رئیس مرکز وکلای قوه قضاییه: درصورت اعمال تراز، داوطلبانی با نمره صفر در ۴ درس هم قبول میشوند
پایگاه خبری اختبار– رئیس مرکز وکلای قوه قضائیه درباره ملاک قرار دادن نمره خام در اعلام نتایج آزمون وکالت فوقالعاده این مرکز توضیحاتی ارائه داد و گفت: اگر نظر مجلس در پاسخ به استفساریه انجام شده تراز نمره باشد، تعداد قبولیها بیشتر میشود.
به گزارش اختبار به نقل از تسنیم، مرکز وکلای قوه قضائیه فیلمی از یک مصاحبه با حسن عبدلیانپور، رئیس این مرکز را منتشر کرده که در آن اشکالات روش ترازگیری در انتخاب پذیرفتهشدگان آزمون وکالت فوقالعاده ۱۴۰۱ را شرح ملاک قرار دادن نمره خام در اعلام نتایج آزمون وکالت فوقالعاده این مرکز توضیح داده شده است.
عبدلیانپور در سخنان خود با اشاره به پخش مصاحبه رئیس کمیسیون ویژه تولید مجلس از بخشهای خبری سیما که در آن عنوان شده مرکز وکلای قوه قضائیه بر خلاف نظر سازمان سنجش آموزش کشور قبولیها را بر اساس نمره خام اعلام کرده، گفت: توجه شما را به نظر سازمان سنجش آموزش کشور در استفاده از ترازگیری که طی نامهای به استعلام صورت گرفته توسط معاونت حقوقی و امور مجلس قوه قضائیه واصل شده و در فضای مجازی نیز منتشر شده جلب میکنم؛ این نامه در توضیح روش ترازگیری به صراحت بیان داشته؛ برای اینکه تفاوت نمرات بیشتر نمایان شود، اعداد متناظرِ نمره خام به توزیع نرمال با میانگین ۵۰۰۰ و انحراف معیار ۲۲۵۰ تبدیل میشود.
وی افزود: این روش در آزمونهای دارای ظرفیت، کاربرد دارد نه آزمون وکالت که به موجب قانون تسهیل که عزیزان در مجلس قانونگذاری کردند دیگر ظرفیت عددی ندارد و در آزمون وکالت نباید جاری و ساری باشد؛ چون علت ترازگیری و متفاوت کردن نمرات در آزمونهای دارای ظرفیت مثل آزمونهای سراسری دانشگاه به حداقل رساندن تعداد داوطلبانی است که دارای نمرات و رتبههای یکسان هستند تا مجری برگزاری بتواند به راحتی به داوطلبها ظرفیت اختصاص دهد و نتایج را اعلام کند؛ نه آزمون وکالت که ظرفیت عددی آن حذف شده و اگر هزار نفر هم با هم نمره و رتبه یکسانی کسب کنند و در محدوده حد نصاب قبولی باشد به عنوان پذیرفته شده معرفی میشوند.
رئیس مرکز وکلای قوه قضائیه ادامه داد: از طرفی دیگر؛ انحراف معیارِ مورد اشاره در پاسخ سازمان سنجش آموزش کشور که هر نوع تغییر در مقادیر آن سبب تغییر در نمره کل و حد نصاب و تغییر در تعداد پذیرفتهشدهها میشود، این کاملاً قراردادی است و انتخاب مقادیر آن از سوی سازمان سنجش تنها بر اساس تجربه آزمونهای گذشته بوده است. پس با توجه به پاسخ سازمان سنجش، خود روش ترازگیری که نیاز به تعیین انحراف معیار دارد؛ مصداق بارز تعیین ظرفیت برای قبولی است البته ظرفیتی که از سوی مرکز وکلا و یا کانونهای وکلا تعیین نمیشود؛ بلکه توسط سازمان ینجش و با تعیین مقادیر انحراف مقادیر آن تعیین میشود که با روح قانون تسهیل که به دنبال حذف ظرفیتها مغایرت کامل دارد. همچنین مطابق بند ۶ این نامه، کارفرمای آزمون هم میتواند با سفارش، میزان انحراف معیار مد نظر خود را به سازمان سنجش ارائه کند و نمرهسازی کند و نتیجه اینکه حد نصاب و تعداد پذیرفته شدهها را تغییر دهد.
معیار تراز، باعث نزول فاحش سطح علمی میشود
عبدلیانپور تأکید کرد: بر مبنای تجربه این آزمون و آزمونهای قبلی وکالت، معیار تراز موجب نزول بسیار فاحش سطح علمی وکلا میشود و این کاملاً مستند است و دوستان میتوانند به آن دسترسی داشته باشند. میتوانیم تعدادی از کارنامههای داوطلبان که با روش ترازگیری در آزمونها قبول میشوند را به صورت ناشناس منتشر کنیم تا روشنگری شود و همه مردم ببینند که داوطلبی که با کسب نمره صفر در چهار درس از ۸ درصد تنها به واسطه کسب نمره در یک یا دو درس دیگر موفق به قبولی در آزمون وکالت میشود.
رئیس مرکز وکلای قوه قضائیه ادامه داد: در این صورت اولاً کسی که حقوق جزا و آیین دادرسی کیفری را در آزمون صفر زده، یعنی چیزی از قانون مجازات و قانون آیین دادرسی کیفری نمیداند، حالا این شخص وکیل شود و مردم به او مراجعه کنند و پرونده قتل را برای دفاع به او بسپارند. چه کسی حاضر است این پرونده مهم را به این وکیل دهد؟ قطعاً پروندهای که مستوجب مجازاتهای سالب حیات هست را نباید به او سپرد. یا پروندههای مهم تجاری را به وکیلی سپرد که در آزمون وکالت درس حقوق تجارت را صفر زده است و هیچ چیزی از حقوق تجارت نمیداند و هیچ سؤالی را در آزمون در خصوص حقوق تجارت جواب نداده است. حالا مردم بیایند دعاوی تجاری خود را به او بسپارند؟
متضرر اصلی قانون تسهیل، مردم هستند
وی در تأکیدی دوباره یک پرسش را مطرح کرد و ادامه داد: آیا میشود اختیار مال و جان و عرض و ناموس مردم را به وکیلی سپرد که صلاحیت علمی ندارد؟ این یک تالی فاسد دارد و کاملاً روشن است که متضرر اصلی و واقعی و نهایی قانون تسهیل با استفاده از روش ترازگیری در آزمونهای وکالت و کارشناسی و سایر آزمونهای که برگزار میشود، مردم شریف و مظلوم عزیز کشورمان هستند.
عبدلیانپور افزود: دلیل فشاری و مقاومتی که ما کردیم همین نکته بوده؛ بنابراین محاسبه نتایج آزمون وکالت بر اساس نمره تراز علاوه بر آنکه نوعی تعیین ظرفیت مغایر با هدف و روح حاکم بر قانون تسهیل است، به جهت قابلیت تغییر در انحراف معیار که نتیجه آن تغییر در تعداد قبولی است، فاقد شفافیت و در واقع خودش مفسده برانگیز است و از همه مهمتر، موجب وکیل شدن اشخاصی میشود که بدون داشتن صلاحیت علمی ممکن است ناخواسته در مسیری گام بردارند که باعث ضایع شدن مال و جان و عرض و ناموس مردم شود.
وی گفت: مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه، مطابق نص صریح قانون و پاسخ سازمان سنجش آموزش کشور به منظور جلوگیری از تضییع حقوق مردم و داوطلبان تکلیف اصلی خودش مطابق ماده ۱۸۷ قانون برنامه سوم توسعه به حفظ حقوق عامه، نتایج را بر اساس نمره خام اعلام کرده و از این موضوع پاسداری میکند.
آن وزیر محترم میگوید هر ۳ ماه آزمون وکالت برگزار شود
عبدلیانپور در بخش دیگری از این گفتوگو درباره اظهارنظر افراد مختلف درباره اعلام نتایج از سوی مرکز وکلای قوه قضائیه با احتساب نمره خام، گفت: جای تأسف و ناراحتی است که افرادی اظهار نظر میکنند که هیچ تجربهای و تخصصی در این زمینه ندارند و به قول ما حقوقیها، «اجتهاد را در مقابل نص» میکنند. نص صریح ماده ۵ قانون تسهیل که نمایندگان مجلس بر آن پافشاری دارند به صراحت اعلام کرده که مرکز وکلای قوه قضائیه باید سالی یک بار آزمون وکالت را برگزار کند، حالا آن وزیر محترم [خاندوزی، وزیر اقتصاد] اعلام میکند که آزمون وکالت باید سه ماه یک بار برگزار شود. واقعاً جای تأسف دارد که اینجور اظهارنظرها در مقابل قانون و مقابل یک ماده قانونی که چنین بحثبرانگیز شده و در تفسیر آن علمای حقوق تفاسیر متعدد و گوناگونی دارند میآیند و صحبت میکنند. خواهش من این است که از اینگونه اظهارنظرهای غیرحقوقی و غیرتخصصی بپرهیزند و اجتناب کنند.
تغییر آمار قبولیها درصورت تصویب استفساریه مجلس
رئیس مرکز وکلای قوه قضائیه در پایان با تبریک به پذیرفتهشدگان آزمون فوقالعاده وکالت و نیز آرزوی موفقیت برای کسانی که نتوانستند در این آزمون قبول شوند و نیز عذرخواهی بابت تأخیر در اعلام نتایج، گفت: با توجه به استفساریه که از مجلس محترم شورای اسلامی در خصوص ملاک بودن نمره خام یا تراز نمره شده، ممکن است تغییراتی در نتایج آزمون پیش بیاید و اگر نظر مجلس در استفساریه بر این باشد که تراز نمره ملاک قرار بگیرد، افراد دیگری هم به جمع قبولیهای ما اضافه میشوند.
خیلی امید داشتیم با آمدن آقای اژه ای همه دستگاههای قوه قضاییه اصلاح بشوند، به قول معروف جوجه کبابم میخورن لااقل حق را ادا کنند اما…
انحصار باعث شده وکلا به پرونده ها و مراجعین اهمیت ندن و اصلا وقت برای اونها نزارن با وجود این که حق الوکاله های سنگینی از مردم میگیرن.اگر بازار کار رقابتی بشه باعث میشه همه در رقابت با هم تلاش کنند و بهترین خدمات رو به موکلین خودشون ارایه بدن.این توجیهی اشتباه است که افرادی فاقد صلاحیت با طرح تسهیل وارد حرفه وکالت میشن خیر اینطور نیست بلکه همان طور که گفتم با ایجاد رقابت باعث بالا رفتن و بالا بردن خدمات و دانش وکلا هم میشه.برای مردم و مراجعین به وکلا هم دو سر برد هست و میتوانند از بین گزینه های زیاد بهترین وکیل و با شرایطی که میخوام رو انتخاب کنند.خیلی ها بخاطر حق الوکاله زیاد نمیتونن وکیل اختیار کنند و در محاکم متضرر میشوند.لطفا با دید باز و منطقی به این موضوع نگاه کنید و فقط جانب وکلا قدیمی که از این طرح متضرر میشن رو نگیرین.
سلام واقعا باید تاسف خورد برای افرادی که ادعای قانونمند بودن دارند و قانون مصوب مجلس را زیر پا میگذارند این همه پرونده در دادگاه ها به علت اطلاع نداشتن مردم دچار اطاله دادرسی میشن چون مردم پول مراجعه به وکیل گران قیمت را ندارند به علت انحصار فارغ تحصیلان حقوق هیچ امیدی به آینده شغلی خود ندارند یه عده این شغل رو به گروگان گرفتن واجازه ورود هیچ کسی رو نمیدن چهار روز یه بهانه جدید رو میکنن واقعا این افراد حتی حرف رهبری رو هم قبول ندارند
خداوکیلی قانون را اجرا بفرماید بهانه الکی نیاریدکه وکیل زیادمیشه بیسوادتحویل جامعه میشه ازاین حرفها .اگر کسی سوادحقوقی داشته باشه میتونه توی این بازاربراحتی کارکنه وگرنه نمیتونه کارکنه .فقط تمکین به قانون کنیدشما بقیه انشالله حل میشه .بعدشم والله منابع وکالت هم زیاده هشت تا درس فکرنکنیدکمه کم نیست طرف بسختی میتونه طول یکسال یکی دوبار دوره کنه اونم درنظربگیریدآخه. حی نگید وکیل زیاد خاهدشدفلان میشه بصارمیشه
بابا تو رو خدا اینکار ها رو نکنید به عنوان کسی که تازه دانشگاه رو تموم کرده میگم که تنها اطلاعات و آموخته های کارآموز ها تلاشیه که در راه آزمون دارن
و قبل از این که بشینیم برای آزمون بخونیم تقریبا هیچی بلد نیستیم
بزارین یکم تلاش کنیم:(
واقعا تاسف آوره که آینده یه مشت جوان که کلی درس خوندن و به هزار زحمت وکیل شدن و کسی که بدون هیچ زحمتی با قانون بی معنی تسهیل وکیل میشه یکی باشه و بدبخت مردمی که قراره مشکلاتشون رو بسپارند دست این به ظاهر وکلا
یک نفر هم نیست که بساط این مسخره بازی رو جمع کنه و همه مسئولین فقط نظاره گرند
سلام ببخشید سئوالی داشتم اینکه:
حالا که طرح دو فوریتی رو مجلس تصویب کرده تعغیری در کارنامه های صادره و تعداد قبولی ها صورت میگیره؟
ضمنا نمره کل من ۲۴۲۳میباشد چرا مردود زدند؟
با سلام .
اینکه بیان می شود یک نفر در ازمون، درسی را با درصد پایین تست زده و ممکن است در آینده درآن زمینه پرونده قبول کند استدلال درستی نیست چون اگر شخصی در یک زمینه صعیف باشد مثلا حقوق جزا؛ خود شخص از قبول پرونده در آن زمینه خودداری می کند .
الان بسیاری از وکلا فقط در یک یا دو حوزه که دارای تجربه و تخصص هستند فعالیت دارند .
از طرفی با توجه به گستردگی ارتباط و نشر و ترجمه ؛ لزومی ندارد یک وکیل مبانی فقهی را به زبان عربی فراگیرد که در عمر کاری خود یکبار هم استفاده نخواهد کرد .
همین یک درس باعث می شود کلی نمره از دست دهد که هیچ کاربردی هم ندارد
یه روزی همین رو سر رشته های مهندسی در آوردن. اینقدر دانشگاه آزاد و غیر انتفاعی و پیام نور مهندس برق عمران کامپیوتر و … گرفتن که الان مثلا مدرک مهندسی X دانشگاه دولتی تهرانش هم به هیچ دردی نمیخوره. آقایان تعریف عدالت همیشه تساوی نیست. همه ما در کتاب های دوران ابتدایی یاد گرفتیم عدالت قرار گرفتن هرچیز در جای خودشه🌹
تخصص فقط مختص مرکزه هیچکس نمی تونست اینقدر فوق العاده یه آزمون برگزار کنه تا ۵ ماه کشش بده
اقای رییس لطفا قانون رو زیر پا نزارید واز قانون حرف نزنید
چرا مجلس شورای اسلامی رو زیر سوال میبرید اول اعلام میکنید تراز نمرات بعد ازاینکه از مردم پول میگیرید ثبت نام میکنید نیزنید زیر حرفتون
کسی از مجلس نیست به داد این جوانها برسه
و این حضراتو توجیه کنه؟
باسلام علت عدم ثبت سهمیه رزمندگان دراعلام نتایج ازمون مرکز وکلا را میخواستم بدانم
آخه این چه حرفیه رییس سازمان میزنه اخه، برادر محترم، شاید کسی مثلا آیین دادرسی زده ۱۰۰ ولی تجارت وقت کم اورده نرسیده بزنه. با کسی که ۵۰ آیین دادرسی زده و ۵۰ تجارت فرقی در نمره نداره که. ضمنا اصلا ملاک این نیستش که. ملاک اینه که ۱۰۵۰۰ نفر از بین ۷۵۰۰۰ شرکت کننده قبول و پذیرفته بشن، چون قانون و ملاک همینه بوده و قرار این بوده. همچنین که سالهای قبل ۷۰۰۰ نفر گرفتید. لطفا تموم کنید این بهانه های واهی و بی اساس رو. ۱۰۵۰۰ نفر بگیرید جوانها مردن تموم شدن دیگه..
مدیر محترم سایت اختبار لطفا نظرات را حذف نکنید و نمایش دهید.
[…]
انتظار ما از نهاد برگذاری آزمون و مرکز وکلا انتشار پاسخنامه داوطلبی می باشد تا شبهات برطرف گردد. مطابق رویه آزمون های سراسری خواهان انتشار پاسخنامه داوطلبی می باشیم.
در نظر خودتون ادعایی بدون مستند درباره کارنامههای داوطلبان مطرح کردید که انتشار اون برای ما مسئولیت حقوقی داره.