مصاحبه اختصاصی پایگاه خبری اختبار
آقای محمود فتاحی میلاسی رتبۀ سوم آزمون قضاوت ۹۵ در سطح کشور
پایگاه خبری اختبار – آقای محمود فتاحی میلاسی که موفق به کسب رتبه سوم آزمون قضاوت ۱۳۹۵ در سطح کشور شده اند در گفتگوی اختصاصی با پایگاه خبری اختبار به تشریح روش مطالعه و منابع مورد استفاده خود پرداختند.
ایشان در این مصاحبه ضمن تشریح برنامه مطالعه و کسب آمادگی خود منابعی را که در این مسیر استفاده کرده اند را معرفی نمودند، در ادامه چکیده این مصاحبه را خواهید خواند:
بسم الله الرحمن الرحیم، ما زنده از آنیم که آرام نگیریم موجیم که آسودگی ما عدم ماست، محمود فتاحی میلاسی هستم؛ رتبه ۳ آزمون قضاوت سال ۹۵، دارای مدرک کارشناسی حقوق از دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجن.
متولد ۱۳۷۱ اصفهان هستم اما اصالتاً بختیاری و اهل شهرستان لردگانم. متأهلم و شغل آزاد دارم.
من در بهمنماه سال ۹۴ در مؤسسه داداستان ثبت نام کردم و ضمن شرکت در کلاسها، با برنامه مؤسسه پیش میرفتم. البته همزمان تا ابتدای تابستان شاغل هم بودم. از تیرماه کار را کنار گذاشتم و تمام وقتم را به درسخواندن اختصاص دادم.
من اعتقاد زیادی به «مرور» دارم؛ برای همین جوری برنامهریزی کردم که هم به بودجهبندیهای مؤسسه برسم و هم مرتب منابع را مرور کنم. هشت مرحله مرور برای خودم طراحی کردم:
1. مرور آخر شب؛ ۲. مرور فردا صبح؛ ۳. مرور سه روز بعد؛ ۴. مرور ده روز بعد؛ ۵. مرور ۲۵ روزبعد؛ ۶. مرور ۴۵ روز بعد؛ ۷. مرور۷۵ روز بعد؛ ۸. مرور۱۰۰روز بعد.
ساعت ۸ تا ۱۳ هر روز را تنها به مرور و بقیه روز را به مطالعۀ مطالب جدید اختصاص می دادم. در این روش همۀ درسها مرتب مرور میشد، به همین دلیل بعد از مرور چهارم مواد در ذهن تثبیت میشد و فقط کافی بود که چشمم به ماده ای بیفتد تا همه چیز یادآوری شود. البته این روش من تلفیقی بود از برنامۀ مؤسسه داداستان و شیوه تندخوانیای که مؤسسه برای ما برگزار کرد.
منابع مطالعاتی من در وهله اول نص مواد قانون بود اما برای بعضی درس ها مثل حقوق مدنی، نص کافی نیست.
حقوق مدنی: صرفاً کتاب قانون مدنی در نظم حقوق کنونی دکتر کاتوزیان و تستهای آزمونهای مؤسسه؛
حقوق تجارت: کتاب حقوق تجارت در نظم تطبیقی دکتر فلاح و ساده ساز فرشید فرحناکیان؛
آیین دادرسی و اجرای احکام مدنی: سه جلد بنیادین دکتر شمس و تست؛
آیین دادرسی و اجرای احکام کیفری: فقط قانون و تستهای آزمونهای مؤسسه؛
حقوق جزا: نص قانون و تستهای آزمونهای مؤسسه.
اما منبعی که به من کمک زیادی کرد، بخصوص در درسهای حقوق جزا و آیین دادرسی کیفری و حقوق تجارت، جزوههای کلاسی مؤسسه بود که چند روز آخر برای جمعبندی مطالب بسیار مفید بود.
پرسش های آزمون قضاوت ۹۵ سطح متوسطی داشتند و من بارها خیلی از این تست ها را کار کرده بودم. فقط درس استعداد شغلی بود که فکر می کنم همه را غافلگیر کرد.
به داوطلبان عزیز توصیه میکنم برای شرکت در هر آزمونی، با یک برنامه مهندسی شده و دقیق پیش بروند، برای خود اصولی بگذارند و پایبند به اصولشان باشند.
اصول من در مسیر آمادگی برای آزمون قضاوت ۹۵ عبارت بود از:
۱. وقت شناسی؛
۲. برنامه ریزی؛
۳. رعایت نظم؛
۴. رعایت اصول اخلاقی؛
۵. تلاش و پشت کار؛
۶. توکل بر خداوند مهربان.
توصیه دیگرم این است که خود را در لباس قضاوت یا وکالت ببینند؛ چون تا خود انسان خودش را باور نکند، هیچکس او را باور نخواهد کرد. هنگام ناامیدی، به کسانی فکر کنند که تمام امیدشان به آنهاست،همۀ مسیرهای زندگیشان را به سمت هدفشان متمرکز کنند و قدرتمندانه در این راه گام بردارند و به پرودگار جهانیان توکل کنند؛ چرا که متوکل حقیقی هیچ وقت شکست نمیخورد.
در پایان از دکتر قاضیزاده، استاد ذاکر و آقای اسلامی که کمکهای زیادی برای موفقیت بنده انجام دادند تشکر میکنم. همچنین از خانواده عزیزم بهخصوص مادرم و همسرم سپاسگزارم.