مصاحبه با رتبه ۶ حقوق جزا و جرم‌شناسی در آزمون کارشناسی‌ارشد ۹۶

مصاحبه اختصاصی اختبار با سید هادی موسوی

رتبه ۶ حقوق جزا و جرم‌شناسی در آزمون کارشناسی‌ارشد ۹۶

پایگاه خبری اختبار- سید هادی موسوی که رتبه ۶ آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۳۹۶ را در کدضریب ۳ رشته حقوق (شامل گرایش‌های حقوق جزا و جرم شناسی، حقوق کیفری اطفال و نوجوان، مدیریت اصلاح و کیفرهای قضایی و فقه و حقوق جزا ) به دست آورده، در گفت‌وگویی با اختبار از مسیری گفت که برای کسب این موفقیت طی کرده است.

مصاحبه نفرات برتر آزمون کارشناسی ارشد ۹۶

او که متولد سال ۱۳۷۲ رفسنجان و فارغ‌التحصیل دانشگاه پیام‌نور کرمان است می‌گوید برای اولین‌بار در آزمون کارشناسی‌ارشد شرکت کرده و قصد ادامه تحصیل در دانشگاه علوم قضایی یا شهید بهشتی را دارد. موسوی دلیل انتخاب این دو دانشگاه را چنین تشریح می‌کند:

دلیلم برای انتخاب دانشگاه علوم قضایی، سطح  علمی بالای و امتیازات منحصر به فرد این دانشگاه برای تصدی امر قضا است. انتخاب بعدی‌ام نیز دانشگاه شهید بهشتی تهران است به دلیل سطح علمی عالی و اساتید به‌نامش در گرایش جزا و جرم‌شناسی.

رتبه برتر آزمون کارشناسی‌ارشد ۹۶ مطالعاتش را از ابتدای تیرماه سال ۹۵ آغاز کرده و هم‌زمان با تحصیل در سال آخر دوره کارشناسی به کسب آمادگی برای این آزمون پرداخته است.

او درباره شیوه مطالعه‌اش می‌گوید: هر روز از ساعت۱۱تا ۲۲ مطالعه داشتم و زمان مفید مطالعه روزانه‌ام ۹ساعت بود. هر روز هم تمام منابع را می‌خواندم و به‌صورت تک‌منبع جلو نمی‌رفتم؛ مثلاً هر روز دو ساعت حقوق جزا، دوساعت زبان، دوساعت متون فقه و دوساعت آیین دادرسی کیفری می خواندم. البته خلاصه‌نویسی‌های حقوق جزا و کیفری را نیز به‌همراه قوانین خاص می‌خواندم. من شخصاً دو، سه‌ ماه مانده به آزمون شروع به تست‌زنی کردم، چون اعتقاد داشتم هدف از تست‌زنی سنجش دانسته‌هاست، پس نباید از همان ابتدا به‌ سراغ تست زدن رفت. خلاصه‌نویسی قوانین هم تأثیر بسیار مهمی در یادگیری کامل من داشت.

توصیه موسوی به داوطلبان آزمون کارشناسی‌ارشد ۹۷، دقت و وسواس‌داشتن در انتخاب منابع مطالعاتی است.

او منابعی را که خود از آن‌ها بهره گرفته این‌طور معرفی می‌کند:

– دوره سه‌جلدی حقوق جزای عمومی دکتر اردبیلی؛

البته خواندن این سه‌جلد خیلی ضرورت ندارد، اما مبحث مکاتب را سعی کنید از کتاب حقوق جزای عمومی دکتر نوربها یاد بگیرید.

– دوره سه‌جلدی حقوق جزای اختصاصی دکتر میرمحمدصادقی؛

مطالعه این سه جلد بسیار مهم است. برای تست هم مجموعه تست‌های قانون‌یار چتر دانش.

– برای درس آیین دادرسی کیفری فقط کتاب نکته‌ها در آیین دادرسی کیفری علی خالقی و مجموعه تست ساده‌ساز  حمیدرضا کلانتری؛

– برای درس متون فقه جلد ۵ تا ۱۴ کتاب لمعه شهید ثانی.در این کتاب سعی کنید نکاتی را که با فونت پررنگ مشخص شده حتماً یاد بگیرید و برای تست هم، تست‌های آزمون‌های سال‌های گذشته کافی است..

– همچنین چون سطح زبانم خوب بود، برای درس متون حقوقی فقط نیاز به افزایش دایره لغاتم داشتم و این کتاب‌ها را مطالعه کردم:law texts، Law made simple، Gcse law، ۵۰۴ واژه مهم متون حقوقی نشر دوراندیشان و ۱۱۰۰ واژه که باید بدانید.

داوطلبانی که پایه زبان آن‌ها قوی نیست، بهتر است برای یادگیری قواعد عمومی به کتاب‌های زبان دبیرستان یا کتاب زبان کنکور دکتر کیاسالار مراجعه کنند و سپس به سراغ منابع تخصصی بروند.

و البته در کنار این منابع تسلط به متن قوانین نیز لازم است.

موسوی با اشاره به بیماری و عدم تمرکز کافی‌اش در جلسه آزمون، می‌گوید:وقتی تست‌های آزمون‌های سال‌های قبل را می‌زدم ترازم همیشه بالای ۹۹۰۰ بود و امسال هم هدفم رتبه ۱ بود؛ ولی چون سر جلسه حالم نامساعد بود بعد از آزمون انتظار رتبه خوبی را نداشتم و وقتی متوجه شدم با تراز ۸۷۰۰ رتبه تک‌رقمی آورده‌ام هم شوکه شدم و هم خیلی خوشحال.

عامل موفقیت من در این آزمون اول خدای بزرگ و بعد کمک‌های خانواده، به‌خصوص پدرمادرم و دوستانم. من در هیچ آزمون آزمایشی‌ای شرکت نکرده بودم و به هیچ مؤسسه و کلاسی هم نرفته بودم؛ اما باور داشتم که اگر تلاش کنم رتبه برتر می‌شوم و اسم و رسم دیگر دانشگاه‌ها و این  مسئله که من پیام‌نوری هستم، اثر در اراده‌ام نداشت.

به داوطلبان آزمون کارشناسی‌ارشد ۹۷ و همه آزمون‌های حقوقی دیگر توصیه می‌کنم که خلاصه‌نویسی و نکته‌برداری از قوانین را جدی بگیرند. می‌توانم بگویم نیمی از مسیر آمادگی را می‌توان با خلاصه‌نویسی پیمود.

توصیه دیگرم این است که از خواندن منابع بیهوده و حاشیه‌ای پرهیز کنند و تمرکزشان را روی کمترین اما مفید‌ترین کتاب‌های ممکن بگذارند و هدفشان کسب رتبه ۱ باشد تا نتیجه عالی بگیرند، چون اگر صرفاً به‌دنبال قبولی باشند نتیجه درخشانی به‌دست نخواهد آمد.

برای مشاهده تصویر در ابعاد بزرگ‌تر، روی آن کلیک کنید

نمایش بیشتر
دوره DBA-MBA حقوقی مدرک دانشگاه تهران موسسه دکتر بهنیایی

نوشته های مشابه

‫۲۳ دیدگاه ها

  1. سلام.من دانشجوی حقوق هستم.یه سوالی برام پیش اومده مگه تمام اساتید حقوق جزا در مورد یه موضوع نظرهای مختلفی دارن؟در آزمون ارشد مثلا سوال میدن با توجه به نظر مثلا آقای نور بها یا اردبیلی یا گلدوزیان پاسخ بدید؟چطور هستش من متوجه نمیشم منظور دوستانو.

  2. سلام
    مدیران محترم سایت اختبار یا اشخاص دیگری اطلاع ندارند اقای موسوی در دانشگاه علوم قضایی پذیرفته شدند یا خیر؟
    چنانچه پذیرفته شدند از ایشون تقاضا دارم تجارب خودشون بیان کنند(مدیران محترم سایت با ایشون مصاحبه کنند)
    با تشکر

  3. من شنیدم تو چند سال اخیر تو درس متون حقوقی فقط سوالات مربوط به مسائل حقوقی اومده و دادن سوالات مربوط به زبان عمومی پرهیز شده.میخواستم بدونم آیا این واقعیت داره؟واینکه آیا تسلط نسبی به زبان عمومی کافی هست برای پاسخ به سوالات؟

    1. درود. بله فقط زبان تخصصی میاد و شما اگر زبان عمومی بلد باشید بیشتر از ۴۰درصد نمیتونید کسب کنید

  4. سلام. همه رتبه برتر ها هر کدوم یه منبعی رو معرفی میکنن ولی هیچ وقت نمیگن که پیشینه علمیشون تو درس تخصصی چقدر هست این مهمه! و شرکت در کلاس های موسسه یا در کلاس های دانشگاه دردی دوا نمیکند برای فهم حقوق ابتدا باید به استاد حقوق زمان خودت رجوع کنی و این اساتید در زمان ما بطور مثال :استاد کاتوزیان/استاد اسکینی/استاد میر محمد صادقی/استاد شمس/ استاد آشوری و…….بعدا که فهم کلی از حقوق کسب کردیم حالا باید به دروس نگرش آزمون محور البته با شرایط و فنون خاص هر آزمون توجه کنیم اون وقت هست که سراغ کتب تست میرویم سراغ قانون خوانی سراغ پاسخ های تشریحی میرویم فقط دوستان دقیقا نکته در اینجاست که بدون مطالعه کتب مرجع خیال قبولی در ارشد را باید از ذهن بیرون کرد

  5. سلام، خانم زنده دل منظور از رتبه داوطلب در سهمیه و رتبه داوطلب بدون سهمیه چیست؟ مراد از سهمیه چیست؟

  6. سلام خانم زنده دل، لطفا در صورت امکان همانند آزمون وکالت، کارنامه داوطلبین آزمون ارشد رو هم برای اطلاع از درصدها و رتبه ها در سایت قرار دهید، با سپاس

    1. سلام

      این تصمیم و داشتیم؛ منتها کارنامه‌های ارشد خیلی مفصل هستن، برخلاف کارنامه قضاوت و وکالت که فقط ۵،۶ تا درس و درصد بود

      خیلی وقت‌گیر میشه وارد کردن جزییات این کارنامه‌ها و متاسفانه منصرف شدیم از این تصمیم.

  7. فقط تعجب می کنم بدون استثناء عزیزانی که رتبه های خوب کسب می کنن تو هیچ آزمون و هیچ مؤوسسه ای شرکت نکردن واقعا جالبه …….
    ولی وقتی دوستان با این بزرگواران مصاحبه میکنن همگی مطالبی رو عنوان می کنن که مو به مو در کلاس های آموزشی به داوطلبین میگن ……

    البته شاید هم واقعا این کلاس ها دیگه مثل قبل نیست ……البته شاید …..

    1. حتما ک نباید در ازمون یا موسسه شرکت کرد،توی خیلی سایتا مث همین اختبار میشه مصاحبه رتبه های برتر رو و خوند و منابع و روش درست مطالعه رو فهمید.خواستن توانستنه

      1. با سلام خدمت حامد عزیز

        اینکه مسلمه که خواستن توانستنه ولی شما تو این مدت عزیزان تو سایت با رتبه های برتر وکالت ، قضاوت ، ارشد و…….مصاحبه کردن شما یه بار دیگه صحبت های این دوستان رو بخونید و ببینید چقدر تفاوت وجود داره بین گفته های این بزرگوارن …….
        بله میشه بدون کلاس قبول شد ولی شما دقت کنید به معرفی تست جزا از موؤسسه چتر دانش یا انتشارات دوراندیشان مگه اینا جز اینکه مووسسه هستن ……
        شاید بد نباشه یه تشکر خشک و خالی هم از این دوستان بشه …….
        بنده حقیر هم تو هیچ کلاسی شرکت نکردم ولی تمام تست های مووسسات رو به هر بدبختی بود تهیه می کردم چون پول ثبت نام نداشتم و تا ابد مدیون تمام مووسسات هستم بقیه رو نمی دونم ولی من چه تو وکالت و چه تو ارشد حداقل ۶۰% سوالات رو دیده بودم و وقتی پا شدم میدونستم قبول می شم و برام مهم نبود چندم بشم فقط مهم بود قبول بشم و الان بتونم راحت زندگی بکنم ……..
        من حتی خودم رو مدیون استاد هوشیار میدونم و هر برکتی که تو زندگی ام میاد اول به ایشون دعا می کنم اونم بخاطر جزوات رایگانی که در سایت قرار می دادن …….

        خداوند دعاهای همه ما رو مستجاب کنه
        آمین

        بابک زارعی
        شیراز

    2. سلام دوست گرامی

      من هم سال ۹۲ در آزمون دکتری سراسری رتبه ی ۳۶ کسب کردم(در مجموعه علوم اجتماعی) و تا آن زمان از هیچ کلاس کنکوری شرکت نکرده بودم. ترم دوم کارشناسی بودم که با هدف قبولی در آزمون دکتری هدف گذاری کردم و مطالعات خودم را بر مبنای همین هدف پی ریزی کردم و از نتیجه ای که بدست آوردم نیز، رضایت داشتم. همچنین خلاصه برداری و با تمرکز مطالعه کردن هم، تاثیر بسیار خوبی در نتیجه داشت. واقعا میشه بدون کلاس کنکور موفق شد. ایمان دارم.

      در پناه حق و حقیقت

      1. سلام
        در مورد کتابهای دکتر اردبیلی ، لازمه برای کارشناسی ارشد جزا هر ۳جلدشو مطالعه کنیم؟ چون من نمومه سوالات ارشد سالهای قبلو دیدم سوالی از کتاب ایشون ندادن یا خیلی کم سوال دادن..

  8. جا دارد به چند نکته اشاره کنم. در ازمون کارشناسی ارشد و دکتری معدل دوره کارشناسی موثر است و متاسفانه ضریب معدل دانشگاه پیام نور و ازاد از سایر دانشگاههای دولتی کمتر است یعنی معدل ببست پیام نور و ازاد معادل معدل پانزده دانشگاه دولتی است . اگه معدل در ازمون ارشد موثر نبود این دوست خوبمان رتبه اش باز هم بهتر میشد مثلا رتبه دو کشور را کسب میکرد به چه دلیل در تراز بندی معدل ها چنین تبعیض ناروایی را میان دانشگاهها قایل میشوند؟ حال انکه رتبه اول کیفیت اموزشی در کشور دانشگاه پیام نور دارد و امار قبولی بالای دانشگاه ازاد و پیام نور گویایه همه چیز هست با مدرک پیام نور تقریبا نمیشود هییت علمی دانشگاهها شد و هییت جذب به محض دیدن مدرک این دانشگاه ضربه فنی میکنند!!! چرا معدل های بالای دانشگاه پیام نور و ازاد مثلا معدل نوزده مشمول جذب اختصاصی قضات نمیشوند؟؟؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا