معاون حقوقی رئیس قوه قضاییه: تبصره ماده ۴۸ ننگی برای قانون بود

قوه قضاییه از وکلا دفاع می‌کند

پایگاه خبری اختبار- معاون حقوقی قوه قضاییه گفت: تصویب تبصره ماده ۴۸ ننگی برای قانون بود. همان زمان مخالفت خود را با این تبصره اعلام کردم. تصویب این تبصره اولین اشتباه و ارائه لیست وکلا نیز دومین اشتباه در این زمینه بود.

به گزارش اختبار به نقل از ایسنا، حجت الاسلام محمدمصدق معاون حقوقی قوه قضاییه صبح امروز( پنج شنبه) در مراسم تحلیف ۲۴۵ نفر از کارآموزان وکالت که در محل دانشگاه الزهرا(س) برگزار شدخوشبختانه قانون آیین دادرسی کیفری مصوب سال ۹۲ از مدل های مختلف در استفاده از وکیل، مدل دادرسی عادلانه را انتخاب کرده است. یعنی بر خلاف مدل کنترل جرم که وکیل خیلی محل اعرابی در تحقیق ندارد در دادرسی عادلانه حضور وکیل در همه فرآیند دادرسی مهم است. در موادی مانند مواد ۵، ۴۵ و ۱۹۰ آیین دادرسی کیفری حضور وکیل پیشبینی شده است. امروز دیوان عالی کشور پرونده را چنانچه در تحقیقات مقدماتی وکیل حضور نداشته باشد، نقض می کند.

معاون حقوقی قوه قضاییه تصریح کرد: امروز که شما به عنوان وکیل می‌خواهید مراسم تحلیف را انجام دهید در حقیقت مسئولیت مهمی را قبول می‌کتید. خودتان باید نسبت به خدای خود نسبت به آن‌چه قسم یاد می‌کنید عهد ببندید. وکیل و نهاد وکالت مستقل است و این روشن و بدیهی است. خدا می‌داند من به عنوان معلم زمانی که تبصره ماده ۴۸ اضافه می شد مخالف بودم. تبصره ماده ۴۸ ننگی برای قانون بود. من آن زمان سمتی نداشتم تلاش کردم ولی به ثمر نرسید.

وی افزود: در مرحله بعد خواستند لیست بدهند. گفتم اشتباه اول تصویب این تبصره بود و اشتباه دوم هم این لیست است، اما لیست تنظیم شد. امروز همه معتقدند طبق پیش‌بینی‌ها رانتی ایجاد شده است که نه برای وکالت نه برای قضاوت خوب نیست. وقتی آقای رییسی ریاست قوه را پذیرفتند از من خواستند سریعتر در مورد تبصره ماده ۴۸ اقدام کنم. در جلسات متعدد مجلس حضور داشتم. جالب است تبصره چیز دیگری و اصل ماده چیز دیگری است و امیدواریم در نهایت این موضوع به جایگاه خود برگردد.

معاون حقوقی قوه قضاییه خاطرنشان کرد: قوه قضاییه در هیچ جا راضی به تحقیر نهاد وکالت نیست بلکه از وکیل دفاع می‌کند. انتظار دیگر از شما تسلط به استدلال حقوقی است. اگر در پرونده‌ای حس می‌کنید حق با موکل شما نیست آن را از روز اول اطلاع دهید و آن را قبول نکنید.

 

نمایش بیشتر
دوره DBA-MBA حقوقی مدرک دانشگاه تهران موسسه دکتر بهنیایی

نوشته های مشابه

‫۵ دیدگاه ها

  1. آقای محترم شما وکیل نیستید و چیزی نمی‌دانید! بنابراین، الکی به صنف وکلا توهین نکنید! چه بسیار وکلا هستند که به صورت کاملاً رایگان برای قشر ضعیف جامعه وکالت می‌کنند و مشاوره می‌دهند. و این سوای از وکالت های تسخیری و معاضدتی است.

  2. اگر در پرونده‌ای حس می‌کنید حق با موکل شما نیست آن را از روز اول اطلاع دهید و آن را قبول نکنید.

    واقعا چند درصد از همکاران عزیز این مورد را رعایت می فرمایند …….

    تا آنجا که اکثر قریب به اتفاق با خبر هستیم کمتر وکیلی است که از خیر پرونده ای بگذرد ……و چه ظلمی است در حق موکل بیگناه که تمام امیدش به وکیل است .

  3. از اون اشتباه تر و ننگ آورتر از بین بردن حق دسترسی به وکیل که تو همین لایحه اصلاحی ماده ۴۸ قانون آیین دادرسی کیفری توسط قوه قضاییه تدوین شده بنا به گفته جناب آقای دکتر عیسی امینی، رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز.

  4. خیلی جالبه! البته برای وکلا که دفاع قوه قضائیه از نهاد وکالت واقعا مشهود هستش!!! کافیه برید یه سری داخل محاکم و دادسراها بزنید تا این دفاع مشهود از نهاد وکالت رو به وضوح مشاهده کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

دکمه بازگشت به بالا