قبولی بیش از ۱۰ هزار نفر در آزمون کارشناسی رسمی قوه قضاییه ۱۴۰۲/ پایان فرایند مصاحبه‌ها در تیرماه

پایگاه خبری اختبار- معاون کارشناسان مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه، گفت: در آزمون کارشناسان سال ۱۴۰۲ ده هزار و ۱۵۳ نفر پذیرفته شدند.

به گزارش اختبار به نقل از خبرگزاری تسنیم، شاهپور کلانتری؛ معاون کارشناسان مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه با اشاره به برگزاری آزمون کارشناسان سال ۱۴۰۲ اظهار کرد: این آزمون که در آبان ماه سال گذشته برگزار شد اولین آزمون ما با رعایت قانون تسهیل بود. در این آزمون تعداد پذیرفته‌شدگان ۱۰ هزار و ۱۵۳ نفر بودند که تعدادی از سهمیه ایثارگری به آن اضافه شدند.

وی گفت: تعداد داوطلبین آزمون کارشناسی نسبت به آزمون قبلی دو برابر شده است، اما هدفی که مدنظر قانون‌گذار در اجرای قانون تسهیل بوده به خوبی محقق نشده است. هدف قانون‌گذار تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار در مناطق محروم بوده که متاسفانه این مهم محقق نشده و ما تجربه‌ای که در آزمون ۱۴۰۲ داشتیم نشانگر انباشتگی تعداد کارشناسان در کلانشهرها با وجود عدم نیاز و عدم جذب کارشناسان در استان‌های محروم است.

کلانتری با بیان اینکه درصددیم در این فرآیند توازن ایجاد کنیم، گفت: با در نظر گرفتن تسهیلاتی ترازها را به نسبت منطقه‌ای مورد سنجش قرار خواهیم داد و امیدواریم بتوانیم در دوره جدید مناطق محروم را از بابت کارشناسی تأمین و با کلانشهرها قیاس داشته باشیم تا از این حیث به یک تعادل برسیم.

وی در ادامه به برگزاری آزمون کارشناسی به عنوان اقدامی موفق و مشترک از سوی معاونت کارشناسان و اداره سنجش و آموزش اشاره کرد و گفت: پس از مشخص شدن نتایج آزمون، احراز صلاحیت عمومی و بررسی سوابق مفید و مرتبط و مدرک تحصیلی داوطلبین از تاریخ ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ آغاز شد و آخرین استانی که این فرآیند را انجام خواهد داد استان تهران خواهد بود که با توجه به حوادث دلخراشی که برای اعضای هیئت دولت رخ داده و تعویق برخی برنامه ها، سرانجام تا تیرماه ۱۴۰۳ کل این فرآیند به اتمام خواهد رسید.

بیشتر بخوانید:

نتایج آزمون کارشناسی رسمی قوه قضاییه ۱۴۰۲ اعلام شد

کلانتری گفت: در دیگر استان‌های معین کشور مصاحبه‌ها برگزار شده و تعداد داوطلبین استان‌های معین (خوزستان- قزوین- کرمان) ۸۸۷ داوطلب؛ استان‌های معین (اصفهان- مازندران- آذربایجان غربی- گیلان- مرکزی) ۲ هزار و ۶۱۱ داوطلب؛ استان‌های معین (البرز ـ آذربایجان شرقی ـ فارس ـ خراسان رضوی ـ کرمانشاه) ۲ هزار و ۸۸۸ داوطلب، مصاحبه و احراز صلاحیتشان انجام شده است. در استان تهران نیز ۳ هزار و ۵۹۵ داوطلب آماده مصاحبه هستند که به‌زودی زمانبندی فراخوان داوطلبین اعلام خواهد شد.

کلانتری در مورد نحوه و کیفیت مصاحبه‌های کارشناسی در این دوره گفت: براساس رعایت قانون تسهیل که رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه نیز به آن توجه ویژه دارند در این دوره مصاحبه تخصصی برگزار نکردیم و مصاحبه عمومی بود و درکنار آن بررسی سوابق مفید و مدارک فنی را در دستور کار قرار دادیم؛ لذا برای احراز این موضوع و اینکه آیا سوابق افراد مفید بوده یا خیر از اساتید مصاحبه‌گر در هر رشته تخصصی استفاده کردیم. این موضوع باید با جدیت پیگیری می‌شد چرا که ممکن بود یک سابقه بیمه‌ای از سوی داوطلب ارائه شود، اما هیچ ارتباطی بین این سابقه خدمتی با رشته تخصصی کاری و کارشناسی داوطلب وجود نداشته باشد.

وی با بیان اینکه مرحله احراز شرایط با بررسی مدارک داوطلبین در تهران به پایان می‌رسد و پرونده داوطلبین در معاونت کارشناسان بسته خواهد شد، گفت: درمرحله بعدی در اداره سنجش شرایط داوطلبین براساس ملاک‌های دیگر سنجیده خواهد شد. بحث استعلامات پنجگانه، بحث تحقیقات محلی و دیگر مواردی که در آیین نامه مرکز مشخص شده انجام خواهد شد.

وی گفت: با اتمام این فرآیند بررسی و در آخرین مرحله با تأیید کمیته تعیین صلاحیت آزمون ۱۴۰۳ را برنامه‌ریزی خواهیم کرد و تاریخ آن با تأیید رئیس مرکز اعلام خواهد شد.

کتاب قوانین و مقررات کارشناسی رسمی دادگستری سیاوش هوشیار شامل مباحث عمومی حقوقی کارشناسان رسمی دادگستری همراه با نمونه سوالات مرتبط می‎باشد کتاب قوانین و مقررات کارشناسی رسمی دادگستری هوشیار

کتب آزمون کارشناس رسمی دادگستری

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

‫۶ دیدگاه ها

  1. آخه حادثه دولت‌مردان چه ربطی به شما داره؟ دیگه هیچ بهونه‌ای برای عقب انداختن کارها پیدا نکردید؟
    قرار بوده این کار بهمن سال پیش انجام بشه؛ اون موقع چه حادثه‌ای پیش اومده بود؟

  2. قانون تسهیل بسیار متناسب و بجا با نیازهای جامعه ست، تعرفه کارشناسان اما بسیار پایین هست و اصلا طبق تورم پیش نمیرود ، هزینه های کارشناس با پنج سال پیش برابر است در حالیکه تورم ده برابر پنج سال پیش است، تقصیر قانون تسهیل نیست ایراد از اجباری نبودن وکالت در دعاوی و نیز پایین بودن تعرفه های کارشناس هست که کسی راغب نیست در مناطق محروم فعالیت کند.

  3. سلام لطفاً تاریخ آزمون ها دقیق و یه تایم مشخص باشه هر ساله اینجوری که نمیشه برنامه ریری کرد هر سال یه تاریخی اعلام میکنید مام کار و زندگی داریم یک ماه مونده به لزمون تاریخ اعلام میکنید اینطور که درست نیست باید تاریخ مشخص باشه و ثابت لطفا رسیدگی بفرمایید

  4. اثر پروانه ای قانون تسهیل بسیار زودتر از انتظار قابل مشاهده است . در کوتاه مدت، داوطلبین و مردم متضرر اصلی این قانون خواهند بود و در دراز مدت کثرت پرونده های پیچیده ی قضایی و گره های کوری که کارشناسان و وکلا ایجاد کردند، قوه ی قضائیه را با چالشی عجیب روبرو می کنه . باید فکری به حال مجلس کرد !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا