پایگاه خبری اختبار- در روزهای اخیر و با قوت گرفتن زمزمههای تعویق آزمون وکالت ۹۹ به نظر میرسد باید منتظر خبر موافقت ستاد ملی مبارزه با کرونا با به تاخیر افتادن زمان برگزاری این آزمون باشیم؛ آزمونی که به گفته مسئولان حدود ۸۵ هزار نفر برای شرکت در آن ثبتنام کردهاند و بر اساس تقویم زمانی اعلام شده، قرار است روز ۲۸ آذر برگزار شود.
انتظار داوطلبان این آزمون برای تعیین تکلیف نهایی و اعلام خبر قطعی در اینباره، بهویژه با اطلاعیه معاونت منابع انسانی قوه قضاییه درباره تعویق مرحله تشریحی آزمون قضاوت ۹۹ شدت یافته است، تاجایی که شب گذشته دکتر عیسی امینی، رئیس سابق کانون وکلای داگستری مرکز نیز در توییتی به لزوم تعیین تکلیف «شفاف و به موقع» آزمون تاکید کرد.
با این وجود سوالی که مطرح میشود این است که تعویق احتمالی آزمون وکالت چه مدت خواهد بود؟ بعضی داوطلبان صرفاً موافق تعویق چند هفتهای هستند تا دوران اوج شیوع کرونا سپری شده و آمار مبتلایان و قربانیان بیماری نزولی شود، در مقابل اما گروه دیگری خواهان برگزاری آزمون در اواخر اسفند یا اوایل بهار هستند، زمانی که گرمشدن نسبی هوا امکان تهویه بهتر را برای حوزههای امتحانی فراهم کند.
نگاهی به آزمونهای بهتعویق افتاده در ماههای گذشته نشان میدهد که تغییرات زمان آزمون چندان طولانی نبوده و نهایتا چند هفته به طول انجامیده است. برای مثال آزمون استخدامی دستگاههای اجرایی کشور که قرار بود در روزهای ۶ و ۷ آذر برگزار شود به روزهای ۱۱و ۱۲ دیماه موکول شده است.
در همین رابطه ابراهیم کیانی، نایبرئیس اسکودا، به خبرگزاری فارس چنین گفته است: «بیماری کرونا در شرایط فعلی در جامعهمان ماندگار است. این نظری است که کارشناسان ستاد ملی مقابله با کرونا بارها آن را تکرار کردهاند. برگزاری این آزمون نیز زمانی طولانی به تعویق نخواهد افتاد و مانند آزمونهای دیگر حتی با فرض و احتمال تعویق چند هفتهای به هر حال برگزار خواهد شد. از داوطلبان میخواهیم آرامش خود را حفظ کنند و تابع تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا باشند. به زودی در این زمینه اطلاعرسانی و زمان نهایی برگزاری این آزمون با رعایت شیوهنامه های ستاد ملی مقابله با کرونا به اطلاع آن ها خواهد رسید.»
کیانی همچنین موضع اسکودا درباره زمان برگزاری آزمون را چنین تشریح کرده است: «موضع اسکودا در این زمینه همان فصل الخطاب مقام معظم رهبری در زمینه برخورد با این بیماری است: «ایشان بارها فرمودند که تنها مرجع تصمیمگیری در زمینه مقابله با بیماری کرونا ستادی است که برای این امر تعیین شده است. بنا براین ما نیز به تبعیت از ایشان تصمیمگیری در زمینه برگزاری این آزمون را به عهده متخصصان این ستاد میگذاریم. مسئولان سازمان سنجش با این عزیزان در تعامل هستند و در صورت به تعویق افتادن این آزمون در این زمینه به شرکت کنندگان اطلاعرسانی میشود.»
رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز نیز مانند ابراهیم کیانی، کانونها را تابع نظر ستاد ملی مبارزه با کرونا دانسته است. جلیل مالکی در عین حال رعایت فاصله اجتماعی و پروتکلهای بهداشتی را نیز امکانپذیر دانسته و گفته است: «این آزمون در سراسر کشور برگزار میشود. با توجه به تعطیلی دانشگاهها و مراکز آموزشی و مدارس امکان فاصلهگذاری اجتماعی مناسب بین شرکتکنندگان و برگزاری آزمون با رعایت پروتکلهای بهداشتی وجود دارد. در این شرایط ما نیز مانند داوطلبین منتظر رای و تصمیم نهایی کارشناسان این امر هستیم و پس از ابلاغ هر دستورالعملی در این زمینه اطلاعرسانی خواهیم کرد.»