معاون سازمان ثبت: درجه‌بندی واحدهای ثبتی برای اشتغال قبول‌شدگان سردفتری، مغایر قانون نیست

پایگاه خبری اختبار- معاون امور اسناد سازمان ثبت اسناد و املاک کشور تاکید کرد که برگزاری اختبار برای قبول‌شدگان آزمون سردفتری
و درجه‌بندی واحدهای ثبتی، مغایر قانون نیست.

به گزارش اختبار، در هفته‌های اخیر جمعی از پدیرفته‌شدگان آزمون سردفتری سال ۱۴۰۱ ضمن برگزاری تجمع‌های اعتراضی، خواستار حذف اختبار علمی و درجه‌بندی واحد‌های ثبتی از فرایند جذب خود شده‌اند.

این افراد برگزاری آزمون شفاهی علمی و محدودیت در انتخاب واحد ثبتی محل اشتغال را مغایر با قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار می‌دانند.

درجه‌بندی واحد ثبتی چیست؟

سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، واحدهای ثبتی سراسر کشور را به شش درجه تقسیم کرده که هریک از قبول‌شدگان آزمون سردفتری ۱۴۰۱ بر اساس نمره کسب شده در آزمون تستی می‌تواند از میان واحدهای یک درجه، محل اشتغال خود را تعیین کند.

برای مثال، در استان تهران، شهرهای تهران و شهرری و شهریار درجه ۱، قرچک، اسلامشهر، دماوند و ورامین درجه ۲، قدس، ملارد، رباط‌کریم، فشم و فیروزکوه درجه ۳، پاکدشت، رودهن، کهریزک، لواسانات، پیشوا، پردیس و بهارستان درجه ۴ و فشافویه درجه ۵ هستند و شهری با درجه ۶ وجود ندارد.

برای مشاهده درجه‌بندی واحدهای ثبتی برای تعیین محل اشتغال قبول‌شدگان آزمون سردفتری کلیک کنید

در پی اعتراضات قبول‌شدگان آزمون سردفتری و دیدار برخی از آنها با چند تن از نمایندگان مجلس، محمدرضا احمدی، نماینده رشت، در نامه‌ای بهرئیس سازمان ثبت‌ اسناد و املاک کشور دغدغه‌های این افراد را پیگیری کرد.

با اینحال سید صادق سعادیتان، معاون امور اسناد سازمان ثبت اسناد و املاک کشوردر پاسخ این نامه، عملکرد سازمان ثبت در جذب داوطلبان را مطابق قانون دانست.

او در نامه خود آورده است:

در اجرای ماده (۳) قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار آزمون کتبی سردفتری اسناد رسمی از طریق سازمان سنجش آموزش کشور در مورخ ۱۴۰۱/۹/۲۵ برگزار و پذیرفته شدگان جهت طی مراحل مقتضی به سازمان ثبت معرفی و در اجرای بند (ب) ماده ۳ آیین نامه اصلاحی قانون دفاتر اسناد رسمی اختبار پذیرفته‌شدگان صرفاً به منظور بررسی صلاحیت عمومی دانش فنی و آشنایی به مقررات و نحوه تنظیم اسناد رسمی به عمل می آید و متقاضیان پس از تکمیل و بارگذاری مدارک در درگاه ملی صدور مجوزهای کسب و کار مطابق تبصره (۱) ماده (۳) آیین نامه اصلاحی قانون دفاتر اسناد رسمی نسبت به انتخاب محل دفترخانه متناسب با تر از نمره علمی و بر مبنای درجات حوزه های ثبتی اقدام و ابلاغ سردفتری آنان صادر خواهد شد.

بنابراین روند صدور ابلاغ پذیرفته شدگان محدودیت یا مغایرتی با قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار ندارد.

خروج از نسخه موبایل