دستورالعمل وام ازدواج سال ۱۴۰۴

دستورالعمل اجرایی تسهیلات قرض الحسنه ازدواج

در راستای اجرای ماده (۶۸) “قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت” و همچنین حسب بند (ث) تبصره (۱۵) قانون بودجه سال ۱۴۰۴ بانک ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی موظفند از محل منابع قرض الحسنه پس انداز و جاری شبکه بانکی مطابق دستور العمل ذیل نسبت به اعطای تسهیلات قرض الحسنه ازدواج اقدام نمایند.

ماده ۱- شرایط عمومی متقاضیان تسهیلات قرض الحسنه ازدواج

۱-۱- دارا بودن تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران

۱-۲ – به هر یک از زوجین مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان تسهیلات ازدواج تعلق می گیرد.

تبصره ۱: به استناد مفاد بند (ث) تبصره (۱۵) قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور، به هر یک از زوجین مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان تسهیلات قرض الحسنه ازدواج تعلق می‌گیرد.

تبصره ۲: به استناد مفاد بند (ث) تبصره (۱۵) قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور به متقاضیانی که سن ازدواج آنها در زوج ها زیر ۲۵ سال و در زوجه ها زیر ۲۳ سال می‌باشد مبلغ ۳۵۰ میلیون تومان تسهیلات قرض الحسنه ازدواج تعلق می‌گیرد.

تبصره ۳: کلیه شهروندان ایرانی خارج از کشور که گواهی ازدواج آنها توسط سفارت جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور صادر شده قادر به ثبت نام بوده و گواهی ازدواج آنها که ممهور به مهر کنسولگری ایران در کشور مذکور می‌باشد به عنوان سند ازدواج تلقی می‌شود.

تبصره ۴: اقرارنامه ازدواج یا هر مدرک مشابه که در سایر ادیان رسمی توسط مراکز اقلیتهای دینی در داخل کشور مورد تأیید قرار گیرد معادل عقدنامه تلقی گردیده و این متقاضیان نیز قادر به ثبت نام خواهند بود.

تبصره ۵: پرداخت تسهیلات مذکور به متقاضیانی که سن آنان کمتر از ۱۸ سال می‌باشد مطابق با «دستورالعمل اجرایی تعیین حدود ارائه خدمات بانکی به اشخاص محجور در مؤسسات اعتباری» قابل اقدام می باشد.

۱-۳- دارا بودن کارت ملی (موقت یا دایم) و کد پستی محل سکونت متقاضی

۱-۴- با توجه به امکان اعطای تسهیلات ازدواج به هر ایرانی، چنانچه متقاضی وام ازدواج قبلاً از تسهیلات موصوف استفاده نکرده باشد، (علیرغم ازدواج دوم یا بیشتر) می‌تواند از تسهیلات قرض الحسنه ازدواج بهره مند شود.

توجه: به هر یک از متقاضیان صرفاً یک مرتبه تسهیلات قرض الحسنه ازدواج تعلق می‌گیرد.

۱-۵- به استناد مفاد بند (ث) تبصره (۱۵) قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور، تسهیلات قرض الحسنه ازدواج به زوج هایی که در زمان ثبت درخواست در سامانه مربوطه از تاریخ ازدواج آنها بیشتر از ۴ سال نگذشته باشد و تاکنون وام ازدواج دریافت نکرده اند، پرداخت می شود.

۱-۶- با توجه به بند (ث) تبصره (۱۵) قانون بودجه سال ۱۴۰۴ تسهیلات مذکور از حکم موضوع ماده (۱۰) قانون خدمات وظیفه عمومی مصوب ۱۳۶۳/۰۷/۲۹ مستثنی است.

ماده ۲ – حداقل مدارک مورد نیاز

۱- اصل سند ازدواج

۲- اصل شناسنامه های ضامن

۳- اصل کارت ملی (موقت یا دائم) زوجین

۴- اصل کارت ملی (موقت یا دایم ) ضامن

۵- کد پستی ده رقمی و آدرس کامل محل سکونت زوجین

۶- کد رهگیری ده رقمی دریافتی از سامانه پس از ثبت نام

ماده ۳- شرایط ضامن

حسب بند (ث) تبصره (۱۵) قانون بودجه سال ۱۴۰۴، پس از اعتبارسنجی متقاضیان تسهیلات قرض الحسنه ازدواج و در صورت عدم تکافوی اعتبار آنها، به منظور تأمین رکن ضامن، بانک ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی موظفند با توثیق حساب یارانه یا سهام عدالت متقاضیان یا بستگان درجه اول از طبقه اول آنها یا سایر دارایی‌های مالی وی و یا تنها دریافت یک فقره سفته و یک نفر ضامن نسبت به پرداخت تسهیلات اقدام نمایند.

