنها اقدام خواهد شد و یا اینکه بر اساس قانون مشمول جریمه خواهند شد.
معاون فناوری نوین بانک مرکزی در خصوص تصحیح اطلاعات بیان کرد: افراد می توانند با اعلام به بانک یا شرکت ارایه دهنده خدمات پرداخت خود، نسبت به ویرایش و تصحیح اطلاعات خود اقدام کنند.
محرمیان اظهار کرد: افرادی که از کارتخوان یا درگاه پرداخت خود استفاده تجاری نمی کنند و جزو کسب و کار اقتصادی محسوب نمی شوند، می توانند با مراجعه به سامانه مربوطه این موضوع را اعلام و ثبت کنند اما در با توجه به پایش هوشمند و مستمر تراکنش ها، درصورت مغایرت تراکنش ها با کارکرد اعلامی مراتب به سازمان امور مالیاتی گزارش خواهد شد.
وی افزود : از آنجا که پرداخت مالیات این نوع تراکنش ها برعهده صاحب درگاه خواهد بود، بنابراین اجرای این قانون موجب کاهش چشمگیر درگاههای اجاره ای خواهد شد که نقش بسزایی در کاهش فعالیت های غیرقانونی و پولشویی اعم از قمار و شرط بندی دارد.
محرمیان در تصریح کرد: اولویت سازمان امور مالیاتی اخذ مالیات از درگاهها و کارت خوان های با گردش مالی بالاست و در اجرای این قانون تلاش شده تا به کسب و کارهای کوچک آسیبی وارد نشود.
معاون فناوری بانک مرکزی در پایان بیان کرد: شرکت های PSP و پرداخت یار در راستای تسریع فرایند تشکیل پرونده مالیاتی آمادگی دارند در صورت موافقت سازمان امور مالیاتی و در اختیار داشتن وب سرویس مربوطه اقدامات لازم در خصوص ثبت نام خودکار متقاضیان جدید و تشکیل پرونده مالیاتی را انجام دهند.
قانون مذکور مشتمل بر بیست و نه ماده و بیست و هشت تبصره در جلسه علنی روز یکشنبه مورخ بیست و یکم مهرماه یکهزار و سیصد و نود و هشت مجلس شورای اسلامی تصویب شد و در تاریخ ۱/۸/۱۳۹۸ به تأیید شورای نگهبان رسید.