لزوم رفع ابهام از برخی سؤالات درس حقوق جزای آزمون وکالت ۹۵
مدرس حقوق جزا در نامهای به اتحادیه کانونهای وکلای دادگستری خواستار شد
رفع ابهام از برخی سؤالات درس حقوق جزای آزمون وکالت ۹۵
پایگاه خبری اختبار- در پی اعلام اتحادیه کانونهای وکلای دادگستری ایران مبنی بر اینکه چنانچه سؤال و یا ابهامیدر خصوص سؤالات آزمون کارآموزی وکالت امسال وجود دارد موارد را به این کانون اعلام نمایید، اسماعیل ساولانی مدرس حقوق جزا آیین دادرسی کیفری طی نامهای به آقای بهمن کشاورز سؤالات خود را درخصوص گزینه سؤالات ۸۳-۸۴-۹۲-۹۵-۱۰۰ درس حقوق جزا مطرح نمود که در ذیل عین سؤالات مطرح شده میآید.
سؤال ۸۳ آزمون وکالت ۹۵ چنین مقرر داشته است «الف» به قصد قتل «ب»، تیری به سمت او شلیک میکند که بهعلت اشتباه، به «ج» اصابت میکند. لیکن مجنیعلیه پس از درمان از مرگ نجات پیدا میکند. «الف» به کدام اتهام تحت تعقیب قرار میگیرد؟
۱) جرم عقیم
۲) شروع به جرم قتل عمدی
۳) ایراد جرح و صدمات عمدی
۴) جنایت خطی محض
برای این سؤال، از سوی سازمان سنجش گزینه ۳ یعنی «ایراد جرح و صدمات عمدی» به عنوان پاسخ صحیح اعلام شده است. در حالی که این پاسخ به دلایلی قابل تأمل میباشد.
ساولانی در تشریح این دلایل میگوید: قبل از انتخاب پاسخ، لازم است که به ایرادات وارده به متن سؤال پرداخته شود. اول این که در صورت سؤال مشخص نشده است که اتهام «الف» نسبت به شخص «ب» و یا نسبت به شخص «ج» مورد نظر طراح محترم بوده است. دوم این که منظور از عبارت «اشتباه» در صورت سؤال آیا اشتباه در هدف بوده است و یا اشتباه در هویت؟ باید این بحث روشن میشد زیرا حکم قضیه در این دو فرض متفاوت است. اگر منظور« اشتباه » در هدف باشد، در این صورت، اتهام «الف» نسبت به شخص «ب» که قصد قتل وی را داشته و به سمت او شلیک میکند، ولی به علت اشتباه به شخص دیگری اصابت مینماید، شروع به قتل عمدی است زیرا در این فرض، عمل «الف» نسبت به شخص «ب» عقیم مانده است. اما اتهام شخص «الف» نسبت به شخص «ج» که گلوله به او اصابت کرده، به دلیل این که مرتکب نه قصد رفتار را نسبت به مجنیعلیه «ج» و نه قصد ایراد جنایت (قصد تحقق نتیجه) نسبت به وی را داشته است، بنابراین جنایت واقع شده نسبت به« ج »خطای محض محسوب میشود، لذا بهاستناد بند پ ماده ۲۹۲ از ق.م.ا مصوب ۱۳۹۲ که مقرر داشته:
«… جنایتی که مرتکب نه قصد جنایت بر مجنیعلیه را داشته باشد و نه قصد ایراد فعل واقع شده بر او را، مانند آن که تیری به قصد شکار رها کند و به فردی برخورد کند، جنایت خطای محض محسوب میشود» همان طور که ملاحظه میشود در صورت سؤال هیچکدام از این موارد مشخص نشده است که اتهام «الف» نسبت به «ب» موردنظر بوده یا نسبت به «ج».
این وکیل پایه یک دادگستری با بیان این که از طرف دیگر اگر منظور طراح محترم از عبارت «اشتباه»، اشتباه در هویت باشد، میافزاید: در این فرض این اشتباه تاثیری در ماهیت جنایت نداشته و عمدی محسوب خواهد شد، مگر این که شرایط ماده ۲۹۴ موجود باشد. در حالیکه در صورت سؤال این فرض بیان نشده است.
از طرف دیگر، دلیلی که برای رد این فرض در سؤال وجود دارد، به کار بردن ضمیر «او» در متن سؤال است که بازگشت به شخص «ب» دارد و بدین شکل مطرح شده: {«الف به قصد قتل ب، به سمت او شلیک میکند که به علت اشتباه به (ج) اصابت میکند…»}. بنابراین مشخص است که به هیچوجه نمیتوان فرض «اشتباه در هویت» را از متن و به ویژه ظاهر سؤال استنباط کرد، لذا پاسخ اعلامشده صحیح نیست. با توجه به ایرادات وارد شده به متن سؤال و پاسخ اعلام شده، چه طور انتظار این وجود دارد که داوطلب آزمون در سر جلسه بتواند تمام این فروض را در ذهن خود بپروراند و به پاسخ مورد نظر طراح برسد.
وی در خصوص سؤال ۹۵ توضیح میدهد: در این سؤال چنین مقرر داشته است؛ «الف» ساختمان مسکونی متعلق به «ب» را به عنوان مال متعلق به خود، به شخص «ج» میفروشد. این اقدام، حایز کدام عنوان جزایی زیر است؟
۱) کلاهبرداری، فقط
۲) انتقال مال غیر، فقط
۳) کلاهبرداری و انتقال مال غیر
۴) معامله معارض، فقط
پاسخی که از سوی سازمان سنجش به عنوان پاسخ صحیح اعلام شده است گزینه ۳ یعنی کلاهبرداری و انتقال مال غیر میباشد. درحالی که با توجه به ماده ۱ از قانون مجازات راجع به انتقال مال غیر مصوب ۱۳۰۸ که چنین مقرر داشته است: «کسی که مال غیر را با علم به این که مال غیر است به نحوی از انحاء عیناً یا منفعتاً به دیگری منتقل کند، کلاهبردار محسوب {میشود}…» همان طور که ملاحظه میگردد این عمل دارای عنوان مجرمانه «انتقال مال غیر» بوده که در حکم کلاهبرداری میباشد و مجازات آن اعمال خواهد شد. بنابراین انتخاب عنوان مجرمانه کلاهبرداری و انتقال مال غیر برای این رفتار صحیح نیست. همان طور که مستحضر هستید در رویه عملی نیز در این موارد با عنوان مجرمانه انتقال مال غیر و تحمیل مجازات کلاهبرداری با مرتکب برخورد میشود نه این که هم عنوان انتقال مال غیر و هم کلاهبرداری را در نظر بگیرد. به عبارت دیگر انتقال مال غیر در حکم کلاهبرداری میباشد.
ساولانی با اشاره به سؤال ۱۰۰ میگوید: درخصوص سؤال ۱۰۰ که چنین مقرر داشته است؛ اگر کسی با حضور و معرفی خود بهعنوان فروشنده، دفتر اسناد رسمیرا به جای او امضا کند و ثمن معامله را دریافت نماید، مرتکب کدامیک از جرائم زیر شده است؟
۱) استفاده از سند مجعول و کلاهبرداری
۲) جعل سند رسمیو کلاهبرداری
۳) جعل و استفاده از سند مجعول و کلاهبرداری
۴) کلاهبرداری
گزینه ۴ یعنی کلاهبرداری به عنوان پاسخ صحیح اعلام شده است. در حالی که وقتی فردی به جای دیگری ذیل سند را امضا کرده یعنی امضای او را ساخته است؛ بنابراین مرتکب جرم جعل شده است و از این طریق توانسته دیگری را فریب داده و مال او را ببرد، لذا مرتکب کلاهبرداری هم شده است. یعنی در این فرض جعل مقدمه جرم کلاهبرداری بوده است. البته لازم به ذکر است که در این مثال جرم جعل مقدمه لازم برای تحقق جرم کلاهبرداری نبوده است. لذا باید با بحث تعدد مادی به این فرض توجه شود نه اینکه فقط عمل را کلاهبرداری در نظر گرفت. در این خصوص میتوان به رای شماره ۲۸۸۰ مورخ ۱۵/۱۰/۱۳۳۵ هیئت عمومیدیوان عالی کشور اشاره کرد که مقرر داشته است: «چنانچه شخصی در دفترخانه حاضر و خود را صاحب ملک معرفی و اسناد تنظیمیرا امضا نماید، ولو آنکه با گرفتن ثمن معامله خیاری از خریدار مبادرت به کلاهبرداری نموده باشد، عمل واقع شده قطع نظر از ماده ۱۰۰ قانون ثبت از جرائم مذکور در ماده ۵۳۲ (کتاب پنجم قانون مجازات: جعل در سند رسمی) میباشد که در مورد غیر کارمندان و مسئولان دولتی باید ماده ۵۳۳ کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی برحسب تاریخ قانون زمان ارتکاب رعایت شود.» (دکتر ایرج گلدوزیان، بایستههای حقوق جزای اختصاصی، انتشارات میزان، چاپ اول، ۱۳۸۸، ص ۴۲۶). همان طور که ملاحظه میشود آقای دکتر ایرج گلدوزیان به استناد رای فوقالذکر، عمل را جعل و کلاهبرداری میداند.
ساولانی میافزاید: در همین خصوص میتوان به نظر آقای دکتر حسین میرمحمد صادقی، در کتاب جرائم علیه امنیت و آسایش عمومی، چاپ ۱۱، پاییز ۱۳۸۷، ص ۲۹۳ نیز اشاره کرد که مقرر داشتهاند: کسی که به جای دیگری ذیل سندی را که به نام دیگری است هر چند با امضایی کاملاً مطابق امضای واقعی خود امضا میکند… جاعل محسوب میشود.
این عمل را هم دیوان عالی کشور ایران و هم دادگاههای آمریکا و انگلستان جعل دانستهاند. (رای شماره ۲۸۸۰ مورخ ۱۵/۱۰/۱۳۳۵ هیئت عمومیدیوان عالی کشور ایران)
وی با بیان این که در خصوص نظر آقای دکتر میرمحمد صادقی که عمل را جعل گرفتهاند، تاکید میکند: میتوان فرض مسئله را ادامه داد و بیان داشت که با توجه به اینکه مرتکب بدین طریق ثمن معامله را نیز دریافت کرده، وی بنابراین مرتکب کلاهبرداری نیز شده است، لذا پاسخ صحیح سؤال، جعل و کلاهبرداری میباشد. شاید طراح محترم سؤال این فرض را تعدد معنوی گرفته و به این دلیل گزینه کلاهبرداری را به عنوان پاسخ صحیح انتخاب کرده است که این فرض به دو دلیل صحیح نمیباشد: اول اینکه این رفتار فعل واحد نمیباشد تا بخواهیم آن را تعدد معنوی بگیریم. دوم اینکه در این مثال هر چند جرم جعل مقدمه جرم کلاهبرداری بوده ولی مقدمه لازم جرم کلاهبرداری نبوده است. بنابراین با بحث تعدد معنوی منطبق نمیباشد.
در این خصوص حتی اگر هم بخواهیم این نظر را نیز مورد توجه قرار دهیم، در نهایت به این نتیجه میرسیم که در این خصوص اختلاف نظر وجود دارد و طرح سؤال اختلافی در آزمون چهارگزینهای صحیح نمیباشد.
به گفته ساولانی، در خصوص سؤال ۹۲ که چنین مقرر داشته است:
«الف» پس از سرقت از مغازه جواهرفروشی، برای فرار از اتومبیلی که «ب» با هماهنگی قبلی در مقابل مغازه قرار داده است، استفاده و با راندن آن متواری میشود. کدام مورد در خصوص اقدام «ب»، صحیح است؟
۱) معاونت در فرار است.
۲) مشارکت در سرقت است.
۳) معاونت در سرقت است.
۴) جرم نمیباشد.
از سوی سازمان سنجش گزینه ۴ (عمل جرم نمیباشد)، به عنوان پاسخ صحیح اعلام شده است در حالیکه با توجه به قید مذکور در صورت سؤال مبتنی بر اینکه «الف» (مرتکب) برای فرار از اتومبیلی که «ب» با هماهنگی قبلی در مقابل مغازه قرار داده است استفاده و با راندن آن متواری میشود، حکایت از هماهنگی و توافق «الف» با «ب» برای ارتکاب جرم سرقت داشته است و «الف» نیز از این وسیله استفاده کرده است. لذا شرایط تحقق معاونت در این مورد وجود دارد زیرا همانطور که در صورت سؤال تصریح شده است این هماهنگی قبل از ارتکاب جرم سرقت بین آنها صورت گرفته است. لذا این ایراد که رفتار معاون باید قبل از رفتار فاعل و یا نهایتاً همزمان با آن انجام شود، و اگر بعد از آن باشد معاونت محقق نخواهد شد، وارد نخواهد بود زیرا همانطور که بیان شد این هماهنگی قبل از ارتکاب جرم صورت گرفته که این کار باعث دلگرم شدن فاعل به سمت ارتکاب جرم بوده و در نهایت کمک انجام شده باعث تسهیل وقوع آن شده است.
در این خصوص میتوان به مثالی که در کتاب جناب آقای دکتر اردبیلی (حقوق جزای عمومی، جلد دوم، انتشارات میزان، چاپ چهل و سوم، ۱۳۹۵، صفحه ۱۱۱) ذکر شده است اشاره کرد که چنین فرمودهاند: «… ممکن است برخی از اشکال کمک و دستیاری با مرتکب جرم اصلی که وقوع جرم را تسهیل میکند، پس از ارتکاب جرم، معاونت به شمار آید. برای مثال: فعل رانندهای که در بارگیری و حمل اثاث و لوازم منزل به دزدان کمک رسانده بهشرط توافق پیشینی، معاونت محسوب است.»
(این ایراد که رفتار معاون باید قبل از رفتار فاعل و یا نهایتاً همزمان با آن انجام شود، و اگر بعد از آن باشد معاونت محقق نخواهد شد، وارد نخواهد بود زیرا همانطور که بیان شد این هماهنگی قبل از ارتکاب جرم صورت گرفته که این کار باعث دلگرم شدن فاعل به سمت ارتکاب جرم بوده و در نهایت کمک انجام شده باعث تسهیل وقوع آن شده است.)
وی با اشاره به سؤال ۸۴ میگوید: در این سؤال که چنین مقرر داشته است؛ کدامیک از قوانین زیر، نسبت به جرائم سابق بر وضع قانون، فوراً اجرا میشود؟
۱) قانونی که مدتزمان مرور زمان تعقیب را افزایش دهد.
۲) قانونی که مدتزمان تحتنظر متهمان را کاهش دهد.
۳) قانونی که مدتزمان اعتراض به قرار تعلیق تعقیب را کاهش دهد.
۴) قانونی که مدتزمان اعلام عقیده بازپرس را درباره صدور قرار مناسب افزایش دهد.
از سوی سازمان سنجش گزینه ۲ به عنوان پاسخ صحیح اعلام شده است (قانونی که مدت زمان تحت نظر متهم را کاهش دهد). بدون تردید این گزینه صحیح خواهد بود ولی نکته این سؤال این است که گزینه ۱ نیز که مقرر داشته است «قانونی که مدت زمان مرور زمان تعقیب را افزایش دهد» آیا میتواند نسبت به جرائم سابق بر وضع قانون فوراً اجرا میشود یا خیر؟
در این خصوص دو نظر میتوان ارائه کرد:
۱) با توجه به اطلاق بند ت ماده ۱۱ از ق.م.ا مصوب ۱۳۹۲ که چنین مقرر داشته است: «قوانین زیر نسبت به جرائم سابق بر وضع قانون فوراً اجرا میشوند… ت) قوانین مربوط به مرور زمان»، صرفنظر از این که قانون جدید مدت مرور زمان را کاهش یا افزایش داده باشد، فوراً اجرا شده و نسبت به گذشته نیز سرایت میکند. در این خصوص میتوان به نظر برخی از اساتید نیز استناد کرد که چنین استدلال مینمایند: تا زمانی که رفتار متهم به موجب قانون قبلی مشمول مرور زمان نشده است، حقی برای وی به وجود نیامده تا بتوان به استناد آن به قاعده عدم تسری قانون جدید شکلی به گذشته در صورتی که قانون جدید برخلاف حقوق مکتسبه باشد، استناد کرد. از طرف دیگر در بحث مرور زمان که حق جامعه در تعقیب را در برخی موارد محدود میکند، اصولاً منافع متهم مورد نظر قرار نمیگیرد. بنابراین حق تعقیب برای جامعه بوده است. لذا افزایش یا کاهش مدت مرور زمان با نظر قانونگذار امکانپذیر است و این تصمیم نسبت به اعمال واقع شده قبل از وضع این قانون نیز موثر خواهد بود.
این وکیل پایه یک دادگستری با بیان این که نظر دیگری که در این خصوص میتوان ارائه کرد، میگوید: نظریه دیگر این است که مطلق قوانین مربوط به مرور زمان فوراً اجرا نمیشود بلکه در صورتی اجرا میشود که قانون جدید مدت مرور زمان را افزایش نداده باشد یا به تعبیر دیگر در صورتی که به نفع متهم باشد به گذشته سرایت میکند،افزود: این نظر با اطلاق بند ت ماده ۱۱ ق.م.ا مصوب ۱۳۹۲ سازگار نیست ولی میتواند با رعایت منافع متهم سازگار باشد.
صرفنظر از اینکه کدام یک از این دو استدلال صحیح است، به طور قاطع نمیتوان گزینه ۱ را به عنوان پاسخی که صحیح نیست رد کرد. ولی میتوان این طور نیز استدلال کرد که یک گزینه بدون تردید صحیح است (گزینه ۲ قانونی که مدت زمان تحت نظر بودن متهم را کاهش دهد) و گزینهای که محل بحث است (گزینه ۱ قانونی که مدت مرور زمان تعقیب را افزایش دهد) و از بین اینهاگزینهای که بدون تردید پاسخ صحیح بوده انتخاب شده است. همان طور که ملاحظه میشود در این مورد نیز اختلاف نظر وجود دارد و چطور انتظار میرود که داوطلبان در سر جلسه آزمون بتوانند چنین استدلال کرده و به پاسخ مورد نظر طراح برسند. از طرف دیگر، طرح سؤال اختلافی در آزمون چهارگزینهای صحیح نیست.
منبع: روزنامۀ آفتاب یزد
با عرض سلام به همه ی دوستان از قبول شدگان وکالت ۹۴ هستم وکارشناسی ارشد جزا من هم پارسال سمنان قبول شدم وامسال برای اینکه رتبه ای بهتر بیارم وتهران قبول بشم ازمون دادم همه ی در سها رو هم خوب زدم که بعد اعلام کلید ها شوکه شدم جزایی که ۶۵زده بودم به ۳۳درصد رسید تا به حال جزا رو زیر۸۰درصد نزده بودم ولی منتظر اصلاح کلیدها نباشیم که اصلاح نخواهد شد من فکر میکنم که امسال کف معدل پایین بیاد چون خود من همه رو خوب زدم ولی کلید جزا باعث شد معدلم از ۱۳ به دوازده برسد پارسال جزا رو ۸۵ زده بودم ولی استدلالهایی استاد سااولانی منطقی است من سوالات را با برخی اساتید بنام دانشگاه قم در میان گذاشتم نظر انها هم نظر استاد ساولانی بود
مریم خانوم امیدوارم حرفتون درست باشه ومعدلها بیاد پایین. مریم خانم کانون خراسان که ۱۰۵ تا میخواد به نظرتون بامعدل ۱۱.۹۳شانس دارم؟؟؟؟؟؟؟ مریم خانوم این کامنت فقط برای شماست. اگر تکراریست از سایر دوستان عذر میخوام
منم خراسانم معدلم مثل شما شده درصدهات را بنویس
سعیداقا درصدام ایناست((( مدنی ۴۰))))دادرسی مدنی ۷۶.۶۶))))فقه ۲۵((((جزا ۳۶(((تجارت ۷۶.۶۶)))کیفری ۸۸.۳۳)))))
سلام/نگران نباشید شماقبول میشویدو وکیل باخدایی میشویدوبه قشرضعیف جامعه قطعا خدمتی انسانی خواهیدکرد—سیددانش
البته جزا ۳۵ شد. اشتباه تایپی شد زدم ۳۶.امیدوارم اون سوال جراحت عمدی که من همینو زدم یکم حتی ذره ای تراز بهم بده(((( البته اگه سوال مهم باشه)))))
سلام بر شما بزرگوار بله به نظر من شما شانس قبولیتان بالاست وقتی سوالات جزا ان همه تشویش ایجاد نمود وباعث شد حتی قوی ترها نیز در این درس از پس سوالات اختلافی بر نیایند بی شک معدل امسال پایین تر است ومعدل شما برای امسال حکم معدل ۱۳پارسال است
نظر خیلی از اساتید بنام هم مخالف نظر استاد ساولانیه..منم جوابا رو غلط زدم ولی این دلیل نمیشه که هرکی موافق نظر مابود بگیم همون درسته..چرا نمبخوایم ی ذره کوتاه بیاییم؟
سلام خدمت شما باید بگویم که اینکه می گوییم جواب استدلالهای اسکودا غلط است نظر شخصی ما نیست هر کس که استدلال قوی داشته باشد ودر درس جزا قوی باشد بی شک گزینه را درست انتخاب میکند مثلا سوالی که گفت جنایت جرح عمدی است از پایه بی اساس است زیرا بسیار واضح است در سوال اشتباه در هدف رخ داده من متعلق قصدم ب بوده ولی تیر به ج اصابت کرده اگر اشتباه در هویت بود باید گفته میشد که شخص ب را با ج اشتباه میگیرد وبه سوی او شلیک میکند بیاییم صرف نظر از اینکه چه چیزی به نفع ماست واقع بینانه به قضیه نگاه کنیم.موفق باشید
به نام خداوند بخشنده مهربان
یک نکته خیلی مهم:دوستان مگر سوالات از کتب استاد گلدوزیان یا استاد میرمحمدصادقی طرح شده اند که ایشان به کتب این عزیزان و شماره صفحه مربوط به این کتب استناد میکنند؟؟؟!!!
سوالات جزا توسط طراحان دارای تله های بسیارگول زننده ای بودند و بسیار هوشمندانه طرح شده اند
مگر یک وکیل در استناداتش در محاکم هم میتواند به کتب اساتید استناد کند که ما در اینجا این استنادات را بپذیریم
در اینکه این ۲استاد از مفاخر هستند شک نیست اما باید عرض کنم که اولا سوالات به هیچ وجه اختلافی نبوده اند و ثانیا استناد به کتب این ۲عزیز در قالب طرح چنین سوالات هوشمندانه و تله گذاری شده نمیگنجندو استدلال این اساتید مربوط به حالت عادی درخصوص موضوع هست نه قیودی که در این سوالات آمده است.
ما چشم بسته به عنوان یک حقوقی هرچیزی را نخواهیم پذیرفت حتی نظریات اساتید بزرگی چون دکتر گلدوزیان و دکتر میرمحمد صادقی
موفق و موید باشید
سلام خدمت دوستان اختباری و اقای محمدی زاده
من به شما اطمینان میدم اگه طراح سوال استدلالتون درمورد سوال ۹۲ رو بخونه جواب میده که این نظر من نیست!!!!!
ضمنا کاراموز محترم حداقل ازهر سه تا حکم دادگاه یکیش به اصول حقوقی استناد میکنه (اصول حقوقی غیر از داخل کتب اساتید بزرگوار جای دیگه ای هم هست) که میفرمایید مگه در محاکم …..
قاضی باید حکم را براساس قانون ودرصورت سکوت قانون………براساس اصول حقوقی…..صادر کند!!!
اطمینان ندین استدلالشون کاملا درسته
سال گذشته هم آقای کشاورز در مورد تاخیر در اعلام نتایج بر خلاف وعده قبلی فرموده بودند: اعلام ۶ دی در خصوص اعلام نتایج، اشتباه سهوی بود.
امسال هم همینطور شده است.واقعا من همین بحث رو با بازرس کانون مطرح کردم و این قبیل اتفاقات و اشتباه در سوالات رو تقریبا عادی برای ازمونی درین سطح میدونستند.خانم زنده دل عزیز اگر جای دیگری برای بیان دردودل شخصی همجو من بود مزاحم شما و اختبار خوانان نمیشدم.ما و شما هم یقینا احترام بالایی برای اقای کشاورز عزیز و شخصیت علمی ایشان قائلیم اما مدیرت یک مبحث تخصصی است که صلاحیت خاص خود را میطلبد باید بپذیریم دستندرکاران مربوطه در اسکودا تخصص مدیریت فرایند جذب وکیل را ندارند.
من و خیلی دیگر از این داوطلبان ناراحتیم.بنظر شما بنده یا شخصی نظیربنده با سی سال سن-ارشد خصوصی از بهترین دانشگاه ایران-سه گواهینامه حقوقی بین المللی-چند مقاله و … . تا کی بیکار باشیم یا نهایت اشتغال من محدود به پایان نامه نویسی برای دیگران باشد.این درد و غم را تا کی میتونیم تحمل کنیم.واقعا به مرز امحاء خود رسیده ام.
اگه بگم با خوندن جمله آخرت اشک تو چشمهام جمع شده و دارم گریه می کنم دروغ نگفتم حتی نمی خوام با گفتن جملات کلیشه ای امیدوارکننده بهت امید بدم چون دقیقا درکت می کنم حتی به راحتی از جمله بندیت میشه فهمید چه انسان فرهیخته ای هستی فقط متاسفم برای جامعه ای که جوانی چون تو باید به این حس برسه حسی که نه فقط حس تو بلکه حس خیلی جوانهای این کشوره کاش یه کاری از دستم برمیومد ولی من هم به هر دری زدم دستم کوتاه بود متاسفم برای کشوری که هرچی توش سطحی تر باشی راحت تری هم تو کار هم تو زندگی فقط میتونم برات دعا کنم و به خدا پناه ببرم کاری که فقط برای خودم و تو و امثال خودمو تو برمیاد
به آقای کشاورز خیلی حرفها زدم بهش گفتم شما باید از ما عذرخواهی کنید و اون گفت مویی تو سرم نمونده بیا اینها رو بکن اون با شوخی می گفت ولی از دل پرخون من و شما خبر نداشت ….
همبنکه پایان نامه برا کسی مینویسین اشکال شرعی و قانونی داره اقا.
اینکه نمک روی زخم کسی بپاشیم اشکالیست به مراتب شرعی تر دوست عزیز ناشناس
اینکه با سرنوشت اینهمه جوون بازی بشه اشکال شرعی و قانونی نداره فقط کار یک جوون که داره برای زندگیش تلاش می کنه مشکل شرعی و قانونیه!!؟؟ کمی تلاش و فداکاری محترم برات از صمیم قلب آرزو دارم راه زندگیت باز شه من هم به آقای کشاورز زنگ زدم و دقیقا باهات هم نظرم موفق باشی دوست عزیز.
دوستان من در این زمینه تخصص ندارم به کجا میشه شکایت کرد ؟ ایا میشه از طریق محاکم قضایی وارد عمل شد ؟ من تا این کارو انجام ندم دلم خنک نمیشه اصلا کاری به نتیجه ندارم اگه موافق هستین بیایید باهم وبا همکاری هم به خاطر احترام به خودمون و اینکه یه شهروند ایرانی هستیم و دراین کشور حق وحقوقی داریم شکایت کنیم وحضوری این کار صورت بگیره دوستان بحث نتیجه رو بیخیال بشیم این فراتر از قبولی وعدم قبولی است شما تموم مصاحبه ها رو کنار هم قرار بدین ببینید در یک جا حرف از تخلف شده بود و نوشته شده بود شناسایی شدن به نظر شما این چه حقوقی رو اعاده میکنه باید این ازمون ابطال میشد به دلایل تخلف که اقرار گردن و به خاطر شرایط سخت اب وهوایی در بیشتر حوزه ها
من هم باهات موافقم وحید عزیز اما در این دیار از حرف تا عمل فاصله از زمین است تا آسمان ولی اگه کسی نظری داشت استقبال می کنم.
موسسات فقط فکر پول جمع کردن وجذب دانشجوبا تبلیغ های ۱۰رتبه برتر کانون مرکز از موسسه مابود واسه جذب بیشتر ۶۰نفر اول کانون مرکز واسه ما بود بازم واسه جذب بیشتر من موندم این همه رتبه های برتر تو این موسسات از کجا میاد!!!!!!!
تا زمانی که این موسسات وجود دارند مطمئن باشید سوالات اختلافی هم بیشتر میشه ولی کمتر نمیشه فقط یکی از اساتید اعتراض کردن.در ضمن این اعتراضات واسه جذب بیشتر بود نه به خاطر ما.کللللللللللاس رفتنننننننننننن اششششششششتباه محضه فقط تور از وکالت دور میکنه مخصوصا ازمونهای موسسات که فقط ادمو درگیر قوانین خاص میکنه از قوانین اصلی جا میمونی
با سلام
مدیر محترم در خصوص کانون فارس که مقرر گردیده هفتاد نفر اول برای فارس سی درصد مابقی برای کهکلویه و افراد دارای سهمیه نیز به همین ترتیب
خب اگر فرض کنیم از صد نفر اول ۲۰تا با سهمیه باشن تعداد اونا از صد کم میشه و در سهمیه خودشون اعلام میشه و نفر صدو بیست قبوله یا نه اونارو از صد کم نمیکنن و فقط هشتاد نفر ازاد میگیرن؟؟؟
اون سهمیه که اعلام شده مثلا صدتا به همراه سهمیه ایثارگرانه
سهمیه؟؟
دوستان سوال ۱۱۴ ادک با تاثیر مثبت قراره حذف بشه
کسانی که با اعتراض به سوالات جزا مخالف اند لطفا مستند و مستدل کلید اسکودا رو توجیه کنند.یا علی
دوستان سلام
نگرانی در خصوص درس جزا به نظر من بیهوده ست…. اولا کلید محاله تغییر کنه، امروز ۸ روز از انتشار کلید میگذره و اگر قرار بود اتفاقی بیفته تا الان افتاده بود….دوما با همه این اوصاف چون تقریبا اکثر داوطلبین در تله جزا افتاده اند انتظار آن میرود که نیم تا یک نمره معدل ها پایین بیاد یا حداقل نسبت به سال ۹۴ تغییری نکنه و از طرفی وقتی همه بد زدن بالتبع همه درصد کمی در جزا خواهند داشت و این در رتبه همه تاثیر خواهد داشت و چند نفر استثنا که ادعا میکنند طبق کلید سنجش جزا رو پاسخ دادند چندان به چشم نخواهد اومد، هرچند این چند سوال اختلافی جزا به نحوی طرح شده بودن که من یقین دارم ۹ نفر از ۱۰ نفر در دام این سوالات گرفتار شدن….
خدا کنه جواب نتایج یکم تاخیر داشته باشه.تا حق به حق دار برسه
سپاس
آخرین اعلام نظر سازمان سنجش :
روابط عمومی سازمان سنجش در مورد اعتراضات مختلفی که در مورد پاسخنامه آزمون وکالت در بین اساتید و موسسات بوجود آمده و این که تاکنون تغییری در پاسخنامه سوالات بوجود آمده است یا خیر افزود:
خیر کلید سوالات مساله ای هست که مربوط به کانون وکلا می باشد و تاکنون ابلاغی در خصوص تغییر کلید سوالات به دست ما نرسیده است. در این مورد ما تابع نظر کانون وکلا می باشیم.
شخصی پرسید که اقای کشاورز در مورد اعتراضات وقتی باهاشون صحبت کردی چی گفتن؟
عرض کردند شخصا دعا میکنم قبول شی.اما اعتراضات رو داخل چند کارتن فرستادن برای بررسی.
بهرحال ازکلام ایشون مشخص بود اعتراضات رو بی مورد میدونن و بخصوص در مورد سوالات جزا ایشون فرمودند با اینکه تخصصی ندارند اما اعتراضات رو بی مورد میدونند و اینکه سوالات اشتباهی نداشته است.
بعد زنگ زدم به بازرسی کانون که امر رسیدگی به اعتراضات رو برعهده دارند خانمی جواب داد و گفت هیچ کمیسیونی برای رسیدگی مزبور تشکیل نشده است.
کی جوابا رو میزنن
این داستان اعتراضات که دیگه تمام شد.
بچه ها یادتونه پارسال چند روز بعد اتمام زمان اعتراض جواب اومد؟
یعنی اسکودا اول میاد نتیجه بررسی اعتراضات رو میگه یا فقط سنجش اعلام نتیجه می کنه؟
طبق آخرین اظهار نظر سنجش تا آخر هفته به احتمال قوی و در غیر اینصورت اوایل هفته آینده قطعا نتایج اعلام خواهد شد…
منبع: مصاحبه سایت کافه حقوق با سازمان سنجش
مرسی. امیدوارم. خسته شدیم دیگه
باسلام من از استاد بزرگوار نهایت تشکر را دارم من .فکر میکنم سوال ۱۰۰کاملا صحیح است چون خود سوال نوشته امضا کرده دیگه از جعل امضا حرفی نزده اما نسبت به انتقال مال غیر رویه قضایی هستش و در مورد هماهنگی شاید منظور سوال ازهمانگی به خاطر جرم نبوده همانطور که سوال از همانگی بخاطر جرم سخن نگفته شاید منظور طراح سوال صرف هماهنگ کردن بوده ن بخاطر ارتکاب جرم هرچند من این چندتا سوالو اشتباه جواب دادم وشاید بخاطر این بود که اولین جوابی که به ذهنم متبادر شد جواب دادم
نمیدونم چرا همه از برخورد خوب آقای کشاورز تعجب می کنن خب مدیرها افرادی هستند که برای خدمت به بقیه مدیر شدن حالا تو کشور ما برعکسه این مشکل ماست!!!
سلام و عرض ادب
دوستان به صحبت های آقای ساولانی توجهی نکنید
بنده به عنوان آدمی بی طرف که در آزمون هم شرکت نکردم عرض میکنم و هیچگاه هم با نام مستعار کامنت نگذاشتم
کل استدلال های ایشان غلط میباشد و پاسخ های اسکودا کاملا صحیح است. قبلا در خصوص تمام سوالات بنده استدلال نمودم که همه سوالاتی که ایشان ایراد گرفته بودند درست میباشد .
واقع بین باشید.
به نظر بنده هم اقای ساولانی همانند بسیاری از داوطلبان در دام طراح سوالات گرفتار شده و استدلالشان غلط و ناشی از عدم توجه به نکات ظریف موجود در سوالات که شبیه تست هوش می ماند است
آقای ساولانی مدرس هستن.ایشون تسلط کاملی بر مباحث دارن.در ضمن ایشون علاوه بر استدلال بنظر بزرگان حقوق جزای این مملکت هم استناد کردن.اگر که اسکودا راست میگه جواب تشریحی یازده سوال مورد اختلاف رو منتشر بکنه.
خبری از استاد فرحناکیان نیست باز هم از استاد ساولانی متشکریم کاش استاد فرحناکیان هم نامه ای به اسکودا نوشته بود به خصوص در مورد سوالی که عینا در سال ۸۷ اسکودا تکرار شده بود و اسکودا جواب صحیح را تضامنی دانسته بود
ما ایرانی ها واقعا انسان های خارق العاده ای هستیم نمونه اش وقتی همش دنبال درصد پرسیدن از آقای دانش بودیم دایم از ایشون به به چه چه می کردیم اون بنده خدا هم نمی خواست مارو ناامید کنه ولی بعدش که کارمون تموم شد یه پیام تشکر و حمایت هم ازشون نفرستادیم البته این از باب مثال بود یا مثلا پا میشیم از راه دور میایم تهران برای کلاس بعد یه زنگ رو میگیم باید تهران باشیم یا به بقیه دستور میدیم یا مثلا اهل فلان شهریم ولی مقیم مرکز بعد میریم شهر خودمون امتحان میگن از مرکز اومدن حق مارو بخورن بعد از کل ایران که هم میان برای آزمون هم میان برای زندگی ما نباید صدامون درآد تو کلاسی که من امتحان میدادم جز خودم همه مال اقصی نقاط ایران بودن بعد ما تو این شهر بزرگ با گرونی و شلوغی و کلی مهاجر و کلی مشکل دیگه که داریم خفه میشیم همه فکر میکنن خوشیم و حق بقیه رو خوردیم یه کم انصاف و حمایت و واقع بینی هم بد چیزی نیست اونوقت میخوایم همه چیزمونم درست باشه پس بهتره از خودمون شروع کنیم.
چه ربطی داشت جناب ایرانی؟ مسائل فرعی رو وارد بحث نکنین
من جناب ایرانی نیستم ولی حرفش برام جالب بود کی گفته بحث فرعیه اینجا از همه چی راجع به آزمون بحث میشه و یه بحث مشخص نداره
دوست عزیز امسال کرمانشاه ترازش بالاست چون اکثر بچه های تهران اومده بودند کرمانشاه من با چند نفر از انها صحبت نمودم وعقیده شون این بود که چون بچه های شهرستان زیاد درس نمیخوانند به امید قبولی امده بودند و از ترس اینکه مرکز امسال ظرفیتو کم کرده امده بودند برای قبولی که به نظرم این لطمه ای بود به ما شهرستانیها که تهرانیها بیان اینجا امحان بدن وجای مارو بگیرند حداق کف معدل امسال بیش از ۱۲ ونیم هستش
اونا کرمانشاهی های مقیم مرکز هستند نه تهرانی ها
دوست عزیز باور کن شهرستانی هام شدیدا میان تهران از یکی دو شهر هم نه باور کن من خودم تو حوزه مون از همه اقوام و شهرها دیدم اونوقت عزیز دل جای ما بودی چه میکردی با اینهمه شرکت کننده مرکز و ظرفیت کم اونهم رسما از تمام ایران .
نسرین خانم سلام ولی باور بفرمایید همونطور که دو دوست دیگه گفتند در فقط کلاس بیست نفری که من بودم از همه شهرها از مشهد قزوین نیشابور اهوار کرمانشاه ….اومده بودند فقط تو یه کلاس باقی کلاس ها بماند باور بفرمایید مشکل ما فقط این نیست وقتی برای یک کار معمولی هم میریم دنبال آگهی میبینی همه از شهرستان اومدند و در صف هستند یا حتی وقتی دکتر می ریم….جالبه حتی خیلی ها از شهرهای بزرگ و مدرن هم باز می آیند تهران یا از اونجایی که فامیلهاشون تو ادارات هستند به راحتی می برنشون ادارات یا مثلا طرف میتونه در شهر خودش دانشگاه خوب بره ولی یه دانشگاه دست چندم تهران رو انتخاب می کنه که بیاد و خودش و دیگران رو درگیر هزار و یک مشکل و معضل کنه باور کنید ما تهرانی ها حق کسی رو نخوردیم و با هزار و یک مشکل سروکله می زنیم به عنوان یک پسر بارها سعی کردم از این شهر خراب شده بیام بیرون ولی حتی جایی رو هم نداشتم برم چه برسه برم جایی آزمون بدم نمیدونم این چه تصوریه که فکر می کنن چون ما تو تهرانیم و اوضاعمون خوبه و حق بقیه رو خوردیم.
ای کاش یک استاد برجسته و لایق دیگر هم( مثلا دکتر قربانی ) درخصوص سوال ۴۲ تجارت در خصوص
مسئولیت متصدی حمل ونقل اظهار نظر میکردند . جون در کتاب تست دکتر قربانی در مبحث حمل ونقل چندین سوال از آزمونهای سالهی قبل ذکر شده که پاسخ همه مسئولیت تضامنی است از جمله تست۱۱۰و ۱۱۱وکالت ۸۳ و ۱۱۲
وکالت ۸۴و ۱۱۳وکالت ۸۷و۱۱۴ارشد ۸۶و ۱۱۵ارشد ۹۱صفحه ۸۶ ..این پاسخ ها را در این تاریخ ها همان سازمان سنجش داده است . آیا قانون تجارت عوض شده ؟؟؟؟؟ خیر باید گفت طراح محترم عوض شده
وهمچنین کتاب تجارت دور اندیشان نویسنده محترم مسئولیت تضامنی را پذیرفته است …..چرا این موسسه اقدامی
نمیکند . با اعتبار این عزیزان لطمه وارد شده …
دقیقا موافقم
بله حق با شماست
خب اونا که ئ.باره ئ.ره جدید کلاسشون شروع شده
کاری به این کارا ندارن
مسوولیت تضامنی نیست..ب این سوال اصلا اشکالی وارد نیست.مسوولیت تضامنی در تجارت امری استثنایه و نیاز ب تصریح داره ازطرفی قانون تجارت گفته که متصدی خودش مسووله حداقل ظاهر قانون اینه..پس اعتراضی حداقل ب این سوال وارد نیست..تستای استاد فرحناکیان رو ببینین که مربوط ب سالهای پیشه کاملت متوجه میشین
دوست گلم ظاهرا فراموش کردی تو تجارت اصل بر تضامنی بودنه….!!!!؟؟؟؟؟
سلام این سوال تو وکالت سالهای گذشته طرح شده و جوابش همون بوده که امسال اعلام شده من فقط قانون و و سوالای وکالت سالهای قبل رو خوندم ب علاوه دو بار روخونی مختصر حقوق تجارت انتشارات نوین اندیشه رو و ۹۵درصد جواب دادم