رییس اسکودا: الزامی شدن وکالت به صلاح مردم و دستگاه قضائی خواهد بود

به‌طور میانگین سالانه ۳ هزار نفر وکیل در کشور وارد چرخه وکالت می‌شوند

پایگاه خبری اختبار- رئیس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران از لزوم تصویب الزامی شدن وکالت سخن گفت.

به گزراش اختبار به نقل از خبرگزاری ایسنا، رئیس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران گفت: الزامی شدن وکالت برای مراجعین به مراجع قضائی و دعاوی مختلف به صلاح خود مردم و دستگاه قضائی خواهد بود تا به شکل درست و صحیح پذیرش پرونده‌ها و رسیدگی به آنها انجام شود.

مرتضی شهبازی‌نیا اظهار کرد: پذیرش وکلا به صورت سالانه و با تصویب کمیسیون‌های تخصصی در هر استان با توجه به شرایط استان‌ها و نیاز آنها و همچنین تعداد جمعیت و پرونده‌های ارجاعی مشخص شده تا پذیرش وکلا انجام و شاهد فعالیت آنها باشیم.

وی خاطرنشان کرد: به‌طور میانگین سالانه ۳ هزار نفر وکیل در کشور وارد چرخه وکالت می‌شوند که قطعا این پذیرش‌ها خارج از ظرفیت استان‌ها نیست و در صورتی که الزامی شدن وکالت به عنوان یک قانون سریع تصویب شود قطعا ما به وکلای بیشتری نیز نیاز داریم.

شهبازی‌نیا بیان کرد: الزامی شدن وکالت برای مراجعین به مراجع قضائی و دعاوی مختلف به صلاح خود مردم و دستگاه قضائی خواهد بود تا به شکل درست و صحیح پذیرش پرونده‌ها و رسیدگی به آنها انجام شود.

وی ادامه داد: بعد از سالیان متمادی مبنی بر درج ردیف بودجه برای وکالت‌های معاضدتی و تسخیری در قانون بودجه سال ۹۸ مبلغ ۸ میلیارد تومان برای این نوع وکالت‌ها پیش‌بینی شده تا بخشی از هزینه‌های وکالت معاضدتی از این محل تامین شود.

رئیس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری افزود: هر چند این رقم بودجه بسیار اندک است اما گام اولیه برای پرداخت مطالبات وکلای تسخیری و معاضدتی است که هم اکنون به صورت رایگان برای خدمت به محرومان و نیازمندان اقدام به وکالت رایگان می‌کنند در حالی که باید دولت‌ها هزینه این نوع وکالت‌ها را پرداخت کنند.

وی در مورد تعیین رقم حق‌الوکاله‌ها نیز گفت: این امر با دستور و تصمیم رئیس قوه قضائیه انجام می‌شود و به هیچ وجه رقم تعیین شده در این زمینه جوابگوی تلاش و همت وکلا نیست و امیدواریم در سال‌های آینده به شکل منطقی و درست حق‌الوکاله‌ها تعیین و نسبت به پرداخت آن اقدام شود.

نمایش بیشتر
دوره DBA-MBA حقوقی مدرک دانشگاه تهران موسسه دکتر بهنیایی

نوشته های مشابه

‫۱۵ دیدگاه ها

  1. متأسفانه باز هم این دسته از افراد معتقد به نظریات غیرکارشناسی خود هستند، در صورتی که خود به یک عضو کوچک از کانون وکلای دادگستری مرکز (تهران) به کرات در دادگاه ها و دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مشاهده کردم که یک فرد عادی حتی قادر به تعیین نوع خواسته در دادخواست خود نیست و در تهران که نزدیکترین وقت رسیدگی پنج ماه بعد از تقدیم دادخواست تعیین می شود قاضی به راحتی در اولین جلسه رسیدگی دادخواست را با ایراد طرف مقابل رد می کند و وقت و هزینه سه و نیم درصدی دادرسی شخص خواهان به باد می رود! بله دوست عزیز اگه قرار بر درستی حرف شما بود مردم برای سلامتی خود نیز نباید به دکتر می رفتند چون از دیدگاه شما خلاف منافع مردم بود و افراد به خاطر پول ویزیت دادن تو عسر و حرج می‌دادند!!! چه بارها شخصی عادی با وجود شرط داوری در قرارداد بدواً بدون رعایت شرط مزبور و ارجاع اختلاف به داور اقدام به تقدیم دادخواست به دادگاه عمومی (حقوقی) می نماید و دعوی وی راحتی در جلسه اول دادرسی رد می شود!!! ضمنا امثال شما فقط داعیه اسلام دارید به هیچ عنوان در این زمینه تخصصی ندارید و فقط می خواهید در منظر عموم افاده فضل کنید. روایتی در خصوص نقش مثبت وکیل در دعاوی افراد در این زمینه به شرح ذیل از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم در کتب معتبر فقهی کافی (کلینی، الکافی، جلد ۷، ص ۴۱۴) و تهذیب الأحکام (شیخ طوسی، تهذیب الأحکام، جلد ۶، ص ۲۲۹) و با قدری تفاوت در کتب برادران اهل سنت (السنن الکبری، جلد ۱۰، صص ۱۴۳ و ۱۴۹) نیز وجود دارد:
    پیامبر اعظم می فرماید: به تحقیق که من بین شما بر اساس بینات و ایمان (دلایل و سوگند) قضاوت می کنم. برخی از شما در بیان حجت (دلیل) خود از برخی دیگر، شیوا و بهتر است…
    به نقل از: خدابخشی، عبدالله، حقوق و دعاوی، جلد ۵ (تحلیل حقوقی روایات)، ص ۱۷، نقش وکیل در دعاوی از منظر پیامبر اعظم (ص).

  2. با سلام.
    اقای امیر حسام بین وکیل تسخیری ومعاضدتی که چه بسا مجانایا باتعرفه اندک وکالت میکنند باوکیل تعیینی طرفین وآزادی قراردادی درتعیین حق الوکاله بین این وکلا ودفاعیات آنها دردعاوی خیلی تفاوت است.
    اجازه بدین افراد مطابق قانون اساسی که حق تظلم برای همه برسمیت شناخته وآن هم یکسان به عسروحرج جهت احقاق حق نیفتند…درشرع مقدس اسلام هم اینکه دادخواهی مسلمانان مشروط به داشتن وکیل شود پذیرفته نیست…عده ای ازوکلا جهت درامد بیشتر این تکلیف مالایطاق به مردم تحمیل نکنند..مردم به عسروحرج جهت احقاق حقشان نندازید. بزارید مردم راحت دادخواهی کنند.والسلام

  3. امیدوارم در جامعه اسلامی اجازه ندن افراد جهت احقاق حق به شخص دیگری یعنی وکیل توسل جویند…و مطمعنا اینکاربا قضا وعدالت اسلامی آن هم درجامعه اسلامی درتضاد است.

    1. آقای سجاد و جوادی متأسفانه امثال شما حتی یک بار به صورت روزنامه وار هم قانون اساسی رو مطالعه ننموده اید! آقایانی که ظاهراً خود را کارشناس و دلسوز مردم تلقی می نمایید در صورتی که مراجعه به وکیل در دعاوی و مراجعه به مراجع قضائی اجباری شود؛ مانند حال حاضر و با کیفیتی بهتر برای افراد بی بضاعت و کسانی که توان مالی انعقاد قرارداد وکالت با وکیل دادگستری انتخابی را ندارند با پیش‌بینی حق الوکاله وکلای تسخیری و معاضدتی در بودجه هر ساله امکان مراجعه به وکیل برای این دسته از شهروندان نیز فراهم می شود و اتفاقاً عدالت قضایی در این صورت بهتر تأمین و محقق می شود!!!

      1. الان هم درکیفری یک وکیل الزامیست.وافراد بی بضاعت میتوانند تقاضای وکیل معاضدتی کنند وهرکس نیازبه وکیل داره اقدام میکنه.حق دادخواهی مزدم به وکیل وپول مقید نکنید.باتشکر

  4. با سلام.
    اجباری کردن وکیل باعث میشه خیلیا نتونن حق الوکاله وکیل بدن و یاوکلای ضعیف انتخاب میکنن واین باقانون اساسی که حق دادخواهی برای همه یکسان درنظر گرفته درتضاداست.
    اجباری کردن وکیل مخالف باقانون اساسیست.چون افراد دردادخواهی بدون شک دچارعسروحرج میشوند.امیدوارم نه مجلس نه شورای محترم نگهبان تصویب نکند.والسلام

  5. اگر اشخاص (حقوقی و حقیقی) ملزم به داشتن وکیل باشند، درمعاملات و تعاملات روزمرۀ خود کمتر دچار مشکل می شوند، محاکم خلوت می شود، هزینه ها کمتر می شود، اوقات مردم تلف نمی شود و لذا وقت بیشتری برای زندگی و کار خواهند داشت، البته اگر قوۀ قضائیه اراده اینکار را داشته باشد، چون درآمد بسیار کلانی از دعاوی بی مورد مردم، (آنان که وکیل ندارند) عایدشان می شود، حال که همه، بخصوص نمایندگان مجلس، نگران حساب های قوۀ قضائیه هستند، بدنبال تصویب قانون الزامی شدن وکیل برای اشخاص باشند.

      1. سلام مجدد
        من دیروز هم در پاسخ یکی از پیام‌های شما نوشتم که در بین نظرات تایید نشده، نظری با نام یا ایمیل شما ندیدم
        احتمالا ارسال نشده
        لطفا مجددا ارسال بفرمایید. ممنون

  6. والا اگه حذف ظرفیت از آزمونهای وکالت برداشته بشه ۶۰هزارنفر جوون بیکار هم به دستگاه قضایی وارد میشن وگرنه اصلا خوب نیست و بنفع یه عده خاص میشه دوستان

  7. آقای رهنشان عزیز در همه دنیا اعم از اروپا و آمریکا، وکالت برای مراجعین به مراجع قضائی و دعاوی اعم از کیفری و حقوقی اجباری هستش!!!

  8. واقعا جای تاسف هست اگه چنین اتفاقی بیافته و فقط پول تو جیب وکیل میره. هیچ جای دنیا همچین چیزی وجود نداره. طرف نخواد وکیل بگیره باید کی رو بیبینه؟

    1. آقای رهنشان عزیز در همه دنیا اعم از اروپا و آمریکا، وکالت برای مراجعین به مراجع قضائی و دعاوی اعم از کیفری و حقوقی اجباری هستش!!!

  9. نظرات شما عالیست.جناب شهبازی نیا .اگه این تصمیم عملی بشه تحول بزرگی است .خود مردم هم دیگر درگیر مسایل حقوقی نمیشود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا