رئیس کانون وکلای خراسان در همایش «آیندهپژوهی وکالت»: تعداد زیاد کارآموزان، باعث اخلال در کار شعب دادگاه شده است
پایگاه خبری اختبار- نشست «آیندهپژوهی نهاد وکالت در پرتو نظام تقنین» صبح روز پنجشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۳ به همت کانون وکلای دادگستری استان گلستان و با حضور رئیس و نواب رئیس اسکودا، وزیر دادگستری، تنی چند از نمایندگان مجلس و نمایندگانی از قوای مجریه و قضائیه، اعضای هیات مدیره کانون وکلای دادگستری استان گلستان و هیات مدیره برخی کانونهای وکلای سراسر کشور در شهر گرگان برگزار شد.
به گزارش اختبار، در بخشی از این همایش دکتر ابراهیم کیانی هرچگانی، نایب رئیس اول اسکودا با بیان اینکه قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار باعث تنزل نظام حقوقی کشور شده است، گفت: این قانون در حالی تصویب شد که پیشتر تمامی ایرادات آن را بارها گوشزد کرده بودیم.
بیشتر بخوانید:
وی در تحلیل چرایی تصویب قانون تسهیل گفت: متاسفانه در جریان تصویب این قانون، افزایش فارغالتحصیلان رشته حقوق را به آزمون وکالت تسری دادند لذا باید پاسخگوی نگاه اقتصادی به این توقع باشند به همین خاطر به کانون وکلا فشار آورند که این فارغ التحصیلان را بپذیرند. متولی این قانون، مجلس نبود بلکه جمعی از فارغ التحصیلانی بودند که نتوانستند به نهاد وکالت وارد شوند. این افراد در صداوسیما و در دولت رخنه کردند و حتی مسیر تصویب قانون را با برچسبزنیهای واهی نظیر «انحصارگرایی» از کمیسیون قضایی به کمیسیون اقتصادی تغییر دادند.
نایب اسکودا افزود: مسیر تصویب قانون تسهیل باید به کمیسیون حقوقی بازگردد و این حق جامعه و کانون وکلاست. برچسبها باید برداشته شود. ما در دنیا ظرفیت هایی داریم که به خوبی میتوان از آن استفاده کرد. بسیاری از وکلا دغدغه مردم را دارند.
کیانی تصریح کرد: ما صدای خود را به عنوان صدای عدالت و مردم اعلام کردیم و امیدواریم بهترین تصمیمات درباره قانون تسهیل اتخاذ شود و شاهد اصلاح این قانون در مجلس باشیم.
وکلا پیشنهادات خود را برای اصلاح نظام حقوقی کشور ارائه کنند
دکتر محمدمهدی غمامی، معاون حقوقی وزیر دادگستری نیز در این همایش با بیان اینکه اگر وکلا میخواهند نظام حقوقی کشور را اصلاح کنند، باید پیشنهادات خود برای حل مسئله را هم ارائه کنند، گفت: اینکه کانون وکلا میتواند کاری کند نظام قانونگذاری در حوزههای مختلف ارتقاء پیدا کند، بسیار خوب است.
وی با اشاره به قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار تصریح کرد: اگر ورود راحت افراد غیر متخصص به حوزه حقوقی کشور موجب تضعیف میشود، باید پیشنهاد اصلاح ارائه شود. بر این اساس افراد توانمند، قوی و متخصص که حقوق خواندهاند باید وارد شوند تا کمبود جبران شود.
در موضوع خشونت و تهدید علیه وکلا نیازمند وضع مقررهای در مجلس هستیم
دکتر حسن حسنزاده، رئیس کانون وکلای دادگستری خراسان نیز در این مراسم با انتقاد از قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار گفت: تعدد بالای پذیرفته شدگان به کانون وکلا باعث اخلال در کار شعب دادگاه شده است و دستگاه قضایی نیز امکان پذیرش این تعداد وکیل تازه وارد را ندارد. قاضی نیز باید تمرکز داشته باشد و با این وضعیت عملا امکان اجرای آییننامه ابلاغی رئیس قوه قضائیه در این رابطه وجود ندارد.
حسنزاده نیازسنجی را حلقه مفقوده تصویب قانون تسهیل عنوان کرد و گفت: یکی دیگر از مشکلات ما، موضوع وکلای در معرض خطر است. نیاز است درباره خشونت و تهدید علیه وکلا مقررهای تصویب شود و کسانی که به وکلا در حین انجام تکالیف وکالتی تعرض میکنند مجازاتهای متناسب درنظر گرفته شود.
همه طرحها و لوایح باید پیوست حقوقی داشته باشند
دکتر جمشید قائم مقام، نماینده رامیان و آزادشهر در مجلس نیز در این مراسم با بیان اینکه جایگاه وکلا برای ما با ارزش است و نیازمند نظرات وکلای دادگستری هستیم، گفت: در استان گلستان ۱۸ سد زدهاند اما نمیتوانیم از خود دفاع کنیم، اینجاست که باید از ظرفیت وکلا در عرصههای اجتماعی و زیست محیطی استفاده کنیم.
وی با تاکید بر اینکه مجلس تمام قد از کانون وکلای دادگستری حمایت میکند، گفت: رویکرد ما در قوه مقننه در همه مسائل باید داشتن پیوستی حقوقی در همه طرحها و لوایح باشد.
نمایندگان مجلس باید از یک وکیل دادگستری در اتاق فکر خود بهرهمند شوند
دکتر رحمتاله نوروزی، نماینده علیآباد کتول در مجلس نیز با تاکید بر اینکه مجلس باید از نظرات وکلا در عرصه قانونگذاری استفاده کند، گفت: بنده معتقدم امروز دیگر مجلس در رأس امور نیست چرا که با مراجع متعدد قانونگذاری نظیر مجمع تشخیص مصلحت نظام و شورای عالی انقلاب فرهنگی مواجهیم که عرصه تقنینی مجلس را تضعیف کرده است. ما در مجلس بایستی با استفاده از تجربیات شما وکلای دادگستری به این مسائل ورود کنیم.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه همه نمایندگان باید از یک وکیل دادگستری در اتاق فکر خود بهرهمند شوند، گفت: همه طرحها و لوایح باید پیوست حقوقی داشته باشند تا اثرگذاری بیشتری داشته باشند.
خنده داره دیگه نمی دونن کی رو واسطه یا بهانه کنن اینبار قضات را بهانه کردن
از حسادت و بخل دست بر دارین همکارانی که علاقه ندارن جوانان ایرانی وارد جرگه وکالت شوند