معاون حقوقی قوه قضائیه: برگزاری آزمون وکالت بر مبنای لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری و آییننامه مربوطه و قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری است
پایگاه خبری اختبار- معاون حقوقی و امور مجلس قوه قضائیه به برگزاری آزمون وکالت بر مبنای لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری و آییننامه مربوطه و قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری تاکید کرد.
به گزارش اختبار حجت الاسلام نورالله قدرتی معاون حقوقی و امور مجلس قوه قضائیه در گفتگوی امروز خود با خبرگزاری ایسنا به برگزاری آزمون وکالت بر مبنای لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری و آییننامه مربوطه و قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری تاکید کرد و برخی تغییرات در شرایط داوطلبان آزمون وکالت و تکالیف کارآموزی را بر مبنای پیشنهاد کانون های وکلا دانست.
این در حالی است که ظهر امروز (۱۲ بهمن ۱۴۰۰) نامه معاون حقوقی و امور مجلس قوه قضاییه مبتنی بر “مهلت یک ماهه قوه قضاییه به کانون های وکلا در تدوین دستور العمل ها، آیین نامه های مربوط به نقل و انتقال وکلا و کارآموزان، شیوه انجام امور کار آموزی و نحوه تشکیل کمیسیون های مربوط” انتشار یافت.
کانونهای وکلا مکلفاند حداقل یکبار در سال نسبت به پذیرش متقاضیان اقدام کنند
حجت الاسلام نورالله قدرتی گفت: در بند الف ماده ۶ «لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری مصوب ۱۳۳۳» اعطای پروانه وکالت به داوطلبانی که واجد شرایط قانونی باشند، بهعنوان وظایف کانونهای وکلا تعیینشده است و از طرفی «قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری مصوب ۱۳۷۶» شرایط قانونی موردنظر را مشخص کرده است که بر اساس ماده یک این قانون، پذیرش متقاضیان پروانه کارآموزی وکالت از طریق آزمون، با درج آگهی در جراید صورت میگیرد و کانونهای وکلای دادگستری جمهوری اسلامی ایران، مکلفاند حداقل یکبار در سال نسبت به پذیرش متقاضیان اقدام کنند.
مقررات مربوط به امور کانونها بهموجب آییننامه مصوب رئیس قوه قضاییه تعیین خواهد شد
وی ادامه داد: در این راستا بر اساس ماده ۲۲ لایحه استقلال کانون وکلا دادگستری، مقررات مربوط به امور کانونها بهموجب آییننامه مصوب رئیس قوه قضاییه تعیین خواهد شد که بر این مبنا معاونت حقوقی و امور مجلس در سال ۱۳۹۹، اقدام به اخذ نظر کانونهای وکلا در رابطه با تدوین آییننامه قانونی کرده و با مشارکت کانون، آییننامه لایحه استقلال کانون وکلا در تیرماه سال جاری به تصویب رئیس محترم قوه قضاییه رسید که لازمالاجرا است.
تغییرات اساسی در گذراندن دوره کارآموزی وکالت
وی با اشاره به اینکه مطابق ماده پیشنهادی کانونهای وکلای دادگستری سراسر کشور (ماده۴۱ پیشنهادی اسفند ۱۳۹۹)، تغییرات اساسی در گذراندن دوره کارآموزی وکالت ایجاد شده است، اظهار کرد: بر این اساس کارآموز وکالت در دو مرحله کارآموزی (آموزش توسط کانون وکلا و کسب تجربه در مراجع قضایی) حداقل به مدت ۸ ماه، حق پذیرش وکالت ندارد و پسازآن نیز تا زمان اتمام کارآموزی در هرماه، حداکثر ۵ پرونده میتواند قبول وکالت کند.
بیشتر بخوانید:
داوطلب در موقع ثبتنام در آزمون باید ۲۴ سال داشته باشد
حجت الاسلام قدرتی در خصوص تعیین حداقل سن داوطلبان آزمون وکالت گفت: مطابق پیشنهاد کانون وکلا (تبصره ماده ۲۲ پیشنهادی اسفندماه ۱۳۹۹) داوطلب کارآموزی وکالت در موقع ثبتنام در آزمون باید ۲۴ سال کامل شمسی داشته باشد.
معاون حقوقی قوه قضائیه گفت: بر اساس مقررات جاری، برگزاری آزمون بر مبنای لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری مصوب ۱۳۳۳ و آییننامه مربوطه و قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری مصوب سال ۱۳۷۶ است.
شفافیت عملکرد کانونهای وکلا در آییننامه پیشبینیشده است
وی ادامه داد: اطلاعرسانی در خصوص شرایط و موانع شرکت در آزمون و مقررات حاکم بر نحوه کارآموزی، مسئولیتها و تکالیف و مقررات انتظامی، جزء حقوق متقاضیان شرکت در آزمون دریافت پروانه وکالت است و جهت رفع هرگونه ابهام و پیشگیری از بلاتکلیفی، تبیین قوانین حاکم، شرایط و موانع شرکت در آزمون توسط کانونها الزامی است.
وی افزود: با توجه به رقابتی بودن آزمون ورودی (مطابق ظرفیت تعیینشده)، حفظ سلامت و صحت برگزاری آزمون بسیار حائز اهمیت است و برگزاری همزمان، بهکارگیری پروتکلهای امنیتی، اجرای آزمون توسط نهاد مورد وثوق (سازمان سنجش و آموزش کشور)، شفافیت عملکرد کانونهای وکلا و نهاد برگزارکننده بهعنوان ابزارهای لازم در آییننامه پیشبینیشده است.
در قانون وظیفهای برای اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری موسوم به اسکودا در امور مرتبط با وکالت ازجمله برگزاری آزمون تعیین نشده است، افزود: در موارد متعددی از آییننامه لایحه استقلال کانون وکلا مصوب ۱۴۰۰ بر استقلال وکلا در مقام دفاع از موکل و حتی به برخورداری وکیل از احترامات و تامینات (مانند شغل قضا) در مقام دفاع و حفظ کرامت آنها تاکید شده است و استقلال وکیل امری مفروض تلقی و هیچگونه مداخلهای در جریان استقلال وکیل در امر دادرسی صورت نگرفته و این مهم همیشه مورد تأکید رؤسای محترم قوه قضائیه بوده و اقدامات و تذکرات انجامشده معاونت حقوقی نیز بر این مبنا و در راستای اجرای وظایف قانونی جهت جلوگیری از اقدامات غیرقانونی برخی کانونها در تضییع حقوق قانونی کارآموزان و وکلا محترم بوده و این سوال همواره مطرح است که چرا کانونهای وکلا علیرغم وجود متون قانونی مبنی بر اعمال نظارت توسط رئیس محترم قوه قضاییه از اجرای برخی تکالیف قانونی خود، امتناع میکنند و حتی در نظرات خود موضوع نظارت را بهگونهای جلوه میدهند که گویی امری غیرقانونی است.
بیشتر بخوانید:
نظارت و هماهنگی بر حسن اجرای امور به معاونت حقوقی و امور مجلس قوه قضاییه محول شده است
حجت الاسلام قدرتی افزود: بر اساس ماده ۲۱ لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری، انجام وظایف هیأت مدیره کانونهای وکلا تحت نظارت رئیس محترم قوه قضاییه است و در صورت مشاهده تخلف در امور مربوط به وظایف هیأت مدیره، مرجع مربوط، رسیدگی به امر را به دادستان کل کشور ارجاع میدهد که مطابق بخشنامه مورخ ۱۳۹۹/۲/۳۰ صادره از ریاست محترم قوه قضائیه و ماده ۱۶۳ آییننامه لایحه استقلال مصوب ۱۴۰۰، نظارت و هماهنگی بر حسن اجرای امور به معاونت حقوقی و امور مجلس قوه قضاییه محول شده است.
بیشتر بخوانید:
کلیه اقدامات صورت گرفته معاونت حقوقی در راستا و منطبق بر مواد قانونی بوده است
معاون حقوقی و امور مجلس قوه قضاییه گفت: کلیه اقدامات صورت گرفته این معاونت در راستا و منطبق بر مواد قانونی بوده و کانونهای وکلا مکلفاند با توجه به اعتراض جمع قابلتوجهی از وکلا در این معاونت، جهت شفافسازی عملکرد خود نسبت به ارائه گزارش دقیق اقدامات و اجرای متون آییننامه اجرای لایحه استقلال کانون وکلا مصوب ۱۴۰۰ و ازجمله برگزاری سالانه آزمون در زمان مقرر و تشکیل کانون در حوزههای قضایی فاقد کانون اقدام کنند.
بیشتر بخوانید:
حجت الاسلام قدرتی در پایان افزود: توقع این است که بر اساس قانون و اخلاق اولاً کلیه شخصیتهای حقیقی و حقوقی که سوگند یاد میکنند پاسدار قانون هستند، باید در عمل هم به آن پایبند باشند ثانیاً این اطمینان به کارآموزان محترم و خانواده معزز ایشان داده میشود که قوه قضائیه از حقوق قانونی آنها دفاع کرده و نسبت به احقاق حقوق ایشان طبق مقررات اقدام میکند. ثالثاً انتظار میرود کارآموزان عزیز که در عرصه وکالت و دفاع از حقوق مردم و جامعه وارد میدان شدند از همان ابتدای کار خود را ملتزم به قوانین و مقررات کنند تا بتوانند در آینده پاسدار امینی برای قانون و حقوق جامعه و مردم باشند.
منبع: ایسنا
بعنوان کسی که پونزده سال شاغل بودم بعنوان کارمند در قوه قضاییه و ده سالش رو بصورت متوالی فقط مدیردفترمحاکم حقوقی و جزایی بودم وسال گذشته باسختی زیاد استعفادادم که بتونم وارد حرفه وکالت شم ولی متاسقانه ازمون ۹۹ رو بااندک فاصله ای تاآخرین رتبه فردقبول شده ،نتیجه نگرفتم و قبول نشدم وودارم برای آزمون ۴۰۰ اماده میشم دارم عرض میکنم که بااینکه میتونستم با مزایایی که ازش برخوردارم برای اخذپروانه وکالت مرکز مشاوران قوه یا همون ماده ۱۸۷ تی خودمون،وباوجوداینکه وکلای قوه مالیات بسیارکمتری میدن نسبت به وکلای کانون و ازونطرف هرینه تمدیدپروانه شون هم بششدت کمتره و میشه گفت مجانیه نشبت به بجه های کانون و پرونده های خاص تری هم میتونن بردارن به صرف اینکه وکلای خودقوه هستن و مورد وثوق و مورداعتماد ریاست قوه!….ولی سختی و مشقت قبول شدن در ازمون کانون و بجان خریدم چونکه دلم نمیخواد بین قاطبه ی مردم و چامعه من و ماده ۱۸۷ تی بیسواد حطاب کنن….تصورکنید طرح مضحگتسهیل اجرایی شه.نتیجش ممیدونید چی میشه؟؟ میشه اینگه داوطلب بامعدل شش و حتی کمتراز شش قبول میشه و یهویی مواحه میشیم باسیل عظیم وکلای کم سوادی که از الان موسوم شدن به وکیل تسهیلی بین مردم… حالا ترجیح میدیدپروسه ی سنجش علمی که ازش خارج میشید و پروانه میگیرید اونقدر آبکی و سخیف و سهل و اسان باشه که بین مردم معروف شید به وکیل تسهیلی؟ یااینکه دعاکنیم پروسه همون پروسه ی همیشگی باشه و باهمون ظرفیتها و یه ماراتن علمی واقعی باشه مثل همیشه که داوطلب باکسب معدل بالای ده توش قبول میشه و پروسه ای باشه که شایسته عا و باسوادها و کسایی که یسال دوسال کنتربیشتر تلاش کردن و پشت آزمون بودن تا موفق شدن و قبول شدن توش بالا بیان و پروانه بگیرن که من و شما و باقی هم قطارانمون دیریازود امسال نه سال بعد باتلاش خودمون و بالابردن سوادمون توش موفق میشیم و کسی بهمون نتونه بگه ماده ۱۸۷ تی یا وکیل تسهیلی؟؟؟؟ کدومش صرف داره بنظرشما ؟ منکه میگم به دوسال پشت ازمونیش که هیچی، به سه چارسال ازمون دادن تاپیروز شدنش میااارررزه بششدت هم میارزه….ارررره دوست من.
دوست گرامی از کی با زدن چهارتا تست در آزمون این نشانه باسوادی وکیل هست؟ مگر سواد و موفقیت یک وکیل رو با درصدهای آزمونی باید تشخیص داد?! مگه هرکی ازمون داد میشه وکیل؟!
از مسئولین مربوط تقاضا داریم با توجه به اضافه شدن منابع جدید درسی و شیوع مجدد و وحشتناک کرونا در کشور آزمون را تا تیر ماه به تعویق بیاندازند تا همه چیز از جمله استقلال کانون های وکلا با آرامش و با صعه صدر بررسی و حل و فصل شود.
بنده با ۴۷ سال سن از سال۹۵ شروع به خوندن حقوق کردم ۶ترمه یعنی ۹۸ کارشناسی مو گرفتم ۹۹هم مرکز وکلا قبول شدم الان هم تو دوره کاراموزی پرونده گرفتم مستقلا دارم کارمیکنم.کانون هم شرکت نکردم چون چهل سال به بالاتهران نمیتونه دفتر بزنه. به سن وسال نیست.به اراده ست که بخواهی شرایط رو عوض کنی.
ما نفهمیدیم یکی میگه طرح تسهیل یکی میگه ۶۰ درصد یکی میگه برگزار میشه یکی میگه نمیشه باید تعویق صورت بگیره دوستانی که خیلی عجله دارند تحریرالوسیله رو کامل بخونن
آیین نامه اجرایی لایحه استقلال کانون وکلا مصوب ۱۴۰۰ با ماهیتش کاملا متضاد و مخالف صریح استقلال کانون و وکلای دادگستری
#ابطال آیین نامه عدم استقلال خواست ما داوطلبان است
فرمایشتون کاملا صحیحه.
البته من اضافه کنم که اسکودا فقط مشکلش انحصاره و نه استقلال .این وسط دوستان داوطلب دچار استرس میشن واینکه هنوز مشخص نیست بیستم با این دعوا ها همچنین شیوع دوباره کرونا ایا امکان برگزاری ازمون هست یا خیر خودش مزید بر علته
با این اوضاع پریشان ، گمان کنم از سر لج و لجبازی هم که شده یک آزمون وکالت در تاریخ ۲۰ اسفند را قوه ی قضاییه برگزار کند و یک آزمون وکالت هم در تاریخ ۲۰ اسفند اسکودا برگزار کند !!! چه شود !
قانون فقط همونی که شماها(معاون قوه) می گید دیگه. یعنی چون قدرت دستتونه اگر بگید ماست سیاهه باید ما بگیم چشم.در غیر اینصورت جلوی نظام و رهبری و قانون و … ایستاده ایم.
خب اختلافات تمومی نداره.تکلیف ما داوطلبان هم روهواست.اگه اینجوری باشه تا سال بعد این موقع همینه.مگر اینکه کانون وکلا کوتاه بیاد.که مطمین باشید صددرصد هم اسکودا توان مقابله رو با قوه قضاییه رو ندارن.پس مجبوریم مطابق آیین نامه جدید آزمون بدیم.البته این رو هم بگم داوطلبان بدانید و آگاه باشید که خود اسکودا این لایحه رو نوشته و ماهمه رو به دردسر انداخته.حالاکه میبینه خراب شده و استقلالش زیر سوال رفته مجبوره خودشو به اون راه بزنه که بگه مقصر مانیستیم.چقدر اسکودا به داوطلبان تو این سالها آزار رسونده.خدا جواب همشونو بده.
برخی از وکلا واقعا انسانهای شریف و راستگویی هستن. به هیچ قیمتی سعی در پنهانکاری ندارن. چند تن ازاین وکلای با معرفت امروز علنا در پیجهای خود گفتن این شرایط سخت کارآموزی و نصاب ۶۰% همچنین افزایش درس و اغلب موارد مورد اعتراض این آئین نامه پیشنهاد خود کانون بوده .حالا چرا افرادی که چنین کاری کردن و با افتخار به برجام تشبیه میکردن ساکت هستن بویژه رییس کانون خوزستان که بارها از این آییین نامه دفاع میکرد.
سلام خانم زنده دل
الان آزمون وکالت طبق قانون سال ۷۶ یا آیین نامه ی مصوب تیر ۱۴۰۰ طبق صحبتهای ایشون
من متوجه نشدم
شما کی باشی بخای برا وکلا تعیین تکلیف کنید ؟به مسائل درون سازمانی خودتون بپردازید حقوق کارمندانتون سازماندهی کنید … آه هزاران داوطلب پشت سر شماست چرا نمیزارید آزمون برگزار شه؟
اینا همه نقشه برای اینه بین کانون و داوطلب اختلاف بندازن و کانون به خاطر عجله در برگزاری آزمون مجبور به پذیرش این آیین نامه منحوس بشه حیله های ساده ای به کار میبرن فکر کردن داوطبان آزمون نباشه میمیرن نخیر اتفاقا از تغییر زمان آزمون خوشحال میشن و طرفدار کانون هستن اختلاف افکنی فایده نداره
شرایط سنی هنوز کار داره باید جلو سن بالاها گرفته شه مامان بزرگ بابا بزرگ عزیز بسته جاه طلبیت بزار ما جوان ها رو خوش زندگی ببینیم شما اگه توانایی داشتین تو این سی چهل پنجاه سال عمرت بارتو می بستی نه جا تنگ کنی
صرفا جهت اطلاع
وکالت > لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری > متن قانون
ماده ۲۲ : کانون وکلا با رعایت مقررات این قانون آییننامههای مربوط به امور کانون از قبیل انتخابات و طرز رسیدگی به تخلفات و نوع تخلفات و مجازات آنها و ترفیع و کارآموزی و پروانه وکالت را در مدت دو ماه از تاریخ تصویب این قانون تنظیم مینماید و پس از تصویب وزیر دادگستری به موقعاجراء گذاشته میشود.
من که متوجه نشدم کجا گفته با رئیس محترم قوه قضاییه است !!!