ماده ۴ – نحوه ثبت نام و مراحل دریافت تسهیلات

۴-۱- کلیه متقاضیان وام ازدواج که واجد شرایط فوق می‌باشند ابتدا باید به سامانه تسهیلات قرض الحسنه ازدواج به نشانی ve.cbi.ir مراجعه نموده و از قسمت “ثبت نام اولیه” نسبت به ثبت اطلاعات خود اقدام نمایند.

پس از آن به قسمت “انتخاب بانک و شعبه پیشنهادی” مراجعه و فرم مربوطه را تکمیل نموده و نسبت به انتخاب بانک و شعبه پیشنهادی اقدام نماید. چنانچه بانک عامل مدنظر متقاضی دارای اعتبار باشد و در سامانه قابل رؤیت باشد متقاضی نسبت به انتخاب بانک عامل اقدام نموده و ثبت نام قطعی متقاضی انجام و کد رهگیری برای وی پیامک می‌شود.

در غیر این صورت متقاضی می‌تواند نسبت به انتخاب بانک عامل در لیست بانک های عامل دارای ظرفیت ذخیره و انتخاب شعبه اقدام نمایند. به محض اختصاص اعتبار به بانک عامل سامانه به صورت هوشمند نسبت به ثبت نام قطعی متقاضی اقدام نموده و کد رهگیری برای ایشان از طریق پیامک ارسال می‌شود.

۴-۲- متقاضیان می‌توانند جهت اطلاع از وضعیت ثبت نام خود و همچنین مشخصات شعبه تعیین شده از سوی بانک عامل و پیگیری روند دریافت تسهیلات مذکور،

الف) در صورتیکه در نوبت ذخیره قرار دارند برای پیگیری وضعیت خود به قسمت “مشاهده وضعیت” مراجعه نموده و با درج شماره ملی خود و کد امنیتی از وضعیت و جایگاه نوبت خود مطلع شوند.

ب) در صورتی که ثبت نام قطعی برایشان انجام شده و دارای کدرهگیری هستند با کد ملی و کد رهگیری خود به قسمت «مشاهده وضعیت» در سامانه ازدواج مراجعه نمایند و از وضعیت خود آگاه شوند.

۴-۳- چنانچه شعبه بانک عامل اعطای وام برای متقاضی تعیین شده باشد، موضوع از طریق پیامک به ایشان اعلام شده و متقاضی باید با در دست داشتن مدارک مورد نیاز ظرف حداکثر ۱۲ روز کاری، به شعبه مربوطه مراجعه کرده و نسبت به تشکیل پرونده اقدام نماید. بدیهی است در صورت عدم مراجعه متقاضیان در زمان تعیین شده، ثبت نام آنها کان لم یکن تلقی و از سامانه حذف شده و می‌باید مجدداً ثبت نام نمایند.

۴-۴- پس از تعیین شعبه از سوی بانک و مراجعه متقاضی به شعبه تعیین شده، پذیرش متقاضی از سوی بانک انجام می‌شود.

متقاضیان ۶۰ روزکاری مهلت دارند تا نسبت به تکمیل مدارک و ارائه ضمانت مورد پذیرش بانک اقدام نمایند در صورت گذشت زمان مذکور و عدم تکمیل مدارک از سوی متقاضیان متقاضی، از سامانه حذف شده و می‌باید در مهلت مقرر شده در قانون نسبت به ثبت نام مجدد در سامانه اقدام نمایند.

۴-۵- متقاضیان می‌توانند تا قبل از تعیین شعبه نسبت به ویرایش اطلاعات خود در سامانه از طریق گزینه «ویرایش ثبت نام قبلی» اقدام نمایند.

۴-۶- با توجه به عمومات حقوقی، نماینده قانونی متقاضیان (اعم از ولی، قیم یا وکیل) با در اختیار داشتن اسناد مثبت سمت خود می‌تواند اقدامات لازم برای دریافت تسهیلات موصوف را در چارچوب اختیارات محوله و قوانین و مقررات ذی‌ربط به عمل آورد.

ماده ۵- مدت بازپرداخت تسهیلات و کارمزد

۵-۱- مدت بازپرداخت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج ۱۰ ساله و حسب مصوبات هیأت عالی بانک مرکزی با کارمزد حداکثر ۴ درصد به صورت سالانه است.

۵-۲- اقساط مربوطه ۱۲۰ ماهه بوده و نحوه اخذ کارمزد و اقساط مذکور تابع شرایط و مقررات بانک مربوطه ابلاغی از سوی بانک مرکزی می‌باشد.

ماده ۶- دستورالعمل اجرایی پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج ایثارگران

۶-۱- تسهیلات موضوع این دستورالعمل از محل منابع قرض الحسنه بانک های عامل و به میزان دو برابر تسهیلات قرض الحسنه ازدواج برای افراد عادی پرداخت می‌شود.

تبصره ۱: به استناد مفاد بند (ث) تبصره ۱۵ قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور، به هر یک از زوجین که مشمول ماده (۵۰) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران باشند، مبلغ ۶۰۰ میلیون تومان تسهیلات قرض الحسنه ازدواج تعلق می‌گیرد.

تبصره ۲: به استناد مفاد بند (ث) تبصره ۱۵ قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور، به متقاضیانی که سن ازدواج آنها در زوجها زیر ۲۵ سال و در زوجه ها زیر ۲۳ سال می‌باشد و مشمول ماده (۵۰) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران باشند، مبلغ ۷۰۰ میلیون تومان تسهیلات قرض الحسنه ازدواج تعلق می‌گیرد.

۶-۲- متقاضی ایثارگری می‌تواند در سامانه تسهیلات قرض الحسنه ازدواج ثبت نام نماید که همانند سایر متقاضیان ازدواج قبلاً از تسهیلات موصوف استفاده نکرده باشد.

۶-۳- با توجه به ماده (۵۰) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران افراد ایثارگر مشمول صرفاً شامل خود جانبازان آزادگان و فرزندان آنان و فرزندان شاهد می‌باشند.

۶-۴- مدت بازپرداخت تسهیلات موصوف همانند سایر متقاضیان حداکثر ۱۰ سال (۱۲۰) ماه می‌باشد.

۶-۵- پرداخت تسهیلات موضوع این دستورالعمل از زمان ابلاغ مصوبه قابل اجرا می‌باشد.

۶-۶- رعایت سایر شرایط و ضوابط اعطای تسهیلات قرض الحسنه ازدواج برای این تسهیلات الزامی می‌باشد.

۶-۷- در راستای اجرای ماده (۵۰) قانون خدمات رسانی به ایثارگران و اعطای وام ازدواج به خانواده شهدا، جانبازان و ایثارگران براساس بندهای (ز)، (ح) و (ط) ماده ۱ دستورالعمل قانون خدمات رسانی به ایثارگران در صورتی که استعلام وضعیت مشمولین مذکور در سامانه تسهیلات قرض الحسنه ازدواج جهت بهره مندی آنان از تسهیلات موصوف از طریق وب سرویس میان این بانک و بنیاد شهید و امور ایثارگران برای ازدواج دوم و در صورتی که متقاضی در ازدواج قبلی از تسهیلات قرض الحسنه ازدواج بهره مند نگردیده باشد مثبت درج گردد مورد اقدام قرار می‌گیرد.

۶-۸- با توجه به اینکه تسهیلات قرض الحسنه ازدواج ایثارگران دوبرابر مبلغ تسهیلات عادی ازدواج می‌باشد حسب تصمیمات متخذه در هیات عالی بانک مرکزی اعطای تسهیلات مذکور به ایشان با دو ضامن صورت می پذیرد.

ز) خانواده شاهد: خانواده های معظمی که در راه اعتلای اهداف عالیه انقلاب اسلامی و مبارزه با دشمنان انقلاب یکی از اعضای خانواده‌شان (پدر، مادر، همسر، فرزند) شهید یا مفقود الاثر یا اسیر شده باشد.

ح) خانواده ایثارگران: خانواده های جانبازان و آزادگان که شامل همسر فرزند و والدین آنها می‌شود.

ط) در صورت فوت جانبازان و آزادگان مشمول این قانون، خدمات و امتیازات مربوط به خانواده تحت تکفل آنان تعلق می‌گیرد.

ماده ۷ – مواردی که در این دستورالعمل پیش‌بینی نشده است تابع قوانین و مقررات جاری کشور از جمله قانون پولی و بانکی کشور قانون عملیات بانکی بدون ربا (بهره) و آیین‌نامه‌های اجرایی و دستورالعمل‌های مرتبط با آن سایر قوانین و مقررات ذی ربط و همچنین مصوبات هیأت عالی بانک مرکزی و دستورات و بخشنامه‌های بانک مرکزی می‌باشد.

«دستور العمل اجرایی بند (ث) تبصره (۱۵) قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور» مشتمل بر ۷ ماده در نهمین جلسه فوق العاده مورخ ۱۴۰۳/۱۲/۲۸ کمیسیون عملیات پولی و اعتباری بانک مرکزی به تصویب رسید و از تاریخ ابلاغ لازم الاجرا می‌باشد.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا