مشمولان سهمیه ایثارگران و رزمندگان در آزمون وکالت ۱۴۰۰
مشمولان استفاده از سهمیه و نصاب علمی لازم برای ایثارگران در آزمون وکالت
پایگاه خبری اختبار- هر سال با آغاز ثبتنام آزمون وکالت یکی از سوالاتی که مکرراً از جانب داوطلبان پرسیده میشود، مشمولان سهمیه ایثارگران و نیز حد نصاب علمی لازم برای قبولی این افراد است.
بر اساس ماده ۵۹ مکرر قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران، میزان ظرفیت سهمیه ایثارگری در آزمون وکالت ۳۰ درصد است، به عبارت دیگر ۷۰ درصد افرادی که در این آزمون پذیرفته میشوند از سهمیه آزاد و ۳۰ درصد دیگر از سهمیه ایثارگران هستند.
تفاوت سهمیه آزمون وکالت با سایر آزمونها
نکته مهم درباره سهمیه در آزمون وکالت آن است که در این آزمون برخلاف آزمونهای استخدامی و نیز آزمونهای ورودی دانشگاهها، تقسیمبندی مشمولان سهمیه به ۲۵ درصد و ۵ درصد وجود ندارد و تمامی افرادی که طبق قانون از این سهمیه برخوردارند به شکل مساوی شانس استفاده از آن را دارند، بهعبارت دیگر در آزمون وکالت تفاوتی میان نحوه پذیرش فرزندان رزمندگان با فرزندان شهدا وجود ندارد.
این وضعیت استثنایی تنها درباره آزمون وکالت و چند آزمون دیگری است که در ماده ۵۹ مکرر از آنها نام برده شده است.
ماده ۵۹ مکرر قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران:
قوه قضائیه، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، کانون وکلای دادگستری، کانون کارشناسان رسمی، مرکز وکلاء و کارشناسان قوه قضائیه، مکلفند سیدرصد(۳۰%) از سهمیه صدور دفاتر خدمات قضائی و الکترونیک، سردفتری، صدور پروانه وکالت، مجوز کارشناسان رسمی دادگستری را به فرزندان و همسران شهدا، جانبازان با حداقل ده درصد (۱۰%)، آزادگان با داشتن حداقل سهماه سابقه اسارت و رزمندگان با داشتن حداقل ششماه حضور در جبهه و همسر و فرزندان جانبازان بیست و پنج درصد(۲۵%) و بالاتر و فرزندان و همسران آزادگان و فرزندان رزمندگان دارای حداقل دوازدهماه سابقه حضور داوطلبانه در جبهه، بدون رعایت شرط سنی در صورت واجد شرایط بودن اختصاص دهند.
مشمولان سهمیه ایثارگران در آزمون وکالت ۱۴۰۰
همانطور که در آگهی آزمون وکالت ۱۴۰۰ نیز آمده است، هر یک از افراد متقاضی سهمیه رزمندگان و ایثارگران میتوانند براساس شرایط خود به شرح مندرج در بندهای «الف» تا «ج» زیر، متقاضی استفاده از سهمیه شوند.
- الف- فرزندان و همسران شهدا
- ب- جانبازان با حداقل ده درصد( ۱۰%) جانبازی
- پ- آزادگان با داشتن حداقل سه ماه سابقه اسارت و همسر و فرزندان آنان
- ت- رزمندگان با داشتن حداقل شش ماه سابقه حضور در جبهه
- ث- همسر و فرزندان جانبازان بیست و پنج درصد( ۲۵%) و بالاتر
- ج- فرزندان رزمندگان دارای حداقل دوازده ماه سابقه حضور داوطلبانه در جبهه
سهمیه همسر رزمنده و پدر و مادر و خواهر و برادر شهدا در آزمون وکالت
بر اساس قانون و نیز همانطور که در متن آگهی آزمون وکالت ۱۴۰۰ بر آن تاکید شده است، خواهر و برادر و پدر و مادر شهدا و همچنین همسران رزمندگان (متقاضیانی که همسران آنان فقط دارای شرط مدت حضور در جبهه میباشند) مشمول استفاده از سهمیه رزمندگان نیستند.
نحوه استفاده از سهمیه در آزمون وکالت ۱۴۰۰
الف- متقاضیان استفاده کننده از سهمیههای بنیاد شهید، سازمان بسیج مستضعفین، جهاد کشاورزی و نیروهای مسلح، در صورت عدم تایید سهمیه به واحدهای تابعه شهرستان محل تشکیل پرونده ذیربط مراجعه نمایند.
