اختصاصی پایگاه خبری اختبار:
مصاحبه خانم فریبا حسینی رتبه ۱ کانون وکلای دادگستری یزد در آزمون وکالت ۹۶
پایگاه خبری اختبار- فریبا حسینی یکی از رتبههای برتر آزمون وکالت سال ۱۳۹۶ است. او فارغالتحصیل از دانشکده حقوق دانشگاه آزاد شیراز است که موفق به کسب رتبه ۱ کانون وکلای دادگستری یزد در آزمون وکالت ۹۶ شده است.
وی که پیش از این در دبیرستان و دانشگاه رشتهای غیرمرتبط به رشته حقوق را خوانده و امسال برای دومین بار در آزمون وکالت شرکت کرده است، درباره ورودش به رشته حقوق میگوید:
تحصیلات دبیرستان و دانشگاه من در رشتهای دیگر بود و قبلاً در دانشگاه، صنایع شیمیایی خوانده بودم ولی به علت علاقه زیادی که همیشه به حقوق داشتم، تصمیم گرفتم بار دیگر در کنکور شرکت کنم و من سال ۹۱ وارد دانشکده حقوق دانشگاه آزاد شیراز شدم و سال ۹۴ از این دانشکده فارغالتحصیل شدم. به علت شرایط تأهل و داشتن فرزند کوچک، دانشگاه آزاد شیراز را که درشهر محل زندگیام بود را ترجیح دادم وبا رتبه و معدل عالی از این دانشگاه فارغالتحصیل شدم و امسال به طور جدی، دومین سالی بود که در آزمون وکالت شرکت کردم. رشته حقوق برای من خیلی جذاب بوده است و همیشه با اینکه وقت کمی برای مطالعه داشتم اما میل زیادی برای یادگیری در من وجود داشت.
خانم حسینی در ادامه توصیهای برای افرادی که قصد ورود به رشته حقوق را دارند را مطرح کرد و گفت: به کسانی که قصد ورود به این رشته را دارند، توصیه میکنم که ابتدا علاقه و بعد هم استعداد خود را بسنجند، چرا که اگر غیر از این باشد دچار یأس و ناامیدی میشوند.
رتبه برتر آزمون وکالت ۹۶ به شیوه مطالعهاش اشاره کرد:
من از اردیبهشت مطالعه را شروع کردم ولی بهصورتی نامنظم و منقطع و از خردادماه با شرکت در آزمونهای آزمایشی، سعی میکردم که مطالعاتم را طبق برنامه ادامه بدهم. ابتدا از روزی ۳ الی ۴ ساعت شروع کردم و به تدریج ساعات مطالعه را افزایش دادم تا اینکه در ۲ ماه آخر به روزی ۸ الی ۹ ساعت رسید. من در تمام مدتی که درس میخواندم سعی میکردم استراحت هم داشته باشم و از آنجا که علاوه بر داوطلب آزمون وکالت، یک همسر و مادر هم بودم، سعی میکردم مابین ساعات مطالعه وقتی هم برای دیگر کارهایم بگذارم. و به داوطلبان توصیه میکنم به هیچ وجه زندگیتان را به خاطر آزمون وکالت تعطیل نکنید. من از ساعات خواب، تماشای تلویزیون، پرسه زدن در شبکههای مجازی، تلفن و تفریحاتم برای مطالعه استفاده میکردم و زمانیکه خسته میشدم به امور خانه میپرداختم. بیشترین نگرانی من در مورد درس حقوق مدنی و آیین دادرسی مدنی بود. در مورد حقوق مدنی مواد و بعد تکتکِ حاشیهها رامیخواندم و برای خودم مثال میزدم وبعد از پایان هر مبحث، تستهای مربوطه را حل میکردم تا نکات آن در ذهنم تثبیت شود. در درس آیین دادرسی مدنی هم، ابتدا متن قانون و بعد کتاب درسنامه را میخواندم و بعد از پایان هر مبحث سریعاً تستهای مربوطه را میزدم و اگر به نکتهی مهمی برخورد میکردم در کتاب قانون حاشیهنویسی میکردم. اشکالات را هم با خواندن کتاب دکتر شمس برطرف میکردم.
فریبا حسینی در پاسخ به این سؤال که آیا سر جلسه آزمون اضطراب هم داشتید یا نه و برای غلبه بر اضطراب چه کردید، توضیح داد:
سر جلسه آزمون اضطراب نداشتم ولی طبیعتاً کمی استرس داشتم. ابتدا نگاهی اجمالی و سریع به کل سؤالات انداختم و متوجه شدم که نیاز هست برای حقوق مدنی و آیین دادرسی مدنی وقت بیشتری صرف کنم. از همان سؤال اول شروع کردم و سؤالاتی که نیاز به دقت و زمان بیشتری بود را علامتگذاری نمودم و در پایان به سراغ آنها آمدم. داوطلبان عزیز توجه داشته باشند که اگر همان ابتدا با سختی و طولانی بودن سؤالات روبرو شدند، نباید روحیه خود را باخته و مأیوس شوند. اینگونه فکر کنید که این وضعیت برای همه میباشد نه فقط برای شما.
ایشان در مورد علت موفقیتش در آزمون اذعان داشت:
من از همان دوران دانشگاه به علت علاقه زیادم به این رشته، سعی در یادگیری مطالب داشتم و همین باعث شد زمانی که تصمیم گرفتم در آزمون وکالت شرکت کنم، دارای بنیهی نسبتاً خوبی باشم. البته کتاب و منبع و مؤسسه هم تا حدودی موثر هستند اما با تمرکز مطالعه کردن و اشتیاق و انگیزه در خواندن خیلی خیلی مؤثر است.
درصدهایم تا حدودی با آنچه که خودم پیشبینی میکردم مطابقت داشت، اما در برخی از دروس پیشبینی درصد بالاتری را داشتم. انتطار داشتم که با رتبه عالی قبول شوم ولی حقیقتاً رتبه یک را خیر.
این رتبه برتر آزمون وکالت، با تأکید بر این که مهمتر از منبع، نحوه مطالعه، پشتکار، استعداد و برنامهریزی خوب مؤثر است، افزود: منابعی که در بازار موجود است و مطمئناً همه داوطلبان عزیز با همه آنها آشنا هستند، هیچکدام مطلب متفاوتی را بیان نکردهاند. همه در نوع خود خوب هستند. اما برای رفع اشکالات و ابهاماتِ خود حتما به منابع مرجع مثل کتب دکتر شمس، استاد کاتوزیان وغیره رجوع نمایید و پیشنهاد میکنم که بعد از انتخاب منبع، دیگر منابع را عوض نکنید و همانها را چندین بار بخوانید. تکرار و تکرار و تکرار. برنامهریزی کنید و در آزمون آزمایشی شرکت کنید و اگر بنیه علمی ضعیفی دارید در کلاسهای مؤسسات معتبر شرکت نمایید. حتماً هم با تمرکز درس بخوانید و جمعبندی نهایی پس از پایان هر مبحث، فراموش نشود. نوشتنِ چکیدهی نکات مهمی که از کتب تست و درسنامه استخراج میشود، در حاشیه قانون، بسیار مهم است و هفته آخر را به خواندن کتب قانون به علاوه حواشی مهم آن اختصاص بدهید.
در آخر بهعنوان کسی که این راه سخت را پشت سر گذاشته، معتقدم که خداوند هیچوقت آرزویی را در دل بندگانش تداعی نمیکند که بر آوردهشدنی نباشد و مطمئن باشید که خداوند تلاش هیچکس را بی نتیجه نمیگذارد. با آرزوی موفقیت برای همه.