پایگاه خبری اختبار- جزییات برگزاری مصاحبه داوطلبان رشته های دارای شرایط خاص کارشناسی ارشد ناپیوسته دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری در سال ۱۴۰۱ اعلام شد.
پذیرش در این دانشگاه دارای شرایط خاص بوده و همه داوطلبان باید در مصاحبه عمومی و علمی شرکت نمایند. زمان تقریبی برگزاری مصاحبهها، نیمه دوم تیرماه ۱۴۰۱ است.
یکی از نکات قابل تامل در شرایط اعلامی، تعیین حداکثر سن ۲۸ سال برای متقاضیان پذیرش بورسیه است.
این درحالی است که چندی پیش شرط مشابهی که در دفترچه انتخاب رشته آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۰ درج شده بود، در هیات عمومی دیوان عدالت اداری ابطال شد.
در رای شماره ۳۱۷۱ مورخ ۱۴۰۰/۱۲/۳ هیات عمومی دیوان عدالت اداری آمده بود: «…با توجه به اینکه آزمون پذیرش دانشجو در دانشگاه علوم قضایی برای پذیرش دانشجویان بورسیهای است که در صورت فراغت از تحصیل و گذراندن دوره کارآموزی وارد خدمت قضایی میشوند و با عنایت به اینکه براساس بند ۱۰ ماده ۱۳ آییننامه جذب، گزینش و کارآموزی داوطلبان تصدی امر قضاء و استخدام قضات و تبصره ذیل آن، امکان جذب متقاضیان امر قضا تا سن ۴۰ سالگی وجود دارد و برمبنای مواد ۱۸ و ۲۲ اساسنامه دانشگاه علوم قضایی، پذیرش دانشجو تابع قوانین و مقررات مصوب وزارت علوم و سایر مراجع ذیصلاح است و تعیین سن حداکثر ۲۸ سال که برمبنای مقرره مورد شکایت صورت گرفته مصوب رئیس قوه قضائیه یا وزارت علوم نیست و علاوه بر این در ماده واحده قانون اصلاح حداکثر سن داوطلبان استخدام مصوب ۲؍۲؍۱۳۷۱ مجلس شورای اسلامی، مواردی به حداکثر سن استخدام اضافه شده است که در دفترچه آزمون مورد لحاظ قرار نگرفته، بنابراین تعیین سن حداکثر ۲۸ سال در شرایط و ضوابط استخدام در دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری قوه قضائیه در دفترچه انتخاب رشته آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته سال ۱۴۰۰ خارج از حدود اختیار است…»
متن کامل اطلاعیه منتشر شده از سوی دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری را در ادامه بخوانید.
با سلام و آرزوی موفقیت برای داوطلبان محترم، بدین وسیله شرایط ،مدارک مورد نیاز وکاربرگ مصاحبه رشته های کارشناسی ارشد ناپیوسته، به شرح زیر اعلام می گردد:
الف- شرایط خاص کلیه رشته ها (اعم از بورس و آزاد):
- پذیرش در این دانشگاه دارای شرایط خاص بوده و همه داوطلبان باید در مصاحبه عمومی و علمی شرکت نمایند.
)مصاحبه بر اساس اعلام سازمان سنجش آموزش کشور در نیمه دوم تیر ماه برگزار خواهد شد. تاریخ دقیق مصاحبه از طریق همین پایگاه اینترنتی دانشگاه اطلاع رسانی خواهد شد(. داوطلبان رشته های بورس علاوه بر شرکت در مصاحبه ها، در مراحل گزینش نیز شرکت خواهند نمود .
- دانشجویان رشته های زیر، بورسیه قوه قضائیه شده و دور کارآموزی قضایی خود را حین تحصیل می گذرانند و پس از فراغت از تحصیل وارد خدمت قضایی خواهند شد.
- ۱- حقوق خصوصی ۲-حقوق جزا و جرم شناسی ۳- حقوق بین الملل ۴-حقوق عمومی ۵- حقوق ثبت اسناد و املاک ۶- حقوق کیفری اطفال و نوجوانان ۷-حقوق خانواده ۸- حقوق اسناد و قراردادهای تجاری ۹- حقوق حمل و نقل تجاری ۱۰- مدیریت اصلاح و کیفرهای قضایی ۱۱- حقوق شرکت های تجاری ۱۲- علوم قضایی (تربیت قاضی)
- دانشجویان رشته های زیر به صورت آزاد (غیر بورسیه) پذیرش خواهند شد و مصاحبه عمومی و علمی دارند:
۱- حقوق سردفتری اسناد رسمی ۲- مدیریت نظارت و بازرسی ۳- حقوق دادرسی اداری
- تحصیل دانشجویان آزاد تابع مقررات آموزش رایگان است و شهریه ای از آنان دریافت نخواهد شد.
- دانشجویان کلیه رشته ها به استثنای رشته “علوم قضایی) تربیت قاضی(” فقط با نگارش پایان نامه فارغ التحصیل خواهند شد.
- تحصیل در دانشگاه تمام وقت است و کلاس های درس و برنامه های کارآموزی در همه ایام غیر تعطیل هفته (صبح و عصر) برنامه ریزی خواهد شد.
- مواد و ضرایب دروسی که مصاحبه از آنها به عمل خواهد آمد، به شرح جدول پیوست است.
شرایط پذیرش دانشجوی بورسیه:
-
- داشتن کلیه شرایط عمومی و اختصاصی دفترچه شماره ۱ و ۲ سازمان سنجش آموزش کشور
- تدین به دین مبین اسلام و التزام عملی به احکام آن
- التزام به ولایت مطلقه فقیه و مبانی نظام جمهوری اسلامی ایران
- موفقیت در مصاحبه عمومی و علمی
- پذیرفته شدن در گزینش
- برخورداری از سلامت کامل جسمی و روانی لازم برای منصب قضا و نداشتن سوءپیشینه کیفری
- داشتن حسن شهرت خانوادگی
- عدم اشتغال به کار و تعهد به تحصیل تمام وقت
- سپردن تعهد خدمت به قوه قضاییه به مدت ۱۰ سال که ۵ سال اول خدمت در شهرها و نقاطی خواهد بود که قوه قضائیه بر حسب نیاز تعیین می نماید.
- داشتن حداکثر ۲۸ سال سن تا تاریخ ۳۱/۶/۱۴۰۱ (مدت خدمت وظیفه داوطلبانی که دوره سربازی را گذرانده اند به حداکثر سن آنان افزوده خواهد شد)
- داشتن دانشنامه یا گواهینامه موقت تحصیلی معتبر کارشناسی پیوسته در یکی از رشته های حقوق، حقوق قضایی، علوم قضایی، فقه و مبانی حقوق اسلامی، فقه و حقوق اسلامی، فقه و حقوق، گواهی پایان سطح دو حوزوی با حداقل معدل پانزده (۱۵)
- تذکرات لازم برای داوطلبان رشته های بورس:
- به منظور ارتقای سطح بینش اعتقادی دانشجویان بورسیه، کلیه دانشجویان بورس باید برنامه دروس حوزوی و فرهنگی از جمله طرح مطالعه آثار شهید مطهری (بینش مطهر) را در چارچوب برنامه های دانشگاه با موفقیت بگذارنند. دانشجویان در طول دوره تحصیل متعهد به شرکت در برنامه های فرهنگی، کارآموزی، دروس حوزوی، و کارگاه های مهارت افزایی هستند. فعالیت های فرهنگی در قالب کارنامه فرهنگی دانشجو ارزیابی خواهد شد.
- دانشجویان در صورت انصراف از تحصیل، انتقال، اخراج و یا عدم کسب معدل ۱۶ یا از دست دادن شرایط و صلاحیت های عمومی و علمی موظفند کلیۀ هزینههای تحصیلی و مقرری دریافتی را مطابق تعهدنامه محضری، به تشخیص دانشگاه و قوه قضاییه بازپرداخت نمایند.
- برنامه های فرهنگی، بینش مطهر، دروس حوزوی و کارآموزی ترجیحا در نوبت صبح و سایر برنامه های آموزشی در نوبت بعد از ظهر ارائه خواهد شد.
- مدت استفاده از بورس تحصیلی حداکثر شش نیمسال است.
- فارغ التحصیلان بورسیه چنانچه حداقل معدل ۱۶ را کسب نمایند، با رعایت سایر شرایط برای تصدی منصب قضاء جذب دستگاه قضایی خواهند شد.
- امتیازات بورس تحصیلی:
- دریافت ابلاغ کارآموز قضایی ضمن تحصیل از زمان ورود به دوره کارشناسی ارشد
- دریافت مقرری ماهیانه (حقوق کار آموزقضایی ضمن تحصیل) از زمان ورود به دوره کارشناسی ارشد به مدت ۳ سال
- اشتغال به کار قضایی در قوه قضاییه پس از فراغت از تحصیل و طی دوره کارآموزی حین تحصیل در صورت داشتن صلاحیت های عمومی و علمی.
- گذراندن خدمت سربازی در قالب اشتغال در قوه قضاییه (بر اساس قانون گذراندن مدت خدمت وظیفه فارغ التحصیلان دانشکده علوم قضایی در محاکم قضایی کشور مصوب ۱۳۷۳ و آیین نامه اجرایی آن مصوب ۱۳۷۵).
- شرایط خوابگاه:
در صورت وجود امکانات به دانشجویان بورسیه و آزاد خوابگاه مجردی با دریافت هزینه طبق تعرفه مصوب دانشگاه و التزام به رعایت مقررات و شرایط اعلامی دانشگاه واگذار خواهد شد.
مدارک مورد نیاز هنگام مصاحبه:
- اصل و تصویر گواهینامه پایان تحصیلات و ریز نمرات کارشناسی (در صورت نداشتن گواهی کارشناسی و ریز نمرات، گواهی تعداد واحدهای گذرانده)
- اصل کارت ملی و شناسنامه و تصویر از تمام صفحات آنها
- یک قطعه عکس ۴*۳ پشت نویسی شده
- اصل کارت پایان خدمت یا معافیت دائم … و تصویر آن (غیر از داوطلبانی که از معافیت تحصیلی استفاده می کنند).
- تکمیل و تایپ کاربرگ درخواست ثبت نام برای مصاحبه کارشناسی ارشد و الصاق یک قطعه عکس به آن (کاربرگ به پیوست همین اطلاعیه)
- پرینت کارنامه سازمان سنجش آموزش کشور
- مستندات پژوهشی و اجرایی (در صورت داشتن)
آدرس دانشگاه: تهران- خیابان انقلاب اسلامی- نرسیده به پل حافظ – خیابان خارک- دانشگاه علوم قضایی- ساختمان خارک-کدپستی: ۱۱۳۳۹۱۳۶۱۵ تلفن: ۶۶۷۰۷۰۲۱ و ۶۶۷۰۷۰۲۴ – ۰۲۱
مواد امتحانی و ضرایب آنها در مصاحبه
قابل توجه معرفیشدگان در دو رشته:
- معرفی شدگان در یکی از رشتههای:
۱- حقوق اسناد و قراردادهای تجاری ،۲- حقوق حمل و نقل تجاری ،۳- حقوق شرکت های تجاری ،۴- حقوق ثبت اسناد و املاک، ۵- حقوق سردفتری اسناد رسمی که در رشته “حقوق خصوصی” هم معرفی شده اند، فقط در مصاحبه رشته حقوق خصوصی شرکت نمایند - معرفی شدگان دو رشته ای در رشتههای: ۱- حقوق اسناد و قراردادهای تجاری ،۲- حقوق حمل و نقل تجاری ،۳- حقوق شرکت های تجاری ،۴- حقوق ثبت اسناد و املاک، فقط در مصاحبه یکی از رشتههای معرفی شده که تاریخ مصاحبه آن زودتر است ،شرکت نمایند.
- معرفی شدگان در یکی از رشتههای: ۱-حقوق کیفری اطفال و نوجوانان ۲-مدیریت اصلاح و کیفرهای قضایی که در رشته حقوق جزا و جرم هم معرفی شده اند، فقط در مصاحبه رشته حقوق جزا و جرم شناسی شرکت نمایند.
- معرفی شدگان در یکی از رشته های: ۱-حقوق دادرسی اداری ۲-مدیریت نظارت و بازرسی که در رشته حقوق عمومی هم معرفی شدهاند ، فقط در مصاحبه رشته حقوق عمومی شرکت نمایند.
- مصاحبه بقیه رشته ها در موعد مقرر برگزار خواهد شد.