رئیس کمیسیون قضایی مجلس گفت: سالانه باید هزار و ۱۵۰ قاضی به بدنه قوه قضاییه اضافه شود

پایگاه خبری اختبار- رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی گفت: بر اساس قانون برنامه هفتم پیشرفت، هزار و ۱۵۰ قاضی باید سالیانه به بدنه قوه‌قضاییه با این حجم پرونده اضافه شود.

به گزارش اختبار به نقل از میزان، محمد سرگزی رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی با حضور در برنامه صف اول شبکه خبر به پرسش‌هایی درباره وظایف کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس از قانونگذاری تا نظارت پاسخ داد.

در بخشی از این برنامه سرگزی در مورد بودجه دستگاه قضایی گفت: در برنامه هفتم توسعه، در مواد بین ۱۱۲ تا ۱۱۷، تکالیف متعددی برای دستگاه قضائی ایجاد شده است. این تکالیف شاید خیلی بیشتر از آن تکالیفی بوده که در برنامه‌های قبلی پیش‌بینی شده. جدولی هم در ماده ۱۱۷ برنامه هفتم توسعه پیش‌بینی شده، آنجا یکسری سنجه‌های قابل بررسی گذاشته شده که تکلیف کرده، قوه‌قضاییه باید طی سال‌های برنامه هفتم توسعه به این اهداف برسد؛ لذا مستحضرید هیچکدام از این اقدامات نمی‌تواند محقق شود، مگر اینکه بار مالی اجرای این تکالیف پیش‌بینی شود. خدا را شکر در ماده ۱۱۳ قانون برنامه هفتم توسعه، پس از تأکید رهبری، برای تثبیت و ارتقای بودجه قوه‌قضاییه، یکسری منابع را پیش‌بینی کرده اند. منابع به این صورت بود که حدود ۴ درصد منابع عمومی دولت، به‌عنوان بودجه قوه‌قضاییه احصاء شود. یکی از دغدغه‌های ما در بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴ این است که این بودجه به قوه‌قضاییه اختصاص پیدا کند، اگر این بودجه به قوه‌قضاییه اختصاص پیدا نکند، قطعاً شاید ما در رسیدن به این اهداف عقب بیفتیم.

سرگزی گفت: در بودجه ۱۴۰۳، ۹۸ همت پیش‌بینی شد و در بودجه ۱۴۰۴ قاعدتاً باید با توجه به منابع عمومی دولت که ۵۹ هزار همت است، عملاً عددی قریب به ۱۵۶ همت، ۵ هزار و ۹۰۰ همت که بودجه قوه‌قضاییه قاعدتاً باشد شود.

وی بیان کرد: در مذاکراتی که با رئیس و معاون اول قوه‌قضاییه، مسئولان حوزه مالی قوه‌قضاییه و حتی دستگاه‌های وابسته قوه‌قضاییه، دیدیم حتی خود قوه‌قضاییه عددی که پیشنهاد می‌دهد، کمتر از این ۴ درصد است. بخاطر رعایت حال دولت و اینکه دولت بتواند در اهدافی که دارد، موفق شود. پیشنهادی که خود قوه‌قضاییه داده، قریب به ۱۵۶ همت، متناسب با تکالیفی است که در برنامه هفتم توسعه برای قوه‌قضاییه پیش‌بینی شده است.

وی گفت: امروز بحث اطاله دادرسی یکی از موضوعات جدی مردم است. مردم دائم به ما مراجعه می‌کنند و از اطاله دادرسی نگران ند. ببینید اگر قوه‌قضاییه دارای منابع کافی برای استخدام قاضی نباشد، در برنامه هفتم ذکر شده که هزار و ۱۵۰ قاضی باید سالیانه به بدنه قوه‌قضاییه با این حجم پرونده اضافه شود. از طرف دیگر ۳ هزار و ۵۰۰ کارمند بدنه قوه‌قضاییه اضافه شوند، سامانه‌هایی باید در قوه‌قضاییه تعریف شود. در حوزه شفافیت و خیلی از تکالیف دیگری که در قوه‌قضاییه وجود دارد. آمده ایم تکالیف را مطرح کرده ایم، مردم را متوقع کرده ایم، قطعاً باید منابع اعتباری لازم را در اختیار قوه‌قضاییه قرار دهیم تا بتوانیم دغدغه مردم را در فرآیند‌های رسیدگی و احقاق حق بتوانیم مدنظر قرار دهیم.

نمایش بیشتر
دوره DBA-MBA حقوقی مدرک دانشگاه تهران موسسه دکتر بهنیایی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا