فرزندان وکلای متوفی حق انتقال به محل اشتغال پدر یا مادرشان را دارند
هیات مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز در نود و هشتمین جلسه خود به اتفاق آرا تصویب کرد :
فرزندان وکلای متوفی حق انتقال به محل اشتغال پدر یا مادرشان را دارند
هیات مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز در نود و هشتمین جلسه خود در تاریخ ۱۷ خرداد ۱۳۹۴ به اتفاق آرا تصویب کرد که « فرزند وکیل متوفی اگر در زمان فوت پدر لااقل دانشجوی حقوق باشد حق استفاده از امتیاز انتقال به محل اشتغال پدر یا مادر را داده شده باشد.»
در حالی که وکلای جوان مجبور به اشتغال در نقاط دور افتاده می شوند و برای انتقال به حوزه قضایی شهر محل سکونتشان با محدودیت های فراوان و سال ها انتظار مواجه هستند، طبق مادۀ ۷ "آئین نامه نقل وانتقالات وکلای عضو کانون وکلای دادگستری مرکز" فرزندان وکلای دادگستری می توانند بدوا و بلافاصله پس از آغاز کارآموزی بدون هیچ محدودیتی به محل اشتغال پدر یا مادرشان منتقل شوند.
مادۀ ۷ آیین نامۀ مذکور که می توان آن را مصداق بارز تبعیض دانست، چنین می گوید : « انتقال وکلا و کارآموزانی که پدر یا مادر یا فرزند آنان وکیل دادگستری باشند، به محل اشتغال یکدیگر بلامانع است.»
با این حال مصوبۀ اخیر هیات مدیره کانون وکلای مرکز حکم این مقرره را از حد سابق خود نیز گسترده تر نمود و به این ترتیب اشتغال به وکالت در شهرهای بزرگ را تبدیل به امری موروثی خواهد نمود که عملا فضا و امکان بهره مندی وکلای جوان از حق قانونی انتقال محل اشتغال را محدود می کند.
بخشی از مذاکرات جلسه نود و هشتم هیات مدیره کانون مرکز درارتباط با این مصوبه به این شرح است :
مصباح: [فلانی] فرزند وکیل بازنشسته است و تقاضای انتقال کرده است. به این مناسبت در خصوص وکیلی که فوت کرده ابهام ایجاد شده که آیا فرزندش حق برخورداری از این امتیاز را دارد؟ فلسفه تصویب این امر این بود که پدر یا مادر وکیل دارای دفتر هستند و با انتقال فرزند به محل اشتغال والدین تحت سرپرستی او کار می کند ولی در مورد متوفی این فلسفه وجود ندارد.
حامدتوسلی: در مورد متوفی هم باید این قاعده را به حرمت و احترام همکار متوفی اجرا کرد.
کامیار: در مورد وکیل متوفی به طریق اولی باید به محل اشتغال پدر متوفی منتقل شود خانواده احتیاج به حضور دارد و به علاوه امور معطل متوفی هم با حضور فرزند بهتر اداره می شود.
سردارزاده: وراث سردفتر دفاتر اسناد رسمی در قبال دریافت وجه امتیاز را پس از فوت سردفتر واگذار می کند ولی ماتفاوت داریم و چنین نیستیم اما این امتیازی که برای فرزندان گذاشته ایم لااقل حفظ کنیم و برای متوفی هم خوب است داشته باشیم.
دیوسالار: این تالی فساد دارد الان در مورد پزشکان فرزندانشان در دورترین شهرها قبول می شوند ولی به تهران منتقل می شوند و کنار رتبه برتر می نشینند در کانون هم سایرین باید سال ها معطل و در نوبت باشند ولی این افراد بدون نوبت منتقل می شوند.
امینی: اصولاً فرد حقوقی وکیل نیست لذا شامل آئین نامه نیست با این وجود اخلاقی است که این تقاضا را ترتیب اثر دهیم به نظرم به جای موافقت با انتقال، خارج از نوبت تقاضا را بررسی و حسب مورد قبول یا رد کنیم.
نهایتاً رأی گیری و به اتفاق آراء تصویب شد که « فرزند وکیل متوفی اگر در زمان فوت پدر لااقل دانشجوی حقوق باشد حق استفاده از امتیاز انتقال به محل اشتغال پدر یا مادر را داده شده باشد.»