مجلس به دنبال اصلاح مصوبه‌ای که هنوز جوهر آن خشک نشده است

پایگاه خبری اختبار- نماینده مردم زنجان و طارم، الزام قضات به شرکت در آزمون وکالت در طرح تسهیل صدور برخی از مجوزهای کسب و کار را غیر کارشناسی و دارای نقص خواند.

به گزارش اختبار، طرح تسهیل صدور برخی مجوزهای کسب و کار در جلسه علنی روز ۲۱ مهر ۱۴۰۰ مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید اما در آخرین دقایق بررسی، بندی به آن اضافه شد که حواشی متعددی را ایجاد کرد.

بر اساس این بند، سابقه قضاوت و نمایندگی مجلس، باعث معاف شدن افراد از شرکت در آزمون وکالت نمی‌شود.

این مصوبه به ویژه مورد اعتراض قضات قرار گرفت و در ادامه رئیس و معاون اول و سخنگوی قوه قضاییه و نیز رئیس دیوان عدالت اداری، در صحبت‌های جداگانه‌ای به انتقاد از آن پرداختند.

حال پایگاه خبری تحلیلی موج رسا به نقل از مهدی باقری نماینده مردم زنجان و طارم از احتمال پیگیری و اصلاح دوباره این طرح به علت الزام قضات به شرکت در آزمون خبر داده است.

بیشتر بخوانید:

حذف قانون برای اخذ پروانه وکالت بدون آزمون برای قضات، کارشناسی‌شده نیست

حجت‌الاسلام باقری با بیان اینکه البته تصویب این قانون در مورد قضات، قابل تامل است، اظهار داشت: نظر شخص بنده این بود که حذف قانون برای اخذ پروانه وکالت بدون آزمون برای قضات، کارشناسی‌شده نیست.

بیشتر بخوانید:

عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این طرح، قانون متناسبی نیست، افزود: یعنی این قانون با وجود اینکه نسبت به نمایندگان مجلس، اتفاق خوبی بود اما نسبت به قضات، دارای نقص است.

وی با بیان اینکه تجربه اینگونه نشان داده که تمام قضات بعد از بازنشستگی، اقدام به اخذ پروانه وکالت نمی‌کنند، گفت: ممکن است این طرح، ایراداتی داشته باشد اما در بعضی جاها نیز حُسن است.

احتمال پیگیری و اصلاح دوباره طرح تسهیل در مجلس

حجت‌الاسلام باقری با تاکید بر اینکه تصویب طرح عدم انحصار وکالت در مورد قضات، مقداری رفتار فنی نبود، ابراز کرد: گرچه ما موافق حذف هرگونه رانت برای ایجاد عدالت هستیم اما احساس می‌کنم بخش مربوط به قضات می‌توانست کمی فنی‌تر مورد بررسی قرار گیرد و بهتر بود که بحث قضات به صورت مجزا بررسی می‌شد.

بیشتر بخوانید:

نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی در خصوص اینکه آیا احتمال دارد این طرح دوباره در مجلس بررسی شود، گفت: قطعاً مد نظر داریم که دوباره پیگیری و اصلاح شود چرا که به نظرم قضات با توجه به شرایط خاص باید متفاوت دیده شوند و یا اینکه همه باید با آزمون بتوانند اقدام به اخذ پروانه کنند.

خروج از نسخه موبایل