مصاحبه با رتبه ۶ حقوق جزا و جرم‌شناسی در آزمون کارشناسی‌ارشد ۹۶

مصاحبه اختصاصی اختبار با سید هادی موسوی

رتبه ۶ حقوق جزا و جرم‌شناسی در آزمون کارشناسی‌ارشد ۹۶

پایگاه خبری اختبار- سید هادی موسوی که رتبه ۶ آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۳۹۶ را در کدضریب ۳ رشته حقوق (شامل گرایش‌های حقوق جزا و جرم شناسی، حقوق کیفری اطفال و نوجوان، مدیریت اصلاح و کیفرهای قضایی و فقه و حقوق جزا ) به دست آورده، در گفت‌وگویی با اختبار از مسیری گفت که برای کسب این موفقیت طی کرده است.

مصاحبه نفرات برتر آزمون کارشناسی ارشد ۹۶

او که متولد سال ۱۳۷۲ رفسنجان و فارغ‌التحصیل دانشگاه پیام‌نور کرمان است می‌گوید برای اولین‌بار در آزمون کارشناسی‌ارشد شرکت کرده و قصد ادامه تحصیل در دانشگاه علوم قضایی یا شهید بهشتی را دارد. موسوی دلیل انتخاب این دو دانشگاه را چنین تشریح می‌کند:

دلیلم برای انتخاب دانشگاه علوم قضایی، سطح  علمی بالای و امتیازات منحصر به فرد این دانشگاه برای تصدی امر قضا است. انتخاب بعدی‌ام نیز دانشگاه شهید بهشتی تهران است به دلیل سطح علمی عالی و اساتید به‌نامش در گرایش جزا و جرم‌شناسی.

رتبه برتر آزمون کارشناسی‌ارشد ۹۶ مطالعاتش را از ابتدای تیرماه سال ۹۵ آغاز کرده و هم‌زمان با تحصیل در سال آخر دوره کارشناسی به کسب آمادگی برای این آزمون پرداخته است.

او درباره شیوه مطالعه‌اش می‌گوید: هر روز از ساعت۱۱تا ۲۲ مطالعه داشتم و زمان مفید مطالعه روزانه‌ام ۹ساعت بود. هر روز هم تمام منابع را می‌خواندم و به‌صورت تک‌منبع جلو نمی‌رفتم؛ مثلاً هر روز دو ساعت حقوق جزا، دوساعت زبان، دوساعت متون فقه و دوساعت آیین دادرسی کیفری می خواندم. البته خلاصه‌نویسی‌های حقوق جزا و کیفری را نیز به‌همراه قوانین خاص می‌خواندم. من شخصاً دو، سه‌ ماه مانده به آزمون شروع به تست‌زنی کردم، چون اعتقاد داشتم هدف از تست‌زنی سنجش دانسته‌هاست، پس نباید از همان ابتدا به‌ سراغ تست زدن رفت. خلاصه‌نویسی قوانین هم تأثیر بسیار مهمی در یادگیری کامل من داشت.

توصیه موسوی به داوطلبان آزمون کارشناسی‌ارشد ۹۷، دقت و وسواس‌داشتن در انتخاب منابع مطالعاتی است.

او منابعی را که خود از آن‌ها بهره گرفته این‌طور معرفی می‌کند:

– دوره سه‌جلدی حقوق جزای عمومی دکتر اردبیلی؛

البته خواندن این سه‌جلد خیلی ضرورت ندارد، اما مبحث مکاتب را سعی کنید از کتاب حقوق جزای عمومی دکتر نوربها یاد بگیرید.

– دوره سه‌جلدی حقوق جزای اختصاصی دکتر میرمحمدصادقی؛

مطالعه این سه جلد بسیار مهم است. برای تست هم مجموعه تست‌های قانون‌یار چتر دانش.

– برای درس آیین دادرسی کیفری فقط کتاب نکته‌ها در آیین دادرسی کیفری علی خالقی و مجموعه تست ساده‌ساز  حمیدرضا کلانتری؛

– برای درس متون فقه جلد ۵ تا ۱۴ کتاب لمعه شهید ثانی.در این کتاب سعی کنید نکاتی را که با فونت پررنگ مشخص شده حتماً یاد بگیرید و برای تست هم، تست‌های آزمون‌های سال‌های گذشته کافی است..

– همچنین چون سطح زبانم خوب بود، برای درس متون حقوقی فقط نیاز به افزایش دایره لغاتم داشتم و این کتاب‌ها را مطالعه کردم:law texts، Law made simple، Gcse law، ۵۰۴ واژه مهم متون حقوقی نشر دوراندیشان و ۱۱۰۰ واژه که باید بدانید.

داوطلبانی که پایه زبان آن‌ها قوی نیست، بهتر است برای یادگیری قواعد عمومی به کتاب‌های زبان دبیرستان یا کتاب زبان کنکور دکتر کیاسالار مراجعه کنند و سپس به سراغ منابع تخصصی بروند.

و البته در کنار این منابع تسلط به متن قوانین نیز لازم است.

موسوی با اشاره به بیماری و عدم تمرکز کافی‌اش در جلسه آزمون، می‌گوید:وقتی تست‌های آزمون‌های سال‌های قبل را می‌زدم ترازم همیشه بالای ۹۹۰۰ بود و امسال هم هدفم رتبه ۱ بود؛ ولی چون سر جلسه حالم نامساعد بود بعد از آزمون انتظار رتبه خوبی را نداشتم و وقتی متوجه شدم با تراز ۸۷۰۰ رتبه تک‌رقمی آورده‌ام هم شوکه شدم و هم خیلی خوشحال.

عامل موفقیت من در این آزمون اول خدای بزرگ و بعد کمک‌های خانواده، به‌خصوص پدرمادرم و دوستانم. من در هیچ آزمون آزمایشی‌ای شرکت نکرده بودم و به هیچ مؤسسه و کلاسی هم نرفته بودم؛ اما باور داشتم که اگر تلاش کنم رتبه برتر می‌شوم و اسم و رسم دیگر دانشگاه‌ها و این  مسئله که من پیام‌نوری هستم، اثر در اراده‌ام نداشت.

به داوطلبان آزمون کارشناسی‌ارشد ۹۷ و همه آزمون‌های حقوقی دیگر توصیه می‌کنم که خلاصه‌نویسی و نکته‌برداری از قوانین را جدی بگیرند. می‌توانم بگویم نیمی از مسیر آمادگی را می‌توان با خلاصه‌نویسی پیمود.

توصیه دیگرم این است که از خواندن منابع بیهوده و حاشیه‌ای پرهیز کنند و تمرکزشان را روی کمترین اما مفید‌ترین کتاب‌های ممکن بگذارند و هدفشان کسب رتبه ۱ باشد تا نتیجه عالی بگیرند، چون اگر صرفاً به‌دنبال قبولی باشند نتیجه درخشانی به‌دست نخواهد آمد.

برای مشاهده تصویر در ابعاد بزرگ‌تر، روی آن کلیک کنید

خروج از نسخه موبایل