با حضور رؤسای کانونهای وکلا؛
کمیسیون اصل ۹۰ برگزاری آزمون مشاوران حقوقی سال ۹۶ را بررسی کرد
پایگاه خبری اختبار- جلسه اعضای کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی برای بررسی اقدام قوه قضاییه در برگزاری آزمون مشاوران حقوقی در سال ۹۶، صبح امروز، سهشنبه، برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری اختبار به نقل از روابط عمومی اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران (اسکودا) در این جلسه که در در محل کمیسیون و برای نزدیک به دو ساعت برگزار شد، رؤسای کانونهای وکلا یا نمایندگان آنان شرکت داشتند.
در این جلسه که تاکنون از محتوا یا نتیجه احتمالی آن خبری منتشر نشده است، اقدام قوه قضاییه به برگزاری آزمون ورودی داوطلبان ورود به حرفه مشاوره حقوقی (موضوع ماده ۱۸۷ برنامه سوم توسعه) مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
شایان ذکر است که آزمون مرکز مشاوران قوه قضاییه، روز جمعه ۱۰ آذر در تهران برگزار میشود.
برگزاری این آزمون در حالی صورت میگیرد که کانونهای وکلای دادگستری مکرراً این اقدام را غیرقانونی توصیف کرده و اظهار میدارند که قوانین برنامه پنجساله توسعه، حسب مقررات بند ۳ ماده یک قانون برنامه و بودجه مصوب سال ۱۳۵۱ یک «برنامه عمرانی پنجساله» است و بدین ترتیب قــوانینی که در قالب برنامـه های عمرانی پنج ســاله از تصویـب مــرجع قانونگذاری می گذرد بعد از خاتمه مدت اجرا، از درجه اعتبار ساقط میشود. ماده ۱۸۷ برنامه سوم توسعه نیز در اردیبهشت ماه سال ۱۳۸۲ بواسطه خاتمه مدت اجرای قانون برنامه سوم توسعه از درجه اعتبار ساقط شده است.
در مقابل، مرکز امور وکلا، کارشناسان و مشاوران قوه قضاییه، به بند چ ماده ۸۸ قانون برنامه ششم توسعه… استناد جسته و ذکر عبارت «مرکز وکلاء و کارشناسان قوه قضائیه» در این ماده را، تجویز قانونگذار برای برگزاری این آزمون عنوان میکنند.
بند چ ماده ۸۸ قانون برنامه ششم قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران به شرح زیر است:
چ- متن زیر به عنوان ماده (۵۹) مکرر به قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران الحاق میشود.
«قوه قضائیه، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، کانون وکلای دادگستری، کانون کارشناسان رسمی، مرکز وکلاء و کارشناسان قوه قضائیه، مکلفند سیدرصد(۳۰%) از سهمیه صدور دفاتر خدمات قضائی و الکترونیک، سردفتری، صدور پروانه وکالت، مجوز کارشناسان رسمی دادگستری را به فرزندان و همسران شهدا، جانبازان با حداقل ده درصد (۱۰%)، آزادگان با داشتن حداقل سهماه سابقه اسارت و رزمندگان با داشتن حداقل ششماه حضور در جبهه و همسر و فرزندان جانبازان بیست و پنج درصد(۲۵%) و بالاتر و فرزندان و همسران آزادگان و فرزندان رزمندگان دارای حداقل دوازدهماه سابقه حضور داوطلبانه در جبهه، بدون رعایت شرط سنی در صورت واجد شرایط بودن اختصاص دهند.»
گفتنیست کانونهای وکلای دادگستری، شکایتی را نیز به دیوان عدالت اداری تقدیم کردهاند. در جلسه رسیدگی به این پرونده که روز ۲۴ مهر ۱۳۹۶ در شعبه ۲۹ دیوان عدالت اداری برگزار شد، درخواست صدور دستور موقت مبنی بر توقف روند ثبتنام و برگزاری آزمون مرکز مشاوران قوه قضاییه رد شد. در ادامه، این شعبه، رسیدگی به اصل موضوع را در صلاحیت «هیئت عمومی دیوان عدالت اداری» تشخیص داده و ضمن صدور قرار قطعی عدم صلاحیت، دستور ارسال پرونده به مرجع صالح (هیئت عمومی) را صادر کرد.