مصوبات روز شنبه کمیسیون تلفیق: کاهش یارانه یا دهک ها

به گزارش خبرنگار پارلمانی باشگاه خبرنگاران جعفر قادری نماینده مردم شیراز و سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه ۹۲ در نشست ظهر امروز (شنبه ۱۴ اردیبهشت ماه) خود آخرین مصوبات این کمیسیون را تشریح کرد.

کاهش یارانه یا دهک ها
قادری با اشاره به تصویب بخش مصارف قانون هدفمندسازی یارانه‌ها در کمیسیون تلفیق گفت: پیش از این در بخش درآمدها ۵۰ هزار میلیارد تومان برای اجرای فاز دوم هدفمندسازی یارانه‌ها تصویب کرده بودیم که از این میزان ۳۸ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان از محل افزایش قیمت‌ها و ۱۱ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان از محل یارانه نان و برق در بودجه عمومی در نظر گرفته شده بود.
وی در ادامه با بیان اینکه کمیسیون تلفیق وضعیت بخش مصارف هدفمندسازی یارانه‌ها را تعیین تکلیف کرد، اظهار داشت: ۱۰ درصد درآمد ۵۰ هزار میلیاردتومانی هدفمندی یعنی تا مبلغ ۵ هزار میلیارد تومان باید برای کمک به بخش سلامت اختصاص یابد و از ۴۵ هزار میلیارد تومان باقی مانده نیز ۳۰ درصد سهم تولید یعنی ۱۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان،‌۲۰ درصد سهم دولت یعنی ۹ هزار میلیارد تومان و ۵۰ درصد آن نیز که ۲۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است، پرداخت نقدی به مردم خواهد بود.
قادری اضافه کرد: البته دولت می‌تواند ۱۰ درصد از سهم تولید و دولت را جابه‌جا کرده و به پرداخت‌های مردمی اضافه کند یعنی می‌تواند تا سقف ۶۰ درصد ۴۵ هزار میلیارد تومان را به مردم پرداخت کند که رقم آن حدود ۲۷ هزار میلیارد تومان خواهد بود.
نماینده شیراز همچنین گفت: با شرایط فعلی یعنی با ۲۷ هزار میلیارد تومان نمی‌توان طبق روال گذشته به هر خانوار ایرانی ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان یارانه پرداخت کرد به همین دلیل دولت دو راه دارد؛ یا باید میزان پرداختی به مردم را کاهش دهد و یا اینکه برخی دهک‌ها را از لیست پرداخت یارانه نقدی خود حذف کند.
قادری تصریح کرد: این تنها راه حل موجود بود که کمیسیون تلفیق آن را تصویب کرد ولی احتمال تجدیدنظر در بخش مصارف هدفمندی وجود دارد ولی بخش درآمدی هدفمندسازی یارانه‌ها ثابت خواهد ماند.

واگذاری امور مالیاتی به بخش خصوصی
سخنگوی کمیسیون تلفیق با اشاره به مصوبه دیگر کمیسیون تلفیق گفت: بر اساس مصوبه کمیسیون، سازمان امور مالیاتی کشور مجاز شد به منظور تسهیل امور مالیاتی خود بخشی از فعالیتهای خود را به جز دادرسی مالیاتی و عملیات اجرای وصول مالیاتی را به بخش غیردولتی واگذار کند.

وی افزود: همچنین مقرر شد سازمان بنادر کشور ۱۰۰ میلیارد تومان برای توسعه سواحل شمال و جنوب و احداث بنادر کوچک هزینه کند.
قادری گفت: امسال برای اولین بار توسعه سواحل شمال نیز در نظر گرفته شده است.

وی اظهار داشت: همچنین براساس مصوبه کمیسیون تلفیق مقرر شد مجتمع‌های مسکونی که ۱۰۰ تا ۲۰۰ واحد دارند باید صاحب مدرسه شوند.

سخنگوی کمیسیون تلفیق به یک مصوبه مهم دیگر این کمیسیون اشاره کرد و گفت: همچنین مبلغ ۲۰ میلیارد تومان به منظور اعطای کمک هزینه جهیزیه ۵۰ هزار نوعروس تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی کشور تصویب شد.

وی در بخش دیگری از اظهاراتش اضافه کرد: کمیسیون تلفیق مصوب کرد که بر اساس ضوابط قانون مالیات بر ارزش افزوده، درآمد حاصل از جرایم ۲۰ درصد به کلان‌شهرها، ۴۰ درصد سایر شهرها و ۴۰ درصد به روستاها اختصاص یابد. همچنین مقرر شد که از این مبالغ ۱۰ میلیارد تومان به معلولین تحت پوشش سازمان بهزیستی اختصاص داده شود.

قادری گفت: ۱۰ میلیارد تومان از محل جرایم رانندگی به معلولین سازمان بهزیستی اختصاص یافت.

وی در ادامه تصریح کرد: با مصوبه کمیسیون ردیف مستقلی برای پرداخت مطالبات کارگران مخابرات ایران قبل از واگذاری آن در نظر گرفته شد.

بازنشستگی با حداقل ۱۰ سال پرداخت حق بیمه
سخنگوی کمیسیون تلفیق در ادامه به بیمه تأمین اجتماعی افراد بالای ۶۰ سال اشاره کرد و افزود:‌ براساس مصوبه کمیسیون تلفیق افرادی که بالای ۶۰ سال سن داشته و ۱۰ سال حق بیمه پرداخت کرده باشند، بازنشسته می‌شوند.
نماینده شیراز ادامه داد: افرادی که بالای ۶۰ سال سن داشته ولی کمتر از ۱۰ سال حق بیمه دارند می‌توانند به میزان سالهای باقی مانده یکجا حق بیمه پرداخت کرده و از مستقری سازمان تأمین اجتماعی بهره‌مند شوند.
قادری تصریح کرد: این موضوع فقط شامل افرادی بالای ۶۰ سال بوده و  شامل افراد زیر ۶۰ سال نمی‌شود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در ادامه اظهار داشت:‌ براساس مصوبه کمیسیون تلفیق زمان مبنای محاسبه برای پرداخت حقوق از کارافتادگان زمان تأیید یا مشخص شدن در کمیسیون مربوطه خواهد بود.

قادری تصریح کرد: همچنین دولت مکلف شد برای ۱۰۰ هزار نفر از جانبازان ۲۵ درصد و بالاتر و فرزندان جانباز ۷۰ درصد، همسران و شوهران شهدا تسهیلات خرید یا ساخت مسکن اعطا کند.

تلاش می‌کنیم بودجه تا چهارشنبه به صحن علنی برسد
سخنگوی کمیسیون تلفیق در ادامه نشست در پاسخ به پرسش باشگاه خبرنگاران مبنی بر اینکه آیا جدولی که تحت عنوان جدول ۱۲ که در بودجه سنوات گذشته لحاظ می‌شد در قانون بودجه امسال نیز لحاظ خواهد شد یا خیر، گفت: مسائل این جدول حل شده و نهادهایی که در این جدول قرارگرفته و نیازمند اعتبار بودند به زیرمجموعه دستگاههای اجرایی مربوطه منتقل شده‌اند.
وی همچنین در پاسخ به پرسش دیگر باشگاه خبرنگاران مبنی بر اینکه لایحه بودجه ۹۲ چه زمانی به صحن علنی خواهد آمد؟ گفت: تاکنون ۷۲ بند از ۹۸ بند ماده واحده لایحه بودجه ۹۲ کل کشور توسط کمیسیون تلفیق بررسی و ۲۶ ماده باقی‌مانده نیز در جلسه عصر امروز این کمیسیون بررسی خواهد شد و امیدواریم امروز بررسی لایحه را به اتمام رسانده و پیشنهادهای الحاقی که برخی همکاران ارائه کرده‌اند را بررسی و نهایتا تا روز چهارشنبه لایحه بودجه به صحن علنی ارجاع داده شود.

خروج از نسخه موبایل