ب- جانبازان ۱۰% به بالا، آزادگان با سه ماه سابقه اسارت و همسر و فرزندان آنان، فرزندان و همسران شهدا،همسر و فرزندان جانبازان بیست و پنج درصد( ۲۵%) و بالاتر، برای استفاده از سهمیه مربوط باید بر اساس ضوابط نسبت به تکمیل بند مربوط در تقاضانامه ثبت نامی اقدام نمایند. این قبیل متقاضیان بایستی در فرم تقاضانامه ثبت نام اینترنتی نسبت به علامتگذاری بند مربوطه اقدام نمایند تا آمار و اطلاعات آنان بعد از ثبت نام به ارگان بنیاد شهید و امور ایثارگران برای تایید سهمیه ارسال گردد و نیازی به مراجعه به سایت ایثار ندارند.
ج– رزمندگانی که از تاریخ ۳۱/۶/۱۳۵۹ لغایت ۳۱/۶/۱۳۶۷ حداقل شش (۶) ماه متوالی یا متناوب و فرزندان رزمندگانی که حداقل دوازده ماه (۱۲) سابقه حضور داوطلبانه در مناطق عملیاتی جبهههای نبرد حق علیه باطل را داشتهاند، لازم است ضمن مراجعه به ارگان ذیربط (سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یا وزارت جهاد کشاورزی) نسبت به تکمیل فرم مخصوص استفاده از سهمیه رزمندگان اقدام نمایند تا آمار و اطلاعات آنان بعد از زمان ثبت نام توسط ستاد مشترک سپاه پاسداران (سازمان بسیج مستضعفین) و یا وزارت جهاد کشاورزی مورد تایید نهایی قرار گیرد.
نکات مهم:
۱. در مورد خود رزمندگان، داوطلبانه بودن یا نبودن حضور در جبهه موضوعیت ندارد و صرف داشتن ۶ ماه سابقه حضور در مناطق عملیاتی در زمان جنگ تحمیلی کافی است، اما در مورد فرزندان رزمندگان، مبنا حضور داوطلبانه است، با این حال باتوجه به مصوبه ستاد کل نیروهای مسلح، فرزندان رزمندگانی که حداقل ۱۶ ماه حضور غیر داوطلبانه (وظیفه، کادر و …) در جبهه های جنگ تحمیلی داشتهاند میتوانند از سهمیه ایثارگران در آزمون وکالت استفاده کنند.
در هر حال مبنای تشخیص در این زمینه بالاترین مقام یگان خدمتی اشخاص است.
۲. کد پیگیری ۱۲ رقمی ارگان استفاده کننده از سهمیه رزمندگان (حسب مورد سپاه پاسداران و یا نیروهای مسلح)، برای هر آزمون و هر سال متفاوت است. بنابراین متقاضیان می بایست برای این آزمون، کدپیگیری جدید از ارگان ذیربط دریافت کنند.
۳. داوطلبان باید در اعلام نوع سهمیه خود در زمان ثبتنام دقت کافی را داشته باشند زیرا چنانچه داوطلبی در سهمیه آزاد شرکت کرده باشد، اعلام بعدی او در مورد ایثارگری پذیرفته نخواهد شد.
حد نصاب علمی لازم برای مشمولان سهمیه در آزمون وکالت ۱۴۰۰
باتوجه به تصویب قانون تسهیل صدور مجوزهای کسبوکار، حد نصاب علمی مورد نیاز برای داوطلبان سهمیه ایثارگری در آزمون وکالت ۱۴۰۰ تغییر مهمی داشته است.
بر اساس ماده ۵ این قانون، داوطلبانی که در آزمون وکالت حداقل هفتاد درصد (۷۰%) امتیاز میانگین نمرات یک درصد (۱%) حائزان بالاترین امتیاز را کسب کنند، به عنوان پذیرفته شده، برای طی مراحل مقتضی به مرجع صدور مجوز مربوط معرفی میشوند.
