رئیس کانون وکلای خراسان: انشاءالله آزمون وکالت ۱۴۰۴ با قانون تسهیل اصلاحشده برگزار شود
پایگاه خبری اختبار- رئیس کانون وکلای دادگستری خراسان اظهار امیدواری کرد که آزمون وکالت سال آینده بر اساس قانون اصلاحشده تسهیل صدور مجوزها برگزار شود.
به گزارش اختبار به نقل از شهرآرانیوز، حسن حسنزاده در خصوص پیامدهای اعمال قانون تسهیل صدور مجوزهای کسبوکار در آزمونهای وکالت، اظهار کرد: تصویب طرح تسهیل در آزمون وکالت و حذف ظرفیت نه تنها مسیر دستیابی به عدالت را تسهیل نکرد بلکه سختتر هم کرد. باید توجه داشت که همگام با افزایش تعداد وکلا پروندهها افزایش نمییابد، از طرفی زمانی که کسی وکیل میشود انتظارات شخص و اطرافیان از وی بالا میرود؛ با توجه به افزایش تعداد وکلا، انتظارات جامعه و عدم افزایش تعداد پروندهها ممکن است فساد ایجاد شود چرا که در هر حال فرد به عنوان وکیل باید درآمد داشته باشد. متاسفانه پیامدهای قانون تسهیل تنها به وکالت ختم نمیشود و گریبان دفاتر اسناد رسمی و کارشناسان را نیز گرفته است و زمینه فساد در همه مشاغل حقوقی را افزایش داده است.
وی افزود: زمانی که زمینه فساد ایجاد شود، کانونهای وکلا دادگستری با آن درگیر هستند چرا که میخواهند با آن مقابله کنند، دستگاه قضائی، نهادهای نظارتی، و حفاظتی نیز درگیر میشوند.
ادعای نفوذ، برای جذب پرونده
رئیس کانون وکلای دادگستری خراسان ادامه داد نتیجه جذب بی رویه وکیل، کارشناس و سردفتر منتهی به آن خواهد شد که برای جذب موکل و مُراجع برخی ادعای نفوذ کنند و وعده و عیدهای تو خالی به موکل خود دهند، همچنین زمانی که به عنوان یک وکیل نمیتواند به صورت عادی موکل جذب کند، سراغ افرادی میرود که پروندههای حقوقی را به او ارجاع دهند که زمینه دلالی فراهم میشود.
مهمترین پیامد قانون تسهیل، کاهش تراز علمی کار آموزان است
وی با تاکید بر اینکه از مهمترین مسائل و پیامدهای قانون تسهیل، کاهش سطح سواد علمی است، گفت: ترازهایی که وجود دارد اصلا مطلوب نیست چرا که برخی از داوطلبین دو درس را به طور کلی پاسخ نداده و قبول شدهاند که موجب تضییع حقوق مردم میشود چرا که وکیل سواد و دانش کافی برای دفاع ندارد در حالی که موکل هزینه حقالوکاله را پرداخت کرده است، اما به نتیجه نمیرسد و دوباره باید هزینه کند و گاها ممکن است به علت عملکرد اشتباه وکیل به طور کلی پرونده به نتیجه مثبت منتج نشود.
رئیس کانون وکلای دادگستری خراسان، در خصوص موضع دولت، اظهار کرد: خوشبختانه دولت (وزیر دادگستری)، مجلس شورای اسلامی (کمیسیون حقوقی) و قوه قضائیه به ایرادات قانون تسهیل پی بردند و انشاءالله با تعامل بین نهاد وکالت و سه قوه، سال آینده با قانون تسهیل اصلاح شده آزمون را برگزار کنیم، قطعا به روال سابق برنمیگردد، اما همین که نمره و تراز افزایش یابد، داوطلبی قبول میشود که نمره حداقلی هر درس را اخذ کرده باشد.
حسنزاده گفت: کسی که میخواهد در آزمون قبول شود باید حداقل نمره ۱۰ از هر درس را داشته باشد چگونه است که برای لیسانس گرفتن و برای فارغالتحصیلی باید حداقل نمره ۱۰ را دانشجو داشته باشد، اما بر اساس قانون تسهیل حتی با معدل زیر ۱۰ در آزمون وکالت قبول میشوند کدام یک مهمتر است؟
وی افزود: از طرفی زمانی که وکیل شروع به کار میکند، اما پرونده ندارد به اجبار جذب موسسات حقوقی غیر مجاز میشود موسساتی که هیچ نظارتی بر آنان وجود ندارد، به تخلفات موسسه حقوقی غیر مجاز چه کسی رسیدگی میکند؟ اگر وکیل تخلفی کند اداره نظارت و بازرسی و دادسرای انتظامی کانون ورود میکند.
مداخلهگران حقوقی در چه مرجعی پاسخگو هستند؟
رئیس کانون وکلای دادگستری خراسان در خصوص ثبت شرکتهای حقوقی، تصریح کرد: اداره ثبت شرکتها، موسسات حقوقی را بدون مجوز و تایید از کانون وکلا ثبت نمیکند و شرط ما برای اینکه موسسه حقوقی ثبت شود این است که حتما وکیل دادگستری باشند. در حال حاضر در مشهد بیش از ۱۶۰۰ موسسه حقوقی غیر مجاز داریم، ادعای نفوذ میکنند و پاسخگو به جایی هم نیستند، کما اینکه ادعای نفوذ این افراد علاوه بر تضییع حقوق موکلین و مراجعین آنان به اعتبار قضات نیز لطمه وارد میکند.
عدم نیاز به این تعداد وکیل
حسنزاده با اشار به یکی دیگر از جوانب منفی قانون تسهیل، تاکید کرد: یکی دیگر از ایرادات قانون تسهیل حذف ظرفیت قبولی است، در گذشته ظرفیت آزمون وکلا توسط رئیس کل دادگستری استان، رئیس دادگاه انقلاب و رئیس کانون وکلای استان بر اساس نیاز سنجی تعیین میشد، اما امروز نیاز سنجی نمیکنیم و هرکس نمره را کسب کرد قبول میشود، در خراسان رضوی، مشهد و سایر شهرهای استان این تعداد وکیل نیاز نداریم، از طرفی در برخی استانها به جذب وکیل بیشتر نیاز دارند، اما تعداد کمتری پذیرفته میشود، چون تراز و نمرهای که کسب میکند استاندارد لازم را ندارد. نیازسنجی در تعیین وکیل حلقه مفقوده قانون تسهیل است.
وی در خصوص آمار پذیرفتهشدگان آزمون وکالت، اعلام کرد: در کانون خراسان رضوی امسال ۷۲۰ نفر و سال گذشته ۹۲۵ نفر قبول شدند و امروز حدود ۱۶۰۰ کارآموز داریم.
رئیس کانون وکلای دادگستری خراسان در خصوص اصلاح قانون تسهیل، عنوان کرد: پیشنهاد ما برای اصلاح قانون تسهیل این است که مشاغل حقوقی از قانون تسهیل حذف شود و با نیازسنجی آزمون برگزار شود در غیر این صورت نصاب نمره پذیرفته شده از ۷۰ درصد یک درصد نفرات برتر به ۸۵ درصد ارتقا باید ضمن اینکه کف نمره را لحاظ کنند و حداقل نمره هر درس ۱۰ باشد.
حسنزاده در ادامه تاکید کرد: هر رشتهای باید معیار علمی داشته باشد و اگر معیار علمی را حذف کنیم ایرادات مذکور ایجاد میشود. با قانون تسهیل معیار علمی را حذف کردیم، مقصود صحبت ما کسانی هستند که حداقل استاندارد را ندارند، اما پذیرفته میشوند.
وی در نهایت گفت: از طرفی از نظر ماهیتی مگر وکالت که یکی از بالهای فرشته عدالت است، کسب و کار است؟ چرا از نظر شهرداری دفاتر وکلا و پزشکان نیاز به کاربری تجاری ندارند؟ چون ما تجارت نمیکنیم بلکه هدف اصلی کمک به اجرای عدالت و احقاق حق است.
با سلام به همه دوستانی که دغدغه امتحان و آزمون وکالت رو دارن به دوش میکشند و هر لحظه هم به این استرس ها با ایراد سخنان مسئولین اضافه تر میشه . ولی دوستان قبول بفرمایید سطح علمی وکلا بسیار پایین اومده . این امر در کلاسهای آموزشی و همایش ها بسیار مشهود است که کارآموزان گاهی اوقات همچین سوالاتی رو از اساتید میپرسند که همه رو به حیرت وا میدارد. این امر در دادگاه ها هم بسیار محسوس است . چندی وقت کارآموزی جهت تامین خواسته از اجرای احکام درخواست جلب میکرد. این فاجعه است. متاسفانه شاهدیم که برخی کارآموزان حتی ابتدایی ترین مسائل رو نمیتونند در دادخواست بنوسیند. سند قراردادی رو با سند رهنی نمیتونن تشخیص بدن .فرق اعتراض ثالث اجرایی رو نمیدونن . شاید دوستان بگن خب یاد میگیره . اما تا ایشون بیاد یاد بگیره حقوق موکل ضایع شده . البته ریشه تمام اینها نه قانون تسهیل است نه سختی آزمون . بلکه وقتی با کارت ملی با معدل پایین و بدون هیچ بنیه علمی دانشگاه ها بدون کنکور دانشجو پذیرش میکنه باید به فکر خروجی هم باشن . بنیه علمی کارآموزان از دانشگاه ایراد داره .دوستی میگفت یعنی یک دکترای حقوق نمیتونه دادخواست چک بده ؟ باور بفرمایید برای طرح دعوی یک چک ساده آنقدر رویه قضایی متفاوت وجود داره آدم سر درگم میمونه . وکالت فقط لباس شیک پوشیدن و یه کیف چرمی داشتن نیست وکالت یک تعهد است . تعهدی برای جنگیدن که سلاح این جنگجو فقط و فقط علم اونه . از ما گفتن . باز خودتان فکر کنید
هرکسی دوس داره خودش قبول بشه همینایی که زیر این پست نوشتن نه سال بعدش اجرا کنید بعد از قبولی میگن قانون نسخ بشه، خودخواه نباشید به فکر این حرفه باشید که با سطح کم علمی داره نابود میشه از اول نباید انقدر راحت میگرفتن
مجلس نظر کارشناسی میده ،
تعداد کلی وکلا و سردفتران رو در نظر میگیره که به حد استاندارد رسیده
نه نه لطفا امسال نه
سال بعد اصلاحش کنین لطفا 🙏 🙏
انشالله👏👏
الان مشکل جناب حسن زاده دقیقا اینه؟؟؟
با قانون تسهیلات انحصار شکسته شد مشکلات قبل از قانون انحصار بسیار زیاد بود و اکنون بسیار کم شد
انشاالله
نمره ۱۰ یعنی میانگین ۵۰ درصد یعنی فقط ۱۵۰ نفر در کل کشور میتوانند در وکالت قبول شوند که اصلا منطقی نیست حتی ۸۵ درصد میانگین رتبه برتر هم میشود ۱۵۰۰ نفر در سال در آزمون وکالت قبول شوند داوطلبان جدید قرار نیست تاوان آن گروهی که با میانگین ۲۵ درصد قبول شوند را بدهند البته کانون خودش مقصر هست و سوالات غیر استاندارد باعث شد نمره ۱ درصد برتر پایین بیاید یعنی رتبه ۱ سال ۱۴۰۲ که خودش دانشجوی دانشگاه شهید بهشتی درس تخصصی خودش یعنی درس تجارت را ۳۵ درصد زد در حالی که در گذشته ۹۰ درصد میزد یعنی سوالات غیراستاندارد و اختلافی طرح میشد و اینکه هنوز هم کشور به وکیل نیاز دارد حداقل تا سال ۱۴۰۶ این قانون اعمال خواهد شد
واقعا این رئیس محترم کانون مطالبی که بیان میکنند رو بررسی میکنن خودشون، ما هفت تا درس تو آزمون داریم اگر قرار باشه به قول ایشان تو هر درس حداقل نمره ده رو داوطلب بیاره قبول شه شدنیه؟؟ مثلا یه نفر تو هفت درس بیست میاره تو یه درسی ۹ میاره یعنی همه زحماتش برای هفت درس دیگه باید به باد بره؟؟ اگه بگی معدل یکم شاید با عقل جور در بیاد ولی هر درس مفهومی نداره، حتی تو کنکور سراسری هم نمره درس لحاظ نمیشه تراز لحاظ میشه، چه برسه به اینجا،حالا فرض کنیم حرف شما رو پذیرفتیم ، از کجا معلوم سوالات جوری طرح بشه که هیچ داوطلبی سهله حتی قاضی با سی سال سابقه هم نتونه تو دو تا درس ده بیاره ، اونوقت کسی قبول نمیشه که، کمی تفکر بفرمایید لطفا
قانون تسهیل چیه کلا وکالت کسب و کار آزاد شوددددددد
این همه وکیل گرفتید با قانون تسهیل حالا که نوبت ما هست دارید این بلاهارو سرما میارید ؟😢😢
نصاب بشه ۸۵درصد
نمره ها زیر ۱۰نباشه
خب دیگه بفرمایید کلا جذب وکیل بی خیال دیگه
سلام واحترام
بهترین روش جهت جلوگیری از تمامی این موارد روش مصاحبه حضوری از دانش آموختگان رشته حقوق میباشد. که باید کانون ها در این خصوص اقدامات لازم را در طول سال انجام بدهند و قبول شدگان در مصاحبه را به سه گروه تقسیم نمایند .
در غیر اینصورت آموزشگاههایی که در زمینه تدریس جهت آمادگی آزمون وکالت کار میکنن بیشتر سود میکنن.
متاسفانه آزمون وکالت هم خودش شده یک گزینه اقتصادی نه گزینه برنامه حقوقی و عدالت محور
کانون وکلا دوست نداره دست زیاد بشه کاهش سطح علمی را مطرح میکنه درحالی که قانون تسهیل استاندارد هست