معاون سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی اعلام کرد :
در دانشگاه آزاد هیچ رشته بدون مجوزی نداریم
"اظهارنظرهایی در خصوص مدارک تحصیلی این دانشگاه می شود که قابل قبول نیست"
معاون سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد با بیان اینکه هیچ رشته بدون مجوزی نداریم، گفت: اظهارنظرهایی در خصوص مدارک تحصیلی این دانشگاه می شود که قابل قبول نیست.
به گزارش خبرنگار مهر، مجتبی علوی فاضل امروز در نشست خبری در دانشگاه آزاد گفت: طبق قانون دکتر علیمحمد رنجبر در سال ۷۴ به عنوان نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی در کمیته سه نفره تصویب رشته های دانشگاه آزاد و به عنوان رئیس این کمیته انتخاب شده است و تاکنون قانونی مبنی بر نقض این حکم قانونی وجود ندارد.
وی با بیان اینکه برخی از رشته های دانشگاه آزاد از طریق شورای گسترش آموزش عالی و وزارت بهداشت و بخشی نیز از طریق کمیته سه نفره تصویب شده است، گفت: دانشگاه آزاد طی سالهای گذشته طبق روال حرکت کرده است و با استعلام از معاونت قوانین مجلس شورای اسلامی می تواند رشته های خود را در کمیته سه نفره تصویب کند.
معاون سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد خاطرنشان کرد: روال تصویب رشته های دانشگاهی بر این اساس است که ابتدا درخواست ها به شورای گسترش آموزش عالی ارسال و پس از تصویب پرونده ها، رشته ها بررسی می شود و طبق قانون اگر شورای گسترش وزارت علوم و بهداشت، رشته هایی را تصویب نکند می توانیم این رشته ها را در کمیته سه نفره تصویب کنیم.
علوی فاضل بیان کرد: دانشگاه آزاد برای اطمینان از فعالیت خود استعلام های لازم را از معاونت قوانین مجلس شورای اسلامی دریافت کرد. بنابراین قانون کمیته سه نفره منسوخ نیست و لازم الاجرا است.
وی تصریح کرد: دکتر علیمحمد رنجبر در سال ۷۴ به عنوان نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی در این کمیته انتخاب و با توجه به اینکه این موضوع مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است همچنان وی به عنوان نماینده و رئیس این کمیته فعالیت می کند.
علوی فاضل بیان داشت: طی شش فقره نامه، دعوتنامه هایی را برای وزیر علوم برای حضور در این کمیته صادر کرده ایم.
معاون سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اضافه کرد: مصوبه کمیته سه نفره از طریق رئیس این کمیته به وزیرعلوم ابلاغ شده است و نمایندگان دانشگاه آزاد، شورای عالی انقلاب فرهنگی و وزارت علوم در این کمیته حضور داشته اند.
دانشگاه آزاد هیچ رشته بدون مجوزی ندارد
وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد هیچ رشته بدون مجوزی ندارد، افزود: در حال حاضر اظهارنظرهایی در خصوص مدارک تحصیلی این دانشگاه می شود که قابل قبول نیست و تنها باعث تشویش اذهان عمومی می شود.
علوی فاضل عنوان کرد: در حال حاضر ۲ هزار رشته محل این دانشگاه از سوی کمیته سه نفره و ۵ هزار رشته محل از سوی این دانشگاه از سوی شورای گسترش وزارت علوم تصویب شده است.
وی با اشاره به ممیزی رشته های این دانشگاه گفت: تمامی رشته های این دانشگاه ممیزی شده اند و رشته هایی که دارای شرایط لازم نبودند حذف و از دفترچه کنکور نیز حذف شده اند.
معاون سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اضافه کرد: پاسخ ها به نظرات افراد باید قانونی باشد و بر اساس قوانین و آئین نامه های موجود صحبت های دانشگاه آزاد قانونی است.
علوی فاضل خاطرنشان کرد: تا سال ۹۲ حدود ۴ هزار رشته محل این دانشگاه در پورتال وزارت علوم ثبت شد اما پاسخی به درخواست های ما داده نشد.
وی تاکید کرد: ما برای رشته های جدید خود امکانات و اعضای هیئت علمی لازم را کسب کردیم و زمانی که نهادی طی یک زمان معقول و منطقی اقدام به بررسی رشته ها نمی کند ما از طریق کمیته سه نفره این رشته ها را بررسی کردیم.
امکانات دفتر گسترش وزارت علوم کافی نیست
معاون سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد با بیان اینکه امکانات دفتر گسترش وزارت علوم کافی نیست، ادامه داد: توسعه دانشگاه آزاد طی سالهای گذشته از تمامی دانشگاههای کشور کمتر بوده است و به نظر می رسد دولتی سازی آموزش عالی در دستور کار است که این موضوع هزینه گزافی را برای کشور متحمل می شود.
علوی فاضل اضافه کرد: در حال حاضر هر فردی می خواهد خود را انسان علمی نشان دهد اقدام به نقد دانشگاه آزاد می کند.
وی بیان کرد: رشد دانشگاه آزاد طی چند سال گذشته ۳.۵ درصد بوده در صورتی که دانشگاههای دیگر کشور بیش از ۱۰ درصد رشد داشته اند. بر این اساس باید چاره ای برای شوق به دولتی سازی آموزش عالی سنجید.
معاون سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اضافه کرد: دانشگاه مشکلات و نقص های مربوط به تصویب رشته های خود را رفع کرد اما رشته ها در شورای گسترش بررسی نشد.
معاون سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد گفت: در مهر ماه سال ۹۳ نیز هیاهوی رسانه ای ایجاد کردند که این دانشگاه ۱۲ هزار دانشجو گرفته است و برخی ها اعلام کردند که ما اطلاعی از این موضوع نداشتیم، اما ما سندی به دستخط وزیر وقت وزارت علوم داریم که در این سند اعلام شده ظرفیت دانشگاه آزاد در سال ۹۳، ۱۲ هزار نفر تعیین می شود و مستندات آن نیز موجود است. بنابراین دانشجوهای این دانشگاه که در سال های قبل پذیرفته شدند هیچ منع قانونی ندارند.
علوی فاضل افزود: اگر رشته ای بنا به دلایل مختلف از دفترچه آزمون این دانشگاه حذف شود این به معنای این نیست که دانشجوهای قبلی این رشته ها با مشکل مواجه می شوند.
وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد پایبند ضوابط و چارچوب قوانین است، گفت: ما جلسات مختلفی با وزارت علوم داشتیم بنابراین قصد نداریم از چارچوب قوانین خارج شویم.
علوی فاضل تاکید کرد: زمانی که ما با محدودیت ناخواسته ای در تصویب رشته های این دانشگاه مواجه هستیم، اعضای هیات علمی که برای این رشته ها جذب کرده ایم از ما پاسخ می خواهند بنابراین ما گلایه داریم که چرا از ظرفیت کامل این دانشگاه به طور کامل استفاده نشده است.
معاون سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد خاطرنشان کرد: این دانشگاه هیچ گاه از ادبیات تخریبی استفاده نکرده، بلکه همواره مورد هجمه قرار گرفته است.
وی در خصوص ادغام آزمون های تحصیلات تکمیلی این دانشگاه با آزمون های سراسری گفت: دانشگاه آزاد یک فرصت جدید آموزش عالی است و نظر کارشناسی ما با این روند مخالف است.
علوی فاضل با اشاره به تغییرات پذیرش در دوره های دکترای دانشگاههای دولتی کشور، گفت: سهم مصاحبه برای پذیرش در این دوره ها ۹۰ درصد است که این موضوع موجب دخالت افراد در پذیرش دانشجویان می شود و ما اجازه نداریم بیت المال را خرج فرد دلخواه خود برای پذیرش در دوره دکترا کنیم.
وی اضافه کرد: بخشی از تصمیم گیران در تهران نشسته اند و دید تمرکزگرایی دارند.
معاون سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد خاطرنشان کرد: طرح ادغام آزمون های مقاطع کارشناسی سراسری و آزاد نیز همواره با مشکلاتی مواجه است و چه نتیجه مثبتی دیده شده که حالا حرف از ادغام آزمونهای تحصیلات تکمیلی می شود.