رشته‌های شناور در آزمون کارشناسی‌ارشد ۹۷

منظور از رشته‌های شناور در دفترچه ثبت‌نام آزمون کارشناسی‌ارشد چیست؟

پایگاه خبری اختبار- ثبت‌نام آزمون کارشناسی‌ارشد ناپیوسته سال ۱۳۹۷ از پنج‌شنبه ۱۶ آذر آغاز شده و تا ۲۲ آذر نیز ادامه دارد. در آزمون امسال علاقمندان می‌توانند در ۶ گروه آموزشی و ۱۴۰ کدرشته ثبت‌نام کنند.

صفحه اختصاصی اخبار آزمون کارشناسی ارشد ۹۷

تمامی فارغ‌التحصیلان دوره‌های کارشناسی مورد تأیید (بدون توجه به نوع مدرک تحصیلی) می‌توانند در آزمون ورودی دوره‌های کارشناسی‌ارشد ناپیوسته در رشته‌های امتحانی گروه علوم انسانی، علوم پایه، فنی و مهندسی، کشاورزی، هنر و دامپزشکی (به‌جز کدرشته‌های امتحانی که شرط عنوان مدرک تحصیلی مشخص، در آنان اعمال و در جدول رشته‌های امتحانی درج شده) ثبت‌نام و شرکت کنند.

براساس اعلام سازمان سنجش کشور در دفترچه راهنمای ثبت‌نام آزمون کارشناسی ارشد، هر داوطلب بر اساس علاقه، حداکثر می‌تواند در دو کدرشته امتحانی اصلی و شناور، ثبت‌نام و در آزمون مربوط شرکت کند. هزینه ثبت‌نام در رشته‌ امتحانی اصلی ۳۶ هزار تومان است که باید به صورت اینترنتی پرداخت شود. اگر داوطلبان علاقه‌مند به انتخاب رشته شناور نیز باشند، باید ۳۶ هزار تومان دیگر بپردازند.

در آزمون کارشناسی‌ارشد داوطلبان می‌توانند در رشته امتحانی دومی نیز شرکت کنند که از آن با عنوان «شناور» یاد می‌شود. هر داوطلب می تواند بر اساس علایق شخصی و توانایی علمی خود یکی از رشته‌های شناور را نیز انتخاب کند. آزمون رشته‌های شناور در یک روز و یک ساعت خاص برگزار می‌شود، از این‌رو با آزمون رشته‌های دیگر تداخل ندارند.

رشته‌های شناور آزمون امسال در یک جدول که ۶۴ کدرشته در آن آمده، مشخص شده است.

آن دسته از داوطلبانی که کدرشته امتحانی اصلی (یا به عبارتی کدرشته امتحانی اول) آنان، یکی از ۶۴ کدرشته امتحانی مندرج در جدول رشته‌های امتحانی شناور است، به هیچ عنوان حق انتخاب یکی دیگر از ۶۴ کدرشته امتحانی جدول مزبور را ندارند و سیستم ثبت‌نام اینترنتی اجازه انتخاب کدرشته امتحانی دوم انتخابی از بین ۶۴ کدرشته امتحانی شناور را برای بار دوم به این قبیل از داوطلبان نخواهد داد.

چنانچه داوطلبی رشته امتحانی اول خود را از مجموعه رشته‌های امتحانی شناور و رشته امتحانی دوم خود را از سایر رشته‌های امتحانی انتخاب کند، سیستم به‌طور هوشمند و خودکار رشته امتحانی اول و دوم جابه‌جا می‌کند.

خروج از نسخه موبایل