شهبازی‌نیا: طرح «پذیرش و آموزش وکالت» یک عقب‌گرد ۸۰ساله است

رئیس اسکودا:

طرحی که بدون جلب نظر ذی‌نفعان تصویب شود محکوم به شکست است

پایگاه خبری اختبار- رییس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران گفت: طرحی که بدون جلب نظر ذی‌نفعان تصویب شود محکوم به شکست است زیرا قطعاً منطبق بر واقع نیست و اقتضائات عملی و کارشناسی را در نظر نگرفته است.

به گزارش پایگاه خبری اختبار به نقل از ایلنا، مرتضی شهبازی‌نیا در رابطه با اعلام وصول طرح جامع پذیرش و آموزش وکالت در جلسه علنی روز گذشته مجلس گفت: به مفاد این طرح آگاه هستیم و به نظر ما این طرح پر از انتقاد و اشکال است. ظاهراً این طرح توسط افرادی خارج دولت، نهاد وکالت، قوه قضاییه و حتی مجلس تهیه‌شده است اما برخی نمایندگان امضا جمع کردند و اعلام وصول شد.

رییس اتحادیه سراسر کانون‌های وکلای دادگستری ایران در تشریح معضلاتی که این طرح به وجود می‌آورد بیان کرد: این طرح در ابعاد مختلف با استقلال نهاد وکالت در تعارض است و مغایر آن و یک عقب‌گرد ۸۰ ساله است و می‌تواند وضعیت را به قبل از تصویب لایحه وکالت برگرداند.

این وکیل دادگستری ادامه داد: یکی از مؤلفه‌های اصلی استقلال این است که برگزاری آزمون دست نهاد وکالت باشد. این طرح مشکلات عدیده‌ای برای قوه قضاییه ایجاد می‌کند، همچنین با مقررات قانون نظام‌وظیفه نیز در تعارض است.

وی ادامه داد: این طرح بعد از اعلام وصول به کمیسیون قضایی مجلس ارجاع می‌شود باسابقه‌ای که از کمیسیون قضایی در نظر داریم که مشتمل از افراد دقیق نظری است که به منافع ملی توجه دارند، به نظر می‌رسد با روی خوش از این طرح استقبال نمی‌کنند و کمیسیون به همان تصمیم سابق خود یعنی بازبینی لایحه وکالت و اصلاح آن همت خواهد گماشت.

این حقوقدان بابیان اینکه اصلاحات مدنظر ما به کمیسیون قضایی ارسال‌شده است گفت: پیشنهاد ما این است که کمیته‌ای سه‌جانبه  متشکل از اعضای کمیسیون قضایی مجلس, قوه قضاییه و نهاد وکالت تشکیل شود تا این قانون در این کارگروه بازبینی شود. این کاری است که در همه جای دنیا عرف است.

شهبازی‌نیا در رابطه با معضلات حذف ذی‌نفعان در فرآیند تصویب قانون، گفت: طرحی که بدون جلب نظر ذی‌نفعان تصویب شود محکوم به شکست است زیرا قطعاً منطبق بر واقع نیست و اقتضائات عملی و کارشناسی را در نظر نگرفته است. چنین طرحی نه‌تنها موفق نخواهد بود بلکه مشکلات موجود را بیشتر خواهد کرد.

وی با اشاره به معاهدات بین‌المللی که پشتوانه نهاد وکالت است گفت: این طرح کاملاً مغایر این معاهدات است. در همه اسناد بین‌المللی یکی از شاخصه‌های استقلال کانون‌ها وکلا این است که ارزیابی افرادی که قصد ورود به این حرفه را دارند با خود وکلا باشد نه نهادی خارج از آن.

رییس اتحادیه سرا سری کانون‌های وکلای دادگستری ایران ادامه داد: کمیسیون قضایی با رد لایحه وکالت در سال گذشته رویه خود را نشان داده است. در آن موقع تصویب شد این ساختار موجود حفظ شود و فقط اصلاحاتی در آن صورت بگیرد.

این حقوقدان با بیان اینکه انقلاب در قانون‌گذاری کار درستی نیست گفت: اینکه دست‌یافت‌های خوب گذشته را کنار بگذاریم و بخواهیم از نو با آزمون خطا قانون‌گذاری کنیم کار مناسبی نیست.

 

نمایش بیشتر
دوره DBA-MBA حقوقی مدرک دانشگاه تهران موسسه دکتر بهنیایی

نوشته های مشابه

‫۴۲ دیدگاه ها

  1. منظور از ذی نفعان همان مردمه که با تصویب این طرح باید پیش وکلای ضعیف مراجعه کنند.
    انقدر خودتون رو با واژه انحصار درگیر نکنید اگر قرار به انحصار باشه باید هرگونه ظرفیتی که برای استخدام ها و رشته های دانشگاهی وجود داره رو مورد ایراد قرار بدیم. تصور کنید همه داوطلب های کنکور تجربی بیان و پزشک بشن اونوقت چه فاجعه ای رخ میده تازه رشته پزشکی بیشترش کارهای عملی و تجربی هستش ولی آیا هر کسی میتونه بیاد و این کارهای عملی رو به درستی یاد بگیره و تشخیص درستی داشته باشه.

    1. فعلا که با این وضعیت که وکلا هزینه های کلان درخواست میکنن اصلا توانایی مراجعه به وکیل و ندارن چه ضعیف و چه قوی،درثانی من همین الان وکیل پایه یک دادگستری میشناسم که تفاوت رای قطعی و حضوریو نمیدونه

  2. دوستانی که حامی تصویب این طرح هستند همان سیاهی لشگرهای آزمون وکالت هستند همان هایی که لایق مدرک دیپلم و سیکل هم نبودند وحال با این دانشگاه های بی کیفیت و بدون کنکور به راحتی و با معدل بالا مدارک دانشگاهی حقوق دریافت کردن و چیزی به جز اعتماد به نفس کاذب را از آن دانشگاه ها بدست نیاورده اند.

    1. دوست عزیز منافعی برای هیچکس نمیمونه از جمله شما که دلخوش به این طرح هستید لطفا با دقت مطالعه بفرمایید ببنید چندسال طول میکشه که بتوانید وکیل پایه یک بشوید و چند بار باید آزمون بدیدآیا اگر کمی کوشش کنید و یک آزمون را با موافقیت بگذرونید و یک وکیل با شان و شخصیت شوید بهتر است یا ده سال پادویی برای وکلای پایه یک . این طرح بجز نابودی وکالت و عدالت فایده دیگری ندارد اگر دلش برای جوانان میسوزد چرا قضات و بازنشستگان و دکتری حقوق و مدیران دفتر را نور چشمی بدون ازمون قرارداده جوانان فقط سپربلای این طرحند اشتباه نکنید

  3. با سلام خدمت کسانی که این طرح را تصویب نموده یا مینماییند بنده در صورت تصویب این طرح چند ÷رونده در دست اقدام دارم جهت اطلاع ان دسته از وکلا که بیکار هستند عرض میکنم روزی دست خداست سعی بر ابطال کردن این مصوبه نکنید و سنگ اندازی هم نفرمایید……..وکیل یار اینده …….

  4. این طرح بیشتر به نفع دوستان نماینده هست که می تونن دهن فارغ التحصیل های حقوق را تا سه چهار سال به صورت موقت ببندن.

  5. مخالفان طرح از ادبیات پوپولیستی استفاده میکنند یعنی همون اتهامی که به ما میزنند! سخنان بی اساسی چون وکیل شدن همه فارغ التحصیلان یا وکیل شدن هشتاد درصد جامعه نشانگر خشم شدید وکلای انحصارطلب و متعاقبا خروج از جاده منطق و انصاف است که البته نشانگر ناتوانی انان هم هست.
    در حال حاضر عملا سالانه دو سه هزار وکیل بیشتر اضافه نمیگردد حرف این است که این تعداد سالانه مثلا به ده هزار برسد که در بازه ده ساله میشود صد هزار وکیل ورودی… از طرف دیگر با تعیین سن بازنشستگی وکلا عملا قضات بازنشسته که وکیل شده اند باید عرصه را ترک کنند و همینطور نظامیهایی که بعد بازنشستگی وکیل شده اند. پس در کل طرح خوبیست فقط کاش در مورد سهمیه و نمره قبولی و چند چیز دیگر مورد اصلاح جزئی قرار گیرد.

  6. یک وکیل خوب باید تابع قوانین باشد نه اینکه در مقابل قوانین مجلس مقاومت کند. وکیلی که بخواد در مقابل قانون مجلس مقاومت کند پس در دادگستری با چه ابزاری غیر از قانون قدرت دفاع دارد؟
    انحصار طلبی از منظر عقل سلیم محکوم است.
    در سالهای قبل سال ۹۳ هم مشاوران وکیل می پذیرفت و هم کانون وکلا. این در حالی است که با ظرفیت بالا تعداد فارغ التحصیلان حقوق در گذشته زیاد نبود که رقابت چندانی وجود داشته باشه داوطلبی یکی دو ماه خلاصه وار مطالعه می کرد پذیرفته میشد سهمیه ای ها هم که جای خود دارند.
    حالا کسانی که با قدرت سهمیه نخوانده وکیل شده اند سنگ کانون را بیشتر از همه به سینه می زنند چون می دانند در دنیای رقابت واقعی پول در آوردن به این سادگی ها نیست.
    جالب اینجاست در پزشکی هم اونایی که با سهمیه نخوانده پزشک شده اند مخالف افزایش تخصص در پزشکی هستند.

  7. متاسفانه سایت اختبار خیلی خیلی گزینشی نظرات رو نشر میکنه.
    بعضی از نظرات منو که در جواب دوستان نوشته بودم حذف کردن.و بدتر اینکه بعضی از حرفای منو ویرایش کردند بعد تو سایتشون گذاشتند.
    امید وارم قبل از اینکه این پست را هم حذف کنید حداقل خودتون بخونید

  8. اون عزیزانی که فکر میکنند وکلا در فکر انحصار طلبی هستند که این طرح تصویب نشه , سوالم ازشون اینه که مگر کانون وکلا ارث اعضای کانون هست؟ مگر ما مثل شما آزمون ندادیم؟ خب مثل هر آزمونی یک عده که بهتر هستند قبول می شوند و بقیه هم قرار نیست زور چپانی داخل شوند. هرکس میره سراغ حرفه ی دیگری
    به قول دوستان این رفتار برخی ها که انقدر حمایت میکنند از این طرح تنها تیشه زدن به ریشه ی خودشان هست. باید دلشان برای آینده ی خودشان بسوزد که با حمایت های غلط آینده ی این حرفه را خراب میکنند.

    1. کدام ریشه .
      مگر انحصاری کردن وکالت ریشه ای برا داوطلبان گذاشته

  9. فقط میتونم از خودم ناراحت باشم که چرا وقت و عمرمو گذاشتم برای رشته حقوق و قبولی وکالت
    دوستان من امسال برای اولین بار شرکت کردم در ازمون کانون مرکز و شهر تهران قبول شدم
    اما وقتی میبینم بعضی از دارندگان مدرک حقوق (آبکی) حاضرند برای ورود به کانون به کل ماهیت و هویت و حیات کانون وکلا از بین بره ولی به حسرت چند ساله اونها در قبول آزمون ساده وکالت پایان داده بشه از همین الان دلم می خواهد بی خیال این شغل بشم و استعدادمو در مسیر دیگه هزینه کنم تا آرزو به دل مانده ها به ارزوشون برسن و کمر به نابودی کانون نبندن برای یک پروانه تا به قول خودشون از ناراحتی خودشون و خانوادشون کم بشه چون ناتوان در قبولی آزمونی به این سادگی هستن!
    فقط اینو بدونین با این طرح های نادرست و غیر کارشناسی کانون وکلا نابود میشه و درهای یک خرابه به اسم کانون به روی شما باز میشه!
    پس خوشحالیتون دوومی نداره
    متاسفم برای طرز فکرتون
    متاسفم برای عمری که هدر دادم

    1. برای اولین بار شرکت کرده ای و تهران هم قبول شده اید و احتمالا بدون کلاس های میلیونی رفتن و با خواندن کتب مرجع قبول شده اید! راستش باورش خیلی سخت است چون با تجربیات واقعی خیلیها فرق دارد البته از تجربیات افرادی حرف نمیزنم که بدون خشن نیت و فقط برای بالاکشدن صوری خود از قبولی یک ساله و فوقش دوساله میگویند راستش انقدر شنیدیم گوشمان ب قبولی یکساله عادت کرده!!!

      1. باسلام من ۷سال در ازمون شرکت کردم وکانون مرکز امسال پذیرفته شدم و اما هستند کسانی که از تجربیات دیگران استفاده میکنند وهمان سال نخست بدون کمک موسسات وتنها با تلاش خودشان پذیرفته میشوند مانند پسر خاله من که سال گذشته با هم مطالعه داشتیم واو هم کانون مرکز سال نخست پذیرفته شد پس کم کاری خود به فرصت تبدیل کن

        1. دوست عزیز هفد سال شرکت کردن تا قبول شدن یعنی توهین به انسانیت، جای تعجب نیست که شما با چنین زجری که کشیده اید زورتان میاد بقیه اینهمه زجر نکشند ولی نگران نباشید درامد شما با بالارفتن سابقه تصاعدی بالا میرود و وکلا ده برابر هم بشود مشتری شما مشتری میماند. کمی مهربان باشید برای خودتان خوب است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا