مصاحبه با رتبه ۴حقوق خصوصی در آزمون کارشناسیارشد ۹۶
مصاحبه اختصاصی اختبار با مرتضی آریایی
رتبه ۴ حقوق خصوصی در آزمون کارشناسیارشد ۹۶
پایگاه خبری اختبار- مرتضی آریایی که با تراز ۹۶۲۴، رتبه ۴ آزمون کارشناسیارشد سال ۱۳۹۶ را در کد ضریب ۱ رشته حقوق (شامل گرایشهای حقوق خصوصی، حقوق ثبت اسناد و املاک، حقوق اسناد و قراردادهای تجاری، حقوق حمل و نقل، فقه و حقوق خصوصی، حقوق اقتصادی، فقه و حقوق اقتصادی، حقوق مالی – اقتصادی) به دست آورده، در گفتوگویی با اختبار از سوابق تحصیلی و روش مطالعهاش برای کسب این موفقیت گفت.
حاصل این گفتوگو را در ادامه بخوانید.
مرتضی آریایی هستم، متولد ۱۳۷۰در مشهد. سال ۸۹ وارد دانشکده حقوق دانشگاه آزاد شدم و در سال ۹۳ با معدل ۱۷/۵۸ فارغ التحصیل شدم. در بهمنماه سال ۹۲ برای اولینبار شرکت کردم در گرایش حقوق خصوصی که رتبه۲۳۲ را آوردم، ولی تصمیم گرفتم که انتخاب رشته نکنم. بنابراین بلافاصله بعد از فارغالتحصیلی به خدمت سربازی رفتم و بعد از پایان سربازی مجدداً شروع به مطالعه برای آزمون کارشناسیارشد کردم.
مطالعه را از نیمه دوم آذر ۹۵ شروع کردم. البته ناگفته نماند که برای درسهای حقوق مدنی و آیین دادرسی مدنی و تجارت از چند ماه پیش شروع به خواندن کرده بودم، اما مطالعه جدی و هدفمندم از آذرماه آغاز شد. در این مدت هر شب قبل از خواب برنامه مطالعه فردا را روی کاغذ مینوشتم؛ به این ترتیب که برای هر درس حدود ۲ تا ۳ ساعت در روز وقت میگذاشتم و سعی میکردم خودم را به برنامهام متعهد بدانم؛ چون بدون برنامه درس خواندن به نتیجه نمیرسد و من این را تجربه کرده بودم.
سطح آزمون سال ۹۶ نسبت به سال قبل بهمراتب بالاتر بود، به خصوص درس مدنی و متون فقه که امسال پیچیدهتر از گذشته بود. بعد از آزمون با توجه به کلید سازمان سنجش پیشبینی میکردم که رتبهام زیر بیست باشد.
منابع مطالعاتیام به ترتیب زیر بودند:
حقوق مدنی: قانون مدنی در نظم حقوقی کنونی و اعمال حقوقی از دکتر کاتوزیان، مختصر حقوق خانواده دکتر صفایی و جزوههای کلاسهای دوره کارشناسیام؛
حقوق تجارت: کتابهای دکتر اسکینی و حقوق شرکتهای تجاری دکتر پاسبان و متن قانون؛
آیین دادرسی مدنی: سه جلد دوره بنیادین و ادله اثبات دعوا از دکتر شمس بههمراه کتاب سادهساز فرشید فرحناکیان؛
متون فقه: تحریرالروضه و فقه استدلالی و سادهساز کلانتری
متون حقوق: آزمونهای سالهای گذشته رشته حقوق و سایر رشتهها.
تجربه نشان داده که در سالهای اخیر، سؤالات درس متون حقوقی منحصراً سؤالات درک مطالب بودهاند، به همین دلیل لازم است که دوستان شروع به یادگیری لغات عمومی و تخصصی کنند و آزمونهای سالهای قبل رشته حقوق و رشتههای دیگر (فقط قسمت درک مطلب) را با حوصله و صبر و پشتکار مطالعه کنند. مطالعه آزمونهای زبان رشتههای دیگری از این نظر مهم است که هم مهارتشان داوطلبان را بیشتر میکند و هم با کشف و درک شباهتهای طراحی سؤالات، بهتر میتوانند مطالعه کنند.
البته من در این درس از کمکهای دکتر محسن قاسمی مدرس زبان انگلیسی مؤسسه مشکات مشهد هم بسیار بهره بردم که جا دارد از ایشان تشکر ویژهای کنم.
من برای قبولی در این آزمون، انگیزههای زیادی داشتم و برای ادامه تحصیل، با مشورت با اساتیدم و با توجه به علاقه قلبی خودم، دانشکده حقوق دانشگاه تهران را انتخاب کردم.
در پایان به سایر داوطلبان عرض میکنم که برای کسب یک رتبه خوب فقط کافی فقط تصمیم بگیرید و برای رسیدن به آن تلاش کنید و بهخاطر معدل پایین و دانشگاه دوره کارشناسیتان افسوس نخورید؛ چون مهمترین چیز اراده شماست.
با سلام و احترام
جناب آقای آریایی الحق که نام خانوادگی شما برازنده شما است و نشان دادید که به چه دلیل حضرت محمد ( ص ) فرمودند اگر علم در ثریا هم باشد مردانی از سرزمین پارس بدان دست میابند …….
شما را درک میکنم که چه کار بزرگی انجام دادید چون بسیار دوستانی داشتم که استعداد های فوق العاده ای هم داشتند ولی بعد دوران مقدس سربازی دیگر نتوانستند ؛ بقول معروف خودشان را جمع و جور کنند …….
باز هم تبریک من از سومین شهر اهل بیت نثار شما در اولین شهر اهل بیت …….امیدوارم بزودی زود نام شما زینت بخش یکی از اخبار سایت اختبار باشد آن هم در آزمون دکتری ……
بابک زارعی
شیراز