«شرح آزمونی قانون مجازات اسلامی» و «شرح آزمونی آیین دادرسی کیفری»

منابعی قابل اعتماد برای داوطلبان آزمون‌های حقوقی

کتاب شرح آزمونی مجازات اسلامی و آیین دادرسی و مجموعه تست آنها

در قسمت های قبلی معرفی کتاب، به معرفی کتاب های آزمونی درس های حقوق مدنی و حقوق تجارت تالیف دکتر مجید قربانی لاچوانی پرداختیم. این بار به سراغ دو درس مهم حقوق جزا و آیین دادرسی کیفری می رویم و به معرفی کتاب شرح آزمونی قانون مجازات اسلامی و شرح آزمونی آیین دادرسی کیفری و مجموعه سؤالات چهارگزینه ای آنها می­پردازیم که توسط آقای احمد غفوری نگاشته شده و توسط انتشارات آریاداد به چاپ رسیده است.

دو درس حقوق جزا و آیین دادرسی کیفری از دروس آزمون وکالت می باشد که هر کدام ضریبی معادل ۲ به خود اختصاص داده اند و همتراز درس حقوق تجارت از اهمیتی بالایی برخوردارند و همچنین از مواد اصلی آزمونی برخی از گرایش‌­های آزمون کارشناسی ارشد می باشد.

کتاب شرح آزمونی قانون مجازات و مجموعه سوالات حقوق جزا

مؤلف گرامی در کتاب شرح آزمونی قانون مجازات اسلامی بدین ترتیب عمل نموده است که ابتدا ماده قانونی از قانون مجازات اسلامی را ذکر نموده و در ذیل آن در قالب نکته و با شماره، نکات مهم آن ماده و مطالب مرتبط با آن را یادآوری می کند. این سبک نگارش در روند یادگیری مطالب در کنار متن اصلی قوانین کمک بسیار شایانی در یادگیری آنها در کنار هم می نماید و همیشه ارتباط مواد و نکات ذیل آن در ذهن باقی می ماند.

لازم به ذکر است مؤلف در اقدامی شایسته مواد قانونی مرتبط و همچنین آرای وحدت رویه مرتبط با مواد را نیز در ذیل هر ماده آورده است که همراه با متن مواد اصلی مطالعه شده و بدان توجه گردد تا اگر جایی ارتباط مواد از حیث تخصیص و نسخ و غیر آن می باشد در ذهن ثبت گردد.

در این کتاب علاوه بر متن قانون مجازات اسلامی مواد قوانین خاص مرتبط و مکاتب کیفری در حد اختصار و مفید نیز در قالب ضمایم در انتهای کتاب درج گردیده است.

از ویژگی های کتاب فوق می توان به موارد زیر اشاره نمود:

– بیان نکات مورد نیاز آزمونی در ذیل هر ماده؛

– پر رنگ کردن قسمت های مهم مواد قانونی؛

– توضیح مواد مرتبط به صورت یکجا جهت فهم بهتر مطالب؛

– ارائه مثال های متعدد و استفاده از جدول جهت سهولت در یادگیری؛

– ارائه آرای وحدت رویه قضایی و قوانین خاص مرتبط ذیل هر ماده؛

– توضیح و تفصیل کامل قانون تعزیرات و قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء، اختلاس و کلاهبرداری؛

– ارائه خلاصه مکاتب کیفری؛

– جمع آوری و ارائه ۲۰۰ ماده مهم از قوانین خاص.

تست آزمونی آیین دادرسی کیفری

در ارتباط با کتاب شرح آزمونی قانون آیین دادرسی کیفری نیز باید گفت که مؤلف شیوه ای مشابه کتاب فوق خود را در پیش گرفته است؛ بدین صورت که ابتدا ماده قانونی از قانون آیین دادرسی کیفری را ذکر نموده و در پی آن مطالب مرتبط و قوانین مرتبط و آرای وحدت رویه مرتبط را در قالب نکته با شماره در ذیل آن ذکر کرده است که این سبک نگارش جهت مطالعه آزمونی خصوصاً آزمون های حقوقی چه مشاغل حقوق و چه تحصیلات تکمیلی بسیار راهگشا و مفید می باشد.

از ویژگی های کتاب شرح آزمونی قانون آیین دادرسی کیفری می توان به موارد زیر اشاره نمود:

– ارائه نکات مورد نیاز آزمون های حقوقی ذیل هر ماده

– ذکر دیدگاه مورد توجه طراحان آزمون ذیل مواد و پرهیز از نظرات متعدد

– ارائه آرای وحدت رویه، نظریات حقوقدانان و قوانین خاص مرتبط ذیل هر ماده

– توضیح مواد مرتبط قانون به صورت یکجا جهت فهم بهتر مطالب

– پر رنگ کردن کلمات مهم قانون

– به همراه قوانین خاص مورد نیاز آزمون های حقوقی

– جمع آوری و ارائه مواعد دادرسی و شرح وظایف مقامات از مواد قانونی در انتهای کتاب جهت سهولت در یادگیری.

تست آزمونی آیین دادرسی کیفری

در کنار مطالعه کتاب های فوق داوطلب باید به نحوی دانسته ها و یادگیری خود را محک زده و بسنجد که چه تا حد با مطالب و مواد قانونی آشنا شده است. از بهترین روش های محک و سنجش مراجعه به کتاب های مجموعه پرسش های چهارگزینه ای است که داوطلب باید در شرایط مناسب و ایده آل بدان پاسخ داده و با بررسی پاسخ های صحیح میزان یادگیری خود را محک بزند و نقاط ضعف خود را رفع کرده و نقاط قوت خود را شناسایی نماید.

در این راستا کتاب های مجموعه سؤالات چهارگزینه ای قانون مجازات اسلامی و آیین دادرسی کیفری منبع مناسب و مفیدی جهت مطالعه پرسش های چهارگزینه ای سنوات گذشته و بعضاً تألیفی ارزیابی و توصیه می شود.

نویسنده پرسش ها را با توجه به ابواب و فصول و مباحث قانون تعریف و طراحی کرده است و در انتهای هر مبحث یا فصل پاسخ تشریحی بدان را ذکر نموده است.

از ویژگی های خوب این دو کتاب می توان به موارد زیر اشاره نمود:

– ارائه سؤالات چهارگزینه ای تألیفی و سنوات قبل آزمون های حقوقی بر اساس قانون مجازات اسلامی جدید و قانون تعزیرات؛

– طبقه بندی سؤالات به نظم مواد قانونی؛

– ادغام سؤالات مشابه آزمون های حقوق در قالب یک سؤال

– ارائه پاسخنامه کاملاً تشریحی در پایان هر بخش؛

– ارائه پاسخ صحیح به همراه علت نادرستی سایر گزینه ها در موارد مورد نیاز؛

– رعایت استاندارد در طرح سؤالات چهارگزینه ای و پرهیز از طرح سؤالات اختلافی

– ذکر و درج متن مواد قانونی مرتبط با پرسش ها در قسمت پاسخ تشریحی

سفارش شرح آزمونی غفوری

همچنین در نظر داشته باشید که برای تهیه این کتاب میتوانید به سایت "هوالوکیل" از بزرگترین فروشگاه های اینترنتی کتاب (به شکل تخصصی فقط کتاب های حقوقی) مراجعه و خرید خود را درب منزل تحویل بگیرید.

ارسال سریع به سراسر کشور

۱ روزه در تهران (پیک موتوری)

۳ روزه به سراسر کشور (پست پیشتاز)

https://www.hovalvakil.com

تلفن تماس : ۰۲۱۹۵۱۱۱۸۰۰

نویسنده:مصطفی مصلح تهرانی

نمایش بیشتر
دوره DBA-MBA حقوقی مدرک دانشگاه تهران موسسه دکتر بهنیایی

نوشته های مشابه

‫۱۴ دیدگاه ها

  1. با سلام و احترام

    قبلا تو ورزش شنیده بودم لیست سیاه وجود داره ولی دیگه ندیده بودم تو حقوق هم لیست سیاه وجود داره ……

    باز هم ممنون از شما که این چند سال منو تحمل کردید …..موفق و موید باشید .

  2. دوستان گرامی اگه می خواهید وکیل یا قاضی یا استاد خوبی باشید از منابع اصلی استفاده کنید و به بیان دیگر دانشجو باشید و نه دانه جو.

  3. کسی که از منابع اصلی استفاده کنه تو وکالت هم مشکلی براش پیش نمیاد اما شما تضمین میکنی با کتاب تست تو وکالت عملی موفق شد!؟ اکثر این افرادی که شما میگی چون منابع اصلی رو نخوندن عین همون قانون یار، لوایحشونو از رو کتابای نمونه لایحه می نویسند! و برعکس کسانی که منابع اصلی رو مثل پنج جلد قواعد عمومی قراردادهای دکتر کاتوزیان و سه جلدی جزای عمومی دکتر اردبیلی و سه جلد جزای اختصاصی دکتر میرمحمد صادقی و چهار جلد عقود معین دکتر کاتوزیان و غیره به صورت کاملاً حرفه ای لایحه می نویسند و نیازی به کتاب نمونه لایحه ندارند! ضمناً، برای یاد گرفتن چارچوب و اسلوب لایحه نویسی مطالعه کتاب (کاغذین جامه) از دکتر جعفری تبار (دانشیار دانشکده حقوق دانشگاه تهران) را به دوستان توصیه می کنم.

  4. یه نصیحت برادرانه داشته باشم برای عزیزانی که همیشه آیه یاس میخونن ……من سال ۱۳۷۴ که شاید خیلی از شما دوستان یا به دنیا نیومده بودید یا تازه دوران تحصیل رو شروع کرده بودید از دانشگاه سراسری شیراز در رشته برق و الکترونیک فارق التحصیل شدم …..بعد از دو سال خدمت تازه رسیدم سرخونه اول …..رشته ای هم نبود که باهاش بشه کار ازاد کرد و در نهایت در یک کارخانه مشغول کار شدم با حقوق ۷۰ هزار تومان در ماه ……هر کار که شما فکر کنید انجام دادم از مسافرکشی تا فروشندگی در سوپر مارکت تا بازاریابی دلیلش هم این بود که نهایت سال ۸۶ حقوق من شده بود ۷۰۰ هزار تومن …..تو سن ۳۵ سالگی تصمیم گرفتم دوباره کنکور امتحان بدم واسه رشته ای که علاقه داشتم و سال ۹۰ از دانشگاه آزاد فارغ التحصیل و سال ۹۱ وکیل شدم ولی وقتی سال اول قبول نشدم یک راه بیشتر نداشتم یا باید دوباره مسافرکشی می کردم یا یک سال درس می خوندم ….یه پراید داشتم فروختم ۶ میلیون و دادم دست مادرم و هر ماه مبلغی ازش می گرفتم خدا رو شکر قبول شدم الان خدا رو هزار مرتبه شکر همه چی خوبه و شاکر هستم هر چند به خاطر اینکه یادم نره کی بودم هفته ای یک شب می رم تو اسنپ کار می کنم ……. سال ۹۵ همزمان هم کارشناسی ارشد جزا رو گرفتم هم کارشناسی علوم سیاسی رو و به حمد الهی امسال کارشناسی تاریخ رو هم اخذ می کنم و مطمئنا مصاحبه دکتری رو هم قبول می شم …..حال شما فکر کنید اگر من در سن ۴۰ سالگی تونستم وکیل بشم و تو ۷ سال زندگی خودم و خانواده ام رو عوض کنم شما که هم باسوادتر و هم باهوش تر هستید چرا نتونید ……فقط یه کم پشتکار میخواد همین ………

    دست بوس همه دوستان

    بابک زارعی

    شیراز

  5. با سلام و عرض ادب

    آقای امیر حسام عزیز درست می فرمایند که کتب اساتید به نام شاید در نگاه اول زیاد باشد ولی شما را از هر لحاظ آماده می کند ، حتی جهت امتحان اختبار ……

    باز هم خدمت دوستان عزیز عرض می کنم تا شما به خوبی قوانین را نخوانده و ارتباط مواد قانونی را ندانید به مشکل بر خواهید خورد …….

    تست ) در کدام دسته از جرایم تعزیری، بازپرس می تواند با وجود دیگر شرایط، قرار توقف تحقیقات را صادر نماید؟
    الف ) جرایم تعزیری که در صلاحیت کیفری یک نباشد
    ب) جرایم تعزیری درجه چهار، پنج و شش
    ج) جرایم تعزیری که در صلاحیت کیفری دو باشد
    د) جرایم تعزیری درجه چهار، پنج و شش وهفت و هشت

    داوطلبانی که قانون را خوب خوانده باشند به راحتی این تست را جواب می دهند .

    موفق و پیروز باشید

    بابک زارعی

    شیراز

  6. الان هم برای پرونده هام از همین کتاب‌ها به علاوه کتاب های رویه قضایی انتشارات پژوهشگاه قوه قضاییه استفاده می کنم که به صورت آرای قضایی دادگاه های تجدیدنظر استان تهران (در دو بخش حقوقی و کیفری)، دیوان عالی کشور (حقوقی و کیفری) و دیوان عدالت اداری تا تابستان ١٣٩٣ منتشر شدند

  7. ضمناً دوست گرامی این طرز تفکر غلطه که برا فلان درس بیشتر وقت بزاری و برا فلان درس وقت کمتری بزاری! برا هر درس باید برنامه ریزی و وقت گذاشت من خودم مثلاً، آیین دادرسی کیفری ۸۶ درصد و حقوق مدنی ۱۰۰ درصد و حقوق تجارت ۸۱ درصد زدم و برا تمام این دروس وقت گذاشتم و منابع اصلی رو مطالعه کردم این طرز تفکر شما مربوط به آزمون های دهه هفتاد هستش نه الان. دکتر محمد حسین شهبازی می گفت اصل برنامه ریزی برا آزمون وکالت به این شکل هستش که شما تو طول شبانه روز یه مقداری از هر درس رو مطالعه کنید چون تمام دروس به طور زنجیروار به هم مرتبط هستند.

    1. سلام

      با تمام حرف هاتون موافق هستم جز اینکه داوطلب هر روز همه دروس رو مطالعه کنه ……البته باز هم نقبی میزنم به فرمایشات خودتون که مطالعه هر داوطلب با دیگری فرق داره …..اما به قول شما باید زحمت کشید ………

  8. سلام
    به حق وانصاف این دوتا کتاب برای کیفری و جزا عالی هستن من خودم این دوتا کتاب را میخونم خیلی راضی هستم

  9. ضمناً، من خودم اون موقع از کتاب های دیگه ای هم برا درس آیین دادرسی کیفری استفاده کردم. شما اگه برنامه ریزی داشته باشی می تونید تمام این منابع رو مطالعه و ازشون به قول دکتر جعفری لنگرودی فیش برداری (خلاصه نویسی) کنید. دو نکته در آزمون وکالت خیلی مهمه در مرحله اول شناخت منابع اصلی و برنامه ریزی شخصی و مقید کردن خود به اجرای همون برنامه. در ضمن طبق اصول روانشناسی مطالعه هر کس عادات متفاوتی از فرد دیگه تو مطالعه دارد بنابراین، توصیه می شود که از برنامه ریزی و سبک مطالعه دیگران پیروی نکنید. مطالعه کتاب تکنیک مطالعه از انتشارات مرکز نشر دانشگاهی هم مفید به نظر می رسد.

  10. دوست عزیز من با همین منابع شروع کردم و الان وکیل کانون وکلای مرکز، شهر تهران هستم. هر که طاووس خواهد جور هندوستان کشد. و نامبرده رنج، گنج میسر نشود!

  11. داوطلبان گرامی به نظر بنده بهترین منابع برای درس آیین دادرسی کیفری در آزمون وکالت منابع اصلی هستند و نه کتاب های خلاصه نویسی و تست. برای درس آیین دادرسی کیفری کتاب آیین دادرسی کیفری دکتر خالقی که هر ساله به روز رسانی میشه، هستش به علاوه کتاب نکته های قانون آیین دادرسی کیفری از همین مؤلف از انتشارات شهر دانش علاوه تهیه قوانین خاص و کتاب تست آیین دادرسی کیفری آقای حمید رضا کلانتری آن از انتشارات میزان. در ضمن اگه شما به منابع اصلی یعنی متن قانون آیین دادرسی کیفری و قوانین خاص و دو کتاب مذکور مسلط باشید هیچ سوالی نمی تونه شما رو غافلگیر کنه. علاوه بر اینکه شما با مطالعه دقیق تست های سال‌های قبل و پاسخنامه رسمی و نهایی می تونید به نحوه طرح سوال طراحان آزمون وکالت پی ببرید. تست های تألیفی اکثرا مشکل دارند و شما باید نحوه استدلال کردن استاندارد جهت رسیدن به پاسخ صحیح رو با خوندن منابع اصلی یاد بگیرید. یادمه آقای دکتر محمد حسین شهبازی زمانی که حقوق مدنی آزمون وکالت رو تدریس می کردند می گفتند که از کتاب تست های تألیفی استفاده نکنید چون این تست های تألیفی غالباً غیراستاندارد هستند. برای آزمون وکالت در درس حقوق جزای اختصاصی دوره سه جلدی حقوق جزای عمومی دکتر اردبیلی به علاوه کتاب جدید ایشون که به عنوان کلیات حقوق جزا از انتشارات میزان و سه جلد حقوق جزای اختصاصی دکتر میرمحمد صادقی به علاوه دو کتاب حقوق جزای اختصاصی دکتر آقایی نیا (استاد دانشگاه تهران) از انتشارات میزان به علاوه آرای وحدت رویه دیوان عالی کشور و قوانین خاص بهترین منابع برای درس حقوق جزا در آزمون وکالت هستند. داوطلب آزمون وکالت نباید ذهن خودشو درگیر منابع غیراستاندارد و غیر اصلی کند.

    1. یکی از دوستان من رتبه ۲۰ لرستان شد. از منابع اصلی الزاما استفاده نکرد. با قانون یار ا.د.م کیاسری ۵۰ درصد زد با ساده ساز فرحناکیان ۷۸ درصد و با قانون در ادک ۸۰ درصد رو کسب کرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا