سوال های پر تکرار درباره آزمون های مرکز وکلا و کارشناسان رسمی قوه قضاییه ۱۴۰۰

۱- شرایط انتقال حوزه در آزمون های وکالت و کارشناسان رسمی چگونه است؟

اگر نمره داوطلب بیشتر از نمره آخرین فرد قبولی در حوزه مورد تقاضا باشد به آن حوزه انتقال می یابد. اما چنانچه نمره داوطلب کمتر از نمره آخرین فرد قبولی در حوزه مورد تقاضا باشد، ضمن پرداخت هزینه انتقال مطابق دستورالعمل مربوطه باید همه شرایط زیر را داشته باشد:

براساس ماده ۴ دستورالعمل نقل و انتقالات مرکزوکلاء،کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه ثبت درخواست انتقال ارفاقی مشروط به دارا بودن همزمان کلیه شرایط زیر قابل طرح بوده و تصمیم گیری در خصوص آن در اختیار کمیسیون های استانی و مرکزی خواهد بود:

تبصره ۱- حداقل سابقه مورد نیاز موضوع بند «۱» به شرح ذیل می باشد:

الف- برای وکلا:
ب- برای کارشناسان رسمی:

تبصره ۲- در صورتی که درخواست­ کننده، سابقه انتقال داشته باشد، باید حداقل ۵ سال از زمان انتقال سابق گذشته باشد مگر اینکه درخواست انتقال به استناد یکی از شرایط مذکور در ماده ۳ باشد. این حکم درمورد اشخاصی که قبلاً به کلانشهرها یا به استان تهران منتقل شده و درخواست برگشت به حوزه انتقالی سابق را دارند اجرا نمی شود.

۲- شرایط اعمال سهمیه ایثارگری برای متقاضیان آزمون وکالت و کارشناسان رسمی چگونه است؟

بر اساس ماده ۵۹ مکرر قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران، طبق بند چ ماده ۸۸ برنامه ششم توسعه، <<قوه قضائیه، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، کانون وکلای دادگستری، کانون کارشناسان رسمی، مرکز وکلاء و کارشناسان قوه قضائیه، مکلفند سی‌درصد(۳۰%) از سهمیه صدور دفاتر خدمات قضائی و الکترونیک، سردفتری، صدور پروانه وکالت، مجوز کارشناسان رسمی دادگستری را به فرزندان و همسران شهدا، جانبازان با حداقل ده درصد (۱۰%)، آزادگان با داشتن حداقل سه‌ماه سابقه اسارت و رزمندگان با داشتن حداقل شش‌ماه حضور در جبهه و همسر و فرزندان جانبازان بیست و پنج درصد (۲۵%) و بالاتر و فرزندان و همسران آزادگان و فرزندان رزمندگان دارای حداقل دوازده‌ماه سابقه حضور داوطلبانه در جبهه، بدون رعایت شرط سنی در صورت واجد شرایط بودن اختصاص دهند>>

۳- اعتراض نسبت به اعمال سهمیه ایثارگری در آزمون های پیش رو از چه طریقی انجام می شود؟

با توجه به اینکه اخذ استعلام های مربوط به این دو آزمون توسط مجری آزمون(سازمان سنجش آموزش کشور) انجام می شود، بنابراین مرجع پاسخگویی به اعتراضات مربوط به سهمیه ایثارگری مجری آزمون بوده و به این مرکز هیچگونه ارتباطی ندارد.

ضمن آن که آخرین مهلت جهت درج کد ایثارگری و اعلام آن زمان ثبت نام بوده و مسئولیت هرگونه اشتباه بر عهده خود داوطلب می باشد.

۴- آیا بعد از برگزاری آزمون می توان نسبت به اعمال سهمیه ایثارگری درخواست داد؟

آخرین مهلت درخواست اعمال سهمیه ایثارگری و درج کد ایثارگری هنگام ثبت نام در آزمون می باشد و پس از اتمام زمان ثبت نام هیچ گونه حقی برای داوطلب ایجاد نمی شود.ضمن آن که مسئولیت هرگونه اشتباه در وارد کردن اطلاعات بر عهده خود داوطلب می باشد.

۵- اعتراض به نمرات و کارنامه صادر شده از چه طریقی انجام می شود؟

با توجه به اینکه مجری آزمون(سازمان سنجش آموزش کشور) مسئولیت تصحیح پاسخنامه ها و صدور کارنامه ها را بر عهده دارد بنابراین مرجع رسیدگی به این نوع اعتراضات مجری آزمون بوده و به این مرکز هیچگونه ارتباطی ندارد.

۶- درصورتی که ظرفیت رشته محل انتخابی ما خالی باشد چگونه میتوانیم در آنجا پذیرش شویم؟

برای قبولی در آزمون باید علاوه بر خالی بودن ظرفیت حوزه مورد تقاضا نمره حد نصاب قبولی را نیز کسب کرده باشید.

۷- آیا حدنصاب قبولی در یک رشته محل با رشته مشابه در شهر دیگر یکسان است؟

خیر،نمره حد نصاب هر حوزه در هر رشته امتخانی با توجه به نمرات کسب شده داوطلبان در آن حوزه و رشته امتحانی مورد تقاضا و بعد از آزمون تعیین می شود.

۸- آیا کسب حدنصاب نمره قبولی در یک رشته محل به معنی قبولی حتمی در آنجا می باشد؟

برای قبولی در آزمون باید علاوه بر کسب نمره حدنصاب قبولی حوزه مورد تقاضا، ظرفیت خالی هم موجود باشد. برای مثال ممکن است ظرفیت یک حوزه ۲۰ نفر باشد و نمره ۵۰ نفر بیشتر از حد نصاب قبولی باشد و تنها ۲۰ نفر اول از بین آن ۵۰ نفر موفق به قبولی شده و ۳۰ نفر دیگر مردود می شوند.

در ضمن توجه به این نکته ضروری است که آزمون های مرکز دو مرحله ای بوده و نمره کسب شده از سوی داوطلب در هر دو مرحله ملاک خواهد بود.

۹- آیا کارشناس رسمی به عنوان شغل محسوب می شود و کارمندان دولت می‌توانند در آزمون کارشناسی رسمی شرکت کنند؟

خیر،کارشناسی رسمی دادگستری شغل محسوب نمی شود و داوطلب می تواند در کنار یک شغل دیگر(به جز وکالت، مشاوره خانواده و قضاوت) پروانه کارشناسی رسمی دریافت نماید.

۱۰- آیا می توان به صورت همزمان درآزمون وکالت و کارشناسان رسمی پروانه دریافت کرد؟

داوطلبان می توانند در هر دو آزمون شرکت کنند اما بنابر مصوبه هیئت محترم نظارت مرکز داشتن همزمان پروانه وکالت و کارشناسی رسمی امکان پذیر نبوده و اخذ پروانه منوط به استعفا می باشد.

۱۱- آیا در آزمون کارشناسی رسمی امکان شرکت در چند رشته و دریافت چند پروانه می‌باشد؟

خیر

۱۲- شرایط بومی بودن برای شرکت در آزمون کارشناسی رسمی

  1. دارا بودن سابقه پرداخت حق بیمه به مدت ۴ سال در استان مورد تقاضا تا روز برگزاری آزمون
  2. مقطع تحصیلی دوره متوسطه را در استان مورد تقاضا گذرانده باشند. (با ارائه گواهی مدرک دیپلم)
  3. یکسان بودن محل اخذ مدرک تحصیلی دوره کارشناسی با استان مورد تقاضا
  4. یکسان بودن محل تولد متقاضی با استان مورد تقاضا
  5. محل سکونت همسر برای بانوان متقاضی با استان مورد تقاضا (ارائه سند مالکیت با ۴ سال سابقه نقل و انتقال یا قرارداد اجاره دارای کد رهگیری به مدت ۴ سال)
  6. یکسان بودن محل صدور سند ازدواج متقاضی با استان مورد تقاضا

ضمن آن که در آزمون وکالت شرایط بومی گزینی وجود ندارد.

منبع: وب‌سایت مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه

خروج از نسخه موبایل