لایحه اصلاح ماده (۸۷) قانون مدیریت خدمات کشوری (تغییر ساعت کاری و تعطیلی پنجشنبه)

این لایحه که به پیشنهاد سازمان اداری و استخدامی کشور در جلسه ۱۴۰۱/۸/۱۸ هیئت وزیران به تصویب رسیده است، در ۱۴۰۱/۹/۵ برای انجام تشریفات قانونی به مجلس شورای اسلامی ارسال شد.

مقدمه توجیهی:

در راستای اجرای بندهای (۱)، (۹)، (۱۲) و (۱۷) سیاست‌های کلی نظام اداری مبنی بر نهادینه‌سازی فرهنگ سازمانی مبتنی بر ارزش‌های اسلامی و کرامت انسانی و ارج نهادن به سرمایه‌های انسانی و اجتماعیف توجه به استحکام خانواده و ایجاد تعادل بین کار و زندگی افراد در نظام اداری، توجه به اثربخشی و کارآیی در فرآیندها و روش‌های اداری به منظور تسریع و تسهیل در ارائه خدمات کشور و خدمات رسانی برتر، نوین و کیفی به منظور ارتقای سطح رضایت‌مندی و اعتماد مردم، لایحه زیر برای طی تشریفات قانونی تقدیم می‌شود:

لایحه اصلاح ماده (۸۷) قانون مدیریت خدمات کشوری

ماده واحده- ماده (۸۷) قانون مدیریت خدمات کشوری -مصوب ۱۳۸۶- به صورت زیر اصلاح می‌شود:

ماده ۸۷- ساعات کار کارمندان دولت چهل و دو ساعت و سی دقیقه در هفته است و ترتیب و تنظیم ساعات کار ادارات به پیشنهاد سازمان اداری و استخدامی کشور و تصویب هیئت وزیران تعیین می‌گردد. تغییر ساعت کارمندان با رعایت سقف مذکور و در چهارچوب ضوابط پیشنهادی سازمان اداری و استخدامی کشور که به تصویب هیئت وزیران می‌رسد، بر عهده دستگاه ذی‌ربط می‌باشد. میزان ساعات تدریس معلمان و اعضای هیئت علمی از ساعات موظف، در طرح های طبقه بندی مشاغل ذیربط تعیین خواهد شد.

تبصره ۱- کارمندان می‌توانند با موافقت دستگاه اجرایی ساعات کار خود را تا یک چهارم ساعت کار روزانه (حداکثر (۱۰) ساعت) تقلیل دهند. میزان حقوق و مزایا، نحوه محاسبه سوابق خدمت این قبیل کارمندان متناسب با ساعات کار آنان تعیین خواهد شد.

تبصره ۲- دستگاه های اجرایی می توانند در موارد خاص با موافقت هیئت وزیران و رعایت سقف ساعات کار با توجه به شرایط جغرافیایی و منطقه ای و فصلی ساعات کار خود را به ترتیب دیگری تنظیم نمایند.

تبصره ۳- متناسب با تغییرات فناوری و در شرایط اضطرار و بحران نظیر آلودگی هوا، کمبود انرژی، وقوع حوادث غیرمترقبه، شیوع بیماری‌های فراگیر و یا در ایام خاص نظیر ماه مبارک رمضان، به پیشنهاد سازمان اداری و استخدامی کشور و تصویب هیئت وزیران، ساعت کار و نحوه ارائه خدمت کارمندان، فارغ از سقف مذکور در این ماده تعیین می‌شود.

تبصره ۴- همه دستگاه‌های اجرایی اعم از ستادی و استانی، به استثنای بخش عملیاتی مراکز و واحدهای خدمت‌رسان نظیر واحدهای ذی‌ربط بهزیستی، بانک‌ها، بیمارستان‌ها، مراکز بهداشتی- درمانی، اماکن ورزشی و واحدهای نظامی، انتظامی و امنیتی موظفند ساعات کار خود را در پنج روز هفته تنظیم نمایند.

تبصره ۵- در همه قوانین و مقرراتی که از مبنای چهل و چهار ساعت کار در هفته و یکصد و هفتاد و شش ساعت کار در ماه استفاده شده است، از تاریخ ابلاغ این قانون به ترتیب به چهل و دو ساعت و سی دقیقه کار در هفته و یکصد و هفتاد ساعت کار در ماه اصلاح می‌شود.

رییس‌جمهور

نمایش بیشتر
دوره DBA-MBA حقوقی مدرک دانشگاه تهران موسسه دکتر بهنیایی

نوشته های مشابه

‫۶ دیدگاه ها

  1. باتوجه به اینکه واحد‌های اداری بیمارستان ها وابسته به واحد های ستادی دانشگاه هستند و عملا روز پنجشنبه نمی توانند کاری انجام بدهند پس چرا واحد‌های اداری بیمارستان ها رو هم روز پنجشنبه تعطیل نمی کنید تا مادران شاغل بتوانند آخر هفته بیشتر در کنار فرزندانشان باشند

  2. از من که چند ساله دارم این ۵ روز در هفته رو تو تهران تجربه می کنم، بشنوین:
    اینجوری خیلی سریع مستهلک می شین و آخر هفته های خوبی هم نخواهید داشت.
    کمتر هم وقت می کنین به زن و زندگیتون برسین.

  3. چه مسخره ۵روز هفته رو از دست بدهیم که یک روز تعطیل باشیم .امیدوارم تصویب نشه.یک ذره به خانم ها فکر نکردن.که یک خانم چطور ۵روز در هفته از صبح تا شب سرکار باشه این خانم کی دیگه وقت می‌کنه به زندگیش برسه.متاسفم برای این کسانی که بدون ذره ای فکر کردن برای چند میلیون آدم تصمیم میگیرن.تصمیم که زندگی صدها هزار نفر و رو نابود می‌کنه.

    1. اتفاقا تصمیم بسیار خوبیه. اکثریت مردم و کارمندها از این تصمیم منتفع میشن. همه مردم دنیا ساعت کاری شون همینه و دو روز تعطیلی آخر هفته دارن. انتظار دارید “کار” خوش بگذره و بابت خوش گذروندن حقوق بگیرید؟ کار بکنید و اگر فکر می کنید براتون سخته از تبصره ۱ همین قانون استفاده کنید:

      تبصره ۱- کارمندان می‌توانند با موافقت دستگاه اجرایی ساعات کار خود را تا یک چهارم ساعت کار روزانه (حداکثر (۱۰) ساعت) تقلیل دهند. میزان حقوق و مزایا، نحوه محاسبه سوابق خدمت این قبیل کارمندان متناسب با ساعات کار آنان تعیین خواهد شد.

      کمتر می خواید کار کنید؟ اشکال نداره کمتر هم حقوق می گیرید.

  4. سلام
    من یک خانم و کارمند بانک هستم، در همه دنیا بانکها مانند ادارات و وزارتخانه ها هستند، فرق کشور ما با سایر دنیا چیست که بانکها باید پنجشنبه باز باشند.
    همینطور ببینیم که با افزایش تعطیلی راندمان کار در دنیا افزایش یافته است. چرا ما باید هر موضوعی را بعد از سالها تجربه در دنیا تازه بررسی کنیم.

  5. مملکت کارمنداش همینجوریش روز عادی تعطیل هستند پنجشنبه ها هم تعطیل بشه عشق و حال خالصه 🤣🤣🤣🤣🤔 بیشترین تعطیلی تو دنیا برا ایرانه سالی بطور متوسط ۳ماه تعطیله دو ماه ۵شنبه اضافه بشه چی میشه اصلا یه کاری کنید 😂😂 ۱ماه کار ۱ماه تعطیلی یا یه روز در میونش کنید🤣🤣

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا