رئیس کانون خوزستان پس از دیدار با معاون قوه قضاییه: آزمون وکالت ۱۴۰۰ احتمالا در خرداد یا تیر ۱۴۰۱ برگزار شود

فهرست عناوین این صفحه

پایگاه خبری اختبار-رئیس کانون وکلای دادگستری خوزستان با بیان اینکه پاسخ معقول به زمان برگزاری آزمون وکالت ۱۴۰۰ آن است که این آزمون در سال جاری برگزار نخواهد شد گفت: به دنبال این هستیم که با حل اختلافات و با تأخیر چند ماهه آزمون را در سال بعد احتمالاً خرداد و یا تیرماه برگزار کنیم.

به گزارش اختبار، روز شنبه خبرگزاری تسنیم اعلام کرد که قرار است جلسه ای با حضور رئیس اسکودا در قوه قضاییه برای تعیین تکلیف آزمون وکالت برگزار شود، اما دکتر جعفر کوشا با تکذیب این خبر اعلام کرد که برای شرکت در چنین جلسه‌ای از او دعوت نشده است.

حال با گذشت چند روز از این ماجرا مشخص شده جلسه مذکور میان معاون حقوقی قوه قضاییه و رئیس کانون وکلای دادگستری خوزستان بوده است.
او در مصاحبه‌ امروز خود با تسنیم درباره این دیدار گفته است که مستقلاً و نه به‌عنوان نماینده اسکودا در این جلسه حضور پیدا کرده و پیشنهاد دیدار حضوری روسای کانون‌ها و اسکودا با معاون قوه قضاییه را در این دیدار مطرح کرده است.

متن گفت‌وگوی تسنیم با سید یزدالله طاهری‌نسب رئیس کانون وکلای دادگستری خوزستان به این شرح است:

تسنیم: شما روز شنبه جلسه‌ای در قوه قضائیه داشتید که موضوع آن آزمون وکالت بود. خروجی و نتیجه این جلسه چه بود؟

راجع به آزمون وکالت لطفاً از اسکودا سؤال بپرسید.

تسنیم: رئیس اسکودا مبتلا به کروناست و نمی‌خواهیم برنامه درمان و استراحت وی را به هم بزنیم.

از نایب‌رئیس اسکودا بپرسید.

تسنیم: آخر هفته گذشته یک شخص مسئول در اسکودا به ما خبر داد که روز شنبه جلسه‌ای در قوه قضائیه برگزار می‌شود و روز یکشنبه آقای کوشا، رئیس اسکودا نتایج این جلسه را اعلام عمومی خواهد کرد. برداشت ما این بود که جلسه با حضور خود آقای کوشاست تا اینکه وی خبر از ابتلای خود به بیماری کرونا داد و حضور خود در این جلسه را تکذیب کرد. پیگیری‌های ما در روز یکشنبه منتهی به این خبر شد که شما به نمایندگی از نهاد وکالت در جلسه با حجت‌الاسلام قدرتی، معاون حقوقی قوه قضائیه شرکت کردید.

من شخصاً به جهت این مشکلات موجود این جلسه را برگزار کردم و نماینده اسکودا نبودم.

تسنیم: اما یک مسئول در اسکودا در جریان این جلسه بود.

بله، دوستانی در جریان بودند اما شرکت من در جلسه به نمایندگی از کسی نبود و به‌صورت مستقل در جلسه بودم. کانون‌های وکلا، نهادهای مستقلی هستند و استقلال حقوقی دارند و وظایفی برای آنها تعریف شده که به لحاظ انجام وظایف خود، اتحادیه [اسکودا] را تشکیل داده‌اند که وظیفه آن ایجاد وحدت رویه است، ولی این مانع اقدامات و مسایل قانونی کانون‌ها نیست.

تسنیم: این‌ها محل بحث نیست و می‌دانیم که هم اسکودا و هم کانون‌ها جایگاه خود را به خوبی می‌شناسند و شاهد هماهنگی بین آنها هستیم. الان می‌خواهیم بدانیم دستور جلسه روز شنبه چه بود؟

متأسفانه در صنف خودمان حساسیت روی من زیاد است و شاید ورود به آن سخت باشد؛ اما مشکلاتی که در سال گذشته در خصوص آیین‌نامه پیش آمده بحث اصلی جلسه بود. یک آیین‌نامه‌ای در قوه قضائیه تصویب شده و به تبع آن تغییراتی در آیین‌نامه استقلال کانون‌های وکلا به وجود آمد که آن تغییرات را کانون‌های وکلا برخلاف قانون و برخلاف ماده ۲۲ قانون استقلال کانون‌های وکلا می‌دانند و همین موضوع، عامل اختلافی شده بین کانون‌ها و دستگاه قضائی که متأسفانه این اختلافات یک حالت خیلی نامناسبی به خودش گرفته است. از طرفی قوه قضائیه مانع از برگزاری آزمونی می‌شود که ۲۶ سال است کانون‌های وکلا مستقل و بدون دخالت هیچ شخصی آن را برگزار می‌کنند، یعنی از سال ۱۳۷۶ که قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت تصویب شد تا الان، این آزمون را به طور مستقل برگزار کرده‌اند و هیچ وقت دستگاه قضائی کوچک‌ترین دخالتی در آن نداشت تا اینکه امسال معاونت حقوقی قوه قضائیه مکاتباتی با سازمان سنجش آموزش کشور انجام داد و با تفسیرهایی که از آیین‌نامه جدید دارد، مانع برگزاری آزمون شد و این باعث ایجاد دردسر بزرگی هم برای کانون‌های وکلا و هم برای داوطلبانه آزمون ورودی کانون وکلا و هم برای خود قوه قضائیه شده است و خیلی از داوطلبان تصور می‌کنند که قوه قضائیه مانع کار است و سوءظن‌هایی درست شده و برخی هم به این مسایل دامن می‌زنند. به هر حال در راستای اینکه مسأله حل شود و مشکل پیش‌آمده را با گفت‌وگو حل کرد نه با تنش‌زایی در فضای مجازی و انتشار اخبار مبهم، جلسه را برگزار کردیم.

معتقدم که این مسأله ایجاد شده بین قوه قضائیه و کانون‌های وکلا با روش کنونی حل نمی‌شود؛ بلکه نیازمند گفت‌وگو و عقلانیت است. در این راستا با آقای مصدق، معاون اول قوه قضائیه هم تلفنی صحبت کردم و بعد دیداری با آقای قدرتی داشتم و پیشنهاد مشخص من این بود که رؤسای کانون‌های وکلا و رئیس اسکودا مستقیم با معاون حقوقی قوه صحبت کنند و از نزدیک با هم دیدار داشته باشند. چرا که وضعیت کنونی و اختلاف برآمده فعلی زیبنده نظام جمهوری اسلامی و قوه قضائیه نیست، چون این شرایط در فضای مجازی انعکاس منفی ایجاد کرده است و تلاش ما در جهت حل و فصل موضوع بود و الان هم تلاش ما ادامه دارد تا ببینیم چه خواهد شد.

تسنیم: معتقدید انتساب برخی اقدامات به قوه قضائیه درباره سنگ‌اندازی در برگزاری آزمون درست نیست و حاصل سوءظن است؟

معتقدم سوء‌نیتی در قوه قضائیه وجود ندارد. آنها تفسیر از قانون دارند، آیین‌نامه‌ای تصویب کرده‌اند و می‌گویند چون آیین‌‌نامه تصویب شده است پس باید آن را باید اجرا کنیم؛ ولی کانون‌ها می‌گویند که این آیین‌نامه در مسیر قانونی تصویب نشده است. به هر حال انتظار ما از قوه قضائیه این نبود، شعار ما تعامل است به شرط اینکه استقلال ما محفوظ بماند و البته ما فقط استقلال صنفی را می‌خواهیم و نه استقلال قانونی و به هیچ وجه نمی‌خواهیم که استقلال ما به خطر بیفتد. اگر استقلال صنفی وکیل و کانون وکلا به خظر بیفتد، به ضرر حق و حقوق مردم است و استقلال وکیل، حق مسلّم ملی است. کانون وکلا تا امروز این استقلال را داشته و الان اختلافات منجر به این شده که این استقلال دستخوش تغییراتی شود؛ از جمله همین برگزاری آزمون وکالت که معتقد هستیم قوه قضائیه نباید در بحث آزمون دخالت می‌کرد. با این حال می‌توان با گفت‌وگو اختلافات را حل کرد و الان هم در این مسیر هستیم.

تسنیم: پاسخ معاون حقوقی قوه بعد از جلسه روز شنبه چه بود؟

همه چیز موکول شد به جلسه‌ای که قرار است رؤسای کانون‌ها با آقای قدرتی گفت‌وگوی حضوری کنند. برگزاری این جلسه مد نظر وی بود ولی من به رؤسای کانون‌ها اطلاع دادم و هنوز به جمع‌بندی نرسیده‌اند که جلسه کی برگزار شود. این دیدار یک ایده است که در حال هماهنگی انجام آن هستیم.

تسنیم: داوطلبان آزمون در شرایط بغرنج و پیچیده‌ای قرار گرفته‌اند و برنامه‌ریزی تحصیلی آنها که برای ۲۰ اسفند تنظیم شده بود دچار اشکال شده است. آیا برنامه جایگزین ندارید مثلاً نمی‌خواهید مستقلآً آزمون ۱۴۰۰ را طبق آیین‌نامه مد نظر قوه قضائیه برگزار کنید؟

ما امکانات آن را نداریم و برگزاری آزمون امکانات وسیعی می‌خواهد که از آن بی‌بهره‌ایم.

تسنیم: خوب می‌توانید از دانشگاه پیام نور و یا جهاد دانشگاهی بخواهید که این آزمون را برگزار کنند.

نمی‌شود، فرض کنید ما با دانشگاه پیام نور قرارداد ببندیم و آزمون را در خوزستان برگزار کنیم. مطمئن باشید بیش از ۲۰ هزار نفر ثبت‌نام خواهند کرد؛ چون تنها کانونی است که ثبت‌نام می‌کند و از سایر استان‌ها هم سرازیرخواهند شد. امکانات حفاظتی و زیرساتختی و علمی و سازوکار موسعی می‌خواهد که این کار را در فرصت کوتاه ناشدنی می‌کند؛ اما اگر قبلاً تصمیم می‌گرفتیم می‌شد آزمون را در ۲۰ اسفند و مستقلاً برگزار کنیم اما الان نه.

تسنیم: پیش‌بینی شما از آزمون ۱۴۰۰ چیست؟

پاسخ معقول این است که این آزمون در سال ۱۴۰۰ برگزار نمی‌شود و به دنبال این هستیم که با حل اختلافات و با تأخیر چند ماهه آزمون را در سال بعد احتمالاً خرداد و یا تیرماه برگزار کنیم. باز باید ببنیم اختلافات حل می‌شود و اگر حل شود پیدا کردن روز برگزاری آزمون خیلی سخت نیست.

نمایش بیشتر
دوره DBA-MBA حقوقی مدرک دانشگاه تهران موسسه دکتر بهنیایی

نوشته های مشابه

‫۲۳ دیدگاه ها

  1. نکته جالبی این مصاحبه داره و اون این سیکل بی پایان تکذیب و تایید وسپس عادی سازی در مورد تمام مشکلات کشوره یعنی هر موقع که قراره اتفاقی بیوفته که در نهایت به نفع عوام نیست .این سیکل بی پایان ادامه داره . من که بسیار خوشهال شدم از اینکه این دفعه قرعه به نام این عزیز افتاد و قرار شد تا تایید کنن خبر جلسه رو و امیدوارم جناب کوشا هم با تایید خبر جلسه یکی اعضای کانون با معاونت قوه از بستر بیماری که بهش دچار شدن برخیزن چون الان میتونن بگن (من هم صبح جمعه متوجه شدم) و ادامه ماجرا.
    به هرحال دوستان اسکودا شما که فقط زورتون به داوطلب بیچاره میرسه و بس پس حداقل زود تر جام زهر رو بنوشید . و این کی بود کی بود من نبودم رو کنار بزارین و کمی هم به فکر کسانی باشین که هر چه دارین از انهاست .

  2. توجه بفرماییدفسادقوه قضاییه وسوء مدیریت درکشوری که کسی نمیتونه ظلمی که مسئولین قوه قضاییه به نودهزارجوان ایرانی که وکلای اینده کشوررامیسازنددفاع کند قوه قضاییه بابی شرمی تمام ازمون وکالت کانون وکلا ۹۹را ۸ماه بادسیسه ونیرنگ تعویق انداخت وکالت ۱۴۰۰ راکه قراربودمهر۱۴۰۰برگزارشود بافریبکاری ظالمانه ۹ ماه باعث تعویق این ازمون شدازطرفی ازمون مشاوران را هرسال به موقع برگزارمیکند … لعنت خدابر ظالمین ومفسدین قضاوت باشما

    1. تاریخ مهرماه یک بار با عجله و عدم دقت از طرف آقای کوشا اعلام شد که بعد متوجه شدن اشباهه اصلا کردن در ضمن چرا باید مهرماه برگزار میشد؟؟؟ داوطلبان ۹۹ یک سال و نیم وقت داشتن مطالعه کنن و خیلی ها هم از این فرصت زیاد استفاده کردن و قبول شدن اونها که قبول نشدن سعی داشتن هرچه زودتر آزمون ۴۰۰ برگزار بشه که جبران کنن!! جبران به نفع خود و ضرر سایرین .

  3. تکلیفتون باخودتون مشخص نیس؟عرضه ندارید قاطع بگید؟ بعد شماها ادعا میکنید مدافع حقوق مردم هستید؟برگزاری ازمونو معضل کردید لعنت به کسایی که اینده‌ی ما براشون بی اهمیته

  4. جناب وکیل دکتر سید یزدالله خان یک سوال دارم از شما کی بود که با افتخار آیین نامه رو با برجام مقایسه می کرد و می گفت این دستاوردی بزرگیه برای کانون؟چرا در کانون اینقدر دروغ و تزویر عادی شده؟حداقل آزادمرد باشید به داوطلبان بگین که این بلایا ۹۹ درصدش دستپخت دوستان کانونه و عجیبترین نکته ماجرا اینه که همینها که پدیدآورندگان این آیین نامه بودن الان اشک تمساح میریزن و خودشون رو دلسوز داوطلب و کاراموز نشون میدن. رو که نیست سنگ پای قزوینه. لطفا بدون سانسور نشر دهید

  5. این وسط فقط داوطلب قربانی شده اقای کانون شما عادت کردید شب قبل ازمون ازمون را به تعویق بیاندازید بقول خودتون نمیدونم شاید کلاستون بالاس یا بقول خودتون مستقل هستید باید گفت امروز اه و ناله ما داوطلبا شما را به این روز انداخته و مرتب سرزنش میشوید و تحقیر بله خدایی وجود دارد باید باور کرد. امروز هزاران داوطلب در شدیدترین شرایط سخت زندگی غرق در گرفتارشان کرده اید چنان که خیلیا دست ب خودکشی زده اند بعضی ها هم اخرین نفس زندگی را سپری میکنند افسردگی مشکلات روحی روانی اعصاب یک طرف مشکلات اقتصادی هم طرف دیگر…

  6. توی این لایوی که جدیدن از رییس پیشین کانون آذربایجان شرقی منتشر شده هویداست که بیشتر تصمیمات توی آیین نامه ۱۴۰۰ رو از جمله سه مرحله ای کردن کاراموزی و اضافه کردن دو درس پیشنهاد خود کانون ها بوده !!! یعنی چی واقعن؟ اگر همه ی این ها پیشنهاد خودشون بوده الان به چی اعتراض دارن آخه؟!!! خیلی عجیبه ماجرا

    1. عجیب نیست با اون قسمتی که کارآموزی سخت و غیر منطقی داره و افزایش دروس و… مخالف نیستن!!! مخالفت در مورد نظارت بر انتخابات کانونها و به خطر افتادن منافع روسای کانونه برای خودشون مخالف هستن

  7. تنها راه این هست که داوطلبین خودشان خودجوش پیشقدم شوند و یک کمپین هزاران نفری( نه کمپین های هزاری و کوچک) راه بیندازند و از قوه قضاییه بخواهند به این ماجرا پایان دهد.این طور که خود کانون و قوه پیش گرفتند حالا حالاها دعوایشان ادامه دار است

  8. واقعا دارید روی تیر ماه فکر میکنید
    چهار ماه دیگه داوطلب رو منتظر نگه دارید ،حداقل در نیمه دوم اردیبهشت یا خرداد برگزار کنید

  9. بزرگواران چرا شکایتتون رو پیش متشاکی عنه می برید؟قوه ی قضاییه زور میگوید بی قانونی میکند شما می روید از او خواهش میکنید که ظلم نکند؟
    یعنی هیچ جا نیست که بشود از اعمال این قوه شکایت کرد؟یعنی این ها به هیچ کس نباید جواب پس بدهند؟

  10. آقای طاهری نسب شما مستقیم در تدوین این آیین نامه و مذاکره در مورد آن با قوه نقش داشته اید الان باید پاسخگوی وضع موجود باشید داوطلبان ،کارآموزان و وکلا مخالف این آیین نامه هستند.

  11. این آئین نامه مضر و مشکل زا دسته گل این شخص و دوستانش بود الان هم داره همون مسیر سابق رو ادامه میده و برجام دوم و سوم و….کانون جلوی این شخص رو نگیره سرخود باز قولهایی میده و نتایج زیانباری بوجود میاره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا