طرح تقلیل مجازات حبس تعزیری

متن کامل طرح «تقلیل مجازات حبس تعزیری»

آخرین وضعیت:‌ دو فوریت این طرح روز ۱۲ آبان در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید

عنوان طرح: تقلیل مجازات حبس تعزیری

ماده واحده: مجازات حبس بیش از ۶ ماه مقرر در کلیه جرائم تعزیری به نصف تقلیل می یابد. چنانچه دادگاه حداکثر مدت تنصیف شده را کافی نداند می تواند متناسب با شرایط و اوضاع و احوال جرم ارتکابی و خصوصیات مرتکب، علاوه بر مجازات های تکمیلی مقرر در ماده ۲۳ قانون مجازات اسلامی مرتکب را با رعایت شرایط ذیل به یک یا چند مورد از مجازات های جایگزین حبس موضوع ماده ۶۴ قانون مجازات اسلامی محکوم نماید:

۱- اعمال دوره مراقبت:

الف: در جرائم تعزیری درجه ۱ و ۲ تا ۵ سال
ب: در جرائم تعزیری درجه ۳ و ۴ تا ۳ سال
ج: در جرائم تعزیری درجه ۵ تا ۲ سال
د: در جرائم تعزیری درجه ۶ تا ۱ سال

۲- انجام خدمات عمومی رایگان با رضایت محکوم و رعایت ماده ۸۴ قانون مجازات اسلامی

الف: در جرائم تعزیری درجه ۱ و ۲ تا ۳ سال
ب: در جرائم تعزیری درجه ۳ و ۴ تا ۲ سال
ج: در جرائم تعزیری درجه ۵ و ۶ تا ۱ سال

۳- پرداخت جزای نقدی روزانه:

الف: در جرائم تعزیری درجه ۱ و ۲ یک هشتم تا یک چهارم درآمد روزانه به مدت ۳ سال
ب: در جرائم تعزیری درجه ۳ و ۴ یک هشتم تا یک چهارم درآمد روزانه به مدت ۲ سال
ج: در جرائم تعزیری درجه ۵ و ۶ یک هشتم تا یک چهارم درآمد روزانه به مدت ۱ سال

۲- پرداخت جزای نقدی

الف: در جرائم تعزیری درجه ۱ و۲ تا یک میلیارد ریال
ب: در جرائم تعزیری درجه ۳ و ۴ تا ۷۰۰ میلیون ریال
ج: در جرائم تعزیری درجه ۵ تا ۵۰۰ میلیون ریال
د: در جرائم تعزیری درجه ۶ تا ۲۰۰ میلیون ریال

تبصره ۱: مجازات های حبس تعزیری که پس از لازم الاجرا شدن این قانون به تصویب می رسد مشمول مقررات مندرج در این ماده واحده نمی شوند.

تبصره ۲: جرم جاسوسی و مجازات های مقرر در قانون مبارزه با قاچاق مواد مخدر از شمول این قانون خارج است.

تبصره ۳: در صورت تکرار جرم، مقررات مربوط به تشدید مجازات مقرر در ماده ۱۳۷ قانون مجازات اسلامی براساس مجازات حبس مندرج در قانون اعمال می شود و تنصیف مقرر در این ماده در مورد تکرارکنندگان جرم مجری نخواهد بود.

تبصره ۴: محکومانی که در حال تحمل مجازات حبس می باشند مشمول این قانون بوده و دادگاه صادرکننده حکم قطعی، در صورت ضرورت می تواند نسبت به تعیین یک یا چند مورد از مجازات های تکمیلی و یا جایگزین حبس اقدام نماید.

تبصره ۵: نگهداری زندانیان اعم از محکومان و متهمانی که با قرار در بازداشت بسر می برند در سلول های انفرادی و فضاهای غیراستاندارد ممنوع است و دادستان مکلف است در این خصوص نظارت کافی را اعمال نماید و در صورت تخلف مدیران و ماموران ذیربط در زندانها، نسبت به تعقیب کیفری آنها اقدام نماید. مجازات متخلفین، انفصال دائم از خدمات دولتی و حبس تعزیری ۶ ماه تا ۲ سال و یا جزای نقدی ۱۰۰ تا ۵۰۰ میلیون ریال می باشد.

شرایط استاندارد زندانها بموجب آیین نامه ای که ظرف یکماه از تاریخ تصویب این قانون، توسط ریاست قوه قضاییه تنظیم و به تصویب هیأت وزیران می رسد تعیین می گردد.

 

نمایش بیشتر
دوره DBA-MBA حقوقی مدرک دانشگاه تهران موسسه دکتر بهنیایی

نوشته های مشابه

‫۱۲ دیدگاه ها

  1. بیان توی جامعه باز خلاف کنند برگردن اون تو طذف نوشته من نمیدونستم دارم چی کار می کنم ۳۰ سال قرار حبس ببرن با این طرح میشه ۱۵ سال چطور میشه طرف ندونه داره خلاف می کنه ؟
    بنظر من کلا اینا تا ابد اون تو بمونن بهتره والا یسریاشون نبودشون از بودنشون برای جامعه مفید تره یه عده کمی هستن که بار اوله خلاف می کنن برای پول و اینا خب اینا گناه دارن شاید رحم کردن بهشون باعث اصلاحشون شه اما بقیشون که سابقه دارن نه تا ابد بمونن بهتره .

  2. اگه موافقت بشه ،من خودم به شخصه دیگه خلاف نمیکنم اگه آزاد بشم…

    اکثر ما زندانی ها حتی نمیدونستیم داریم چه کار خطرناکی چه واس خودمون چ مردم میکردیم…واقعا فقط بخاطر ندونم کاری بوده و اگه این طرح تصویب بشه من که ۳۰سال قراره حکم بگیرم اگه بشه ۱۵سال خوب وقتی بیام بیرون دیگه دنبال خلاف نمیرم…مثل آدمی که افتاده تو چاه و بعدش همیشه جلو پاشو نگاه میکنه…من اگه بخشیده بشم و مثلا تعلیق بهم بدن دیگ سمت خلاف نمیرم…

  3. خیلی خوبه اگرواقعا قبول شده باشه. وبه نظرمن اگرکسی عابرو داشته باشه همون جلوقاضی رفتن خودش تنبیه وگرنه صدتا حبسم بره بدترمیشه که بهترنمیشه. وخداکنم هرکی مخالفه سرخودش بیاد امین. ویاحداقل جریمه نقدیشم کنن بهترازحبسه دولت خزانه اش خالیه ولی چطورخرج زندانی میده

  4. باسلام
    در جواب دوستانی که مخالف این طرح هستن باید بگویم که متاسفانه زندان در همه کشورها به دانشگاه جرم آموزی معروف است یادمان باشد که بسیاری از زندانیها کسانی هستن که اولین باره به هر دلیلی پاشون به اونجا باز شده قطعا برای چنین کسانی عمل بسیار خداپسندانه ایست و جلوی پسیاری از مفاسد که کوچکترین آن جلوگیری از فساد زن و فرزندان به علت نیازهای اقتصادی و عاطفی و…غیره است گرفته خواهد شد به نظر بنده هر کاری هم تاثیر مثبت در جامعه دارد هم تاثیر منفی و این طرح تاثیرات مثبتش بر جامعه و بنیان خانواده بسیار بیشتر است.باتشکر

  5. دوباره نزدیک انتخابات شد شاهد تصویب طرح های هیجانی و عوام فریبانه خواهیم بود روی این طرح ها کار کارشناسی انجام نشده و دستگاه قضایی را با مشکل جدی روبرو میکنه واقعا حد یقف کاهش مجازاتها کجاست؟؟؟؟؟ در این کشور چه فرقی هست بین انسان سالم و محترم با انسان فاسد و مجرم

  6. با سلام ..این اقدامات منجر به تشدید جرم و جنایت بیشتر در جامعه میشود و وقتی مظلومین قانون را به نفع مجرم میبینند به نظام ما بدبین میشوند در نطق کلام اینکه فقط خیانت به حکومت و مردم مظلوم جامعه است ..واقعا جای تاسف دارد نمیدانم چرا کسی متوجه این موضوع نیست که وقتی گرگ های جامعه شاید این باشند که قانون به نفع اوناست ترسی از غارت و زورگویی در جامعه ندارند ..چرا؟؟؟!!!

  7. بسیار عالی….درود خدا بر خدمتگذار خدوم و بزرگوار آیت الله رئیسی…..درود خدا بر رئیسی…

    1. دوست عزیز متن خبر را اشتباه ملتفت شدی. مصوبه دیروز مجلس در قالب طرح بوده و نه لایحه قضایی. ضمن اینکه رئیس محترم قوه هم مضمون سخنان شان در جمع اعضاء محترم شورایعالی قضایی موافق تصویب این طرح نبوده است.

  8. این طرح به نتیجه نمی رسد چونکه بدون کار کارشناسی دقیق و با عجله و شتاب تهیه شده ضمن اینکه قوه قضائیه نیز با کلیات آن موافق نبوده و آن را موجب تزلزل قانون مجازات اسلامی می داند کما اینکه از بازدارندگی لازم و متنبه نمودن زندانیان برخوردار نیست. تعداد زیاد و خارج از ظرفیت ورودی محکومان به زندانها که معلول عوامل دیگری چون بیکاری ، فقر فرهنگی ، اختلاف طبقاتی ، معضلات اجتماعی و … است نبایستی باعث شود ما به جای چاره اندیشی جهت رفع این معضلات اجتماعی و فرهنگی بی محابا و با شتاب و بدون نتیجه سنجی دست به کاهش نصف مجازاتهای تعزیری و بازدارنده حبس بزنیم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا