مجلس به موضوع اعتراض شرکتکنندگان آزمون وکالت ورود نمیکند
نایب رییس کمیسیون حقوقی مجلس:
کانونهای وکلا در جذب داوطلبان سهیمه ایثارگر طبق قانون عمل کردهاند
پایگاه خبری اختبار- نایب رییس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس، با بیان اینکه در روند جذب پذیرفتهشدگان آزمون وکالت قانونشکنی صورت نگرفته تاکید کرد که مجلس به این موضوع ورود پیدا نخواهد کرد.
به گزارش اختبار به نقل از خانه ملت، یحیی کمالی پور در واکنش به اعتراض برخی داوطلبان سهیمه آزاد آزمون وکالت ۹۷ گفت: اعتراض سال گذشته به این موضوع برمیگشت که کانون وکلا در زمان برگزاری آزمون وکالت درصد پذیرش نیروهای آزاد و واجدین سهمیه را اعلام نکرده بود، به همین دلیل ما برای احقاق حق معترضان ایستادیم و پافشاری کردیم و کانون هم تمکین کرده و این مشکل حل شد.
نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: موضوع اعتراض امسال شرکتکنندگان در این آزمون مغایر با سال گذشته است، کما اینکه آنها معتقدند افرادی که مبتنی بر سهمیه پذیرفته شدهاند، چون حد نصاب نمره علمی را دریافت نکردهاند باید حذف شده و از ظرفیت شرکتکنندگان آزاد جایگزین آنها شوند.
وی خاطرنشان کرد: ما به این موضوع ورود نمیکنیم، چرا که ضرورتی به این کار نیست، بنابراین حل این مشکل را برعهده کانون وکلا میگذاریم، ضمن اینکه این امری طبیعی است که برخی در یک آزمون پذیرفته شده و برخی موفق به کسب نمره قبولی نمیشوند.
کمالی پور تصریح کرد: البته اعتراض شرکتکنندگان در آزمون وکلا باید مورد بررسی قرار بگیرد و چنانچه حقی از آنها تضییع شده است، جای اعتراض برای آنها باقی است، اما این اقدام پسندیدهای نیست که به ورود افراد از طریق سهمیه اعتراض کنند، چرا که وقتی قانون در این مورد به طور صحیح اجرا میشود، اعتراض پذیرفته نیست.
این نماینده مردم در مجلس دهم، تاکید کرد: وضعیت سهمیهها کاهشی را در ظرفیت جذب شرکتکنندگان آزاد ایجاد نمیکند و تنها تعدادی که مشخص شده به این روش پذیرفته شوند، جذب میشوند و این گونه نیست که از تعداد شرکتکنندگان آزاد کم کرده و به سهمیهها اضافه کنند و قطعا این روند بر اساس مقررات طی میشود.
نایب رییس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: اگر شرکتکنندگان نسبت به برگزاری آزمون و میزان جذب اعتراض داشته باشند، قابل پیگیری خواهد بود، کما اینکه سال گذشته هم بر اساس اشتباهی که در دفترچه آزمون صورت گرفته بود، این اعتراضها شکل گرفت، چرا که هنوز قانون جذب ایثارگران تصویب نشده بود.
با این ذهنیت شرع و عدالتی که میگی و تمرکز همتون رو سهمیه هاست هیچ وقت شما ها قبول نمی شید ، برید فکر درس خوندن باشید نه هی بگید سهمیه اون سهمیه این، تو همین سایت اختبار نمونه کارنامه سهمیه رتبه ۵۶ قم و ۵۶ همون قم تو سهمیه ازاد مقایسه شده و دقیقا یک تراز بودن، اونایی ک ازاد امتحان دادن و هی میگن سهمیه این و اون، شک نکنید که درصدهاشون به سهمیه ها هم نرسیده … برید درستونو بخونید
دوست عزیز دو کارنامهای که در کانون قم مقایسه شده متعلق به دو داوطلب سهمیه آزاد هستند.
متاسفانه با توجه به اینکه بحث پذیرش ایثارگران توی چشم هست و … دوستان به خیلی موارد توجه نمیکنن از جمله اینکه ماده سه قانون اخذ پروانه وکالت صرفا و صرفا … اشاره میکنه ۳۰ درصد ظرفیت متعلق به ایثارگرانی هست که نمره بیشتر اوردن و هیچ گونه حد نصابی براش تعیین نشده… برید بخونید قانون رو.
اما کانون های وکلا به هر حال برای اینکه هر کس به بهانه ایثارگری الکی وارد کانون وکلا نشه خودش با وحدت ملاک گرفتن از رویه وزرات علوم در پذیرش ایثارگران برای وکالت بحث ۷۰ درصد نفر آخر رو هم در نظر میگیره.
این درصورتیه که از طریق مجاری قانونی ایثارگران تا چند سال پیش میتونستن برن و بگن این ۷۰ درصد رو هم ابطال کنید (نه از طریق داداگاه انتظامی قضات بوشهر بلکه از طریق دیوان عدالت اداری ) .==>(مطابق نص صریح ماده سه قانون اخذ پروانه وکالت). الانم میتونن برن اما دیگه کاربردی نداره با توجه به افزایش دامنه شمول ایثارگران که عملا نفر اخر ایثارگران داره ۸۰ درصد و باتر از ۸۰ درصد نفر اخر سهمیه ازاد رو میاره…
از اونجایی که بیشتر دوستان دانشگاه ازاد و پیام نور بودن و توی دانشگاه دولتی درس نخوندن نمیدونن اونجا چه خبره… واقعا نمیدونن…
یکی باباش هیئت علمی هست راحت میاد دانشگاه تیپ یک بدون هیچ شرایطی فقط صرف اینکه باباش هیئت علمی دانشگاه هست…
یکی مریض هست و با نامه کمیسیون میتونه انتقالی بگیره…
یکی باباش جانباز هست یه بار با سهمیه دانشگاه درجه سه پذیرفته میشه و یه بار هم باز به طریق همون جانبازی و یه قانون دیگه انتقالی میگیره میاد شهر خودش و دانشگاه تیپ یک!!
یکی رییس دانشکده رو میشناسه دو تا رشته میخونه! …
الان درباره وکالت هم همینه… هزار نوع پروانه وکالت دادن رو نمیبینیم… اعم از مشاوران … قضات بازنشسته…مجلسی ها و … خب تعدادشون که دقیقا بالای ۵ برابر و حتی ده برابر ایثارگران هست…
چرا فقط ایثارگران رو میبینید؟
یه بنده خدایی خودش از دانشگاه زابل انتقالی گرفته بود اومده بود دانشگاه شیراز… به خاطر هیئت علمی بودن پدرش… این بنده خدا ناراحت بود از سهمیه ایثارگران در زمینه وکالت و …
حقیقتا من این چیزا رو دیدم گفتم ای کاش سهمیه ایثارگران حتی دوبرابر میشد اما این سهمیه های نانوشته و کاربردی حذف میشدن…!
الانم واقعا بحث درباره ایثارگران صرفا دوستان رو اذیت میکنه مطمئن باشید کسانی بودن که خیلی پیگیر تر از شما بودن و حتی به مراجع قانونی شکایت کردن و نتیجه نگرفتن… ! شما میخواید با کامنت گداشتن اینجا نتیجه بگیرید؟ این افزایش دامنه شمول ایثارگران امسال توی رشته های پزشکی غوغایی کرد… اما هیچ کس حتی از طریق مجاری قانونی نتونست کاریش کنه چون قانون هست این مساله… بهتره بخونید و فکر اون هفتاد درصد باشید و اون سی درصد رو از ذهن پاک کنید.
واقعا قبولی اونطور سخت نیست که ۷۰ تا را رو نبینید و ۳۰ تا رو ببنید… واقعا قبولیش اینطور نیست…
با سلام؛
به نظر من باید یه کمپین گذاشت که به افراد بازنشسته علی الخصوص قضات و کارمندان بازنشسته پروانه وکالت ندن!!! تالی فاسد چنین کاری جز فساد و رانت و بیکاری جوانان چیز دیگه ای نیست. الکی میان یه قانون به معنای اخص تصویب میکنند به اسم قانون منع به کارگیری بازنشستگان!!! واقعا اصل فکر بوده پشت تصویب این قانون؟!
حالا ما میگیم نمایندگان مجلس تخصص حقوقی ندارند تو تصویب قانون اما اعضای شورای نگهبان شما چرا اجازه دادی یه قانون ناقص تأیید بشه؟! و این همه جوان بیکار پشت آزمون وکالت بمونند که یه قاضی یا کارمند بازنشسته پروانه وکالت بگیرند! تازه اینا حتی حق السهمی به صندوق حمایت کانون وکلا پرداخت نمی کنند! اما یه وکیل جوان باید مالیات بده حق عضویت بده حق السهم به صندوق حمایت و ۸۰۰ هزار تومن الکی به قوه قضائیه بده!!! واقعا این چه عدالتی هستش و حتی اصل تساوی سلاح ها از لحاظ رانتی که یه قاضی و کارمند بازنشسته داره در مقابل یه وکیل جوان رعایت نمیشه چیزی که خود قوه قضائیه هم بهش اذعان کرده بود!!!
دوستان عزیز این شیوه ی اعتراض به جایی نمی رسه
این مسیر انحرافی است که کانون با طرح مسئله ی جذب ۱۵۰۰ وکیل در سال و حواله دادن پذیرش این آزمون و داوطلبان به قانون می خواد ما دنبال کنیم و به نتیجه نرسیم
خواهش میکنم هوشیار عمل کنید
این مسائل رو بعدا هم میشه پیگیری کرد
الآن باید تمرکز همه ی ما روی افزایش ظرفیت کانون درست مثل پارسال باشه که به اندازه بچه های دارای سهمیه به ظرفیت آزاد اضافه کرد و این تبعیض ناروا رو بین امسالی ها و پارسالی ها برداره و اصل انتظار مشروع رو در مورد ما اعمال کنه
به دلیل همان سوالات غلط و به دلیل پر شدن ظرفیت سهمیه مثل سال قبل
اگر مطالباتتون رو پراکنده کنید و مسائل حاشیه رو مطرح کنید مطمئن باشید به نتیجه نمی رسیم
ما باید از تمام ابزارمون مثل مذاکره و تجمع قانونی و در نهایت طرح دعوی برای مجاب کردن اسکودا و کانون مرکز تلاش کنیم
ما دیدیم که میگیم ،در سهمیه نهایتا تا رتبه ۱۰ درصداشون خوبه من انقدر دیدم افرادی که نه تنها درصداشون به اونا میرسه بلکه بالاتر از سهمیه ها هم هست ولی قبول نشدن ، تا حدیکه خود سهمیه ها هم باورشون نمیشه که قبول شدن، خب شماییکه میگید رقابت سهمیه ها جداست شما اگر میتونستید قبول بشید که از سهمیه استفاده نمیکردید. تعداد شرکت کنندگان شما سهمیه ای ها چند نفره؟ لطفا پاسخ بدید
برخی دوستان تفاوت خورده شدن حق و گرفته شدن حق رو نمیدونن…
در مرحله اول ایثارگران تا بوده و نبوده ۳۰ درصد ظرفیت سهمشون بوده. و اگر میتونستن ۷۰ درصد نمره نفر آخر رو بیارن قبول میشدن.
خب طبیعتا تا سال ۹۵ که افرد کمتری مشمول ایثارگری میشدن این سهمیه پر نمیشد و در اصل ایثارگران نمیتونستن حق خودشون رو بگیرن یعنی نمیتونستن ۷۰ درصد نفر اخر رو بیارن.
الان افراد بیشتری مشمول ایثارگری میشن… طبیعتا با افزایش تعداد ایثارگران افراد درس خون هم داخلشون بیشتر هست.
تا دو سال پیش یه کانون میگفت کل ظرفیت ۱۰۰ نفر بعد بررسی میکردن میدیدن ۴ تا ایثارگر تونستن حد نصاب بیارن و طبیعتا تا ۹۶ میخورد به ازاد… اما الان تعداد ظرفیت ایثارگران بیشتر نشده بلکه دامنه شمولش افزایش پیدا کرده و اون سی درصد رو میارن کما اینکه بعضا تا رتبه های حدود ۱۰۰ ایثارگران در یه کانون مثل مرکز کافیه کارنامشون رو ببینید و دعا کنید بهشون … چون عملا ۱۰۰ تا از سهمیه ازاد ها رو پر میکردن… اینور قضیه هم دیده شه.
کارنامه ها هم توی همین سایت موجوده برید ببینید.
بحث اینجاست هر کس براش حقی ایجاد شه استفاده میکنه منتظر حرف من و شما نمیشینه که بگیم اگه مردی بیا و سهمیه ازاد شرکت کن و… کسی یه سال زندگیش رو بخاطر این حرفا عقب نمیندازه…
بالای ده بار گفتم بدون سهمیه و … دانشگاه دولتی و تیپ یک هم کارشناسی و هم ارشد قبول شدم… دیدم افرادی رو که با سهمیه اومدن و… بحثش رو نکنم بهتره… اما چه کاری تونستیم بکنیم مگر که با ۴ تا از بچه ه که سهمیه نداشتن میگفتیم فلانی با سهمیه اومده و … اما در نهایت اون سهمیه به ما میخندید چون نفعش رو کرده بود…
سهمیه ماده ۸ واقعا جای اعتراض دارد ولی میخواستم بدونم تعداد شرکت کنندگان امسال سهمیه چند نفر بوده ؟ از چند نفر ۳۶۰ نفر گرفتن؟ چرا هیچ وقت تعداد این افراد گفته نمیشه، چه معیاری در نظر گرفته میشه که از سهمیه ها ۳۶۰ نفر و از آزاد ۸۴۱ نفر گرفته میشه!!؟ معدل بعضیاشون ۷ و ۸ هستش وجالبه خود تهران هم قبول شدن، اون وقت در آزاد با معدل ۱۰ به بالا قبول نمیشن با اینکه سطح علمی بسیار بالایی دارند
سلام. امسال تراز رتبه ۵۳ سهمیه دار در کانون مرکز ۸۳۸۲ است. منتها در سهمیه آزاد رتبه ی ۹۹۱ موفق به کسب تراز ۸۳۹۳ شده است و همچنین رتبه ۱۰۳۴ سهمیه آزاد در کانون مرکز نیز موفق به کسب تراز ۸۳۶۲ شده است. از طرفی در کانون مرکز برای سال ۹۷ تا رتبه ۸۴۱ آزاد پذیرش نمود. بنابراین با این وضعیتی که برای شما شرح کردم اگر سهمیه ای وجود نداشت نهایتا ۴۰ نفر از سهمیه ای ها باید پذیرفته می شدند.
در سال گذشته هم به همین شکلی بود که خدمت شما عرض کردم. در یکی از پست های صفحه اینستاگرام “حق جو” رتبه ۵۳ سهمیه را زده و سایت اختبار هم دو موردی که از سهمیه آزاد ها عرض کردم را آورده. این را به اطلاع عزیزان سهمیه که ادعا میکنند درصد بالایی از آنها حتی بدون اعمال سهمیه هم قبول میشدند انتقال دهید. این آمار کانون مرکز بود.
خدا وکیلی برا چی هی میگید سهمیه این سهمیه اون، رقابت سهمیه های جداست ، اونایی ک معترض اند ، و میگن قبول نشدیم بخاطر سهمیه ها، برید اگه درصدهاتون بهشون رسید بعد بگید، به جای این اعتراضات، برید اعتراض کنید به طرح هایی ک بدون آزمون سالی ۱۰۰۰ مدرک وکالت میدن به اساتید دانشگاه ها ، نهادهای حقوقی سازمان ها ، قضات، برید به این اعتراض کنید
نمایندگان محترم مجلس لطفا این پرسش ما رو پاسخ دهید چرا باید کسی در سهمیه آزاد با تراز بالای ۸۰۰۰ پذیرفته نشود ودر پاسخ بگویند معیار علم است وچرا باید با درصدهای پایین به این عرصه وارد شوند این در حالی است که در سهمیه باتراز ۷۰۰۰ حتی ۶۰۰۰ پذیرفته میشوند!!!این واقعا بی عدالتی است!!! پس چرا برای سهمیه ها معیار علم نیست تا تراز ۸۰۰۰رو در سهمیه بگیرند و بقیه رواز آزاد
ما باید به سهمیه ماده ۸ اعتراض کنیم نه سهمیه ایثارگران، سهمیه اونا رو جدا کردن و از اولش هم گفته شده ولی اینکه هر سال مثلا نزدیک ۴۵۰ نفر کانون مرکز بدون آزمون بگیرن این ظلمه
هم سهمیه ماده ۸ هم سهمیه ایثارگران بر خلاف عقل و شرع و عدالت هست.
ببخشید کی اینو گفته؟؟؟؟؟
خوب شمام بخونید تا قبول بشید, چه ربطی داره سهمیه ازاد با ایثاذگر جداست, طبق قانون همین سی درصد متعلق به این عزیزان هست به هزار دلیل و بخاطر زحمات ایشون که خانواده هاشون مشمول استفاده از سهمیه شدند, ضمنا سهمیه فقط برا وکالت نیست و توی کنکورم هست و بوده