قانون نحوه بازنشستگی جانبازان و معلولین و شاغلین مشاغل سخت و زیان‌آور

قانون نحوه بازنشستگی جانبازان انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی و معلولین عادی و شاغلین مشاغل سخت و زیان‌آور

مصوب ۱۳۶۷/۰۹/۰۱

با آخرین اصلاحات تا تاریخ ۱۳۸۳/۰۲/۲۱

قوانین

ماده واحده – کلیه وزارتخانه‌ها، شرکتها، مؤسسات دولتی، شهرداریها، بانک‌ها مؤسسات و شرکتها و سازمانهائ یکه شمول قانون بر آنها مستلزم ذکر‌ نام است و همچنین بنیاد شهید و امور ایثارگران انقلاب اسلامی ایران می‌توانند مستخدمین معلول (‌اعم از جانبازان انقلاب اسلامی ایران و جنگ تحمیلی، معلولین حوادث ناشی از کار، بیماران ناشی از شرایط‌خاص کار و معلولین عادی) رسمی یا ثابت یا دارای عناوین مشابه خود را بشرط داشتن حداقل بیست سال تمام‌سابقه خدمت بر اساس درخواست کتبی آنان و تصویب شورای امور اداری و استخدامی کشور با افزودن سنوات خدمت ارفاقی که مدت آن ذیلاً بر‌حسب نوع و درجه معلولیت و یا بیماری مشخص گردیده است، به مدت خدمات آنان بدون پرداخت کسور فقط از لحاظ احتساب حقوق بازنشستگی‌بازنشسته نمایند.
‌خدمت زائد بر سی سال این افراد قابل محاسبه نبوده و در تعیین حقوق بازنشستگی آنان آخرین حقوق قبل از بازنشستگی مبنای محاسبه قرار می‌گیرد.

۱ – در مورد جانبازان انقلاب اسلامی ایران و جنگ تحمیلی در درجات بین ۲۰% تا ۴۰% نقص عضو یا اعضاء یا کاهش توانائیها برای انجام کار‌ حداقل سه و حداکثر شش سال و درجات بین ۴۰% تا آستانه ازکارافتادگی کامل حداقل شش و حداکثر ده سال به تناسب درجات فوق به جمع سنوات‌ خدمت مستخدم افزوده میشود. ملاک ارفاق از نظر درجه معلولیت بالاترین میزان معلولیت از آغاز تا زمان بازنشستگی است.

۲ – در مورد معلولیتهای مربوط به حوادث ناشی از کار و یا بیماری‌های ناشی از شرایط خاص کار در درجات بین ۲۰% تا ۴۰% نقص عضو یا اعضاء‌ و یا کاهش توانائیها برای انجام کار حداقل دو و حداکثر پنج سال و درجات بین ۴۰% تا آستانه ازکارافتادگی کامل حداقل پنج و حداکثر هشت سال به ‌تناوب درجات فوق به جمع سنوات خدمت مستخدم افزوده میشود.

۳ – در مورد معلولین عادی که بدلایل غیر ناشی از کار معلول شده‌اند در درجات بین ۲۰% تا ۴۰% نقص عضو یا اعضاء یا کاهش توانائیها برای ‌انجام کار حداقل دو و حداکثر سه و در درجات بین ۴۰% تا آستانه ازکارافتادگی کامل حداقل سه و حداکثر شش سال به تناسب درجات فوق به سوابق ‌خدمت مستخدم اضافه میشود.

‌تبصره ۱ – تشخیص درجه معلولیت جانبازان انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی بعهده کمیسیون پزشکی بنیاد شهید و تشخیص نوع معلولیت و ‌درجات نقص عضو یا اعضاء و یا کاهش توانایی برای انجام کار در مورد افراد مشمول این قانون بعهده کمیسیون پزشکی معتمد متشکل از حداقل سه‌نفر از افراد متخصص بر حسب نوع معلولیت و یا بیماری با معرفی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خواهد بود و تعیین مدت سنوات ارفاقی ‌براساس موارد فوق‌الذکر با شورای امور اداری و استخدامی کشور میباشد.

‌تبصره۲ – مستخدمینی که به استناد ماده ۷۹ قانون استخدام کشوری و مقررات مشابه آن در قوانین دستگاههای مذکور در این لایحه ازکارافتاده‌ میشوند، حداقل سه سال به سنوات خدمت آنان بدون پرداخت کسور از لحاظ بازنشستگی اضافه خواهد شد و در صورتیکه با ارفاق مذکور، خدمت ‌این قبیل افراد از پانزده سال کمتر شود مدت خدمت آنان پانزده سال منظور خواهد شد.

‌تبصره ۳ – شاغلین مشاغل سخت و زیان‌آور که وظایف مربوط به شغل آنان باعث بروز ناراحتی‌های جسمی و روحی میگردد، می‌توانند با داشتن‌ حداقل بیست سال سابقه خدمت براساس درخواست کتبی خود با حداکثر پنج سال ارفاق بازنشسته شوند. ‌

تبصره ۴ – آئین نامه اجرائی ماده فوق ظرف ۳ ماه با پیشنهاد سازمان امور اداری و استخدامی با همکاری بنیاد شهید و سازمان بهزیستی تهیه و بتصویب هیأت وزیران خواهد رسید.

تبصره ۵ – جانبازان و آزادگان کارگر مشمول قانون کار و تأمین اجتماعی با لحاظ‌ تبصره (۲) ماده (۲) قانون اصلاح مقررات بازنشستگی و وظیفه قانون استخدام کشوری‌ مصوب ۱۳۶۸/۱۲/۱۳ مشمول این قانون خواهند بود و مشمول حداقل شرط سنی پنجاه ‌سال با داشتن سی سال سابقه کار نمی‌باشند. (الحاقی مصوب ۱۳۸۳/۲/۲۱)

تبصره ۶ – پرداخت هزینه‌های ناشی از اصلاح این قانون اعم از حق بیمه و‌مستمری قابل پرداخت تا احراز شرایط بازنشستگی و حق بیمه سنوات ارفاقی طبق‌ مقررات در دستگاههای دولتی به عهده دستگاه مربوط و در دستگاههای غیردولتی‌ازجمله دستگاههای مشمول قانون کار به عهده دولت است که با اعلام آن توسط سازمان‌تأمین اجتماعی اعتبار مربوط طی ردیف جداگانه‌ای همه‌ساله در بودجه کل کشور‌پیش‌بینی و به حساب سازمان یاد شده پرداخت خواهد شد.(الحاقی مصوب ۱۳۸۳/۲/۲۱)

‌قانون فوق مشتمل بر ماده واحده و چهار تبصره در جلسه علنی روز سه‌شنبه اول آذر ماه یکهزار و سیصد و شصت و هفت مجلس شورای اسلامی ‌تصویب و در تاریخ ۱۳۶۷/۹/۹ به تأیید شورای نگهبان رسیده است. ‌

نمایش بیشتر
دوره DBA-MBA حقوقی مدرک دانشگاه تهران موسسه دکتر بهنیایی

نوشته های مشابه

‫۳ دیدگاه ها

  1. سلام.پدر من در زمان اداری درحین تایپ چشم چپش نابینای مطلق شده رفته رفته چشم راستش ۵۰درصدنورش از دست داد.طبق رای کمیسیون پزشکی دانشگاه کارافتاده کلی و ثعب العلاج زدن. و معلول عادی. حالا اعتراض ما اینه
    چرا معلول ضمن خدمت نزدن؟
    قانون ۳تا۶ سال ارفاقی را مدنظر قرارداده.متاسفانه ۳سال درنظرگرفتن ک ۲۵ سال سابقه خدمت ب اضافه ۳ ارفاقی ب ۲۸ رسیده است.تازه پدرم جانباز ۳۰درصد صعب العلاجم دارد کجا باید مراجعه کنم.ممتون

  2. باسلام وارادت . لطفا بفرمایید باعنایت به اینکه درقانون فوق ( ماده واحده مذکور )هیچ اشاره ای به درصدجانبازی نشده یعنی این قانون شمول تمام جانبازان با هر درمیزان درصد جانبازی میباشند است ولی متاسفانه سازمان تامین اجتماعی این قانون را برای جانبازان بالای ۲۰ در صد اعمال میکند ؟ لازم به ذکراست انجایی از قانون مذکر که درصد جانبازی هم ذکر شد (بند ۱ قانون مذکور ) برای جانبازانی است که میخواهند سنوات ارفاقی بگیرند میباشد ولی مایی که جانباز زیر ۲۰ درصد میباشیم نمیخواهیم سنوات ارفاقی بگیریم چرا از مزایای بازنشستگی جانبازی با آخرین حکم حقوقی برخوردار نباشیم ؟ لطفا راهنمایی بفرمایید

  3. باسلام.بنده کارمندبا۲۶سال سابقه کاردرسازمان آتشنشانی اصفهان وپرداخت بیمه تامین اجتماعی ۲ماه پیش بازنشست شدم امابیمه آخرین حکم من را که ۱۵۰۰۰۰۰میباشدروحقوق بازنشستگی اعلام نموددرصورتی که آخرین حقوق من طبق فیش حقوقی که بیمه کسرشده است۳۵۰۰۰۰۰تومان بوده است.لطفابنده راجهت گرفتن حق وحقوقم راهنمایی بفرمایید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا