جلیل مالکی: در حال رایزنی با نمایندگان برای بیان کردن آسیب‌های تصویب طرح تسهیل هستیم

پایگاه خبری اختبار- رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز گفت: در طول سه هفته گذشته نمایندگان را در جریان تبعات منفی این طرح قرار دادیم و آنها متوجه شدند که تصویب طرح تسهیل با این کیفیت چه صدمات و لطماتی را به کشور و نظام حرفه‌ای وارد می‌کند.

به گزارش اختبار به نقل از داتیکان، کلیات طرح «تسهیل مجوز برخی از کسب‌وکارها» هفته گذشته در صحن علنی مجلس به تصویب رسید. طرحی که در کمیسیون جهش تولید تدوین شده، اما در ماده ۶ آن برای حرفه وکالت تصمیم‌گیری‌هایی انجام شده است. موضوعی که موجب نگرانی جامعه وکالت شده و کارشناسان خطر بی‌هویت شدن این حرفه را گوشزد می‌کنند. برای تصویب این طرح اما باید بعد از تصویب کلیات، مجلس وارد بررسی جزییات شود. بر همین اساس بسیاری امید دارند تا به روال معمول در مجلس با بررسی مواد این طرح، ماده ۶ هم مشمول تغییراتی شود.

بیشتر بخوانید:

مالکی درباره ماده ۶ طرح تسهیل مجوز برخی از کسب و کارها توضیح می‌دهد که این ماده به کانون‌های وکلای دادگستری ارتباط دارد و اگر با همین کیفیت بخواهد تصویب شود، قطعا صدمه زیادی را به حرفه وکالت در کشور می‌زند. چون در این ماده با حذف محدودیت، ظرفیت وکلا و حق معیار نیازمندی، نصاب شناور را در نظر گرفته‌اند.

او در ادامه با اشاره به جزییات این ماده واحده می‌گوید: «در این ماده تاکید شده که هر کسی ۷۰ درصد میانگین یک درصد، بالاترین حائز نمرات را کسب کند، می‌تواند پروانه کارآموزی دریافت کند. این معیار اگر به همین کیفیت تصویب شود، افرادی حتی با میانگین‌های ۶، ۷، ۸ و … هم پذیرفته می‌شوند. براساس بررسی‌های ما با این روند در همان سال اول چیزی حدود ۱۰ هزار نفر پذیرفته خواهند شد.»

زمینه‌سازی طرح تسهیل برای ایجاد تبانی در آزمون وکالت

رئیس کانون‌های وکلای دادگستری مرکز با تاکید بر اینکه با تصویب این ماده بحث تبانی در آزمون‌های وکلا داغ می‌شود، عنوان می‌کند: «در این ماده زمینه تقلب نسبت به قانون هم در این آزمون‌ها فراهم می‌شود. چون در بحث نصاب شناور کافی است که تعداد زیادی از داوطلبان با هم پیمان ببندند که ۵ یا ۱۰ سوال را اصلا جواب ندهند. در این صورت میانگین یک درصد بالاترین نمره، نصابش پایین می‌آید و شاید بیش از ۸۰ تا ۹۰ درصد داوطلبان پذیرفته شوند و این به شدت خطرناک است.»

او در این باره می‌افزاید: «به همین دلیل ما اعلام کرده‌ایم که در بحث حذف ظرفیت و تبصره زیر ماده یک قانون کیفیت ذی‌نفع اصلی قوه محترم قضاییه است. چون اگر ظرفیت برداشته شود، دست دستگاه قضایی از بحث نیازسنجی کوتاه می‌شود و نی‌متواند اعمال نظر کند که در هر حوزه قضایی به چند نفر وکیل دادگستری نیاز دارد. این باعث می‌شود در منطقه‌هایی که دو سه شعبه دارند و نیازشان حداقل به ۵ وکیل است، یک مرتبه ۵۰ وکیل پذیرفته شوند. در نتیجه با توجه به اینکه آن حوزه به این میزان وکیل نیاز ندارد، این افراد بیکار می‌شوند و ممکن است که خدای ناکرده به سمت کارچاق‌کنی، واسطه‌گری و … حرکت کنند.»

مالکی تاکید می‌کند: «بنابراین این قوه قضاییه است که باید با این بخش قضیه مخالفت کند چون برای کانون‌‌های وکلای دادگستری بخش حذف ظرفیت آنچنان مهم نیست. متاسفانه با این وجود کانون‌های وکلا را متهم به انحصارطلبی می‌کنند در صورتی که اساسا کانون‌های وکلا هیچ نقشی در تعداد پذیرش کارآموز وکالت حداقل از سال ۱۳۷۶ تا به حال نداشته است.»

مخالف جدی معیار نصاب شناور هستیم

رئیس کانون وکلای مرکز می‌گوید: «اما در بحث معیار نصاب شناور طبیعی است که ما مخالف جدی هستیم. چون تعیین این حد نصاب علاوه براینکه موجب تنزل کیفیت آزمون‌های ورودی وکالت (آزمون‌های حرفه‌ای) می‌شود، باعث می‌شود افرادی که پایه علمی بسیار ضعیفی دارند، پذیرفته شوند. علاوه بر این همان‌طور که گفتم زمینه تقلب در قانون هم به وجود می‌آید که در بالا توضیح دادم.»

اشتباه بزرگ حامیان طرح تسهیل

مالکی با پرداختن به ابعاد دیگر خطر تصویب این ماده ادامه می‌دهد: «موضوع بعد این است که آیا واقعا کشور می‌تواند تحمل این حجم از وکیل را حتی در کوتاه مدت داشته باشد. وکلایی که کار نداشته باشند، از صحنه رقابت خارج نمی‌شوند. این اشتباهی است که آقایان در حال ارتکاب آن هستند و فکر می‌کنند هرچه تعداد وکیل بیشتر شود، رقابت شدیدتر می‌شود و اگر هم احیانا تعدادی از وکلا نتوانند کار کنند، از صحنه رقابت خارج می‌شوند. این یک اشتباه بزرگ است.»

او در ادامه می‌افزاید: «آنها از صحنه رقابت خارج نمی‌شوند بلکه به صحنه‌های جرم و تخلف منتقل می‌شوند. دلیل هم آن است که فرد وقتی عنوان وکیل دادگستری را بر پیشانی داشته باشد، انقدر سطح توقع خانواده، اطرافیان و جامعه از او بالا می‌رود که طبیعیا نمی‌تواند از این شغل دست بکشد، مجبور می‌شود به راه‌های انحرافی برود که نهایتا هم بار اصلی این ماجرا به قوه محترم قضاییه، جامعه و مردم تحمیل می‌شود.»

مالکی همچنین تاکید می‌کند که علت مخالفت با این موضوع نه فقط برای خود بحث وکالت است بلکه برای رعایت حقوق مردم است که متاسفانه دستاویز یک سری شعارهای عوام‌فریبانه در این روزها قرار گرفته است.

اقدامات کانون‌ها برای جلوگیری از آسیب‌های طرح تسهیل به نهاد وکالت

رئیس کانون وکلای مرکز با اشاره به اقداماتی که برای جلوگیری از تصویب این ماده واحده انجام شده است، توضیح می‌دهد: «برای جلوگیری از این بحث در کانون‌های وکلای دادگستری اقدامات زیادی انجام داده‌ایم. از زمانی که این طرح در دستورکار قرار گرفت شرایط وخیم‌تری نسبت به الان وجود داشت. اولا در صدر این طرح وکالت صریحا کسب و کار دانسته و زیرمجموعه اصل ۴۴ قرار داده بود. ثانیا در قسمت انتهایی طرح هم ماده‌ای آمده بود که به شرکت‌ها و موسسات خصوصی اجازه می‌داد که به جای وکیل دادگستری از نماینده حقوقی استفاده کنند. اینها در طول یک سال گذشته با مراجعات مکرری که به کمیسیون جهش تولید داشتیم و روشنگری کردیم حذف شده است. همچنین همین بحث نصاب شناور را به صورت استانی قرار داده بودند که شرایط خطرناک‌تری نسبت به وضعیت کشوری ایجاد می‌کرد و اصلاح شد.»

او با تاکید مجدد بر اینکه تلا‌ش‌های زیادی از همان ابتدا انجام شد، بیان می‌کند: «خوشبختانه بخش عمده‌ای از تبعات منفی این طرح امروز از بین رفته است، اما کماکان مشکلاتی دارد که در تلاش برای رفع آن هستیم.»

مالکی ادامه می‌دهد: «در طول سه هفته گذشته که بحث مطرح شدن این طرح در مجلس، اعلام شد رایزنی‌های فراوانی با نمایندگان محترم مجلس،‌کمیسیون جهش تولید، هیات‌رئیسه انجام شد. نمایندگان را در جریان تبعات منفی این طرح قرار دادیم و آنها متوجه شدند که تصویب این طرح با این کیفیت چه صدمات و لطماتی را به کشور و نظام حرفه‌ای وارد می‌کند.»

رئیس کانون وکلای مرکز تاکید می‌کند: «در حال حاضر تعداد قابل توجهی از نمایندگان مخالفت خود را با تصویب این مواد مربوط به آزمون حرفه وکالت و حتی کارشناسی و سردفتری اعلام کرده‌اند.»

مالکی در پایان می‌افزاید: «درست است که کلیات طرح در صحن علنی به تصویب رسیده است، اما بررسی جزییات با توجه به تعطیلات مجلس به دو هفته آینده موکول شده و ما زمان بیشتری برای روشنگری موضوع با نمایندگان مجلس داریم.»

نمایش بیشتر
دوره DBA-MBA حقوقی مدرک دانشگاه تهران موسسه دکتر بهنیایی

نوشته های مشابه

‫۲۷ دیدگاه ها

  1. با سلام اونهایی که مخالف این طرح هستند بخاطر اینه که منافع مالیشون وسایر منافعشون به خطر میفته دارند روضه می خونند، آن شاا.. که طرح فوق اجرایی بشه

  2. آقای محترم.. آقای مالکی. گفتی ده هزار نفر وکیل میشن. خب بشن تو چرا زورت میاد. زورت میاد وکیل بشن سروسامون بگیرن تشکیل خانواده بدن. خجالت بکش چنین تفکری داری ک جلوگیری کنی. بعدشم تموم شد رفت این حرفا خریدار نداره.بخاطر اینکه پولتون کمتر میشه نگرانید. نه زیاد شدم وکیل ومثلا بیشتر شدن جرم. مگه وکیل میشه ک جرم انجام بده. اصلا میفهمی چ میگی. همتون همه چی برای خودتون می‌خواهیدچرا.بقیه آدم نیستن.

  3. یک بررسی نه چندان عمیق در بین مردم که قاعدتا جزو بهره مندان از خدمات وکالت اند بخوبی عدم رضایت از مدل و روش فعلی وکلا را نشان می دهد ، این طرح با اغماض از توجیهات متورم اشخاصی که غالبا از عدم تصویب و حفظ وضعیت فعلی منتفع می شوند محرک و کمک بزرگی به اصلاح و بهبود امور وکالت خواهد بود.

  4. سلام افرادی که فکر می کنند با تصویب این مدل طرح ها به موفقیت میرسند و تلاشی برای کسب موفقیت نمی کنند سخت در اشتباهند ، مطمئن باشید کسی که سواد حقوقی داشته باشه در هر آزمونی قبول میشه . من خودم با کارشناسی فقه و حقوق بدون سهمیه با یکسال درس خوندن هر سه آزمون حقوقی را قبول شدم ، حالا اگر ظرفیت برداشته بشه تنها اتفاقی که می افته این هست که مثل مدرک کارشناسی یا ارشدی که دارید و هیچ درآمدی برای شما نداره یک پروانه وکالت یا سردفتری یا کارشناسی هم می گیرید و باز درآمدی نخواهید داشت ، چرا ؟ چون از تبعات این طرح این میشه که همه کسانی که کارشناسی حقوق ، فقه و حقوق ، الهیات دارند بعلاوه تمام طلبه های خواهر و برادر که مدرک سطح دو حوزه را دارند بعلاوه تمام قضات بازنشسته و نمایندگان مجلس و مسئولین دفاتر دادگاه ها و الی ما شاء الله افراد دیگه براحتی با قوانین موجود و این قانون تسهیل پروانه اشتغال می گیرند و میشه به هرکسی که وارد دانشگاه با رشته مرتبط یا وارد حوزه میشه در همون ابتدا یه پروانه وکالت یا سردفتری یا کارشناسی بدهند . حالا اگر یک کم تامل کنید متوجه میشید که چرا برخی با این طرح مخالفت می کنند و با یک کم فکر بیشتر متوجه میشید چرا برخی اصرار به تصویب این طرح دارند . والسلام علی من اتبع الهدی

  5. سلام خدمت همه مسئولین ..اقای مالکی لطفا دغدغه سهمیه ها رو داشته باشید که باعث شده حق بسیاری از داوطلبینی که تلاش بی وقفه برای ازمون وکالت دارند پایمال شود ..

  6. اسکودا خودش باعث بانیه این دکان شده که یه نهاد موازی الانم این اگه رویشو تغییر میداد و سوالات عین قبل بود و نص ماده محور و همچنین ظرفیت پذیرش عقلانی تر الان این وضعیت به وجود نمیاد از صد در صد شرکت کننده ها فقط سه در صد قبولن این یعنی ظلم این یعنی خودش فساد کسی میشناسم همکلاسی خودم با سهمیه رتبه بیست شده قبول و من بدون سهمیه شدم ۱۱۵ و قبول نشدم منیکه چندین کتاب دارم و مقاله و تو کار پژوهشمو حتی موسسه …. ایراد جا دیگس به نظره من طرح مجلس فوق العادس بعدشم چرا باید ناراحت باشیم طرح مجلس میگه هرکی فلان نمره اورد قبوله این که خوبه مگه اسکودا بیاد دشمنی کنه و سوالات فوق سختتر کنه خدایی تو دادگاه تفاوت بین و یا هست یا کدام گزینه صحیح تر؟ همین الان خواستین لیست چندین وکیل میدم با سهمیه اومدن و با روابطی که با قضات دارن رای میارن و ناحقی هرکی خواست ایمیلم هست با مستندات بش نشون میدم کدام قاضی و وکیل کارچاق کنه و فاسد.
    یادتون باشه انحصار همیشه فساد اورده.

  7. با سلام و خسته نباشید
    رئیس محترم اسکودا جوری صحبت میکنن که الان ما در مدینه فاضله هستیم و هیچ وکیل خلافکاری نداریم
    نخیر به سمع و نظر جنابعالی میرسونم که الان ما وکلای خلافکار بسیار زیادی داریم واین هیچ ربطی به تصویب یا عدم تصویب این موضوع نداره و بعد الان کسایی که با سهمیه میان به نظر شما این خطر رو ندارن و نداشتن که موضع گیری بفرمایید شما؟؟؟؟؟؟
    بنده خودم کسی رو میشناسم که فرق دادخواست و واخواست را نمیدونه اما به دلیل دلشتن سهمیه الان وکیله اما من که شاگرد ممتاز کارشناسی و ارشد بودم چون شدم نفر ۱۸ و ظرفیت بوده ۱۴ قبول نشدم به نظرتون این کم علم و بی سوادی و خطر برای وکالته
    نخیر این طرح تنها خطری که داره اینه که انحصار شکسته میشه و تنها خطر برای سود آوری بالای شماست که انشا الله تصویب بشه
    انشا الله

    1. دوست عزیز؛….
      انحصار زمانی مطرح است که آزمون برگزار نشود و جذبی نباشد مثل آزمون سردفتری که ۱۱ سال برگزار نشد،….. در حال حاضر در کنکور سراسری هم شرایط آزمون وکالت وجود داره، سهمیه ایثارگران و … هست و فقط درصد کمی از کنکوریها در دانشگاه های دولتی قبول می شن و بقیه باید برم دانشگاه آزاد و پیام نور و …. آیا با این شرایط باید بگوییم قبولی در دانشگاه تهران یا بهشتی و علامه انحصاری شده؟……
      بنده سال ۹۶ بدون کنکور وارد رشته حقوق در دانشگاه پیام نور شدم. الان هم با اینکه شاغل بودم، با رتبه بالا در هر دو آزمون وکالت مرکز و کانون قبول شده ام. ادعای سواد هم ندارم. اگر بیشتر تلاش کنید حتما قبول می‌شوید، مطمئن باشید، برایتان آرزوی موفقیت دارم

  8. کانونهاحدودیک قرن است که مدام رایزنی کردندتاسلطه ناحقشان رابروکالت وسنگ اندازی درمسیرعدالت واشتغال جوانان حفظ کنندواینک به سدومانعی حقیقی وملموس درمسیرعدالت وحقیقت واشتغال مبدل شدندودریک کلام فقط مافیاراتداعی میکنندکه جزمنافع ناحق خودبه چیزدیگری نمی اندیشند،جوانان بی پناه کشور درمیان هزاران مافیا وسلطان ارز وسکه وقیروپتروشیمی ودان و……..گرفتارشده اندکه حاصل انحصارهاست وباید این انحصارها شکسته شود،طبیعی است که کانونها چون فرزندی نونورجیغ بنفش بکشند،اماباشهامت وشجاعت خانزاده هاوآحادنمایندگان واقعی مجلس بدون شک وانشاا..این انحصارهای مافیاسازشکسته خواهدشد،چراکه دغدغه نمایندگان بایددردورنج موکلینشان باشدنه منافع یک باندوگروه ناحق وغیرشفاف

  9. چشیدن طعم روزهای خوش و پیروزی به حساب جیب بقیه افراد جامعه
    با گرفتن ۲ میلیون به جای ۲ صد هزار تومان حق الوکاله
    من در تبریز با ۱۵۰ تومان پراید سوار بشم عموزاده در باکو با همین پول مرسدس بنز ٬ عوضش مدیر عاملین سایپا و سمند به چشیدن طعم پیروزی و روزهای خوش مشغول باشند
    ببخشیدها میگم یکمم زمان بخرید تا میللت خابند مثل خانهای کلاسیک یا شاه فراری با مبالغ حاصل از این پیروزی دور خودتان قلعه و حصار بکشید و گماشته جمع کنید کسی مزاحم پیروزیتان نشود.
    در قرن ۲۱

  10. ببینید دوستان ، سر دفتری، وکالت ، و کارشناسی رسمی سه مقوله جدا هستند که باید بطور جداگانه نسبت به اصلاح طرح اقدام شود…….. آزمون وکالت و کارشناسی رسمی تقریبا هر سال برگزار شده اند ….. مشکل اصلی آزمون سردفتری است……ازمون سردفتری از سال ۸۶ تا ۹۷ برگزار نشد…. الان هم ۳ سال است که برگزار نشده….. بگذریم از بحث خرید و فروش میلیاردی مجوز سردفتری و موروثی بودنش تا تصویب قانون جدید…. من نمیدونم چرا همه زوم کردن رو انحصار وکالت ، ولی صحبتی از سردفتری نمیکنن؟

  11. حکایت مجلسیان از زبان شیج اجل سعدی شیرازی:

    یکی بر سر شاخ و بن میبرید
    خداوند بُستان نظر کرد و دید
    بگفتا کِین بد میکند
    نه بر من که خود میکند

  12. دوست عزیز کسایی رو میشناسم که دانشجو دانشگاه تهران و شهید بهشتی ان. و موافق طرح هستن.من خودم هم دولتی با معدل الف تموم کردم.کسایی که موافق طرح هستن شاید بیسواد هم نباشن.و از خیلیا هم بهتر.ازاینکه انگ بیسواد به موافقین طرح میزنن واقعا باید خجالت کشید.من از دانشگاه اصفهان دانشجوی ضعیفی هستم ک نباید وکیل بشه.اما اونک تهران و بهشتی تک رقمی شده که حتما سوادش رو داره😅

  13. با اینکه خودمم یه داوطلب هستم ولی اینجا واقعا حق با اسکودا هست و مطلب بعدی دوستانی ک پشت آزمونن ازش غول درست کردن و کسانی ک موافق این طرحن از نظر علمی در سطح پایینی هستن ک میخوان با زحمت کم وکیل بشن و همین رویه هر ساله یک رویه منطقی و حرفه ای هس و کماکان باید ادامه داشته باشه چرا ک الک بسیار مناسبی برای حذف ضعیف تراست و کسانی ک موفق میشن حقشونه ک با تمام وجود طعم پیروزی و روزای خوب وکالت بچشن ( بدنبال برتری باش و بهای آن را بپرداز- جکسون براون )

    1. هیچ کسی نمیاد ریسک کنه و تبانی که مثلا چندتا سوال رو جواب نده. جمع کنید این بساط رو. چون صحنه صحنه رقابته. آقایون اسکودا و کانون لطفا سوالا رو جوری متعارف طرح کنید که میانگین بره بالا. معلومه که سوالا غیر استاندارد و خارج از منبع باشه میانگین میاد پایین. الان. آیین نامه ای که خودتون طرحش رو دادین قوه توی اونجا گفتین ۶۰ درصد رو باید و الزاما بیارند. کی میتونه ۶۰ درصد رو بیاره. قبولی های سال‌های قبل حتی با میانگین ۵۰ هم قبول شدن. پس بیخود بدو بدو نکنین و سفسطه راه نندازین. شما اول بیا اون ۶۰درصد الزامی تو ایین نامه رو بردار بعد حرف بزن

  14. ه اونایی که با سهمیه میان و دقیقا همون ۷۰ درصد آخرین نفر را نمره میارن آسیب دارن داداش؟
    باید به فضل الهی این قانون تصویب بشه مگه اینکه سهمیه ها هم برداشته بشود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا