طرح تسری فوق العاده خاص کارمندان سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور به کارکنان اداری قوه قضاییه
طرح تسری فوق العاده خاص کارمندان سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور به کارکنان اداری قوه قضاییه
متن مصوب کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی (۱۴۰۰/۵/۷)
ماده واحده: فوق العاده خاص موضوع قانون فوق العاده خاص کارمندان سازمان های پزشکی قانونی کشور و انتقال خون ایران مصوب ۱۳۹۰/۰۲/۰۴ و سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور مصوب ۱۳۹۱/۱۲/۲۷؛ به کارکنان قوه قضاییه، سازمان ها و دستگاه های وابسته به جزء دستگاههای فوقالذکر به شرح جدول ذیل تسری می یابد.
ردیف |
کارکنان مشمول |
ضریب فوقالعاده خاص |
۱ | کارمندان اداری با مدرک تحصیلی دکترا، فوق لیسانس و لیسانس | امتیاز شغل و شاغل × (۳) |
۲ | کارمندان اداری با مدرک تحصیلی فوق دیپلم، دیپلم و زیر دیپلم | امتیاز شغل و شاغل × (۲/۵) |
۳ | مشاغل کارگری با هر مدرک تحصیلی | حداقل حقوق سالانه مصوب وزارت کار × (۲) |
۴ | قضات با هر مدرک تحصیلی | شصت درصد فوقالعاده ویژه مربوطه |
تبصره یک: این فوق العاده مستمر بوده و مشمول کسر کسور بازنشستگی می باشد.
تبصره دو: سقف فوق العاده مذکور حداکثر تا (۳) برابر حداقل حقوق سالانه مصوب هیات وزیران (مشمولان قانون مدیریت خدمات کشوری) تعیین میشود این سقف با تشخیص و تصویب رییس قوه قضاییه برای (۱۰) درصد از پست های قوه قضاییه و دستگاه های وابسته با توجه به عواملی نظیر اهمیت؛ حساسیت؛ محل خدمت؛ مناطق محروم؛ پیچیدگی وظایف و مسیولیت ها تا (۴) برابر حداقل حقوق مذکور قابل افزایش می باشد.
تبصره سه: قوه قضاییه و تمامی سازمان ها و دستگاه های وابسته مکلفند مبالغ ناشی از فوق العاده مذکور را برای نیروهای شرکتی همانند مشاغل کارگری محاسبه و تحت عنوان کمک هزینه رفاهی مسقیماً به حساب آنان واریز نمایند. این پرداخت موجب هیچگونه تغییر در وضعیت بکارگیری نیروهای فوق الذکر و یا ایجاد تعهد استخدامی برای قوه قضاییه ؛ سازمان ها و دستگاه های وابسته نخواهد بود.
تبصره چهار: قوه قضاییه و سازمان ها و دستگاه های وابسته مکلفند نسبت به اجرای این قانون حداکثر ظرف مدت سه سال از تاریخ ۱۴۰۰/۰۱/۰۱ اقدام نمایند.
تبصره پنج: افزایش ناشی از اجرای این قانون در حدود اعتبارات مصوب دستگاههای مشمول از ردیفهای ۱۰۸۰۰۶، ۱۰۸۰۰۹، ۱۰۸۰۱۷، ۱۰۸۱۰۰، ۱۰۸۱۰۸، ۱۰۸۳۰۰، ۱۰۸۵۰۰، ۲۶۸۰۰۰ به شرط عدم ایجاد بار مالی جدید برای دولت و تامین اعتبار قابل پرداخت خواهد بود.
متن اولیه طرح (اعلام وصول شده در جلسه علنی روز ۱۴۰۰/۲/۱۸ مجلس شورای اسلامی)
ماده واحده: فوقالعاده خاص موضوع «قانون فوقالعاده خاص کارمندان سازمانهای پزشکی قانونی کشور و انتقال خون ایران مصوب ۱۳۹۰/۲/۴) و سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور مصوب ۱۳۹۱/۱۲/۲۷ به کارکنان اداری قوه قضاییه، سازمانها و دستگاههای تابعه به شرح جدول زیر تسری مییابد.
ردیف | ضریب | مدرک تحصیلی |
۱ | امتیاز شغل و شاغل × ۳ | دکترا، فوق لیسانس و لیسانس |
۲ | امتیاز شغل و شاغل × ۲.۵ | فوق دیپلم، دیپلم و زیر دیپلم |
تبصره ۱. بودجه مورد نیاز این طرح از محل اعتبارات قوه قضاییه و دستگاهها و سازمانهای تابعه تامین خواهد شد و بار مالی جدیدی برای دولت ایجاد نخواهد کرد.
تبصره ۲. قوه قضاییه مکلف است نسبت به اجرای این قانون حداکثر ظرف مدت سه سال اقدام نماید.
تبصره ۳. این فوقالعاده در شمول ماده ۱۰۶ قانون مدیریت خدمات کشوری قرار میگیرد.
با سلام بنده از کارکنان ستاد پزشکی قانونی هستم بسیار نامه نگاری و تلفن و پیگیری کردیم تا شاید صدای ما هم در مجلس شنیده شود اما دریغ که اعضای کمیسیون محترم اجتماعی عنایتی به صدای ما نداشتند و پزشکی قانونی به این دلیل نا درست که درحال حاضر قانون فوق العاده خاص را داراست از این طرح کنار گذاشته شده اما چگونه؟ پزشکان در سازمان ما کار کارشناسی انجام میدهند نه درمانی با این وجود از ضریب ۴ بهره مندند در صورتی که کارشناسان ارشد ستاد پزشکی قانونی ضریب یک دریافت میکنند ! رفاهی که برای کارکنان واریز میشود ۳۰۰هزار تومان است ولی پزشکان سازمان حداقل رفاهی که دریافت میکنند ۷۰۰۰۰۰۰تومان آیا این عدالت است؟ آیا هدف از تصویب این طرح کمک به معیشت کارکنان و عدالت در پرداخت قوه بوده ؟ و آیا ما کارکنان اداری پزشکی قانونی جزو کارکنان قوه نیستیم؟ عزیزان پزشک در سازمان ما در حال لابی با نمایندگان برای این موضوع هستند که پزشکان شاغل در حکم هیات علمی دانشگاه باشند تا از سقف پرداخت معاف باشند ؟دریغ از توجه به معیشت ما کارکنان ستاد . به نظر شما این عادلانه است که کارمند اداری در حسابداری پزشکی قانونی ضریب ۱ با پرداخت غیر مستمر داشته باشد و کارمند حسابداری در دیگر سازمانهای قوه ضریب ۳ و پرداخت مستمر؟ و پزشک در پزشکی قانونی ضریب ۴ بدون سقف در نظر گرفته شده در این قانون؟ امیدوارم عزیزان نماینده با حذف عبارت به جز دستگاه های فوق الذکر ضمینه را برای یکپارچه شدن نظام پرداخت حداقل در مجموعه قوه قضائیه فراهم آورند و امید را در دل کارکنان اداری پزشکی قانونی زنده نمایند
والا وضع مالی شما خیلی خوبه رفاهیات ما ماهی ۵۰ هزار تومنه و کل حقوقمون هم به رفاهیات دکترهای پزشک قانونی نمیرسه
اگر ما کارمند اداری هستیم چرا نباید همچون کارکنان اداری سازمانهای دیگر کار کنیم کجای کار ما با کارکنان سایر دستگاهها مشابه است ایا غیر این است که در طول روز با طیفی گسترده ای از کلاهبرداران سارقین معتادان جنایتکاران و ناقضین قوانین و مقررات سر و کار داریم.کجای این کار اداری است
یا ایها الناس کجای این کار اداری است؟
مشاهده این هم جرم و جنایت و فحشا و گریه ناله و دعوا انواع مشکلات روحی و جسمی برای کارمتدان دادگستری داشته است.
کمترین حقوق و بدون هرگونه مزایایی با این محیط کاری سخت و پر استرس توان ما را بریده است و اوقات غیر اداری و تعطیلات در محل کار حضور داریم بدون حتی ریالی اضافه کار و رفاهی.
این همه فحش و ناسزا و توهین و تهدید به کارمتدان را مشاهده نمیکنید.
دقیقا ما هم همین وضع را داریم و اونروز فیش حقوقیهمکاری رو دیدم دریافتیش ۱۸۰۰بود خودم براش گریه ام گرفتهبود
تقریبا ۱۵میلیون ناقابل
من کارمند دادگاه هستم؛ ساعت کاری تا ۲ عصر اما گاهاً ۱۰ شب میرم خونه (۸ ساعت بیشتر از ساعت اداری کار میکنم در روز) از بس مردم بی ملاحظه شدن و با هم دعوا میکنن و پرونده ها زیاد شده. در ضمن دادگاه اضافه کار نداره. هیچ اضافه کاری برای تا شب کار کردن پرداخت نمیشه؛ (صفر ریال)
طبق ساختار سازمانی، شعب دادگاه باید ۳ نفره اداره بشن اما در حال حاضر شعب دادگاه های کشور ۲ نفر نیرو دارند. گاهی یکی از نیروها مریض میشه نمیتونه بیاد، یک نفر باید کار ۳ نفرو انجام بده…
اول صبح با داد و بیداد و سر و صدا و جیغ و فحش مراجعه کننده ها به همدیگه توی دفتر و سالن دادگاه شروع میشه و تا عصر ادامه داره. توی اون شلوغی اگر اقدام اشتباه روی پرونده انجام بدی و سندو وثیقه اشتباه آزاد کنی یا نامه آزادی زندانی رو بزنی و اشتباهاً آزادش کنی، مسئولی و باید جوابگو باشی.
روزانه حداقل ۳۰ پرونده ۱۰۰ الی ۳۰۰ صفحه یا بیشتر رو باید مطالعه کنی و طبق قانون اقدامات لازمه رو انجام بدی. در حالی که داری این پرونده ها رو مطالعه میکنی (که دقت زیادی نیاز داره) همزمان مراجعه کننده توی دفتر صف میبنده که باید کار اونها رو هم راه بندازی. مدام باید بلند بشی از کمد پرونده های قطور بیاری و بخونی و سریع جواب بدی به شخص پرونده. روزانه ۶۰ نفر به بالا مراجعه کننده داری که کار هر کدوم نیازمند مطالعه پرونده و توضیح دادن و غیره هست.
از طرفی باید کارهای قضات محترم رو هم پیگیری کنی و جوابگوی اونها هم باشی.
اینها فقط قسمتی از کار روزانه یه کارمند دادگاه هست. حالا با ماهی ۱۰-۱۵ تومن ناقابل! (تازه اگر تصویب بشه و بدن) حاضری بیای یه همچین جایی کار کنی؟ حقوق حال حاضر من ۳ میلیون و ۷۰۰ هست! کمتر از یه کارگر کارخونه!
وقتی از اصل و عمق ماجرا خبر ندارید، نظر ندید. عیب ما ایرانیا اینه که بدون تحقیق و مطالعه و برسی، با چیزی مخالفت میکنیم و نظر میدیم. بیخود نیست سرانه مطالعه توی کشور انقدر پایینه.
امیدوارم به حق همین روزهای عزیز محرم هر کسی که مانع افزایش حقوق کارکنان مظلوم دادگاه ها میشه، خدا برکتو از زندگیش برداره
بیش از هفت میاین نمی تواند پرداخت کند
تازه اون هم برای کارمندی دادگستری کهنه در کرونا نه در هر حادثه ای حق تعطیلی ندارد و با تفاله جامعه سر و کار دارد
باسلام اگه شما دنبال تبعیض هستید برید ارگانهای دیگه مثل فولاد و ذوب و بانکها و… بررسی کنید ببینید حقوق اونها چقده و حقوق کارمندان مظلوم دادگستری با این همه کار و..چند هست و ما راضی هستیم کسایی که میگویند حقوق ما زیاده بیایند و۱ ماه به جای ما کار کنند
مگر سازمان تعزیرات و واحد دیه وزارت دادگستری کار قضائی انجام نمی دهند که مشمول این طرح نمی شوند؟
شما یا از دادگستری خبر ندارید یا یک قاضی خیلی خوب هستید!
ضرایب سازمان زندانها که کامل اجرا نشد. بخشیش رو اجرا کردن. قانونی که ۹ سال پیش تصویب شد الانم ناقص اجراش کردن. مدرک دانشگاهی رو اصلا حساب نکردن. نمیدونیم کجا دادمون رو بزنیم
همکاران گرامی شرافت. داشته باشن و هر حرفی رو هرجا نزنند و حیثیت دادگستری را زیر سوال نبرند!!!
چه اشتباهی کردم انصراف دادم
سلام.مثلا منی که حکمم ۴۲۰۰ هسش .با این قانون میشه چند دقیقا
با سلام بنظرتون آنوقت ظلم نمیشه به منی که اول اسفند سال ۱۳۹۹ بازنشسته شدم از دادگستری؟؟؟؟
کاش به تعزیرات حکومتی هم بدند..خیلی حقوق ها مون افتضاحه
متاسفانه توکشور هر وزارت خونه هر دستگاهی منافع کارمندان خودش در نظرمیگره که با غث بی انگیزگی سایر کارمندان میشه کاشکی مثل کشورهای پیشرفته عمل میکردن این ضریب ها نبود تو ایران دکترها خدایی میکنن
خدا خیر بده کسی که باعث تصویب این قانون بشه واقعا کارمندان اداری دادگستریها بدترین وضعیت معیشتی را دارند حتی از کارگر صفر هم حقوقشون کمتر هست هر چه. زودتر اجرا بشه انشااله
عموما کا در دادگستری ها توسط کارکنان اداری تنظیم میشود و فقط در جهت تایید نامه ها به نظر قضا ت محترم میرسد اگ تصویب بشود به عدالت نزدیکتر خواهد شد
نفرمائید
کدام دادگستری کار رو دفتر انجام می دهد و برای امضا نزد قاضی می رود ، با بانک و سایر ادارات اشتباه گرفتید !
تفهیم اتهام ، تحقیقات ، صدور را ی و قرار ، تحقیقات رو دفتر انجام می دهد؟ مسئولیت دنیوی و آخرت دست دفتر هست یا قاضی ؟
دفاتر تنها دستورات قاضی رو اجرا می کنند و شب راحت سر روی بالش می گذارند ولی عذاب وجدان و دعا یا نفرین مردم نصیب قاضی هست .
بله ! حقوق کارکنان شریف اداری نسبت به سایز ادارات بسیار کم و ناچیز است ولی دلیلی جهت بیان این سخن نسنجیده نیست !
شایسته هست خود را پایمال کنید تا “حق” را تا بدین جهت عذاب وجدان و نفرین نصیبتان نشود. ایام به کام.
شایسته هست شما هم برای رسیدن به حقوق ریزودرشتتان خود را پایمال کنید وبه دادگستری ها مراجعه نکنید
روز بکام !