سعید باقری: کانون وکلا در پیچی تاریخی قرار دارد
عضو هیات مدیره کانون مرکز از «بنبست» در تعامل کانونها و قوه قضاییه خبر داد
پایگاه خبری اختبار- یک عضو هیات مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز با تشریخ وضعیت موجود در رابطه کانونهای وکلا با قوه قضاییه، شرایط فعلی را نوعی «بنبست» توصیف کرد و انتخابهای پیش روی مدیران کانونها را بررسی کرد.
به گزارش اختبار، سعید باقری با تاکید بر اینکه کانون وکلا در یک پیچ تاریخی قرار دارد، در یادداشتی اینستاگرامی نوشت:
تنظیم، تصویب و انتشار آیین نامه لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری توسط رییس قوه قضایبه که مملو از اعمال تغییرات اساسی توسط این قوه نسبت به پیش نویس متن مشترک تهیه شده توسط کانون ها و قوه بود و نیز اضافه نمودن برخی مواد جدید توسط قوه که بعضاً نوعی قانونگذاری بود تا آیین نامه نویسی، اعتراضات جدی و گسترده کانون های وکلا، وکلای دادگستری و حقوق دانان و حتی فعالین مدنی و اجتماعی را در پی داشت.
مجمع عمومی کانون ها النهایه مصوب کرد آیین نامه مذکور به دلیل مغایرت با ماده ۲۲ لایحه استقلال کانون وکلا مصوب ۱۳۳۳ قابلیت اجرایی ندارد و کانون ها خود را مکلف به اجرای نمی دانند.
از این برهه بحران و تقابل رسانه ای و مصاحبه های مقابله ای مدیران و واکنش های گسترده وکلا در فضای مجازی به طور وسیع شکل گرفت، بعد از چندین جلسه حضوری مدیران کانون ها با مدیران ارشد قوه حتی با قاضی القضات، قوه بر اجرای بی چون و چرا و نعل به نعل آیین نامه جدید اصرار میورزد و کانون های وکلا نیز بر موضع مجمع عمومی استوار مانده اند.
بیشتر بخوانید:
رئیس کانون وکلای اصفهان: روزنه امیدی ایجاد شده است که شاید از طریق مذاکره بتوان مشکل را حل کرد
به دلیل صفر و صدی کردن موضوع از سوی قوه و به نتیجه نرسیدن مذاکرات مکرر طرفین عملاً تعامل دو نهاد به بن بست رسیده است، اوج تنش و چالش این بحران منجر به بلاتکلیف ماندن هزاران کارآموز (به دلیل پافشاری دو نهاد بر آیین نامه مقبول خویش) و عدم امکان برگزاری آزمون جذب کارآموزان وکالت در سال ۱۴۰۰ و نیز عدم پذیرش ارسال اسامی نامزدهای هیات مدیره دوره ۳۲ کانون مرکز توسط رییس این کانون که خود نیز نامزد گردید، و این بن بست تاکنون ادامه دارد.
حال چه باید کرد؟
چند گزینه با چند تحلیل می تواند پیش روی کانون ها باشد.
۱- ادامه پافشاری به مصوبه مجمع عمومی و عدم اجرای حتی یک ماده آیین نامه قوه بلغ ما بلغ.
نتیجه: احتمال تعلیق اعضای هیات مدیره کانون ها و تعیین سرپرست موقت از ناحیه قوه قضاییه مانند اقدام دهه شصت نسبت به کانون وکلا.
۲- اجرای کامل آیین نامه قوه و خروج کامل از بن بست.
نتیجه: نقض استقلال کانون وکلا.
۳- اجرای موادی که ناقض استقلال کانون نیستند و عدم اجرای مقرراتی که ناقض استقلالند.
نتیجه: نسپردن تضمین از سوی قوه برای پذیرش این اقدام و عدم تاکید بر اجرای سایر مواد و توسل به اقدامات انتظامی علیه مدیران کانون ها، و نیز رفتار متناقض نسبت به مصوبه مجمع عمومی و عقب نشینی تحقیر آمیز کانون از موضع سفت و سخت کنونی و پذیرش عملی نقض تدریجی استقلال کانون وکلا.
درود بر مرکز وکلا
تو خود هیات مدیره کانون مرکز وکلای حاکمیتی هستند
سلام عزیزان در مقابل قدرت چه میشود کرد به راحتی بی حساب وکیل گرفتند( مشاورین ) کانون چه کرد؟ باید از اول زمانی که همه یک دست نبودند آییننامه را دنبال میکردند بنظر میرسد کاری نمی توان کرد هرچه خواستند کردند و میکنند بهر حال مماشات و تعامل
خیلی تردید داشتم که نظر بدم ولی فکر کردم شاید کسی هم مثل من با این افکار وجود داشته باشه و اینجوری کمی ذهنش اروم تر بشه.
یکی از سخت ترین دو راهی های آدمها انتخاب بین نفع شخصی و جمعیه.
کسانی که در جریان جزییات حوزه وکالت هستن میدونن با این حواشی چه اینده ای در انتظار نهاد وکالته.
از طرفی مرکز وکلا دغدغه هاش کاملا سیاسیه و برای پیشبرد اهداف نظام در برابر کانون علم شده و بعنوان یک داوطلب صنفی کمترین وظیفه خودم میدونم که تو زمین دشمن بازی نکنم.
از طرفی هم اجرای آیین نامه و برگزاری آزمون کاملا من رو از این بن بست یک ساله و فشار اجتماعی خارج میکنه و به خودم میگم ، به من چه ، من فداکاری نمیکنم ، حتی یک روز.
تو این شرایطی که کانون تو سه جناح قانون تسهیل کسب و کار و قانون تسهیل صدور مجوز ها و آیین نامه قوه میجنگه و فشار رسانه ای صدا و سیما هم هر از چند گاهی به این جنگ دامن میزنه، اگر طرح تسهیل تصویب بشه کانون احتمالا تو موضع ضعف قرار میگیره و به بقیه مواضع نظام هم تن میده و قوه هم منتظر همین مسئله ست.
ولی تا قبل این اتفاق هنوز امید هایی وجود داره.
کوچ داوطلب ها به مرکز و اعتراض داوطلب ها به کانون و نهاد های نظارتی دقیقا چیزیه که قوه میخواد و ترجیح میدم به عنوان عضو کوچکی از جامعه حقوقی ، فشار از سمت داوطلب رو هم به بار کانون اضافه نکنم.
امیدوارم کانون بتونه منافع جمعی وکلا رو حفظ کنه.
ایستادگی تا انحلال کانون بهترین راه حل است. اسکودا اسکودا مقاومت پیشه کن
با احترام به همکاره اینده شما شرکت نکن عزیزم برای گرفتنه پروانه از سویه قوه قضاییه نمیتونید از عوض خودتون با احساسات چندین هزار نفر شرکت کننده طرف شین شما بشین سالیان سال بخون شاید کانون برات ازمون برگزار کرد الا مدرک دانشگاهیش مهم نیست شما فارغ تحصیل بهشتی باشین یا چلغوزاباده علمی کاربردی هردو معتبرن
کانون برای خودش وکیل بگیره و قوه قضاییه برای خودش دیگه دو نهادین چرا نمیخوایید باور کنید چرا دارین با اینده چندین هزار شرکت کننده بازی میکنید ؟ وقتی حتی توانایی برگزاری یه ازمون ساده ندارین وقتی پیشگام با احساسات شرکت کنندگان قدم برنداشتین و صدایه اونارو نشنیدین ؟ شرکت کنندها فقط دو چیز میخواستن : ۱ سوالات عین سالا قبل نود نص ماده ۲ حذف ظرفیت و قراردادن یه نمره علمی واقعا پذیرش این دو چیز خیلی سخت بود؟ منگنه ای در کار نیست حرف از سنگه که باید خورد بشه چون کلنگی به نام قوه قضاییه داره به سنگی میزنه که دیگه اون سختیه سنگ درش وجود نداره بخاطر عدم حمایت از سوی شرکت کنندگان هم وضع اقتصادی تاثیر گذاره هم وزارت علوم که در حال پذیرش و دادن مجوز به هردانشگاهی بدون ضابطه و برگزاری ازمون ورودی هست بهتر بود جلسات برای قراردادن ازمون ورودی در همان مقطع ورودی بود که دانشجو پخته تحویل شه نه نپخته با اوضاعی که در ایرانه بهتره قبول کنه کانون کم اورده و دیگه کسی بهش نگاهی نمیکنه بخصوص که تو این دوسال نتونس یه ازمون ساده هم برگزار کنه و در عوض قوه در حال برگزاری دو ازمون در ساله مشکلاتو باید از ریشه حل کرد نه هرس کردن ساقه برگ برین اول جلسه مشترک با وزارت علوم بزارین و این رشته با ازمون ورودی شه بعد حدنصاب نمره علمی قرار بدین و دوره کاراموزی طوری قرار بدین که کاراموز وقتی کنار وکیل سرپرست در حال فعالیته واقعا چیزی یاد بگیره و ورکشاپ های حقوقی برگزار کنید شما که هرچی میشه استدلالاتون از دانشگاه ها اکسفورد امریکاس لاقل نگرش اوناروهم برین نه فقط به زبان بیارین وگرنه به زودی شاهده جامعه تحصیل کرده فقط زنان خواهیم بود چون مردان نیازی به تحصیل دیگه نخواهند دید وقتی حرف اول اخر پول میزنه خودتون دارین ناهنجاری بزرگی تو بطن جامعه به وجود می اورین همه متولیا این امر از وزارت علوم بگیر تا روسا کانون و قوه !
با سلام؛
سوالاتی دارم از محضر دوستان و همکاران محترم
آیا همکاران محترم حاضرند در صورت انتخاب مسیر اول، فعلا وکالت نکنند و به نوعی اعتراض کنند؟
آیا مدیرانی که ول کن صندلی هیات مدیره ها نیستند، مسیر اول رو انتخاب می کنند؟
آیا بخشی از این بساطی که امروزه قوه پهن کرده، نتیجه اقدامات مدیران و تحکم آنها نسبت به وکلا نیست؟
چه کنیم که هم استقلال کانون وکلایمان حفظ شود و هم خودمختاری هیات مدیره ها برچیده شود؟
آیا انتخابات در کانونها دموکراسی است؟ آیا انتقال قدرت تصمیم گیری در کانون ها اتفاق می افتد یا اینکه فقط انتقال افراد است؟ (آریستو کراسی به جای دموکراسی)
با سپاس
بنده یک فارغ التحصل رشته ی حقوق هستم ،مفتخرم که کتابهای اساتید بزرگی چون دکتر کاتوزیان دکترلنگرودی دکترنوربها وتمام یاقوتهای دیگر که هیچ یک راجزمدافعان حق و عدالت و دوستداران علم حقوق ،قدرندانستندرامطالعه داشتم ،تمام فهمی که ازاین کتابها برداشت میشود وتمام چیزی که برایمان باقی میماند ،دفاع ازحق بود ،ابنجانب به پاسداری از کانون وکلاوبه پاسداری ازحق به عنوان یه متقاضیه پروانه وکالت خواهشمندم تمام قد ،ایستاده ،تا آخرین لحظه از استقلال وشرافت کانون دفاع شده وتن به جام زهری که از سوی قوه ی فاسد همایونی ریخته شده ندهید که هزارسال راضی به دریافت چنین پروانه ی ننگینی نیستم،وکیلی که استقلال ندارد هیچ ندارد ،اگرمیخواهند بمیرید پس ایستاده بمیرید.
تو متقاضی هستی یا وکیلی !!حرف متقاضی ها که عمری مورد ظلم این کانون ظالم و انحصار طلبی بودند قطعا غیر از این است و درود بر شرف قوه قضاییه کا داره بساط اینها رو میچینه
ایستادگی حتی تا انحلال کانون