جزییات طرح «پژوهش‌یار»؛ شرایط پرداخت حقوق ۱۵ میلیون تومانی به دانشجویان دکتری

پایگاه خبری اختبار- معاون مستعدان و آینده‌سازان بنیاد ملی نخبگان از اجرای طرح «پژوهش‌یار» خبر داد.

به گزارش اختبار به نقل بنیاد ملی نخبگان، معاون مستعدان و آینده‌سازان بنیاد ملی نخبگان ضمن تشریح شرایط دریافت این تسهیلات گفت: این تسهیلات با هدف حمایت از دانشجویان دکتری طراحی شده است. تلاش می‌شود شرایطی فراهم شود که دانشجویان بدون دغدغه مالی، تمام تمرکز خود را بر فعالیت‌های علمی و پژوهشی قرار دهند. هدف این است که دانشجویان تمام وقت خود را صرف پژوهش کنند و دوره تحصیل کوتاه‌تر شود.

شرط معدل و زمان دفاع برای مشمولین طرح

نیک‌بخت تاکید کرد: دانشجویان باید معدل بالای ۱۸ داشته و تا پایان نیمسال سوم در آزمون جامع قبول شوند. همچنین پروپوزال آنها باید تا پایان نیمسال چهارم تصویب شود. این طرح شامل دانشجویان ترم ششم به بالا نمی‌شود و فقط دانشجویان در ابتدای ترم پنجم می‌توانند از این تسهیلات به مدت دو سال بهره‌مند شوند.

پنج دوره برگزیدگی در طرح وزوایی و عدم اشتغال؛ شرط دریافت تسهیلات

وی افزود: دانشجویان نباید خارج از دانشگاه شاغل باشند و باید برگزیده حداقل پنج دوره طرح شهید وزوایی بنیاد ملی نخبگان باشند. این افراد پس از برگزیدگی تنها می‌توانند از یکی از طرح‌های «وزوایی» یا «پژوهش‌یار» بهره‌مند شوند. این طرح در تمامی رشته‌ها اجرا می‌شود و دانشجویان از همه رشته‌ها امکان ثبت‌نام دارند.

پرداخت به دانشجویان بلافاصله پس از برگزیده شدن در طرح

نیک‌بخت توضیح داد: پرداخت پژوهانه در این طرح در دوره‌های ۳ ماهه انجام می‌شود، بدین ترتیب که در ابتدای هر ۳ ماه مبلغ ۴۵ میلیون تومان مربوط به ۳ ماه پیش به حساب برگزیدگان طرح واریز خواهد شد. بر این اساس در این دوره از فراخوان، مبلغ ۴۵ میلیون تومان به برگزیدگانی که در انتهای ترم چهارم تحصیلی خود قرار دارند و شرایط گفته شده را دارند پرداخت خواهد شد.

وی تصریح کرد: این دوره از فراخوان یک استثناء دارد و آن اینکه دانشجویانی که در انتهای ترم پنجم تحصیلی خود قرار دارند و شرایط برگزیدگی را دارند نیز می‌توانند در فراخوان شرکت کنند. به این دسته از متقاضیان به محض برگزیدگی مبلغ ۱۳۵ میلیون تومان پرداخت خواهد شد. البته همانطور که بیان شد این یک استثناء مربوط به دوره اول فراخوان است که در دوره‌های آتی تکرار نخواهد شد.

وی تصریح کرد: این دوره از فراخوان یک استثناء دارد و آن اینکه دانشجویانی که در انتهای ترم پنجم تحصیلی خود قرار دارند و شرایط برگزیدگی را دارند نیز می‌توانند در فراخوان شرکت کنند. به این دسته از متقاضیان به محض برگزیدگی مبلغ ۱۳۵ میلیون تومان پرداخت خواهد شد. البته همانطور که بیان شد این یک استثناء مربوط به دوره اول فراخوان است که در دوره‌های آتی تکرار نخواهد شد.

دیگر تسهیلات طرح پژوهش‌یار

وی افزود: علاوه بر پژوهانه، تسهیلات دیگری مانند کمک‌هزینه شرکت در کنفرانس‌های داخلی و بین‌المللی و … بر اساس توضیحات تکمیلی در جدول پیوست شیوه‌نامه نیز شامل حال برگزیدگان می‌شود. همچنین یکی از تسهیلات این طرح بهره مندی از تسهیلات نظام وظیفه بنیاد ملی نخبگان (طرح شهید صیاد شیرازی) بدون نیاز به بررسی بیشتر است، بدان معنا که برگزیدگان این طرح مستقیما می‌توانند از تسهیلات نظام وظیفه بهره‌مند گردند.

شرط بلاعوض شدن پژوهانه/ نحوه بازپرداخت در صورت عدم تحقق شروط

نیک‌بخت تاکید کرد: پژوهانه مرتبط با این طرح به صورت تسهیلات در اختیار دانشجویان قرار می‌گیرد؛ بنابراین اگر برگزیده تا پایان ترم هشتم دو مقاله ارائه دهد و تا پایان ترم دهم دفاع کند، تسهیلات بلاعوض خواهد شد. چنانچه دانشجو شرط انتشار مقالات را احراز نکند ولی تا پایان ترم دهم از پایان نامه خود دفاع کند، پس از فارغ التحصیلی یک دوره تنفس ۱۲ ماهه خواهد داشت و پس از آن باید تسهیلات را طی ۱۸ ماه و بدون سود بازپرداخت کند. مدت زمان دفاع زودتر از پایان ترم دهم به بازه دوره تنفس اضافه خواهد شد.

آغاز بازپرداخت برای دانشجویان بدون دفاع در ترم یازدهم

نیک بخت در ادامه افزود: در صورتی که دانشجو تا پایان ترم دهم دفاع نکند، بازپرداخت تسهیلات از ترم یازدهم آغاز می‌شود و دوره تنفس وجود نخواهد داشت و چنانچه دانشجو زودتر از ترم هشتم دفاع کند، تسهیلات قطع می‌شود. دلیل این امر این است که پس از دفاع، دیگر دانشجو محسوب نمی‌شود و تسهیلات مخصوص دانشجویان در حال تحصیل است. این مسئله به معنای عملکرد ضعیف دانشجو نیست، بلکه صرفاً بر اساس مقررات تسهیلات دوره دکتری تنظیم شده است.

فراخوان طرح؛ دو بار در سال/ دانشجویان ترم پنجم فرصت را از دست ندهند

معاون مستعدان و آینده‌سازان بنیاد ملی نخبگان در ادامه افزود: فراخوان این طرح به‌صورت منظم دو بار در سال منتشر می‌شود؛ یک بار از نیمه مرداد و تا نیمه شهریور برای نیمسال اول و بار دیگر از نیمه بهمن تا ابتدای اسفند برای نیمسال دوم. برای اولین دوره، فراخوان نیمه دی‌ماه تا یکم بهمن‌ماه ۱۴۰۳ خواهد بود. در فراخوان‌های آتی، عدم ثبت درخواست توسط دانشجویانی که در ابتدای ترم پنجم بوده و تمامی شرایط لازم را دارا هستند به منزله انصراف تلقی شده و فرد نمی‌توانند در دوره‌های بعد درخواست خود را ثبت کنند.

ارزیابی و انعقاد قرارداد تا ۲۲ بهمن سال جاری/پرداخت به برگزیدگان تا پیش از نیمه اسفند ماه

وی با بیان اینکه از ۱ بهمن تا ۲۲ بهمن فرآیند ارزیابی و تأیید برگزیدگان انجام می‌شود و پس از آن قرارداد برگزیدگان با یکی از صندوق‌های مورد تأیید معاونت علمی منعقد خواهد شد، گفت: در راستای تسهیل امور، دانشجویان برگزیده در استان‌ها به غیر از تهران می‌توانند با مراجعه به بنیاد نخبگان استان محل تحصیل خود، نسبت به امضای قرارداد اقدام کنند. طبق برنامه‌ریزی، پرداخت‌ها به برگزیدگان تا پیش از نیمه اسفند سال جاری انجام می‌شود.

تمرکز بر فعالیت‌های دانشگاهی؛ شرط استفاده از تسهیلات

نیک بخت تاکید کرد: این تسهیلات به‌عنوان کمک‌هزینه تحصیلی در نظر گرفته شده و دانشجو می‌تواند مانند حقوق ماهانه از آن استفاده کند. با این حال، تأکید داریم که دانشجویان باید زمان خود را صرف فعالیت‌های دانشگاهی کنند و از اشتغال خارج از دانشگاه خودداری کنند. البته اگر دانشجو در پروژه‌های تحقیقاتی دانشگاه مشارکت داشته باشد یا به عنوان دستیار آموزشی فعالیت کند، مشمول این محدودیت نخواهد بود.

بیشتر بخوانید:

نمایش بیشتر
دوره DBA-MBA حقوقی مدرک دانشگاه تهران موسسه دکتر بهنیایی

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. لطفا تمام شروط را حذف کنید و به تمامی دانشجویان دکتری حقوق را پرداخت کنید. از ترم سه به بعد چه مفهومی دارد؟ پنج سال در طرح وزوایی برنده باشیم؟ مگر میشود؟ بگیید نمی‌خواهیم پول بدیم و تمام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا