قاضی علی رازینی کیست؟

پایگاه خبری اختبار- حجت الاسلام علی رازینی، یکی از قضات مهم دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران امروز شنبه ۲۹ دی‌ماه در حمله‌ای مسلحانه جان خود را از دست داد.

قاضی رازینی که بود؟

علی رازینی، متولد ۱۳۳۲ در رزن، روحانی ایرانی و رئیس شعبه ۳۹ دیوان عالی کشور بود. او در سال ۱۳۴۲ و در سن ۱۰ سالگی به حوزه علمیه قم وارد شد و تحت تعلیم روحانیونی چون آیت الله قدوسی، آیت الله مشکینی، آیت الله احمد جنتی، آیت الله یوسف صانعی، آیت الله وحید خراسانی، آیت الله شبیری، آیت الله مرتضی حائری یزدی، آیت‌الله دکتر بهشتی، آیت‌الله دکتر مفتح، آیت الله جوادی آملی و آیت الله مصباح یزدی قرار گرفت.

حجت الاسلام رازینی هم‌چنین فارغ التحصیل کارشناسی حقوق در دانشگاه تهران، کارشناسی ارشد حقوق جزا و حقوق خصوصی از دانشگاه شهید بهشتی و فارغ التحصیل دکتری حقوق از واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی بود.

حجت الاسلام رازینی، پیش از این دادستان دادگاه انقلاب تهران، رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح، رئیس کل دادگستری استان تهران از ۱۳۷۳ تا ۱۳۷۸، رئیس دیوان عدالت اداری از ۱۳۸۳ تا ۱۳۸۸، نماینده استان همدان در دوره چهارم مجلس خبرگان رهبری (۱۳۸۵–۱۳۹۵)، رئیس دادگاه ویژه روحانیت از ۱۳۶۶ تا ۱۳۹۱ و معاون حقوقی رئیس قوه قضائیه بوده است.

فعالیت‌های پیش از انقلاب اسلامی

در اواخر دهه ۴۰، حجت‌الاسلام رازینی به همراه جمعی از طلاب مدرسه حقانی، از جمله محمد یراقی، حجت‌الاسلام محمدعلی نظام‌زاده، و شهید کرمی، به دلیل فعالیت‌های انقلابی توسط ساواک دستگیر و به مدت شش ماه زندانی شد.

فعالیت‌های پس از انقلاب اسلامی

پس از پیروزی انقلاب، آیت‌الله قدوسی مدیریت مدرسه حقانی را به یک گروه سه نفره که رازینی نیز عضوی از آن بود، واگذار کرد. در سال ۱۳۵۹، به دعوت آیت‌الله قدوسی، مسئولیت بررسی پرونده‌های متهمان مواد مخدر به او سپرده شد و از آن زمان، فعالیت رسمی او در قوه قضائیه آغاز شد.

رازینی در همان سال به سمت قاضی دادگاه انقلاب اسلامی تهران منصوب شد و در جریان مبارزه با گروهک منافقین، به خراسان اعزام شد. او ابتدا در بجنورد و سپس در مشهد به فعالیت پرداخت.

سو قصدها به جان علی رازینی

حجت‌الاسلام رازینی در طول زندگی خود سه بار مورد سوءقصد قرار گرفت:

ترور در سال ۱۳۷۷: گروهی به نام «مهدویت» که اعتقاد داشت برخی افراد مانع ظهور امام زمان(عج) هستند، شب ۱۸ ماه رمضان، هنگام خروج از محل کار، با استفاده از بمب آهن‌ربایی به خودروی حامل رازینی حمله کردند. با وجود جراحات شدید، وی زنده ماند و مهاجمان دستگیر شدند. او با ارسال دست‌نوشته‌ای به رهبر انقلاب خواستار عفو آن‌ها شد، که مورد تأیید قرار گرفت.

ترور توسط منافقین: زنی که به‌عنوان خبرنگار درخواست مصاحبه کرده بود، در منزل وی قصد استفاده از نارنجک داشت. رازینی با هوشیاری و اقدام به‌موقع، او را خلع سلاح کرد و از وقوع حادثه جلوگیری شد.

ترور سوم در دادگستری تهران: در ۲۹ دی ۱۴۰۳، وی در اقدامی تروریستی در کاخ دادگستری تهران به شهادت رسید.

بیشتر بخوانید:

نمایش بیشتر
دوره DBA-MBA حقوقی مدرک دانشگاه تهران موسسه دکتر بهنیایی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا