عقب‌نشینی کمیسیون جهش تولید: بند مربوط به لغو معافیت قضات از آزمون وکالت، حذف شد

پایگاه خبری اختبار- نائب رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید مجلس گفت: حذف بند الزام قضات متقاضی دریافت پروانه وکالت برای شرکت در آزمون، در جلسه روز سه‌شنبه کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید مجلس رأی آورد.

به گزارش اختبار، پس از دو بار رد شدن طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار از سوی شورای نگهبان و ایراد جدی این شورا به ملزم شدن قضات به شرکت در آزمون وکالت، نهایتاً کمیسیون جهش تولید از مصوبه خود عقب‌نشینی کرد.

پیشنهاد “حذف بندی که شورای نگهبان نسبت به آن ابهام و ایراد”

در همین راستا جعفر قادری به تسنیم گفت: به پیشنهاد یکی از اعضای کمیسیون، بنا شد که بندی که شورای محترم نگهبان نسبت به آن ابهام و ایراد داشته است، به‌کلی از طرح تسهیل حذف شود؛ این پیشنهاد در کمیسیون رأی آورد.

بیشتر بخوانید:

قادری ادامه داد: بر این اساس چهار گروه قضات، اعضای هیئت علمی، نمایندگان مجلس که حداقل یک دور سابقه نمایندگی داشته باشند و نیز کارشناسان حقوقی بدون شرکت در آزمون وکالت می‌توانند در صورت ارائه تقاضا پروانه وکالت را از کانون‌های وکلا دریافت کنند.

نگرانی از سرنوشت طرح در صورت ارجاع آن به مجمع تشخیص مصلحت نظام

تصویب این بند در طرح تسهیل از جمله افتخارات نمایندگان و مورد حمایت گروه بزرگی از حامیان مجلس یازدهم مانند روزنامه کیهان و جوان و… بود. نمایندگانی مانند زنگنه و خضریان و… نیز بارها اعلام کرده بودند مجلس برای حذف رانت این افراد مصمم است.

گفته می‌شود نگرانی از سرنوشت طرح در صورت ارجاع آن به مجمع تشخیص مصلحت نظام و ایجاد تغییرات احتمالی که مدنظر نمایندگان مجلس نباشد، علت این اقدام کمیسیون جهش تولید بوده است.

نمایش بیشتر
دوره DBA-MBA حقوقی مدرک دانشگاه تهران موسسه دکتر بهنیایی

نوشته های مشابه

‫۲۰ دیدگاه ها

  1. تو این مملکت همه بفکر خودشون و ایل وتبارشون هستن یا بایستی دوماد حضرات باشی یا آقازاده….._تا بوده همین بوده _ ماها هم به بیکاری خودمان عادت کردیم و بجز صبر کاری نداریم
    اونهاییکه با رانت و پارتی سرکار میان خیر نبینن

  2. ایراد وارد شده چه منافاتی باشرع وقانون اساسی داشت ایا مجزا کردن افرادی خاص فساد ورانت تولید نمی کند وتبعیض تسهیل برای همه یابرای خودمان نمایدگان باید ازحقوق همه دفاع کنند نه به نفع گروه خاصی عقب نشینی

  3. برااین ظلم ها وبی عدالتی ها چه باید گفت قانون برای تبعیض ایراد وارده خودش تبعیض وفسادآور است وایجاد رانت می کند کدام عدالت ؟کدام قانون؟

  4. الان در بیشتر کشورهای جهان شغل قضاوت یکی از مهمترین و پر درآمد ترین مشاغل هست به گونه ایکه گفته می شود در انگلستان به قضات چک سفید امضاء می دهند تا قاضی هر مبلغی را که نیاز داشت برای حقوق خودش بنویسد هرچند قضات آن سامان هم بنابر مسائلی مانند عرف رایج و شان و منزلت شغل و حیثیت اجتماعی مهمی که دارند مبالغ گزاف و سنگینی نمی نویسند ولی منظر این است که قضات به گونه ای تامین هستند که دیگر بعد از بازنشستگی به غیر از مشاغلی مانند مشاوره یا تدریس به چیز دیگری فکر نمی کنند و نه اینکه بعداز ۳۰ سال خدمت مثل کشور ما تازه بخواهند به فکر امرار معاش خود و خانواده از طریق شغل وکالت باشند . به همین دلیل در کشورهای سیستم کامن لا قاضی شدن برای یک حقوقدان به عنوان یک آرزو و یک هدف بزرگ تلقی می شود و در برخی از همین کشورها مثل امریکا و انگلستان و استرالیا یکی از شرایط قاضی شدن داشتن حداقل ۲۰ سال سابقه وکالت موثر در دعاوی است که با خوشنامی همراه با موفقیت باشد . امید است به زودی به سمتی برویم که در سیستم حقوقی ما نیز با ارزش گذاری بیشتر از حیث مادی به شغل قضات محترم وکلای با سابقه نیز با داشتن شرایطی به دنبال شغل قضاوت بروند و شاهد چنین موضوعات و بحث هایی هم نباشیم .

  5. … فقط در حق وکیل ها جفا و ستم شده،کی از پس قضات بر میاد،استغفرالله دارن خدایی میکنن

    1. قانونی وجود نداره، چون ذات قانون به نفع عموم عمل میکنه. ی عده نشستن و هر چی به نفعشون باشه رو قانونش میکنن و نفع عموم رو فدای نفعشون میکنن.

    2. سلام
      این طرح نیز منجر به رد از سوی کل نمایندگان مجلس و در نهایت کان لم یکن خواهد شد .

  6. سلام.
    مدیران دفاتر کارشناس حقوقی محسوب نمیشوند.
    تو مملکت ما ظلم به فرودست مد هست.
    تو بیمارستان بین پزشک و پرستار.
    تو دادگاه بین قاضی و کارمند.

  7. خوب خیلی هم خوب شد ،لا اقل قاضی با تجربه سی سال قضاوت وکیل های که فقط به وکالت بعنوان محل در آمد نگاه می کنند و سطح وکالت رو به فرش فلاکت نشوندند ،من با این طرح کاملا موافقم دست مجلس درد نکنه

  8. زور نمایندگان به قضات نرسید جالب تر شورای نگهبان ماست که نماینده مجلس میگه ما نباید وکیل بشیم شورای نگهبان میگه نه شما باید بنونین وکیل بشین اینو هر جا دنیا نشون بدید بهتون پناهندگی مبدن

  9. مگه این قانون در راستای جهش تولید و اشتغال زایی برا جوانان نیست؟
    پس چه لزومی داره قاضی یا نماینده و کارشناس و حتی اعضای هیات علمی با اون حقوق نجومی دنبال حرفه وکالت باشن؟

  10. و باز قدرت در دست صاحبان قدرت…اگر قضات شرکت نمیکردند در ازمون و شرکت نکردنشون بخاطر قانون اساسی هست،چرا قوانین ما اصلاح نمیشن؟؟؟
    قوانین ما از ریشه مشکل دارن

  11. تبریک به آنهایی که در این سالها در کسوت وکالت آنقدر انحصارایجادکردند،‌ همان هایی که فقط خودشان را دیدند،‌فکر می کردندکه قدرت وانحصارشان دایمی و تا ابد است ، آنقدر به خودشان مغرور بودند که فکر می کردند که امکان ندارد که این سفره ای که پهن شده جز خودمان کسی دیگری روی آن بنشینید ،‌هر چورمیخواستند سیاستگذاری در طراحی سوال می کردند ، برای خودشان در طول این سالیان آئین مینوشتند ، حداقل سن می گذاشتند ، حداکثر سن می گذاشتند ،‌تهران فقط فلان سن شرکت کند ، شهرستان فقط فلان سن شرکت کند، سوال قانون مدنی در داخل آئین دادرسی مدنی ، تکمیل ظرفیت می زنیم ، با اس ام اس خبر می دهیم تا اگر کسی مازاد بر نیاز باشد فلان مقدار پول بدهد ، کسی نمیتواند به کانون ها ایران بگیرد از نظر حقوقی تصمیمات مستقلی دارند و……. همه اینها که البته بخشی کوچکی است به همراه آن قیافه های پر طمطراق که سبیل ها را تاب می دادند و دستمال به گردن می آویختند و خود را از خدایان حقوق می دانستند و برخی دوربری هایشان که هی آنها را بزرگ می کردند و هی بادشان می کردند ، به همه ملت ایران ثابت شدکه قدرتشان آنقدرپایین بود و آنقدر همچون گربه ای بودند که بادشانکرده بودند که حتی نتوانستد از حق وکلا دفاع کنند ، تا دیروز قضات و کارشناسان حقوقی وزارتخانه ها مجوز وکالت بدون آ‍زمون می گرفتند الان اعضای هیات علمی هم می گیرند .نوش جانتان و گواری وجودتان این همه سواد و ادعایی که در این سالها از آن دم میزدید یه لایحه نتوستید بنویسید و از حق خودتان دفاع کنید. دم مجلس گرم. دم مجلس گرم.

    1. آفرین براینهمه تدبیر، ولی سوالی که همواره بی پاسخ است: مگر قضات محترم ادعای تجربه، علم و سواد حقوق ندارند؟ پس چه باکی از آزمون دارند؟ بسم الله بیایند در میدان و همه سوالها را پاسخ دهند تا از مضان اتهام عدم عدالت به دور باشند! مشک آن است که خود ببوید نه آنکه عطار بگوید. مطمعن باشید کسانی که از آزمون فراری هستند میدانند که نمیتوانند در مباحث گسترده آزمون خودی نشان دهند. که بهشت را به بها دهند نه به بهانه. از آن گذشته همان دروس حقوق را قضات و وکلا مشترک امتحان میدهند، آیا چیز جدیدی است که وکلا نمیدانند یا نخوانده اند اما قضات میدانند؟!! یقین بدانید این وکیل است که باید تمام مباحث را بداند تا دفاع مناسبی داشته باشد. از آن گذشته قضات تمام عمر تامین و حقوق عالی داشته اند، اینکه دوباره جای جوانهای پرانرژی با علم به روز را آنهم بدون آزمون و فضای رقابتی بخواهند بگیرند جای بسی ناامیدی است. نمایندگان مجلس و کارشناسان حقوقی هم که اصلا بهتر است در رابطه با علم حقوقشان بحثی نکنم زیرا مشخص است که چیست!! آفرین بر نمایندگان ملت که در ظاهر برای مردم و در باطن..! به نفع خود و قضات اقدام زیبایی انجام دادند و آفرین به این عزم راسخ مجلس برای حمایت خودش و قضات!! متاسفم برای جوانهای با علم به روز و زحمت کشیده که حقشان اینگونه تضییع میشود..

    2. دادش چرا متنی مینویسی که ربطی نداره؟ وکلا اومدن گفتن به چهار قشر پر مدعا که تمام زندگی با بهترین حقوق و مزایا تامین بودن مجانی پروانه وکالت بدین؟! کسی هم نگفت که وقتی قضات محترم اینقدر ادعای تجربه و علم دارن پس چرا اینقدر از آزمون فراری هستن؟ طبیعتا باید خیلی عالی جواب بدن سوالهارو و قبول شن.
      لطفا نسنجیده صحبت نکنید. قدرت دست شورای نگهبان و مجلسه، اونهاهم خودشونو نمیفروشن. مجلس که چسبید از نماینده هاش و شورای نگهبانم چسبید از قضات خیلی راحت رانت پشت رانت. وکلا برن واستن مقابل نهادی که بعد از رهبری تصمیم گیرنده است؟ آیا قدرتش رو دارن؟

  12. شورای نگهبان بزگترین ایجاد کننده رانت و مافیا در برخی مواقع با حذف کاندیداها در قبل از نتخابات و در اینگونه موارد هم حمایت از اصحاب قدرت و ثروت که قاضی ها و هیئت علمی ها باشند بابا بس کنین دیگه جون این ملت دیگه به سر اومد…

    1. ازقبل هم مشخص بود گروه های فشار مانع بشن که دراین مورد وموارد ازاین قبیل موفق شدن موفق شدن گروه فشار یعنی مرگ عدالت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا