توصیه سازمان سنجش برای شفافیت سیستم نمره دهی مصاحبه دکتری به دانشگاه ها

رییس سازمان سنجش در خصوص تدابیر سازمان سنجش برای عدم اعمال سلیقه‌ دانشگاه‌ها در مصاحبه آزمون دکتری، گفت: با توجه به اعتمادی که به دانشگاه‌ها داریم به آنان توصیه کرده‌ایم که در سیستم نمره‌گذاری و پاسخ‌دهی و همچنین در مصاحبه با دانشجویان شفافیت بیشتری داشته باشند.

دکتر ابراهیم خدایی در گفت‌وگو با خبرنگار دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه خراسان،اظهارکرد: با توجه به درخواست داوطلبان مبنی بر کاهش درصد مصاحبه در آزمون دکتری، امسال تغییراتی را انجام داده‌ایم که پذیرش نهایی براساس ۵۰ درصد نمره مرحله کتبی و ۵۰ درصد نمره مصاحبه انجام شود.

وی افزود: براین اساس سازمان سنجش‌ در این زمینه به دانشگاه‌ها توصیه می‌کند تا شفافیت را در مصاحبه‌ آزمون دکتری ۹۲ رعایت کنند.

نحوه پذیرش دانشجو بر اساس طرح پذیرش و سنجش

با اشاره به نحوه پذیرش دانشجو با قانون جدید حذف کنکور، گفت: پذیرش ۸۵ درصد ظرفیت‌ دانشگاه‌ها طی پنج سال آینده، بر اساس سوابق تحصیلی انجام می‌شود.

وی با اشاره به زمان حذف کنکور، اظهار کرد: بر اساس قانونی که در سال ۱۳۸۶ تصویب شد قرار بر این بود تا پایان برنامه‌ پنج ساله اول که سال ۹۰ بوده است، سوابق تحصیلی دانش‌آموزان جایگزین آزمون سراسری شود.

وی افزود: زیرساخت‌های استاندارد در حوزه‌ی آموزش متوسطه ایجاد نشد و به دلیل اشکالات اجرایی و فنی به وجود آمده، در نهایت مجلس شورای اسلامی تصمیم گرفت که در این قانون تجدیدنظر کند.

خدایی با اشاره به آخرین بحث‌های صورت گرفته در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، خاطرنشان کرد: بنابر تصمیمات صورت گرفته در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، طی ۵ سال آینده، ۸۵ درصد ظرفیت‌ دانشگاه‌های کل کشور با سوابق تحصیلی پذیرش می‌شوند و برای ۱۵ درصد باقیمانده ظرفیت دانشگاه‌ها، که دانشگاه‌ها و رشته‌های پررقابت را شامل می‌شود، از سال ۹۳ سوابق تحصیلی ۲۵ درصد تاثیر خواهد داشت.

وی افزود: زمانی که آزمون‌های استاندارد و زیرساخت‌های مورد نیاز در مقطع متوسطه ایجاد شود و پس از بررسی و تایید توسط شورای سنجش و پذیرش، این شورا اعلام می‌کند که آیا سقف زمانی برای حذف کنکور ۱۵ درصد رشته‌های پررقابت افزایش پیدا کرده است یا خیر.

نحوه رسیدگی به اعتراضات داوطلبان آزمون‌های مختلف

رییس سازمان سنجش در خصوص نحوه رسیدگی به اعتراضات داوطلبان، خاطرنشان کرد: اگر اعتراض و انتقادات به قانون باشد این رسیدگی به اعتراضات در حیطه‌ کاری سازمان سنجش‌ نیست، اما اگر اعتراض به فرآیند آزمون و یا نمره آزمون باشد سازمان‌ سنجش‌ سازو کارهای لازم در این خصوص برنامه‌ریزی کرده است و در این زمینه پاسخگو است.

وی با بیان اینکه دانشگاه علوم اسلامی رضوی توانسته بین دو سیستم حوزه و دانشگاه ارتباط علمی و آکادمیک برقرار کند، اظهارکرد: تعدادی از فارغ‌التحصیلان این دانشگاه در حال حاضر به عنوان استاد در دانشگاه‌های کشور مشغول به تدریس هستند که این موجب شده افرادی که از این سیستم خارج می‌شوند افرادی باشند دو وجهی که هم به دروس حوزه و هم به دروس دانشگاهی مسلط هستند.

وی افزود: دانشجویان این دانشگاه در رشته‌های فلسفه، کلام، فقه‌ومبانی حقوق و دیگر رشته‌های الهیات از نظر علمی به مراتب بالاتر از دانشجویان سایر دانشگاه‌ها هستند.

رییس سازمان سنجش با اشاره به افزایش ۹ درصدی قبولی فارغ‌التحصیلان دانشگاه علوم اسلامی رضوی در آزمون کارشناسی ارشد در سال گذشته، گفت: بنابر آمار موجود ۳۲ درصد از فارغ‌التحصیلان این دانشگاه وارد دوره‌های کارشناسی ارشد می‌شوند که این آمار یک به سه نسبت به تمام دانشگاه‌های کشور است.

وی افزود: دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع)، دانشگاه علوم اسلامی رضوی و موسسات علمی کاربردی وابسته به آستان قدس رضوی از نظر بحث‌های کیفی و آموزشی و همچنین خروجی‌های دانشگاه‌های دیگر موفق‌تر بوده‌اند.

خدایی با اشاره به اینکه عنوان بین‌المللی دانشگاه امام ‌رضا(ع) در جهت جذب دانشجو خارجی از حوزه‌ی شمال شرق کشور موثر است، گفت: این دانشگاه باید بتواند از کشورهای حوزه‌ی شمال شرق کشور مثل ترکمنستان و افغانستان دانشجو جذب کند و یا اینکه بتواند در این کشورها واحد‌هایی را ایجاد کند.

خروج از نسخه موبایل