مخالفت دادگاه انتظامی قضات با صدور پروانه کارآموزی وکالت برای داوطلبی که در زمان ثبت‌نام، فاقد کارت پایان خدمت بود

پایگاه خبری اختبار- در پی شکایت یکی از قبول‌شدگان آزمون وکالت سال ۱۴۰۲ که در روز ثبت‌نام فاقد کارت پایان خدمت بود، دادگاه انتظامی قضات با صدور پروانه کارآموزی وکالت برای او مخالفت کرد.

به گزارش اختبار، بر اساس آگهی ثبت‌نام آزمون وکالت ۱۴۰۲ یکی از مدارک لازم برای شرکت داوطلبان مرد، «تصویر کارت یا گواهی پایان خدمت یا معافیت دائم» است.

همچنین در بند ۳ ماده ۴۴ آیین‌نامه اجرایی لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری آمده است: « تاریخ پایان خدمت یا معافیت باید قبل از تاریخ ثبت‌نام آزمون ورودی باشد».

علی‌رغم اعلام این شرط، برخی داوطلبان که در اواخر دوره خدمت سربازی هستند، در آزمون وکالت ثبت نام و شرکت می‌کنند که در صورت قبولی، به طور معمول کانون وکلای انتخابی با درخواست صدور پروانه کارآموزی وکالت برای آنها مخالفت می‌کند.

قبول‌شدگانی که کانون مربوطه از صدور پروانه کارآموزی برای آنها خودداری می‌کند می‌توانند از این تصمیم به دادگاه عالی انتظامی قضات شکایت کنند. اما شعب مختلف این دادگاه رویه یکسانی در رسیدگی به این شکایات ندارند؛ بعضی شعب با استناد به قانون خدمت وظیفه عمومی استدلال می‌کنند که زمان مقرر برای ارائه برگ پایان خدمت توسط متقاضی، در زمان صدور پروانه کارآموزی است و بعضی دیگر با استناد به آیین‌نامه اجرایی لایحه قانونی استقلال، ارائه این مدرک را در زمان ثبت‌نام ضروری می‌دانند.

در همین راستا بخوانید:

در ادامه دادنامه‌ای که اخیرا (۲۵ مهر ۱۴۰۳) از سوی یکی از شعب دادگاه عالی انتظامی قضات در تایید تصمیم هیات مدیره کانون وکلای دادگستری لرستان مبنی بر مخالفت با صدور پروانه کارآموزی برای یک قبول‌شده آزمون وکالت صادر شده است را می‌خوانید.

موضوع رسیدگی شکایت نسبت به تصمیم مورخ … هیأت مدیره محترم کانون وکلای دادگستری استان لرستان

خلاصه جریان پرونده

آقای… تقاضای پروانه کارآموزی می نماید پس از اقدامات معموله من جمله انجام آزمون مربوط به پذیرش کارآموزی وکالت سرانجام تصمیم مزبور از سوی هیأت مدیره فوق الذکر صادر که به شرح ذیل است:

از آنجا که تاریخ پایان خدمت آقای … ۱۴۰۲/۰۳/۱۰ و مؤخر بر تاریخ ثبت نام آزمون که ۱۴۰۲/۰۲/۲۲ است و بند ۳ ماده ۴۴ آیین نامه اجرایی لایحه استقلال مصوب سال ۱۴۰۰ مقرر داشته تاریخ پایان خدمت یا معافیت باید قبل از تاریخ ثبت نام آزمون ورودی باشد لذا قبولى ایشان کان‌لم‌یکن است. مشارالیه نسبت به این رأی شکایت نموده است و به شرح مضبوط در شکوائیه تقاضای اقدام قانونی را نموده است.

پرونده از سوی ریاست محترم دادگاه عالی انتظامی قضات جهت رسیدگی به این شعبه ارجاع شده است. حال شعبه دوم دادگاه عالی انتظامی قضات با حضور رئیس و مستشاران تشکیل است. پس از مطالعه کلیه اوراق پرونده و اقدام به شور به شرح ذیل مبادرت به صدور رأی می نماید.

«رأی دادگاه»

در خصوص شکایت آقای… نسبت به تصمیم مورخ… صادره از هیأت مدیره محترم کانون وکالت دادگستری استان لرستان اجمال تصمیم مزبور این است که تاریخ ثبت نام متقاضی مذکور در آزمون پذیرش کارآموزی وکالت می‌باشد و تاریخ پایان خدمت آقای … ۱۴۰۲/۰۳/۱۰ است که بند ۳ ماده ۴۴ آیین نامه اجرایی لایحه استقلال مصوب ۱۴۰۰ مقرر داشته تاریخ پایان خدمت یا معافیت باید قبل از تاریخ ثبت نام آزمون باشد و در نتیجه قبولی را کان لم یکن اعلام نموده است.

با توجه به اوراق پرونده من جمله شکایت متقاضی مذکور و لایحه ای که نامبرده در مورخ… تسلیم کانون وکلای مزبور نموده است قدر مسلم بر این است که در زمان ثبت نام کارت پایان خدمت یا معافیت دائم از خدمت وظیفه عمومی وجود نداشته است در نتیجه شرط مصرح در بند ۳ ماده ۴۴ آیین نامه مزبور که جزء ضمائم لازم جهت ثبت نام میباشد منضم به تقاضا نبوده است لذا تصمیم مورد شکایت با توجه به متن تصمیم فاقد اشکال قانونی است مستنداً به مفاد ماده ۵۱ آئین نامه اجرایی لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری ضمن رد شکایت تصمیم مزبور استوار می‌شود. این رأی قطعی است.

شعبه … دادگاه عالی انتظامی قضات

خروج از نسخه موبایل