عیسی امینی: روش تشریحی یا مصاحبه برای آزمون وکالت مناسب نیست
هرگونه تغییر، مستلزم وجود مبنای روشن،اطمینان آور و بهتر با تحلیل سود و هزینه است
پایگاه خبری اختبار- رئیس سابق کانون وکلای دادگستری مرکز، دو مرحلهای شدن آزمون وکالت را راه عادلانه و مناسبی برای جذب کارآموزان ندانست.
عیسی امینی، رئیس سابق کانون وکلای دادگستری مرکز، در واکنش به پیشنهاد دو مرحلهای شدن آزمون وکالت که در پیشنویس آییننامه لایحه استقلال کانون وکلا مطرح شده است در توییتر خود نوشت:
تجربه در این کشور نشان داد روش تشریحی و یا مصاحبه، راه عادلانه و مناسبی برای آزمون های رقابتی و با جذب بالا همچون آزمون وکالت کانون وکلا نیست.
اصولاً هرگونه تغییر، مستلزم وجود مبنای روشن،اطمینان آور و بهتر با تحلیل سود و هزینه است.
به گزارش اختبار، اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری در متن پیشنویس پیشنهادی اصلاح آییننامه لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری تغییرات مهم و گستردهای را در فرایند جذب و آموزش کارآموزان وکالت پیشبینی کرده است.
بر اساس بخشی از این پیشنویس، کانونها پیشنهاد دادهاند آزمون وکالت به صورت دو مرحلهای (تستی و تشریحی) برگزار شود. افزایش سن داوطلبان به ۲۴ سال تمام و لزوم اخذ کارت پایان خدمت یا معافیت دائم تا قبل از زمان ثبتنام نیز از نکات مهم این متن است.
همچنین حداقل نمره قبولی در آزمون، شصت درصد از کل نمره آزمون تعیین شده و حداقل نمره قبولی برای داوطلبان سهمیه ایثارگری نیز ۸۰ درصد از نمره آخرین داوطلب عادی قبول شده در کانون محل تقاضا است.
دانلود متن پیشنویس پیشنهادی اصلاح آیین نامه لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری
قوه قضاییه با وراد کردن ۶۹ نقد در قالب پیشنهاد و ایراد با قید «محرمانه»، متن پیشنویس آیین نامه لایحه استقلال کانون وکلا را مجدداً به اسکودا اعاده کرده است.
اصلا درست نیست تستی تشریحی مصاحبه بی انصافیه خواهشا جلوی این بی عدالتی رو بگیرید ازمون تک مرحله ای باقی بماند.
دقیقا با نظر بقیه موافقم .
به نظر اینجانب ازمون شفاهی باعث بی حقی و تضییع حق شرکت کنندگان در ازمون و فساد زا و سلیقه ای شدن پذیرفته شدگان و اعمال نفوذ را میتواند در پی داشته باشد .
پس خواهشمندیم همین طور تک مرحله ای باقی بماند اگر به نظر ما ارزشی قایل هستید .
آقا یا خانم داوطلب اگه آزمون یا مصاحبه شفاهی موجب تضییع حقوق شرکتکنندگان میشود، پس چرا به آزمون ماده ۱۸۷ که دو مرحلهای و با مصاحبه هستش موجب تضییع حقوق داوطلبان نمیشود؟! چرا نسبت به اون آزمون انتقادی ندارید؟!
خیلی جالبه!!!
با تشریحی کردن ازمون وکالت میخوان راه رو برای پارتی بازی باز کنن. انگار یه ازمون وکالتو نتونستن توش پارتی بازی در بیارن اونم دارن کاری میکنن که بشه با این تشریحی کردن ازمون. تنها مزیت تشریحی کردن ازمون فقط وفقط اینه که راه رو برای پارتی بازی باز کنن.
بنظرم اگر کارآموزی به ترتیب آیین نامه برگزار شود در اختبار باید کمتر سخت گیری شود و اختار شفاهی را حذف کنید اختیار کتبی هم یک امتحان کتبی همگانی با سوالات استاندارد باشد نتیجه هم قابل اعتراض در دادگاه انتظامی قضات باشد
اگرچه ایشون با زیر پا گذاشتن قانون وکالت ۱۳۷۶حق امثال من رو ندادند، ولی منم با
این حرفف ایشون موافقم آزمون نباید تستی تشریحی باشد وصرفا تستی بودن آزمون وکار آموزی کفایت میکند..
ضمنا بنظرم :آرا کمیسیون های کار آموزی و ترفیعات هردو باید قابل اعتراض در دادگاه انتظامی قضات شمرده شودو مدت اعتراض هم بر طبق آیین دادرسی مدنی (یعنی بیست روز باشد)
ضمنأ بنظرمیرسد آیین نام در زمینه همکاری وکیل وثبت موسسات ایراد دارد :چون:۱تاسیس وثبت موسسه حقوقی را منوط به حضور حداقل دو وکیل کرده۲ واعلام کرده این موسسات باید حداقل یک لیسانس حقوق را استخدام نمایند.ایندومورد فوق هر دو غیر ضروری است.(هم الزام به استخدام یک لیسانس حقوق وهم هم حضور حداقل دو وکیل)ضمنا باید در آیین نامه همکاری وکلای دادگستری وکار کردن با موسسات وکلای قوه قضاییه وبلعکس مجاز شمرده شود.
ضمنا درکار آموزی (در آیین نامه جدید)و کالت مطالعه پرونده بسیارخوب است ولی تعیین سقف زمانی بنظر صحیح نیست سقف پرونده تعیین کنید مثلاً بگویید داوطلب باید یکصد پرونده را به تفکیک شعب مطالعه کند روی مطالعه پرونده تاکید کنید (یکصد پرونده بنظر کافی است)ولی روی سقف زمانی زیاد سخت گیری نشود..
ضمنأ بنظرم حداقل زمان تغییر وکیل پایه دو درجه یک به پایه یک(که سه سال است) ناعادلانه است پیشنهاد میکنم دوسال باشد که بی عدالتی نشود. (زیرا قصدشان این است که با سخت تر کردن بیش از حدشرایط برای تازه واردین جای خود را بازتر کنند…)
حداقل نمره قبولی نا عادلانه است برای این است که ظرفیت کانون ها خالی بماند..وبا وجود ظرفیت گذاری کسی جذب نشود پیشنهاد میکنم حداقل حد نصاب را چهل و پنج درصد تعیین کنند وبرنحوه طرح سوالات کانون وکلاء هم نظارت کنند که با بیش از حد سخت کردن امتحانات نتوانند ظرفیت کانون ها را خالی بگذارند…
آزمون وکالت باید حذف شود و اجرای آن بصورت فعلی ( تستی و تشریحی) کاملا استرس زاست یعنی شبیه کنکور . بهترین روش جذب گسترده برای وکالت وتخصصی کردن وکالت است البته هرطرحی باید زیر ساختی داشته باشد .درطرح بنده اخذارشدودکتری برای وکالت یا مشاغل دیگر حقوق غیراز مدرسی هدردادن عمراست.چون ملاک کارشناسی است بستر اعطای مجوز شود ولی با توزیع پرونده دررایانه ازکل کشور به وکلا وقضات موفقیت درحل هرپرونده ( به قضاوت داوران مخفی ) ملاک اعطای پرونده ورتبه بندی مشاغل حقوق باشد.
نمیشه کاری کرد این روش اصلا درست نیست عادلانه نیست سه ساله تلاش کردیم توی تست زدن خودمون رو تقویت کنیم حالا این تشریحی اصلا درست نیست به خدا منصفانه نیست سالها تلاش و حسرت.خود آزمون به قدر کافی ست بزرگی بوده و هست.اون هم با این هزینه زیاد.این کار رو نباید ادامه بدن.😔😔😔
دقیقا. فساد آفرین و موجب اعمال نفوذ خواهد شد. بد یا خوب آزمون فعلی را میتوان با مسامحه حائز شرایط یکسال برای همه دانست.
درود بر شما جناب امینی🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷
دقیقا آقای دکتر درست میگن. قرار دادن مرحله تشریحی یا مصاحبه باعث از بین رفتن ضابطه مندی پذیرش کارآموز وکالت میشه و امیدوارم نهادهای نظارت کننده و تصویب کننده قاطعانه در مقابل این موضوع بایستند.