ضوابط جدید سهمیه ایثارگران در آزمون وکالت ۹۶
سهمیه ایثارگران در آزمون وکالت ۹۶ چگونه اعمال میشود؟
پایگاه خبری اختبار- در پی انتشار سخنان رییس اتحادیه کانون وکلای دادگستری (اسکودا) درخصوص وسیعتر شدن تعریف ایثارگر و اضافه شدن مصادیق جدید به داوطلبان ایثارگر در آزمون وکالت سال ۹۶، درباره این تغییرات و چگونگی اعمال آن ابهاماتی برای برخی داوطلبان ایجاد شده است.
در این نوشتار میکوشیم به این ابهامات پاسخ بگوییم.
جدول تحلیلی اعلام ظرفیت آزمون وکالت ۹۶
سهمیه چیست؟
اصولاً پذیرش داوطلبان در آزمون کارآموزی وکالت در دو سهمیۀ آزاد و ایثارگران انجام می شود.
تا سال گذشته (۱۳۹۵) طبق ماده ۵۹ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، کانونهای وکلای دادگستری مکلف بودند ۲۵% ظرفیت پذیرش خود را به خانواده شاهد شامل خانوادههای معظمی که در راه اعتلای اهداف عالیه انقلاب اسلامی و مبارزه با دشمنان انقلاب یکی از اعضای خانوادهشان (پدر، مادر، همسر، فرزند) شهید یا مفقودالأثر یا اسیر شده باشد، جانبازان بیست و پنج درصد (۲۵%) و بالاتر و آزادگان با ششماه سابقه اسارت و رزمندگان با ششماه سابقه حضور در جبهه و در صورت واجد شرایط بودن اختصاص بدهند.
اما با توجه به بند چ ماده۸۸ قانون برنامه پنجساله ششم توسعه… -مصوب ۱۴اسفند ۱۳۹۵- که از امسال اجرا خواهد شد، ماده ۵۹ مکرر به شرح زیر به قانون فوقالذکر، الحاق شد:
ماده ۵۹ مکرر قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران:
«قوه قضائیه، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، کانون وکلای دادگستری، کانون کارشناسان رسمی، مرکز وکلاء و کارشناسان قوه قضائیه، مکلفند سیدرصد(۳۰%) از سهمیه صدور دفاتر خدمات قضائی و الکترونیک، سردفتری، صدور پروانه وکالت، مجوز کارشناسان رسمی دادگستری را به فرزندان و همسران شهدا، جانبازان با حداقل ده درصد (۱۰%)، آزادگان با داشتن حداقل سهماه سابقه اسارت و رزمندگان با داشتن حداقل ششماه حضور در جبهه و همسر و فرزندان جانبازان بیست و پنج درصد(۲۵%) و بالاتر و فرزندان و همسران آزادگان و فرزندان رزمندگان دارای حداقل دوازدهماه سابقه حضور داوطلبانه در جبهه، بدون رعایت شرط سنی در صورت واجد شرایط بودن اختصاص دهند.»
بنابراین؛
اولاً، ظرفیت اختصاص یافته به داوطلبان سهمیه ایثارگران، از ۲۵ به ۳۰ درصد افزایش یافته است؛
ثانیاً، گروه بیشتری از افراد شامل تعریف جدید خواهند شد.
نحوه اعمال سهمیه چگونه است؟
پرسش دیگری که برای داوطلبان ایجاد شده است، این است که آیا داوطلبان، بهصرف این که مشمول این تعریف جدید هستند، در آزمون وکالت ۹۶ پذیرفته خواهند شد یا ضوابط دیگری نیز برای پذیرش در این آزمون ضرورت دارد؟
شورای اجرایی اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران-اسکودا، در جلسه روز ۱۳۹۶/۵/۲۶ چنین اتخاذ تصمیم کرد:
«الف – تغییرات ناشی از بند چ ماده ۸۸ قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه با لحاظ قیود مندرج در ماده سه قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت در آگهی ثبتنام آزمون سال ۹۶ اعمال شود.
ب – بدیهی است کلیه مقررات و ضوابط موجود حاکم بر نحوه پذیرش کارآموزان وکالت کماکان ملحوظ و مجرا خواهد بود.»
بنابراین، آنچه تغییر یافته است، تعداد ظرفیت و مصادیق داوطلبان سهمیه ایثارگران است و سایر مقررات و ضوابط موجود حاکم بر نحوه پذیرش کارآموزان وکالت، همچنان اجرا خواهد شد.
دیگر ضوابط برای پذیرش برای داوطلبان ایثارگر چیست؟
هر یک از داوطلبان آزمون وکالت ۹۶ در میان داوطلبان سهمیه خودش به رقابت می پردازند و رتبۀ اعلام شده برای هر داوطلب مشخص کننده موقعیت داوطلب در میان داوطلبان همان سهمیه است؛ بنابراین در هر کانون مثلاً یک نفر با رتبه یک در سهمیه آزاد و یک نفر دیگر با رتبه یک در سهمیه ایثارگران خواهیم داشت.
کانونهای وکلای دادگستری از سال ۱۳۹۲ و با توجه به اجرایی شدن قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران به استناد ملاک تبصره ماده ۷۰همین قانون احراز حداقل ۷۰% نمرۀ آخرین فرد پذیرفت شده در سهمیه آزاد را به عنوان شرط «واجد شرایط بودن» در نظر می گیرند و این موضوع در بند ۵ قسمت تذکرات مهم آگهی آزمون وکالت ۹۵ نیز مورد تاکید قرار گرفته است.
بنابر این پس از وصول نمرات داوطلبان به کانونهای سراسر کشور، هیأت مدیره هر کانون با بررسی نمرات داوطلبان سهمیه ایثارگران و سهمیه آزاد و به دست آوردن تعداد داوطلبان ایثارگری که حدنصاب نمره را کسب نموده اند، بقیه ظرفیت آن کانون را از میان داوطلبان سهمیه آزاد به عنوان کارآموز وکالت پذیرش خواهند نمود.
از کجا بفهمیم با اعمال سهمیه ها احتمال قبولی ما وجود دارد یا نه؟
اگر کانونی که شما برای کارآموزی در آن ثبت نام کرده اید مثلا ۱۰۰ نفر ظرفیت دارد، و رتبه شما ۷۰ یا کمتر شده است، تقریباً میتوانید مطمئن باشید که جزو پذیرفتهشدگان نهایی خواهید بود؛ ولی اگر در همین کانون رتبه شما بین ۷۰ تا ۱۰۰ باشد باید منتظر باشید و ببینید که عملکرد داوطلبان سهمیه ایثارگران در این کانون به چه نحو بوده است، اگر از میان داوطلبان سهمیه ایثارگران تعدادی کمتر از ۳۰ نفر باقیمانده بتوانند ۷۰ درصد نمره آخرین فرد قبول شده در سهمیه آزاد را کسب کنند، باقیمانده ظرفیت آن کانون از داوطلبان سهمیه آزاد تکمیل خواهد شد.
به طور معمول داوطلبان سهیه ایثارگران از همه سهمیه ۳۰ درصدی خود از ظرفیت کانونها استفاده نمیکنند و داوطلبان سهمیه آزاد که رتبهشان بیشتر از ۷۰ درصد کل ظرفیت است میتوانند امیدوار باشند که به عنوان پذیرفته شده نهایی اعلام شوند. به عنوان نمونه در آزمون وکالت ۹۵ فقط ۳ نفر از داوطلبان سهمیه ایثارگر موفق به کسب حدنصاب لازم برای پذیرش نهایی در کانون وکلای دادگستری خراسان (با ۱۰۵ نفر ظرفیت) شدند.
برای اطلاع فوری از اخبار و جزییات آزمون وکالت ۹۶، علاوه بر تعقیب بخش ویژه آزمون وکالت در پایگاه خبری اختبار، بهتر است عضو کانال اطلاع رسانی اختبار نیز بشوید.
عرض ادب و احترام خدمت دوستان
و یک خدا قوت به زحمت کشان سایت خوب اختبار
خدمت مخاطبین محترم عارضم که تایید سهمیه از سوی بنیاد شهید، صرفا راجع به (فرزندان شهدا، جانبازان، آزادگان و فرزندان و همسران این عزیزان می باشد) لذا تایید سهمیه رزمندگان و فرزندانشان با ارگان مربوطه خواهد بود.
علی ایحال عزیزان عنایت بفرمایند که در قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران برای هریک از ایثارگر (شهید،جانباز،آزاده و…) تعریفی مشخص بیان گردیده و بنیاد شهید نیز متولی رسیدگی به امور عزیزان مشار می باشد ولاغیر.
حتی در زمان ثبت نام نیز عزیزان رزمنده و فرزندانشان باید از ارگان مربوطه کد رهگیری دریافت می نمودند درصورتی که برای ایثارگران و همسران و فرزندانشان چنین امری لازم نیست.
باری، الحق و الانصاف ذکر نام رزمندگان و فرزندانشان در قانون ششم توسعه و عملا یکسان فرض کردن این قشر وسیع با جمعیت محدود ایثارگران مانند فرزند شهید،جانبازان،آزادگان و… و اعمال سهمیه بدون تفکیک به ۲۵٪ و ۵٪ می تواند از عجایب باشد! چنین امری نه تنها موجب تضییع حق اقلیتی همچون فرزندان شهدا،جانبازان و… می شود بلکه موجب گسترش دایره شمول سهمیه داران خواهد شد و چالشی بیش از پیش دشوار تر را بر سر راه داوطلبین آزاد قرار می دهد!!
النهایه، عزیزانی که احقاق حق خویش را خواستارند بایستی کمر همت بسته و از طریق شکایت به دیوان و کمیسیون ماده ۱۶ اقدامی مقتضی به عمل بیاوریم.
یا علی.
بنظرت با این طرز نگاه میتونی وکیل خوبی باشی؟ ادم متاسف میشه واقعا
سلام.من بامعدل۱۸:۵۴و۲۲ماه ایثارگری پدرم.چنددرصداحتمال قبولی درازمون وکالت۹۶رادارم؟خواهش میکنم جواب بدید.من ازمونموچندان جالب ندادم
کدوم کانون شرکت کردی آقایه سلیمانی بعد معدلت چنده ؟؟؟؟؟
بعد کسی اینجا هست که کانون البرز شرکت کرده باشه و سهمیه ایثارگری داشته باشه یا از دوستاش کسی هست که سهمیه داشته و البرز زده لطفا میلنگینشو بنویسه مرسی
کانون خوزستان.معدل کارشناسم۱۸و۵۴شده.شمامعدل چی منظورتونه؟سهمه۵درصدجانبازی هم دارم
سلام.کانون خوزستان شرکت کردم.معدل چی منظورتونه؟من معدل کارشناسیم۱۸و۵۴بود
من پدرم ۶ ماه جبهه بوده ولی ما مدارکی نداریم و من هم نزدم برای آزمون که سهمیه دارم دیگه نمیشه کاریش کرد؟
برای آزمون وکالت حداقل ۱۲ ماه حضور داوطلبانه لازمه
با معدل ۱۰.۳۰ سهمیه فرزند ایثارگر کانون مرکز امیدی هست؟
سلام باسهمیه همسر جانباز ۲۵%به بالا با معدل ۱۲.۵ در استان مازندران امید قبولی هست؟
صدرصد قبول میشید
سلام چرا سهمیه ایثارگران شامل همسر نشده در سهمیه دانشگاهها همسر هم شامل این سهمیه هست
اعمال سهیمه بر اساس متن قانون صورت گرفته
منظور از۷۰٪ نفر آخر قبولی یعنی از ۱۰۰ نفر ،۷۰٪ نفر ۱۰۰ رو بیاره یا رتبه نفر ۷۰ رو ؟؟؟
سلام من ارشد حقوق هستم و ۲۴ آذز ۹۶ فارغ التحصیل شدم. در زمان آزمون هنوز مشغول به تحصیل بودم. تو کارت آزمون من سهمیه فرزند جانباز ۲۵ درصد زده بود. ایا الان که قبل از اعلام نتایج تونستم فارغ التحصیل بشم سهمیه برای من اعمال میشه یا نه؟ خواهش میکنم زودتر جواب بدین. شرایط برای من خیلی اضطراری هست. ممنون
لطفا با اسکودا یا سازمان سنجش تماس بگیرید
سلام دوست عزیز
بنظرم اعمال سهمیه در ازمون وکالت ربطی به دانشجو بودن نداره
کما اینکه در کارت ورود به جلسه هم تایید شده بود سهمیه مون
این دانشجو بودن برای استخدام شدن در دستگاههای دولتی هست نه یک ازمون مثل وکالت و قضاوت
سلام من از بنیاد پیگیری کردم دوستان عزیز
ازمون وکالت در صورت دانشجو بودن هم بهمون سهمیه تعلق میگیره
چون وکالت صرفا یه پروانه میدن و اشتغال محسوب نمیشه
سلام دوستان،من در حین تحصیل ارشد هستم ایا شامل سهمیه فرزندان جانباز بالای ۲۵ درصد میشم یا نه؟ در کارت ورود به جلسه زده بود متقاضی سهمیه،ایا سهمیه من تأیید شده بود؟
سلام.خیر.چون اخیرا کسی که دانشجو باشه و از سهمیه خود در دانشگاه استفاده کنه یعنی شاغله و بنیاد تایید نمیکنه تا پس از فارغ التحصیلی.
سلام دوست عزیز.مبنای قانونی گفته ی شما چیست؟
خیر اینطور نیست
ما که نمیخاییم جایی استخدام شیم
این واسه استخدام شدنه که دانشجو نمیتونه از سهمیه استفاده کنه
من خودم از بنیاد پرسیدم و گفتن که شامل دانشجو نمیشه حتما باید فارغ التحصیل بشین
سلام دوستان،من در حین تحصیل ارشد هستم ایا شامل سهمیه فرزندان جانباز بالای ۲۵ درصد میشم یا نه؟
کسی که معدلش حدودا ۱۰.۳۰ باشه با سهمبه فرزند جانباز ۲۵ درصد به بالا احتمال قبولیش هست!!
سال قبل کسی از ایثارگران تو قبولی مرکز نبوده.کسی رو میشناسین که تو سال ۹۴ قبول شده باشه از ایثارگران!اگه هست تراز و معدلشو لطفا بگین.ممنون میشم
سلام.امسال ۷۰ درصد نفر اخر اعمال میشه یا نه!!!
سلام پدر من جانباز ۷۰ درصد هستن من میتونم با معدل ۱۲ در آزمون شرکت کنم ؟