توضیح درباره درس اصول فقه در متن آگهی آزمون وکالت ۱۴۰۰
متون فقه به همراه اصول فقه جمعا با ضریب یک، از مواد امتحانی آزمون وکالت 1400 هستند
پایگاه خبری اختبار- درس اصول فقه با عنوان «اصول استنباط حقوق اسلامی» به همراه «متون فقه» جمعا با ضریب یک، بر اساس متن آگهی منتشر شده، از مواد امتحانی آزمون وکالت ۱۴۰۰ است.
با توجه به اینکه در جدول انتهای متن آگهی آزمون وکالت ۱۴۰۰ که از سوی اسکودا منتشر شده است، به درس «اصول فقه» اشاره ای نشده است، برخی داوطلبان در این باره دچار ابهاماتی شده اند.
اصول فقه به همراه متون فقه در آزمون وکالت ۱۴۰۰
مواد امتحانی در قسمت (۲) در صفحه ۲ متن آگهی آمده اند و درس اصول فقه با عنوان «اصول استنباط حقوق اسلامی» در ردیف ۴ جدول ذیل این بند همراه با «متون فقه» آمده است.
در جداول قسمت (۷) در صفحه ۷ به بعد متن آگهی، عناوین قوانین و مقرراتی که از آن ها برای هر ماده امتحانی سوال طرح خواهد شد آمده است.
ذکر منبع ماده امتحانی «متون فقه» در ردیف آخر این جداول در صفحه ۹ متن آگهی احتمالا به جهت اعلام طرح سوال فقط از سه باب کتاب تحریرالوسیله بوده است و چون برای ماده امتحانی «اصول فقه» ضرورتی برای اعلام محدوده طرح سوال وجود ندارد، در جداول قسمت (۷) به این ماده امتحانی اشاره ای نشده است.
اضافه شدن متون فقه طبق مصوبه اسکودا
لازم به ذکر است که کانون های وکلای دادگستری سراسر کشور در چهلمین نشست هیات عمومی اسکودا اضافه شدن دو درس حقوق اساسی و متون فقه به منابع آزمون وکالت را تصویب کردند.
در این مصوبه آمده بود که متون فقه به همراه درس اصول فقه و با ضریب یک به منابع آزمون وکالت ۱۴۰۰ اضافه میشود.
بیشتر بخوانید
- منبع متون فقه آزمون وکالت ۱۴۰۰ چیست؟
- معرفی منابع آزمون وکالت ۱۴۰۰ و دانلود قوانین و مقررات اعلامی در آگهی
برای خرید اینترنتی کتب آزمونی درس اصول فقه و متون فقه (در حد تحریرالوسیله) ویژه آزمون وکالت کلیک کنید
همین تحلیل های سطحی است که دمار از روزگار کشور در آورده است… چه فرقی دلرد؟ فرقش این است که وقتی سختی آزمون و سختی سوالات آزمون و تعدد منابع آن زیاد می شود نتایج آزمون بیشتر و بیشتر به سمت بخت و اقبال می رود و تلاش داوطلبان برای قبولی رنگ می بازد و عامل بخت و اقبال در آزمون نقش بیشتری ایفا می کند.. مثلاً کسی که ده دور قانون تجارت را خوانده است قبول نمی شود ولی کسی که یک دور قانون شرکت های تعاونی را نکاهی انداخته ناگهان با سه تا سوال از آن قانون درصدش از شخصی که ده دور قانون اصلی را خوانده بیشتر می شود….
کسی که بیست بار نظم کنونی دکتر کاتوزیان را خوانده قبول نمی شود ولی کسی که چند بار آن منبع را خوانده و نگاهی هم به قوانین دیگر داشته درصدش بیشتر می شود…
مساله اینجاست که با افزایش بی رویه منابع آزمون و بی انتها شدن آن سر و ته آزمون مشخص نخواهد بود و در نتیجه عامل بخت و اقبال در آزمون رنگ بسیار پر رنگ تری پیدا می کند…. یک عده هم تحلیل می کنند که این افزایش منابع و قوانین برای حاشیه های آزمون است و بحث فروش سوالات را پیش می کشند که من دوست ندارم به این جنبه اش فکر کنم و ترجیح می دهم در محدوده یک تحلیل علمی به قضیه نگاه کنم…
امیدوارم فرقش را متوجه شده باشید… پس افزایش منبع برای همه است ولی نتیجه آن برای همه نیست چون آزمون می ره به سمت بخت و اقبال… به همین خاطره که داوطلبان دانشگاه های برتر در این آزمون خلع سلاح می شوند و داوطلب پیام نور رتبه یک می شود… داوطلب دانشگاه آزاد رتبه دو… و داوطلب دانشگاه جهاد کشاورزی (!!!) رتبه سه… داوطلب دانشگاه تهران یا علامه و یا بهشتی رتبه ده هزار… !!! چون آزمون متاسفانه آزمون بخت و اقبال شده است… خواندن همه منابع با همه ریزه کاری ها برای همه مقدور نیست… در نویجه باید شانس بیاورید که از آن قسمت هایی که شما خوانده اید (ولو این گه هشتا درصد مطالب را خوانده باشید) طرح سوا شود چون آخرش با همان بیست درصدی که نخوانده اید نتایج آزمون رقم می خورد و رتبه شما از یک می شود هزار و یک… !!! اندیشه باید…
خدایی چقدر اذیت میکنید،فرق داوطلبان امسال با سالهای قبل چیست؟چرا انقدر این ازمون رو هی سخت تر می کنید ؟استرس خود ازمون کم نیست که بیشترش کنید ،کمی به فکر اینهمه دانشجوی بیکار وافسرده وخسته باشید،بخدا حق ما این نیست ،بجای این کارها ظرفیت رو بالا ببرید
سلام،با عرض پوزش، برای کانون متاسفم هستم که هرچی دوستان می گویند قبول می کنند مثلا سهمیه که چند سالی است اجرای می کنند بدون اینکه شخص نمره خوب کسب کرده باشد قبول می شود از ۱۲۰ نفراستان البرز ۳۵نفر رو سهمیه برمیدارند آن هم بدون اینکه حد نصاب برای قبولی داشته باشند شخص با نمره های زیر ۳۵درصد میشود وکیل، واقعا جای تاسف داره……؟؟??
خدا توفیق بده روزی که آدم از دنیا می ره *مدیون* به کسی نباشه… چطور دو ماه به آزمون مانده مانبع جدید اعلام می کنند؟؟؟!!!!!
آزمون باید به تعویق بیافته در غیر این صورت یقیناً مسئولان کانون های وکلا مدیون ده ها هزار نفر داوطلب خواهند بود…
چه باری سنگین تر از این… که آدم با خودش ببره به جهان معنا… ؟؟؟
نمی خوام از کسی اسم ببرم… ولی مگر شما با چشمان خودتان ندیدید که در سال های گذشته برخی مسئولان کانون های وکلا چه شدند و فرزندانشان حتی چه شدند… ؟؟؟ بترسید از چوب خدا که صدا ندارد…
دو ماه به آزمون مانده حقوق اساسی و متون فقه + قوانین خاصی که خیلی هاش رو استادهای برجسته دانشگاه هم تا به حال از ابتدا تا انتها نخوانده اند؟
این انصافه؟ این شرفه؟ بترسید از چوب پروردگار… که صدا ندارد… و اگر بخورد، دوا ندارد… !!!
به اعتقاد من بهتر است کانون های وکلا از استانداری تقاضای صدور مجوز برای برگزاری تجمع نمایند تا وکلای دادگستری و کارآموزان و داوطلبان وکالت نسبت به این “آیین نامه فراقانونی” و آزمون غیر علمی که دو ماه مانده به آزمون دو منبع جدید بهش اضافه شده، اعتراض خودشان را اعلام کنند…
این چه صیغه ای است؟!!!
کدام عقل سلیم چنین روشی را تایید می کند؟؟؟
معاونت حقوقی قوه قضائیه چه تصوری پیش خودش کرده است که
در خصوص آزمون وکالت آیین نامه از خودش صادر می کند؟؟؟؟!!!!!!!
عزیزجان چی می فرمایید قربانت برم… حذف ظرفیت که طبق طرح تسهیل صدور مجوزهای کاری است… چه ربطی به این آیین نامه داره قربانت برم؟ خوب دقت کنید لطفاً…
طرح تسهیل از سوی مجلس است و در شرف تصویب و تبدیل به قانون…
آیین نامه از سوی معاونت حقوقی قوه قضائیه است که معلوم نیست چطور احساس کرده است در امور کانون های وکلا می تواتد دخالت داشته باشد… وقتی طبق قانون کانون از قوه مستقل است.
یا باید کلاً آیین نامه رو قبول نمیکردند حالا که اضافه کردن دروس را قبول کرده اند باید بقیه را هم قبول کنند!
نمیشود که جایی را که قبولی را سخت تر میکند قبول کنند و بقیه را قبول نکنند!
ای کاش کلن.ن همان اول حذف ظرفیت و آمدن حد نصاب را قبول میکرد!
الان نه این مشکلات و در گیری ها بود ما هم آزمون مان را داده بودیم!
به والله خسته شدیم!
خب چ فرقی داره برا شماها ک میگین دو درس اضافه شده خب برا همه هست…شما بقیه درسات خوب. بزن اینا پیشکش…دنبال بهونه نباشید
با سلام بنده نیز با نظر شما موافقم و با اجازه تنها یک مطلب اضافه میکنم،نظر به اینکه روش طرح سئوالات توسط طرحان سئوال به گونه ای است که الان خیلی ها بر آنها واقف بوده و کلید آن را برای رسیدن به پاسخ میدانند وبا اینکه اصلا به قانون اشرافیت ندارد ولی چون آشنا به کلید هاست جواب رو فوری پیدا میکنه و کارنامه که اومد میبینی نفر سوم شده،و کسی هم که واقعا واقف به مهمات قانون هست و تمام مطالب کاربردی در رویه قضایی را مو به مو میداند مردود شده است
اشتباه اول از سوی خود کانون های وکلای دادگستری بوده است که تسلیم خواسته نا به جای معاونت حقوقی قوه قضائیه شدند و به ناحق، دو درس به دروس آزمون وکالت اضافه کردند…
که گفته اند آنچه آتش را شعله ور تر می کند اشک کباب است…نه ایستادگی…
تقصر از خود شماست…
اگر از همان اول به قوه قضائیه اعلام می کردید که “پایبندی به قوانین مصوب مملکت از اصول غیر قابل چشم پوشی کانون هاست و لذا آیین نامه خلاف قانون امکان اجرا ندارد” در این صورت الان گرفتار تیر آخر بر پیکره نهاد وکالت نبودیم…
این سستی خود کانون های وکلا در برابر قوه قضائیه است که باعث شده آیین خلاف قانون “رسمیت نسبی” پیدا کند… و اکنون نوبت به تیر آخر رسیده است…
ایستادگی در برابر آیین نامه ها و بخشنامه ها و سفارش ها و پیغام پسغام های خلاف قانون خود باعث بیداری در بطن قوه قضائیه خواهد شد…
سستی در این زمینه باعث تجری بیشتر و اجحاف بیشتر در این زمینه و در همه زمینه های دیگر است…
مسئله اینجاست که کسی گوشش به قانون نیست..هرکی زورش بیشتره حرفش قانونی تره
هیات مدیره محترم اسکودا… دوستان عزیز… متولیان گرامی… مدیران محترم… ریاست محترم… نایب رییس محترم…
دو سه ماه مانده به کدام آزمون ملی شما دیده اید که دو تا منبع جدید اعلام شود؟؟؟؟
آزمون نباید ۲۰ اسفند برگزار شود…
این صحیح نیست…
مگر شما حقوق نخوانده اید؟؟؟؟
مگر شما انصاف ندارید؟؟؟
اون از سوالات ناهنجارتون که معلوم نیست چه کسانی باید پاسخش را بلد باشند….
اون از ظرفیت های بی اساستون که معلوم نیست به چه حقی برای حق اشتغال مردم ظرفیت می گذارید…
اون از نحوه تعاملتون با داوطلبان… یعنی همکاران آینده خودتون…
وکالت دادگستری از مشاغلی است که اصطحکاک در آن بین همکاران زیاد است… من احساس می کنم بعضی عزیزان پیش خودشان می گویند بگذلر همین داوطلبان رو از همین اول با سوالات از کنج قوانین ترور علمی کنیم تا فشارهای درونی خودشان را سر دیگران خالی کنند… وگرنه *چه دلیلی دارد* که از کنج یک ماده آنهم از قانون شرکت های تعاونی برای داوطلب تازه فارغ التحصیل شده طرح سوال شود؟؟؟؟!!!!!!!!!
مگر این که بخواهیم به حاشیه های آزمون فکر کنیم که من ترجیح می دهم به این موضوع فکر نکنم…
با توجه به افزوده شدن دو درس سنگین به دروس آزمون وکالت آزمون باید به تعویق بیافته در غیر این صورت صد در صد حقوق داوطلبان پایمال شده است.
سلام پسر من از سال ۹۲ هرسال شرکت کردشب و روز درس خواند باخریدن کتابهای گرانقیمت و با داشتن کار . درشبانه روز ۵ ساعت میخوابید اما این سهمیه که به ناحق داده میشه . و سوالات بفروش میره . پسرم رو دچار افسردگی کرده . امسال شرکت نمیکنه . چون سالها هم جوانیشو هم خوابشو و هم هزینه زیادی که بابت کتاب و ثبت نام داد . ….
سوال همینجاست… اونا ۲۰ اسفند رو فقط به شرط اجرای آیین نامه توسط کانون توافق کردن..کانون هم زیر بار آیین نامه نمیره و البته قدرت مقاومت هم نخواهد داشت و تا مقاومت رو ادامه بده مجاز به برگزاری آزمون نخواهد بود.طرح تسهیلم که تصویب نشده که به اختلافات این دو نهاد پایان بده. مجبوریم برای متون فقه هم که باید جور اینا رو داوطلبین بکشن
تکلیف مشخص شد تاریخ قطعی آزمون ۲۰ اسفند شد فردا اطلاعیه ندن به تعویق افتاد بخدا دروس سنگین توانایی نداریم همزمان هم استرس تاریخ برگزاری داشته باشیم هم رو خواندن تمرکز کنیم و مشکلات اقتصادی و اجتماعی و روحی درک کنید خیلی سخته
با یکی از مسئولین کانون وکلا مرکز صحبت کردم گفت اصلا معلوم نیست چی پیش میاد .تعویق میشه نمیشه
بالاخره ملاک آزمون، آیین نامه هست یا مصوبه اسکودا؟ آیا کانون وکلا مجاز خواهد بود که با مصوبه خودش آزمون رو برگزار کنه؟ پس سازمان سنجش چرا این آگهی رو منتشر نکرده؟؟؟
هر کدوم قانونی باشه !
مگه نمیخوای وکیل بشی خودت باید بدونی !