اما برای برای مشمولان سهمیه ایثارگری (فرزندان و همسران شهدا، جانبازان با حداقل ده درصد (۱۰%) جانبازی، آزادگان با داشتن حداقل سه ماه سابقه اسارت و همسر و فرزندان آنان، رزمندگان با داشتن حداقل شش ماه سابقه حضور در جبهه، همسر و فرزندان جانبازان بیست و پنج درصد (۲۵%) و بالاتر، فرزندان رزمندگان دارای حداقل دوازده ماه سابقه حضور داوطلبانه در جبهه) نصاب مذکور حداقل شصت درصد (۶۰%) میباشد.
یعنی این افراد با کسب حداقل ۶۰ درصد امتیاز میانگین نمرات یک درصد حائزان بالاترین امتیاز، به عنوان پذیرفتهشده اولیه معرفی میشوند.
اگر سه چهارم از خدمت رو داوطلبانه محاسبه می کنند یعنی کسی که ۱۲ ماه جبهه داره ۹ ماهش داوطلبانه است که بیشتر از شش ماه اعلامی است پس چرا نوشته ۱۶ ماه؟
برای فرزندان ایثارگران ۱۲ ماه خدمت داوطلبانه نیاز هست متن قانون را مطالعه بفرمایید
ببخشید من و۳ نفر دیگر از برادرنم در جبهه حضور داشتیم مگر برای امکانات رفتیم وهنوز از سهمیه هیچ جای استفاده نکردیم
مگر پزشکی وقضاوت ودیگر شغلها ربطی چرا باید کسی که لیاقت ودرس واقعی را خوانده را با کسی که درس نخوانده واز سهمیه به جای رسیده را قبول کرددرس ودیگر کارها چه ربطی به جبهه پدر دارد
هرکسی به نوع خودش به این مملکت خدمت کرده
چرا باید به خاطر چند ماه که ماها در جبهه بودیم آینقدر حق وناحق بشود
این روزا که همه به نون شبشون محتاجن کی پول وکیل داره حالا هر چقدر هم وکیل زیاد باشه….این که نشد اشتغال…وکالت +طرح تسهیل+اشتغال کاذب=تباه شدن عمر جوانها
هر طرف نگاه میکنم ازمون وکالته یعنی دیگه شغلی نیست…یعنی هر کی بیکاره بیاد وکیل بشه عجب!!
اتفاقا به نفعشونه چرا که نه حقوقی میدن ونه امنیت شغلی وجود داره در عین حال براشون درآمد زا هم هست…هم شغل ایجاد میکنن البته کاذب هم منبع درامد هست براشون… از چه طریق؟؟هر وکیل میبایست در هر پرونده درصدی رو به مرکز وکلا یا کانون وکلا پرداخت کنه از اون طرف هم باید درصدی به اداره مالیات پرداخت کنه در عین حال که رسیدگی پرونده رو برای قضات محترم راحتتر میکنه..حال به نظرتون چرا میخوان همه وارد شغل وکالت شوند که جواب مشخصه
چرا ازمون منصب قضا رو که ۶ درس بوده حالا به جای اینکه شرایطش رو راحتتر کنن سخترش کردن..یعنی اینکه درس حقوق تجارت رو حذف کردن و ۴درس فقهی اضافه کردن که قبول شدن برای ازمون قضاوت از یک داوطلب رشته حقوق با این وضعیت محاله و فقط راه رو برای داوطلبین رشته فقه تسهیل نمودند….داوطلبان بدونند که هدف از طرح تسهیل اشتغال نیست….التماس تفکر
اولا که بقیه هم زیر کولر نبودن داشتن کار میکردن زحمت میکشیدن. بعد کسی که مثلا شغلش ارتشی بوده و به واسطه شغلش اونجا بوده چرا بچه ها و زنش باید سهمیه داشته باشن حداقل فقط به خودش بدن.
اتفاقاً بچه هاش مستحق ترن تا خودش!!!،یک جوری صحبت میکنند بعضی ها که انگار پروانه رو میفرستن در خونه سهمیه ها!!!! تنها تفاوتش ۱۰ درصده!! یعنی کسی که سختی کشیده،پدر بالای سرش نبوده یا شیمیایی بوده و هزار جور لطمه روحی و خانوادگی داشته!! و حالا هم فقط در آزمون تستی و نه حتی در اختبار و نه حتی در تعیین محل پروانه!! فقط دارای ۱۰ درصد تخفیف نسبت به بقیه است میشه بی سواد!!! این افرادی که انقدر چشم دیدن سهمیه ها را ندارند تا حالا فکر کردند اگر این افراد یا پدرانشان نبودن الان ممکن بود نه کشوری باشه نه کانونی باشه که اینها بخوان برن در اون وکالت کنند!! یکم انصاف داشته باشید و خودتون به جای این حرفا بشینید بیشتر بخوانید چون اونا جای شما را تنگ نکردند،و برخلاف نهادهای دیگر درصدی از درصد ورودی های آزاد کم نمی کنند….
تا قبل از قانون تسهیل به این بنده خداها می گفتند بیسواد در صورتی که حداقل قبولی برای همه ۷۰ درصد بود برای اینها ۶۰% الان که درصدهای حداقل برداشت شده آیا نباید بگین نصف ورودی ها بی سواد تشریف دارند!! چون ممکنه همون ۶۰درصد حداقل پارسال سهمیه ای هارم نیارن و قبولش!! این هم از قانون تسهیل تون باز هم دست از سرِ دیگران بز نمی دارید!!! آخه چرا بعضی از ما اینطوری هستیم…. کل نهاد وکالت و کانون وکلا در حال نابودی شما چشم دیدن یه عده سهمیه دار رو ندارید!؟! مطمئن باشید اگر این وضعیت ادامه پیدا کنه دیگه نه کانونی برای کسی میمونه نه وکالتی!! بجایی که پشت همدیگه باشین بیمه حق الوکاله و پوشش عمومی مسئولیت مدنی حقوقی را مطالبه گری کنیم!! زیر پای همدیگر را بکشیم تا نابود بشیم!! اگر حق الوکاله تحت پوشش بیمه قرار نگیره تا چند سال دیگه همه وکیلا باید به فکر شغل دیگه باشن!!!!
میگم واسه سهمیه،سامانه فقط به کسایی که بهشون منطبق باشه کد میده یا به همه میده و بعدا بررسی میشه؟؟
آخر نفهمیدیم ظرفیتی حساب میکنن یا طرح تسهیلی
آقا شما راست میگی واقعا رو میخواد گفتن اینجور حرفا..برادر من از اول ابتدایی تا این لحظه من همیشه در درس و دانشگاه و به لحاظ سطح علمی و از هر لحاظ دیگر مثلا از دو برادر که فرزندان محترم شهید هستند همیشه برتر و تفاوتمان زمین تا آسمان…قربانت گردم الان هشت ساله با دو فرزند دختر بعداز اینکه هشت نه سال در یک کارخانه خصوصی اندازه ۱۰ نفر کار کردم و حضورم بازده حیاتی در مسائل و امور بسیار ضروری داشت و در واقع هرجا مشکل اساسی بود من شدم گره گشا و باز کردم تا اینکه بعداز راه اندازی و در زمان تولید بعلت اینکه نه تنها دزدی بلد نبودم بلکه دزد رو اگر پدرم بود ازش نمیگذشتم و نگذشتم هم ،خوب نهایت آقای مدیری فروشی که به تلافی شناسایی و توقف دزدی دو سه نفر از دزدان محترمی که ما مچشونو گرفتیم و خواهر زاده خودش هم بودند که خودش هم استخدام کرده بود،و از طرفی هم خود اون مدیر که الان به رحمت خدا رفته( البته نه الان بلکه سه چهار ماه بعداز اخراج بناحق من و در حالیکه بشاش و سرحال بود )نسبتش با صاحب کارخانه این بود که پسر ایشون تنها دختر صاحب کارخانه زنش بود و جناب مرحوم مدیر هم بدون بازدهی دوتا تک ریالی و البته با حضور مضرت بار و فاحش برای کارخانه ،حضور مارو برنتافت و آنچه دوست داشت رو به تهمت نارواتحمیل کرد تا اخراجمون کرد.الان هشت ساله بیکارم قسم نمیخواد حاضر به اثبات عملی و آزمایشی هستم از لحاظ نویسندگی جسارتآ از قلمم بوضوح خون میچکد به لحاظ سخنوری ،هیتلر عددی نیست ،و خلاصه تعریف نیست و واقعیت رو باید گفت ،حالا بدون تعارف و به اذعان خود همین دو برادر محترم فرزند شهید که دوستشون هم دارم و یکی دبیر هستش و دیگری هم کارمند، و خودشون میگن اگه ما کارمند جایی شدیم حتما حق شما وزیر اون وزارتخانست الان بنده با تمام اوصافی که عرض شد خدمتتون هشت ساله بیکارم و مثلا حالا بعنوان مثال و خدارو هم شکر میکنم ضمن اینکه هر امتیازی هم گرفتن رو حق مسلمشون میدونم در این حرفی نیست ولی به لحاظ و بعنوان پاسخ به نظر نسنجیده و مضحک حضرتعالی که مقایسه کردید سهمیه ایثارگر رو با خانواده محترم شهدا، برادر عزیز واقعا من در تعجبم شما چطور سهمیه فرزند شاهد دارید و تازه نشستید به ایراد گرفتن و مقایسه ایثارگر و این حرفا ،،واقعا اگه دقیقا یک درصد یک داوطلب یا یک متقاضی هرچی حالا ،میجنبیدی و ظاهر میشدی الان شما هم مرادتون حاصل بود تعجب میکنم الان خیلی کم فرزند شهید بیکار و یا گله مند از شرایط قبولی و این حرفا داریم همه حتما استخدام شدن هرجا که خواستن ..نمیدونم والله نمیدونم چی بگم موندم همینطور فکرمو مشغول کردی شما بزرگوار
دوست عزیز اینا با هم فرق ندارن چون همشون یه جا با هم تو جبهه بودن و هدفشون هم یکی بوده .حالا فرض کنید اون بنده خدایی که به درجه شهادت رسیده ممکنه همش یک روز بوده اومده جبهه و یهو پاش رفته رو مین ولی اون رزمنده بیچاره ۱۲ ماه و تن به تن با دشمن جنگیده و هنوز هم شبها کابوس میبینه.حالا خودت قضاوت کن چه فرقی بین این انسانهای بزرگ و از جان گذشته هست؟
چقدر حرفات بوی حسادت میده. خب بنظر شما کسی که چندین سال تو جبهه جنگیده دور از خونه و خونواده با یه لقمه نون خالی بعضا آب خوردن نداشتن بخورن با کسی که پدرش زیر کولر بوده یکیه. شما اگه راست میگی تلاش کن درس بخون نمیخواد دنبال سهمیه باشی
ثانیا دولت بیاد از جیب خودش بهشون بده چرا از ظرفیت مشاغل و دانشگاها بهشون میده میخواد چیزی از جیب خودش کم نشه. ثالثا این مسئله خلاف شایسته سالاریه
یه سهمیه هم برای متاهلین .
یه سهمیه هم برای صاحب فرزندها بذارید.
هم جونها راغب به ازدواج میشن و هم به طرح فرزندآوری تو مملکت اجرایی میشه.
با حلوا حلوا گفتن که دهن شیرین نمیشه.
سلام و عرض ادب
در خصوص قسمت اخیر سهمیه های اعلامی در پست بالا (اولین بند نکات مهم )
در دفترچه ذکر شده که تنها موارد ۶ گانه اعلامی میتوانند از سهمیه برخوردار باشند
و به
سهمیه مربوط به فرزندان رزمندگانی که حداقل ۱۶ ماه حضور غیر داوطلبانه دارند اشاره ای نشده است
خواهش مندم در صورت اطلاع از مصوبه ستاد کل نیروهای مسلح در خصوص حضور غیر داوطلبانه اطلاعات بیشتری از این مصوبه را ذکر بفرمایید
ممنون از توجه و راهنمایی شما
سلام
متن و تصویر بخشنامه:
https://www.ekhtebar.ir/?p=49017
اصلا بودنش با نبودنش فرق زیادی نداره اگر میانگین یک درصد اول ۸۰ باشه
با سهمیه کسی که ۴۸ درصد باشه پذیرفته میشه بدون سهمیه ۵۶ درصد خب عملا فقط به کار افرادی میاد که لب مرزی هستن و ممکنه بخاطر ۶ هفت درصد کمتر قبول نشن
حساب کرده بودند نسبت به پارسال..معمولی باس ۳۸بزنه..سهمیه ۲۶
یک سهمیه هم بزارید برا هر شخصی که زنده هست
جانبازان همان شهید زنده هستن که با درد و رنج زندگی میکنن تو این شرایط سخت شهید و جانباز یکی هستن بینشون فرق نذاریم
این بند ج چیه اضافه کردن واقعا فرزند شهید با یه فرزند رزمنده که یکسال جبهه بوده یکیه؟ کاش این سهمیه ها رو بردارن اینجوری حق فرزند شهید رو بیشتر حفظ میکنید .
صحیح این است،که همه سهمیه ها حذف بشود.