قانون اصلاح پاره‌ای از مقررات مربوط‌ به پایه حقوق اعضای رسمی هیئت علمی (‌آموزشی و پژوهشی) شاغل و بازنشسته دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی

مصوب 1368/12/16

قانون اصلاح پاره‌ ای از مقررات مربوط به پایه حقوق اعضاء رسمی هیات علمی (‌آموزشی و پژوهشی) شاغل و بازنشسته‌ دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی

ماده ۱ ـ از اول فروردین ماه سال ۱۳۶۹ شمسی جدول حقوق مرتبه و پایه هیأت علمی موضوع ماده ۱۵ آیین‌نامه استخدامی هیأت علمی دانشگاه ‌تهران به شرح زیر اصلاح می‌گردد:

(‌پایه × ۵ + عدد مبنا) ضریب حقوق = حقوق

تبصره ۱ ـ عدد مبنا برای مربی آموزشیار، مربی، استادیار، دانشیار و استاد بترتیب برابر ۹۰، ۱۰۰، ۱۲۵، ۱۴۵ و ۱۷۰ تعیین می‌شود.

تبصره ۲ ـ به اعضای رسمی هیأت علمی (‌آموزشی و پژوهشی) در قبال هر یک سال خدمت قابل قبول در امور آموزشی و پژوهشی و یا مشاغل ‌مدیریت یک پایه ترفیع اعطاء می‌گردد.

ماده ۲ ـ از اول فروردین ماه سال ۱۳۶۹ ضریب حقوق موضوع ماده یک این قانون از چهارصد ریال به یکهزار و دویست ریال افزایش داده‌ می‌شود.

ماده ۳ ـ دولت مکلف است حداکثر ظرف مدت شش ماه از تاریخ تصویب این قانون با پیشنهاد وزارتین فرهنگ و آموزش عالی و بهداشت، درمان ‌و آموزش پزشکی فوق‌العاده شغل اعضای هیأت علمی مشمول این قانون را بر اساس مراتب دانشگاهی و ارزش شغل و سختی و نحوه انجام کار آنان ‌تعیین نماید.

ماده ۴ (اصلاحی ۱۳۷۳/۰۶/۲۳) ـ حقوق بازنشستگی مشمولین این قانون که از تاریخ اجرای این قانون به بعد بازنشسته می‌شوند مطابق آخرین مرتبه و پایه هنگام ‌بازنشستگی خواهد بود.

تبصره ـ حقوق بازنشستگی اعضای هیأت علمی که قبل از تاریخ اجرای این قانون بازنشسته شده‌اند و نیز حقوق وظیفه ازکارافتادگی و وظیفه‌ وراث آنان از تاریخ اجرای این قانون به میزان بیست درصد (۲۰%) افزایش می‌ یابد.

ماده ۵ ـ از درآمد مشمول مالیات حقوق اعضای هیأت علمی موضوع این قانون با رعایت معافیت‌های مقرر در قانون مالیات‌های مستقیم حداکثر ده‌ درصد (۱۰%) بعنوان مالیات کسر خواهد شد.

ماده ۶ ـ از تاریخ اجرای این قانون، قانون استفاده از خدمت خارج از وقت اداری اعضای هیأت علمی و اعضای غیر هیأت علمی دانشگاه‌ها و‌ مؤسسات آموزش عالی کشور مصوب ۱۳۶۵/۵/۷ مجلس شورای اسلامی لغو می‌گردد اعتبارات پیش‌بینی شده برای اجرای قانون مزبور جهت اجرای ‌این قانون منظور خواهد شد.

تبصره ـ وزارتین فرهنگ و آموزش عالی و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می‌توانند از خدمت خارج از وقت اداری اعضای غیرهیأت علمی‌ دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و تحقیقاتی استفاده و در ازاء آن حق‌الزحمه‌های حداکثر برابر حقوق و مزایای مستمر به آنان پرداخت نمایند.

ماده ۷ ـ آیین‌نامه‌های لازم تبصره ۲ ماده ۱ و تبصره ماده ۶ این قانون توسط وزارتین فرهنگ و آموزش عالی و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی‌ تهیه خواهد شد.

ماده ۸ ـ کلیه قوانین مغایر با این قانون لغو می‌شود.

‌ماده ۹ (الحاقی ۱۳۷۲/۰۲/۲۲) ـ کلیه مؤسسات آموزش عالی و تحقیقاتی وابسته به وزارتخانه‌ها و سازمانهای دولتی که بر اساس ضوابط قانونی تأسیس شده یا می‌شوند در‌صورتی که آیین‌نامه استخدامی هیأت علمی دانشگاه تهران را در مورد اعضای هیأت علمی (‌آموزشی و پژوهشی) خود اجراء و وضعیت استخدامی و‌علمی آنان را با مقررات آیین‌نامه مزبور و آیین‌نامه ارتقاء اعضاء هیأت علمی دانشگاه‌ها تطبیق نمایند مشمول مقررات این قانون خواهند بود.

تبصره (الحاقی ۱۳۷۲/۰۲/۲۲) ـ وزارتخانه‌های مشمول ماده ۹ موظفند از وزارتخانه‌ها و مؤسسات مشمول مواد ۳ و ۷ نظرخواهی نمایند.

قانون فوق مشتمل بر هشت ماده و چهار تبصره در جلسه علنی روز چهارشنبه شانزدهم اسفندماه یکهزار و سیصد و شصت و هشت مجلس شورای‌ اسلامی تصویب و در تاریخ ۱۳۶۸/۱۲/۲۶ به تأیید شورای نگهبان رسیده است.

رئیس مجلس شورای اسلامی ـ مهدی کروبی

بیشتر بخوانید:

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا