رئیس کانون وکلای گلستان: «قانون تسهیل» مهمترین چالش سالهای اخیر نهاد وکالت است
پایگاه خبری اختبار- بیستمین دوره تحلیف کارآموزان کانون وکلای دادگستری گلستان برگزار شد.
به گزارش اختبار به نقل از روابط عمومی کانون وکلای دادگستری گلستان، وکیل علی طالع زاری (رییس کانون وکلای دادگستری استان گلستان) در بیستمین دوره تحلیف کارآموزان کانون وکلای دادگستری گلستان که با حضور مسئولان استانی از جمله رییس و اعضای هیات مدیره کانون وکلای گلستان، رییس کل دادگستری گلستان و دادستان مرکز استان ، رییس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان، رییس دادگستری گرگان و خانوادههای کارآموزان برگزارشد، با تاکید بر نقش کانون های وکلا و وکلای دادگستری در تحقق عدالت گستری در جامعه بیان کرد: نقش نهاد وکالت باید به عنوان ذینفع و سهامدار در نظام تقنینی و قضایی جامعه به رسمیت شناخته شود و تعامل نهاد وکالت و قوای سهگانه موجب ارتقای نظام تقنینی و قضایی و عدالت گستری در جامعه خواهد شد.
طالع زاری خاطر نشان ساخت: یکی از مشکلات نهاد وکالت طرح موضوعات تخصصی صنف وکالت در نهادهای غیرمرتبط است بهطوری که موضوعات نهاد وکالت طی سالهای اخیر در دولت؛ در وزارت اقتصاد و در مجلس؛ در کمسیون جهش تولید مطرح شده است.
رییس کانون وکلای دادگستری استان گلستان در بخش دیگری از صحبتهای خود، وکلا را به رعایت موازین قانونی، اخلاقی و حرفه ای دعوت کرد و گزارش عدم حضور وکلا در جلسه را به عنوان بیشترین تخلف اعلامی به دادسرای کانون عنوان و تاکید کرد که در بسیاری از موارد عدم رعایت موازین حرفهای در قبال موکل منجر به صدور احکام سنگین از جمله تعلیق برای وکلا میشود.
طالع زاری سوگند را متضمن ایجاد مسئولیت جدی برای وکیل دانست و تاکید کرد که رعایت اخلاق و امانت از مواردی است که همواره باید سرلوحه کار یک وکیل دادگستری باشد.
رییس کانون وکلای دادگستری استان گلستان قانون تسهیل را مهمترین چالش نهاد وکالت در سالهای اخیر دانست و اظهار امیدواری کرد و گفت: با مذاکرات صورتگرفته و نظر مساعد اعضای کمسیون حقوقی و قضایی مجلس به زودی قانون تسهیل اصلاح و موجبات بازگشت نظم و شایسته گزینی به نظام وکالت فراهم شود.
حیدر آسیابی (رییس کل دادگستری گلستان) نیز در این مراسم با انتقاد از حضور کمرنگ وکلا در مامن قانونگذاری کشور، اظهار کرد: وکلا و حقوقدانان در مجلس حضوری کمرنگ دارند و همین مسأله موجب شده تا برخی قوانین بدون در نظر گرفتن تبعات حقوق در جامعه تصویب شود که نمونه محرز آن همین قانون ”تسهیل کسب و کار” است که رشته سنگین وکالت را در زمره پروانههای کسب و کار قرار داده است.
حیدر آسیابی افزود: مسأله دیگر، عدم آگاهی مردم از اهمیت استفاده از وکلا در پروندههای قضایی است که موجب اطاله دادرسیها شده است.
رئیس کل دادگستری گلستان توضیح داد: متأسفانه در بسیاری از موارد، مردم بدون بهرهگیری از وکیل یا مشاوره حقوقی، اقدام به تشکیل پروندههای قضایی میکنند. این موضوع به دلیل پیچیدگی روند رسیدگی، باعث طولانی شدن فرایند دادرسی میشود.
وی تأکید کرد: با توجه به اینکه امور حقوقی از پیچیدگیهای قانونی زیادی برخوردار است، استفاده از وکلا برای پیشبرد سریعتر و دقیقتر مراحل قضایی امری ضروری است.
قانون تسهیل دشمن تخصص و علم و حقوق عامه است
نخیر کار بسیار خوبیست
چرا چالش . ابنهمه فارغ التحصیل حقوق و بالای ۳۰ یا ۴۹ درصد زدند و قبول نمیشن چالش شما اینه که بهتون رقیب اضافه نشه
انحصار خوبه براتون هر کسی رو خواستین بیارید
بنام خدا
مدتهاست که بقول آقای طالع زاری ، چالش اصلی کانون ها وکلای دادگستری ، موضوعی بنام « قانون تسهیل … » شده ، برای بنده که مدتهاست با جامعه دادگستری ( به مفهوم عام ) ارتباط و فعالیت دارم جای بسی شگفتی و تعجب است که چرا دوستانی که در کانونهای وکلای استانها فعالیت میکنند ، بجای اینکه فکر و دغدغه شأن افزایش بهرهوری و راندمان کاریشان در جلسات دادرسی و دفاع از حقوق موکل باشد ، پتک و چکش برداشته اند تا ریشه این قانون تسهیل را از بیخ و بن بکنند !!
در این خصوص ، چند مطلب مهم ، جای طرح دارد :
اول اینکه مگر قانون اساسی در بندهای ۸ و ۱۲ و ۱۴ اصل سوم و اصل ۲۰ و ۲۲ و ۲۸ بصراحت تمام ، داشتن آزادی فعالیت اقتصادی و مسکن و شغل را از حقوق اولیه برنشمرده است ؟!
دوم اینکه مگر همه فارغ التحصیلان دانشگاهها ، از جمله دانش آموختگان حقوق ، در دانشگاههای این کشور که مورد تایید وزارت علوم بوده و هستند ، تحصیل نکرده اند ؟ مگر مدرک تحصیلی ایشان را جمهوری اسلامی ایران صادر نکرده است ؟؛ مگر ایشان دانشجویان اساتیدی چون اعضای کانونها نبوده اند ؟!
سوم اینکه مگر نمیگوییم باند بازی و راند کاری و ژن برتر جویی ، نامشروع است ؟!
چهارم اینکه …. بشمار
که اگر بنویسم ، مثنوی صد من شود …
تو رو خدا بس کنید ، مگر شما از آمار پرونده های مطروحه و مفتوحه در مراجع قضایی خبر ندارید ؟!
مگر از کیفیت دفاعیات وکلا و هزینه های هنگفتی که بصورت دلاری و زرگری محاسبه و اخذ میشوند ، خبر ندارید
خوشبختانه و متاسفانه همکارانی که پروانه وکالت میگیرند هرگز دست به کتاب و مقاله و تحقیقات نمیزنند ، زیرا اصلا فرصت چنین کاری را ندارند !!
از طرف دیگر مگر نه این است که آثار همرنگی و هم سطحی در پایه و مدارج علمی ، ارتقایی صورت نمیگیرد !!
بگذاریم تا همه افرادی که سواد پایه برای قضاوت و وکالت دارند وارد بازار کار و رقابت شوند آنگاه برای قضاوت ایشان اقدام کنیم
همین دانشگاه های آزاد و پیام نور را که عده ای از دوستان برنمیتافتند ، الان چه مدارجی را فتح کرده اند !!
مخلص کلام ، هیچکس و هیچکس حق ، اجحاف حقوق این افراد از جامعه را با تحلیل های واهی ( چه به لحاظ شرعی و قانونی ) ندارد
بگذارید بیایند تا آنموقع از وضع و احوال کانونهای فعلی با خبر شویم!!!