دستور خط و فرهنگ املایی خط فارسی
پایگاه خبری اختبار- خط، چهره مکتوب زبان است و همانگونه که زبان از مجموعه اصول و قواعدی به نام دستور زبان پیروی می کند، خط نیز باید پیرو اصول و ضوابطی باشد که مجموع آن اصول و وضوابط دستور خط نامیده می شود. خط فارسی به موجب اصل پانزدهم قانون اساسی، خط رسمی کشور است و کلیه اسناد رسمی و مکاتبات و کتابهای درسی باید به این خط نوشته شود و طبعاً چنین خطی باید قواعد و ضوابطی معلوم و مدون داشته باشد تا همگان با رعایت آنها، هویت خط را تثبیت کنند و محفوظ دارند.
کتاب دستور خط فارسی مصوب فرهنگستان زبان و ادب فارسی در سال ۱۳۸۴ با مدیریت حسین ایوبی زاده تهیه شده است. ویژگیهای خطّ فارسی، املای بعضی از واژهها و پیشوندها و پسوندها، روش کتابت همزه، قواعد پیوستهنویسی یا جدانویسی، فهرست واژههایی با دو یا چند املا و… برخی از موضوعات این کتاب است که از سوی فرهنگستان زبان و ادب فارسی برای استفاده رایگان، منتشر شده است.
برای دانلود فایل پیدیاف دستور خط فارسی کلیک کنید
جدانویسی یا پیوستهنویسی واژههای مرکب و مشتق یکی از دشواریهای زبان فارسی است. «فرهنگ املایی خط فارسی» که به کوشش دکتر علیاشرف صادقی و زهرا زندیمقدم فراهم شده پاسخی است بر این دشواری. این کتاب با پیروی از «دستور خط فارسی» فرهنگستان زبان و ادب فارسی تهیه و از سوی همین فرهنگستان نیز برای استفاده رایگان، منتشر شده است.
برای دانلود فایل پیدیاف کتاب فرهنگ املایی خطّ فارسی کلیک کنید
بسیار عالی!
همچنین، برای جستوجوی راحتتر واژگان در فرهنگ املایی میتوانید «سامانهٔ املایی ویراستاران» را گوگل کنید. بسیار کاربردی است.