شرایط ثبت نام آزمون وکالت ۱۴۰۳ (کانون وکلای دادگستری)
پایگاه خبری اختبار– ثبت نام در آزمون وکالت کانون وکلای دادگستری ۱۴۰۳ با داشتن شرایطی از جمله ارائه مدرک تحصیلی مورد تایید، تابعیت جمهوری اسلامی ایران و … امکان پذیر است.
به گزارش اختبار، داوطلبانی که علاقهمند هستند در آزمون وکالت کانون وکلا دادگستری ۱۴۰۳ شرکت کنند، پیش از ثبت نام می بایست قوانین و شرایط را مطالعه کرده و در صورت دارا بودن شرایط نسبت به تکمیل فرم ثبت نام اقدام نمایند.
بر اساس توافق انجام شده میان این اتحادیه و سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور و در راستای اجرای قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار مصوب سال ۱۴۰۱، آزمون پذیرش کارآموزی وکالت سال ۱۴۰۳ روز پنجشنبه ۱۷ آبان ماه سال جاری به صورت سراسری در کشور برگزار میشود.
شرایط شرکت در آزمون وکالت و اخذ پروانه کارآموزی وکالت ۱۴۰۳
بر اساس ماده ۲ قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری مصوب سال ۱۳۷۶ داوطلبان باید دارای شرایط ذیل باشند:
الف- تابعیت جمهوری اسلامی ایران
ب – اعتقاد و التزام عملی به احکام و مبانی دین مقدس اسلام
ب اعتقاد و تعهد به نظام جمهوری اسلامی ایران ولایت فقیه قانون اساسی
ت نداشتن پیشینه محکومیت موثر کیفری
ت – نداشتن سابقه عضویت و فعالیت در گروههای الحادی و فرق ضاله و معاند با اسلام و گروه هایی که مرام نامه آنها مبتنی بر نفی ادیان الهی است.
ج- عدم وابستگی به رژیم منحوس پهلوی و تحکیم پایه های رژیم طاغوت
چ- عدم عضویت و هواداری از گروهک های غیر قانونی و معاند با جمهوری اسلامی ایران
ح-عدم اعتیاد به مواد مخدر و استعمال مشروبات الکلی
خ- دارا بودن دانشنامه لیسانس یا بالاتر حقوق از دانشکده های حقوق داخل یا خارج کشور که مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری باشد یا دانشنامه لیسانس فقه و مبانی حقوق اسلامی یا معادل آن از دروس حوزوی و دانشگاهی با تایید مرجع صالح.
مدرک تحصیلی لازم برای شرکت در آزمون وکالت
همانطور که گفته شد، برای شرکت در آزمون وکالت کانونهای وکلای دادگستری افراد میبایست دارای مدرک کارشناسی حقوق یا کارشناسی فقه و مبانی حقوق اسلامی یا معادل آن از دروس حوزوی و دانشگاهی با تایید مرجع صالح باشند.
کسی که مدرک کارشناسی در این رشتهها را ندارد اما در مقطع کارشناسی ارشد یا دکتری این رشتهها تحصیل کرده، امکان شرکت در آزمون را ندارد.
به طور مثال اگر شخصی در رشته زبان انگلیسی مدرک کارشناسی اخذ کرده و سپس مدرک کارشناسی ارشد حقوق بینالملل را دریافت کرده نمیتواند در آزمون وکالت شرکت کند.
لازم به ذکر است که برای شرکت در آزمون وکالت، داشتن مدرک کارشناسی در رشته حقوق ضرورت دارد. بنابراین دارندگان مدارک کارشناسی ناپیوسته حقوق با مدرک کاردانی مرتبط به شرط آن که واحدهای دروس دوره کارشناسی حقوق را گذرانده باشند مجاز به شرکت در آزمون هستند. افرادی که مدرک کاردانی آنها در رشته ای غیر از حقوق بوده نمیتوانند در آزمون وکالت شرکت کنند. بیشتر بخوانید: مصاحبه با رتبه برتر آزمون وکالت ۱۳۹۸ که مدرک تحصیلی خود را از دانشگاه علمی کاربردی اخذ کرده است
براساس دفترچه راهنمای آزمون وکالت ۱۴۰۳ (کانونهای وکلای دادگستری)، شرایط سنی داوطلبان آزمون به شرح زیر است: پروانه کارآموزی وکالت دادگستری در حوزه قضائی استان تهران فقط به کسانی داده میشود که هنگام ثبت نام سن آنها از چهل (۴۰) سال تمام بیشتر نباشد و برای سایر حوزه های قضائی پروانه کارآموزی به کسانی داده میشود که هنگام ثبت نام سن آنها از پنجاه (۵۰) سال تمام بیشتر نباشد. با توجه به مصوبه هیات مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز متقاضیانی که در زمان ثبت نام سنشان بیشتر از ۴۰ سال تمام و کمتر از ۵۰ سال تمام باشد، صرفاً میتوانند محل اشتغال و کارآموزی خود را استان سیستان و بلوچستان تعیین کند. داوطلب معلول در زمان ثبتنام در این آزمون باید نوع معلولیت خود را اعلام کنند. سپس براساس شدت معلولیتی که سازمان بهزیستی تائید خواهد کرد، خدمات و تسهیلات لازم به متقاضیان ارائه خواهد شد. این تسهیلات شامل مواردی مانند تعیین منشی، وقت اضافه، تعیین رابطه و چاپ درشت سؤالات میشود. توجه داشته باشید که طبق قانون اخذ پروانه وکالت مصوب سال ۱۳۷۶ هیچ گونه سهمیه فوقالعادهای برای پذیرش این متقاضیان در آزمون وکالت در نظر گرفته نشده است و با اعلام معلولیت از نظر پذیرش در آزمون هیچ اولویتی برای فرد ارائه کننده ایجاد نخواهد شد. به این ترتیب این دسته از داوطلبان هم باید مانند سایر رقبای خود، حد نصاب علمی لازم برای قبولی را کسب کنند. یکی از مدارک لازم برای ثبتنام در آزمون وکالت ۱۴۰۳، اسکن تصویر کارت یا گواهی پایان خدمت یا معافیت دائم برای داوطلبان مرد است. دارندگان معافیت های تحصیلی مربوط به دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی و حوزههای علمیه و به طور کلی افراد فاقد گواهی پایان خدمت یا معافیت دائم، تحت هیچ شرایطی حق شرکت در آزمون را نخواهند داشت. همچنین بر اساس بند ۳ ماده ۴۴ آییننامه اجرایی لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری، «تاریخ پایان خدمت یا معافیت باید قبل از تاریخ ثبتنام آزمون ورودی باشد» جهت تهیه کتاب جهت آمادگی در آزمون وکالت از سراسر کشور میتوانید از وبسایت کتاب حقوقی دادبازار به سادگی کتاب مدنظر خود را تهیه کنید. مواد امتحانی آزمون وکالت شامل موارد زیر میشود، با کلیک بر روی هر کدام کتابهای مرتبط با آنها را مشاهده کنید: همچنین برای مشاوره برای سفارش کتاب با شماره ۰۲۱۶۶۴۹۲۵۸۱ تماس بگیرید یا در پیامرسانهای زیر پیام بدهید:شرایط سنی آزمون وکالت کانون وکلا دادگستری ۱۴۰۳
نحوه شرکت داوطلبان معلول در آزمون وکالت
آیا کارت پایان خدمت برای شرکت در آزمون وکالت ضروری است؟
بیشتر بخوانید:
تهیه منابع آزمون وکالت ۱۴۰۳
سلام وقت بخیر … اگر کسی که امسال در مرکز وکلا قبول شده سال بعد میتونه در آزمون کانون وکلا دادگستری شرکت کنه و آیا پذیرش میشه … ممنون میشم پاسخ بدین.
سلام خسته نباشید لطفا پیگیری بفرمایید آیا فارغ التحصیلان رشته علوم قضایی مجاز به شرکت در آزمون وکالت نیستن یا هستن خیلی عجیبه ؟,
لطفا لطفا افزایش قیمت نداشته باشه
ممنونم از زحمات کارکنان کانون وکلا
سلام لطفاً شرایط سنی من که دانشجوی دکتری یا دکتری هستم سن ۶۵کنید همه شرکت می کنند
سلام من رشته علوم قضائی هستم دو سه باری آزمون وکالت و سردفتری شرکت کردم اما نمیدونم چرا توی هیچ یک از آگهی ها از رشته ی ما نامی برده نمیشه؟؟!!آیا جزو زیر شاخه های حقوق محسوب نمیشیم؟؟آیا رشتمون مجاز هست یا خیر؟؟ممنون میشم پاسخ بدید
منم علوم قضایی خوندم مجاز به شرکت نیستیم
آیا دستور وزیر اقتصاد در خصوص عدم نیاز به کارت پایان خدمت بر اساس قانون مجوز های کسب و کار، نسبت به وکالت هم اعمال می گردد با توجه اینکه این حرفه نیز تحت این قانون تغیرراتی داشته است؟
سلام من پاییز ترم آخر هستم میتونم آزمون آبان کانون وکلا رو شرکت کنم؟
میبخشید مگه ۴۰ یا ۵۰ سال سن بالاییه
سلام علیکم و رحمه الله
خواهشمند است شرایط حداکثر سن را در آزمون وکالت اسکودا بردارید و با مرکز وکلای قوه قضاییه جهت تعامل بیشتر هماهنگ شوید
وقتی شخصی در سن ۶۰ سالگی با شرایط علمی مناسب و کوله باری از تجربه و تخصص می تواند باری از دوش سیستم قضایی بردارید و برای جامعه حقوقی مثمر ثمر باشد چرا این حق از او سلب شود
سلام و عرض ادب
ممنونم از اظهار نظرتان
یکی از دوستان در پاسخ نوشتند خانه سالمندان ! فقط می گوییم یک کاندیدای ! وکالت باید حداقل دقیق باشد نوشتم بودم که اگر توانمند بود و توانست مثمر ثمر باشد و در امتحان از یک جوان نمره بهتری گرفت و…
جوان ، نترس ، سعی کن توانمندی خود را زیاد کنی تا از یک سالمند نبازی !
احسنت بر این نظر
سلام
اشاره ای به عدم محدویت سنی برای جانبازان نشده است . لطفا” بررسی و اعلام فرمائید .
سپاس
سلام وقت بخیر کسانی که سرباز هستن و سربازیشون آخر آبان ۱۴۰۳تموم میشه میتونن توی آزمون شرکت کنن؟طبق قانون جدیدی صدور پروانه کسب و کار که امسال تسویب شد و گفتن نیازی به کارت پایان خدمت نیست
شما دنباله بازنشستگی هستین نه دنبال شغل بزارین جوان ها هم بیان لاقل اونا گزینشی هر پرونده رو انتخاب نمیکنن عزت زیاد
سلام، من بهمن ماه فارغ التحصیل میشم می تونم در آزمون آبان شرکت کنم؟
باتوجه به اینکه تا زمان شروع کارآموزی درسم تموم میشه
سلام شرایط سنی تا ۶۵کنید شرایط سنی را بردارید لطفا اجرکم عندالله
سلام وعرض ادب
دلیل شرایط حداکثر سن برا ی چیست ؟ اگر کسی در سن ۶۰ سالگی می تواند از نظر جسمی ، علمی ، تجربه و… مثمر ثمر باشد و باری از دوش موکلان و جامعه قضایی بردارد چرا این حق از وی گرفته می شود ؟ لطفا شرایط حداکثر سن را بردارید .
ممنوم
خانه سالمندانه؟
این دلیل حداکثر سن ۴۰ سال و ۵۰ سال را متوجه نشدیم